2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

yanaklarında kırmızılık yok ama eline geçen herşeyi ağzına alıyor.damaklarına baktım ama görünen birşey yok.yemesi çok iyiydi.oyunla falan hepsini bitirirdi.şimdi en sevdiği şey olan yoğurdu bile bitirmiyor.dün gece çok ağladı gözleri yarı kapalı gibiydi ama ağladı durdu.yarım ölçek calpol verdim.biraz sakinleşti ama onu da vermek istemiyorum ateşi falan da yok çünkü şükür ki.umarım geçer en kısa sürede.yarında devam ederse dr götürmeyi düşünüyorum.

çok geçmiş olsun canım.umarım en kısa sürede iyileşir.

Benim oglym da ben ise basladigimdan beri geceleri cok zor uyuyorbir turlu uykuya dalamiyor..
Ya da gecebin bir vajti kalkip parmakliklara tutunup etrafina bakiyor. Siralamayi ogrendiginden beri gwce kalkip parmakliklara tutunma ya da yataginda oturma huyu cikti.. Diskerimiz de cikmadi hala acaba ondan mi huysuzluk yapiyor diyorum ama.. İse baslamamla bir baglantisi da olabilir belki. 7 ay duzenli uyuyan cocuk uyumaz oldu.. Sizde de boyle bir durum var mi? Unarim gecici bor durumdur..

benimkide dün akşam yedirirken öle kustu daha öncede birkaç keredaha yedirirken kustu öle fışkırır tarzda fazla miktarda.

Geçmiş olsun kızlar. Sanırım herkeste aynı sorun var şu sıralar. Ayşe'nin de üst yandaki dişleri şişti. Üç gündür mızmız sürekli ağlamaklı. Yemesinde sorun yok Allah'a şükür ama hep kucak istiyor.

Bir tanıdığımın 9 aylık oğlu da 5 aylıkken ek gıdaya başladı, o günden beri kusuyordu çocuk.
Annesi doktora götürdü reflü çıktı. Bitkisel bir şurup kullanıyor. Şimdi çok daha iyi. Çocuk hiç kilo almıyordu, sekiz kilo falandı. Toparlanmaya başladı. Bu arada annesi ona sürekli yediriyordu kilo alsın diye çocuğun midesi bozulmuştu. Günde 4-5 öğün üstelik büyük porsiyonlar veriyordu. Artık azalttı.

Bence üçüncü kaşıktan sonra çocuğu zorlamamalıyız. Anne olduğumuz için fazla tepiyoruz galiba =) Allah yardımcımız olsun yavrularımıza sağlık versin, biran önce geçer bu günler inşallah.

aynen benim kızım da yemio bu hafta kaşığı gördüğü an yumuyo ağzını anca güldürüp ağzına damlalarını versem onu kar sayıyom sadece emiyo valla doyuyomu doymuyo mu bilmem sesini çıkarmıy ya heralde doyuyodur gerçi gece çok kalkıyo doysa kalkmaz heralde ama açtıramaıyom ağzını neyapayım fazla da zorlarsam tiksinir diye diretmiyom bu hafta çok bişey yapıp yedirmeyecem yerse bizimkilerden uzatacam yemezse yemesin napıyım

herkeste aynı sorun var.yemiyor ya.napıcamı şaşırdım.ne güzel yiyordu .şimdi iştah kalmadı.bu akşam eşimin kucağında odadan odaya gezdik elimde kaşık.yarısını ancak yedirebildik.önlüğü taktığımız an ağlamaya başlıyor.bu aya kadar hiç böyle sorun yaşamamıştık.ne yapacağımı şaşırdım.kilosu falan iyiydi.böyle giderse bir dahaki aydaki kontrolde ne olacak merak ediyorum.yedirmekte çok zor.elleri kolları hiç durmuyor.kaşığı elimden almaya çalışıyor.alınca da ağzına götürüyor.ben yedirene kadar yemeğin yarısı zaten onun eliyle vurmasıyla dökülüyor.bunlar da geçecek inşallah.ben tek çözümü az ve sık yedirmekte buldum.bir de yedirdiğim şeylerin daha vitaminli olmasına dikkat ediyorum.en kısa zamanda hepimizin bebişlerinin iştahı normale döner inşallah.

altı aya kadar devit 3 müş ondan sonra polivit kullanacakmışım sizin doktorlar ne diyor bu duruma.
birde bebeğiniz hasta olduğunda ferro sanol kan ilacını vermeyecekmişiz
ben hiç devit vermedım en bastan berı acd3 veriyorum multıtabsla esdeger ama ferrosanolu 1aydır kullanmıyoruz doktorumuz artık keselım dedı kı benım bebegımın kansızlıgı sut emen bebeklerın kansızlıgından degıldı kanuyusmazlıgından etkılendıgı ıcın kanında yıkım vardı normal sevıyeye gelınce kestı doktorumuz tabı bunun yanında 20gunluktu tam gununu hatırlayamıyorum ama sanırım o cıvarlardaydı kan naklı yapılmıstı o yuzden kullanıyorduk sız ne kadar kullanacakmıssınız ferrı sanolu
evet bizim doktorda vitaminini değiştirdi multi vitamin verdi.iştahını açıyormuş.bide ateşliyken kan ilacı vermeyin diye bizide uyardı doktorumuz
ıstah actıgını bılmıyordum tesekkurler canım bunu paylasman ıyı oldu belkı bu yuzdendır benım oglumun ıstahzılıgı hıc olmadı aksıne bıraksak bızı bıle yıyecek

cok gecmıs olsun canım belırtılerı neydı bu hastalıga yakalanmayı tetıkleyen etkenler varmıymıs

bir kaç gün önce doktora gittiğimde bebeklerin ihtiyacı olduğunu 6-7 öğün yemeleri gerektiğini söledi.5 öğünün altına kesinlikle düşme dedi. reçel pekmez bebe bisküvisi gibi şekerli şeylerden uzak dur dedi.günde 2 ceviz veya fındık yiyebilirmiş.elmanın mevsimi geçiyo çok önermiyorum artık dedi.mevsiminde meyve sebze ver dedi.yani en az mutlaka 5 öğün yiyeceklermiş.

Amaaaan herkes bir şey söylüyor. Bizim doktor da kızın gürbüz olmuş fazla abartma dedi=)) Halbuki ben az besliyorum diye düşünüyordum. Sağlıklı vitaminli şeyler vereyim canı isterse yer istemezse kendisi bilir vallayi. Zaten acıkınca yıkıyor ortalığı. Sağlığı yerinde olsun da nolursa olsun.

Saldım çayıra mevlam kayıra

cok cok gecmis olsun canim

senin yazdiklarini okuyunca benim kizi evlatlikmi aldin diyecem benim kizi tarif ediyorsun ayni ben sise mamasini degistirdim simdi biraz iyi AMa ayni sorunlar bendede var

cok cok gecmis olsun canim

senin yazdiklarini okuyunca benim kizi evlatlikmi aldin diyecem benim kizi tarif ediyorsun ayni ben sise mamasini degistirdim simdi biraz iyi AMa ayni sorunlar bendede var

laracım ben sorunu çözdüm galiba arkadaşım.bir kaçgündür kaşık maması hiç vermiyorum.öğlenki sebze çorbasından veriyorum.daha iyi yiyor.bıkmasın diye de bu akşam kemik kaynattım ilikleriyle.öğlen kıymalı yapıcaz çorbayı.akşam kemik suyundan yapıcam.bir de böyle denicem.bu akşamda eline silikon bir kaşık vardı onu verdim.onunla oyalanırken yedirdim valla.en azından elimdekine saldırmadı.kandıra kandıra yedik yani.

kızlar demir ve vitamini kaçar damla ve kaç saat aralıkla veriyosunuz

ferro sanolu sabah uyanınca veriyorum.yarı aç yarı tok olmalı.(karnı doyduktan sonra 2 saat geçmeli demişti dr) kilosu başına bir damla.ben 9 damla veriyorum ve damlayı verdikten sonra yarım saat yemek yok.akşam yemeğinden hemen sonrada vitamin veriyorum.multitabs kullanıyoruz.onun kendi ölçüsü var,çizgisine kadar çekiyorsun

canım kemik suyunu kaynattıktan sonra üzerindeki yağları al birde ilikleri ezip verme... bebeğine yarayacaktır ama bağırsaklarında sorun olabilir bildiğim kadarıyla sindirimi çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…