doğru linki kopyaladığına eminmisin birde profilinde çizelge yazan yere yapıştır linki
bizim kızın dişi çıkarken öyle olmuştu. İştahı kesiliyor ve çok huysuzlanıyor. Dişler de öyle hemen çıkmadı malesef. Zaten dişler göründüğünde bütün şikayetler de bitiyor. Eğer diş çıkarıyorsa yanaklarında hafif kırmızılık oluyor ve kulağını çekiştiriyor. Siz de bu belirtiler var mı?
umarım en kısa sürede geçer.
kızlar bebişim "6.hastalık" diye bir hastalık geçiriyormuş. 3 gün feci ateşliydi,kuru ateş. 4.gün yani dün kesildi ateş, yüzünde ve vücudunda kırmızı döküntüler çıkmaya başladı, kızamıkcık gibi aynı. bugün hafiflemişti kızarıklar. yarına geçer artık ama huysuzluk kaldı. çok zor bir hastalıktır dedi doktor. ateş kısmı çok tehlikelidir, 1yaşından sonra geçirilen havalelerin nedeni çoğu zaman bu hastalıktır dedi.
tüm bebekler mutlaka geçirirmiş.
işin kötüsü ateş ilk çıktığında aile hekimine götürmüştüm,boğaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. boşu boşuna 4gün antibiyotik içti bebiş. döküntüleri görünce kendi doktoruna gitmiştik.
zaten bir tane link yokmu çizelge yazan yere kaydetmeye çalışıyorum
kızlar moralim çok bozuk.bu akşam oğluma yemek yedirirken tam sonuna gelince birden kustu ama öyle böyle değil.fışkırır tarzda ve ne yediyse çıkardı.sonra uyuttum.yarım saat uyumadı ağlamaya başladı.biraz avuttuktan sonra devam sütü verdim şimdi uyudu ama çok korktum.hiç böyle olmamıştı.ateşi falan da yok.dişte daha çıkarmadı.sizce endişelenmeli miyim.yoksa birkaç gün takip edip devam ederse mi dr götüreyim.
ben hiç devit vermedım en bastan berı acd3 veriyorum multıtabsla esdeger ama ferrosanolu 1aydır kullanmıyoruz doktorumuz artık keselım dedı kı benım bebegımın kansızlıgı sut emen bebeklerın kansızlıgından degıldı kanuyusmazlıgından etkılendıgı ıcın kanında yıkım vardı normal sevıyeye gelınce kestı doktorumuz tabı bunun yanında 20gunluktu tam gununu hatırlayamıyorum ama sanırım o cıvarlardaydı kan naklı yapılmıstı o yuzden kullanıyorduk sız ne kadar kullanacakmıssınız ferrı sanolualtı aya kadar devit 3 müş ondan sonra polivit kullanacakmışım sizin doktorlar ne diyor bu duruma.
birde bebeğiniz hasta olduğunda ferro sanol kan ilacını vermeyecekmişiz
ıstah actıgını bılmıyordum tesekkurler canım bunu paylasman ıyı oldu belkı bu yuzdendır benım oglumun ıstahzılıgı hıc olmadı aksıne bıraksak bızı bıle yıyecekevet bizim doktorda vitaminini değiştirdi multi vitamin verdi.iştahını açıyormuş.bide ateşliyken kan ilacı vermeyin diye bizide uyardı doktorumuz
kızlar bebişim "6.hastalık" diye bir hastalık geçiriyormuş. 3 gün feci ateşliydi,kuru ateş. 4.gün yani dün kesildi ateş, yüzünde ve vücudunda kırmızı döküntüler çıkmaya başladı, kızamıkcık gibi aynı. bugün hafiflemişti kızarıklar. yarına geçer artık ama huysuzluk kaldı. çok zor bir hastalıktır dedi doktor. ateş kısmı çok tehlikelidir, 1yaşından sonra geçirilen havalelerin nedeni çoğu zaman bu hastalıktır dedi.
işin kötüsü ateş ilk çıktığında aile hekimine götürmüştüm,boğaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. boşu boşuna 4gün antibiyotik içti bebiş. döküntüleri görünce kendi doktoruna gitmiştik.
cok cok gecmis olsun canimkızlar bebişim "6.hastalık" diye bir hastalık geçiriyormuş. 3 gün feci ateşliydi,kuru ateş. 4.gün yani dün kesildi ateş, yüzünde ve vücudunda kırmızı döküntüler çıkmaya başladı, kızamıkcık gibi aynı. bugün hafiflemişti kızarıklar. yarına geçer artık ama huysuzluk kaldı. çok zor bir hastalıktır dedi doktor. ateş kısmı çok tehlikelidir, 1yaşından sonra geçirilen havalelerin nedeni çoğu zaman bu hastalıktır dedi.
herkeste aynı sorun var.yemiyor ya.napıcamı şaşırdım.ne güzel yiyordu .şimdi iştah kalmadı.bu akşam eşimin kucağında odadan odaya gezdik elimde kaşık.yarısını ancak yedirebildik.önlüğü taktığımız an ağlamaya başlıyor.bu aya kadar hiç böyle sorun yaşamamıştık.ne yapacağımı şaşırdım.kilosu falan iyiydi.böyle giderse bir dahaki aydaki kontrolde ne olacak merak ediyorum.yedirmekte çok zor.elleri kolları hiç durmuyor.kaşığı elimden almaya çalışıyor.alınca da ağzına götürüyor.ben yedirene kadar yemeğin yarısı zaten onun eliyle vurmasıyla dökülüyor.bunlar da geçecek inşallah.ben tek çözümü az ve sık yedirmekte buldum.bir de yedirdiğim şeylerin daha vitaminli olmasına dikkat ediyorum.en kısa zamanda hepimizin bebişlerinin iştahı normale döner inşallah.
cok cok gecmis olsun canim
senin yazdiklarini okuyunca benim kizi evlatlikmi aldin diyecem benim kizi tarif ediyorsun ayni ben sise mamasini degistirdim simdi biraz iyi AMa ayni sorunlar bendede var
kızlar demir ve vitamini kaçar damla ve kaç saat aralıkla veriyosunuz
laracım ben sorunu çözdüm galiba arkadaşım.bir kaçgündür kaşık maması hiç vermiyorum.öğlenki sebze çorbasından veriyorum.daha iyi yiyor.bıkmasın diye de bu akşam kemik kaynattım ilikleriyle.öğlen kıymalı yapıcaz çorbayı.akşam kemik suyundan yapıcam.bir de böyle denicem.bu akşamda eline silikon bir kaşık vardı onu verdim.onunla oyalanırken yedirdim valla.en azından elimdekine saldırmadı.kandıra kandıra yedik yani.
kızlaaaaaaaaarr ilk dişimiz çıktı ama sağ üst köpek dişi
hayırlı olsun canıımmm :inci gibi dişleri olsun inşallah bizimkide çıkalı 1 buçuk ay oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?