2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Son düzenleme:
kızlaaaaaaaaarr ilk dişimiz çıktı ama sağ üst köpek dişi

hayırlı olsun dişiniz bizde diş yok daha ne zaman çıkacak yahu dişsiz kaldık:)
üst dişlerin daha zor çıktığını duymuştum
sizin nasıl oldu benimde kızım hasta öksürüyor mızmızlığı üstünde acaba diyorum diş sıkıntısıda mı var

Kızlar burda da paylaşmak istiyorum, çok içim yandı. Eminim bu konuda duyarlı davranıp elinizden geleni yapacaksınız.

Bir aile, anne işsiz, baba konfeksiyon işçisi, sigortası bile yok. 15 sene çocuk yapmaya uğraşmışlar, allah bır yavru gondermemiş. Para yok, tüp bebek aşılama fln deneyemiyorlar. Bir hayırseverin spoonsorluğunda tek bir tüp bebek denemesi yapmışlar, üçüz bebek gelmiş, seneler sonra geldi diye kıyamamışlar hiçbirine, üçü de doğmuş. Derme çatma bir gecekonduda, çok kötü koşullarda bebekleri yaklaşık iki yaşına kadar getşrmişler. Hepsi sağlıksız, ama birinin beyninde ur çıkmış. İstanbulda hiçbir hastane kabul etmemiş, sivasa memleketlerıne goturmusler sagdan soldan toplanan parayla amelıyat ettırmek ıcın. bu esnada aylardır kıra odemedıklerı ıcın ev sahıbı yokluklarını fırsat bılıp evden attırmış, butun esyalar sokakta. konu komsu bir depo tutmus oraya yerlestırmısler esyaları. aılenın bundan haberı bıle yok cunku amelıyat cok kotu gecmıs ve bebegın su an gorme duyusu kaybolmuş durumda...

Özeti budur olayın ve su an evlerı yok, bebek hastanede, dıger ıkı bebek perperişan. Nurturia uyesı olan varsa orda da lınk gonderebılırım, herkes elınden gelen yardımı yapıyor, aıleyı zıyarete gıdıp kıyafet, para, ve hatta alamadıkları bır şişe sut bıle olsa ne olsa goturuyorlar vs. Hepımız anneyız ve yavrularımızın saglıgının ya da kendı hayat kosullarımızın garantısı yok. Gönlunuzden gecer de sevaba gırmek ıstersenız bana ozelden mesaj atın hesap numarasını vereyım. Duyarlı olmanızı diliyorum bu konuda... Allah hıcbırımızı yavrumuzla ımtıhan etmesın ve kımseyı gordugunden gerı koymasın...

Vitamin niye veriyorsunuz, doktorunuz mu söyledi? Bu ay gitmedik de doktora bir şey mi kaçırdım acaba diye soruyorum =) Bu arada sorununuzun çözülmesine sevindim. Kaşık en sevdikleri malzeme sanırım =)

canım kemik suyunu kaynattıktan sonra üzerindeki yağları al birde ilikleri ezip verme... bebeğine yarayacaktır ama bağırsaklarında sorun olabilir bildiğim kadarıyla sindirimi çok zor...

saol canım.ben de ilikleri mutlaka katılmalı faydası iliğinde diye duymuştum.alayım bari ilikleri.

Vitamin niye veriyorsunuz, doktorunuz mu söyledi? Bu ay gitmedik de doktora bir şey mi kaçırdım acaba diye soruyorum =) Bu arada sorununuzun çözülmesine sevindim. Kaşık en sevdikleri malzeme sanırım =)

canım valla ben 1 haftalıktan beri veriyorum vitamini.sağlık ocağından o zaman monovit vermişlerdi.ama dr multitabsı önermişti.onu kullanıyoruz.1 yaşına kadar da devam edicez.1 yaşından sonra yine multitabsın 1 yaş üstü vitamini varmış onu vericek.

Alla alla bana vermediler öyle bir şey hiç. Sadece Devit-3 ve Vegaferon vermişlerdi onu kullanıyorum. Doktor da değişmeye gerek yok bir yaşına kadar kullanılacak bunlar dedi. Devit'i güneş iyice çıkınca bıraktıracak galiba. Sorayım ben de...

kizlar burda kan ilaci diye bir sey yok d3 vitamini oda her sabah bir damla veriyorum ne icinki kan ilaci neye yariyor bebeklerdebu arada kizim kusmayi birakti mamasini degistirdim simdi daha iyi iciyor ve kusmiyuor allahima bin sükür

canım ilk başta sağlık ocağının verdiği monovit , d vitamini idi.belki senin kullandığında onun başka bir markasıdır.ama dr multitabs önermişti bana.onda a,c,d vitaminleri var.yaşına kadar kullan dedi.reçeteli bir vitamin değil.sgk karşılamıyor.direk eczaneden alıyorum.dr un onu önerdiyse sorun yoktur.her dr farklı birşey diyor.bizimde kafalar karışıyo.r

bebişlerinin dişi çıkan anneler hayırlı olsun.inci gibi rahat çıkarırlar inşallah.bizimkinde tık yok

kizlar burda kan ilaci diye bir sey yok d3 vitamini oda her sabah bir damla veriyorum ne icinki kan ilaci neye yariyor bebeklerdebu arada kizim kusmayi birakti mamasini degistirdim simdi daha iyi iciyor ve kusmiyuor allahima bin sükür

canım vitamin ve demir çok önemli şeyler d3 vitaminini kemik gelişimi için çok önemli okadar önemliki eğer birgün 1 damla eksik verirsen 4 damla veriyoruz ertesi günü mutlaka o eksik damlayı tamamlamak için 1 damla fazla vermelisin fazla verirsende ertesi gün yine 1 damla eksik vermelisin kan ikacı dediğimiz demir damlasıda oda beyin gelişimi için çok önemli birşey yani ikiside olmazsa olmazlardan onuda kilosuna göre veriyorsun 8 kilo ise bebeğin 8 damla 9 sa 9 bunları ihmal etme ve en kısa zamanda doktorunla görüş derim..

Arkadaslar bebegım gunduz sadece 1 kere 1 veya 1.5 saat uyuyor aksam saat 21.00-22.00 gibi uyumak ıstıyor yatırmayınca mahvedıyor kendını ter kan ıcınde kalıyor kasılıyor aglıyor mahvoluyor sonra uyuyup 24.00 - 01.00 gibi acayıp enerjı dolu bıcımde uyanıyor sarkılar oyunlar allahım gormenız lazım kıpır kıpır artık allah ne verdıyse sabah 3-4-5 ne zaman uyuyoruz allah bılır :'(

cok ugrastım rutın duzen kurayım dıye bı turlu olmadı bu kadar az uyuyan bır bebek ben gormedım ya bır de gayet saglıklı cok sukur ama ben mahvoluyorum gunduz o 1-2 saat kestırırken ben iş yapıyorum yemek yapıyorum gece artık pilim bitiyor uyumaya ıhtıyacım oluyor ama o hıc de oralıı degıl bana bı care soyleyın lutfen ama yaptıgım denedıgım yontemler olmasın yanı mesela gunduz uyutma ya da oyala o saatte uyutma vs olmasın cunku denedım bunları ıse yaramıyor

Son düzenleme:

arkadaşım rutin götürdüğün doktorun varsa önerir zaten demekki seni bebeğinin ihtiyacı yok
beyin gelişimi için önemli diye biliyorum.3-4 marka şeklinde satılıyo.benim kullandığım ferrum
mesela bizim doktorumuz 6.aydan sonra verdi.bazı doktorlar dogar dogmaz bazıları 4.ayında falan yanı
telaş etme sor doktoruna derim.
birde bi arkadaş unuttuğu zaman ertesi güne damlaları fazla verdiğini yazmış
çok yanlış yapıosun bence

cok gecmıs olsun canım belırtılerı neydı bu hastalıga yakalanmayı tetıkleyen etkenler varmıymıs[/QUOTE]

virüsal bir hastalık canım. kapmışız bir yerden işte, 10-15günlük bir kuluçka dönemi varmış. sonra birden ateşi yükseldi,hiç sebepsiz. 3gün yüksek ateş ardından da vücudunda ve yüzünde pembe döküntüler oldu. her çocuk mutlaka geçirirmiş. fakat ateşi yüksek,üşütmüş diye genelde antibiyotik tedavisi verilirmiş bilmeden, ateş düşüp lekeler çıkınca da antibiyotiğin alerjisi denirmiş, onlar da 2 günde geçiyor zaten. bazılarında döküntüler farkedilmezmiş. yani bilmeden atlatılırmış genelde bu hastalık.
Altı ay ile 3 yaş arasında çocuklarda belirgin bir neden olmadan bir türlü düşmeyen yüksek ateş görülürse ve çocuk uyanık ve aktifse bu tanı düşünülebilirmiş

cok tsk ler cevabin icin dr koniusmam lazim

beyin gelisimi dedinizya normalde vermesi gerekir ama ben avusturyada yasiyorum burda kimse d3 vitaminden baska bebeklere bir sey kullanmyuor sidmi cok taktim sormam lazim demir vitaminini bana marka isimlerini yazarmisiniz merak ettim burda belki vardir

ferro sanol,ferrum bildiğim bunlar canım ya araştır yinede sen
doktor ihtiyac diyorsa verelim diyor zaten

demır eksıklıgı bızım ulkemızde 7 den 70 e cok sık gorulen bı sorun bu yuzden turkıyede demır takvıyesı yapılıyo bebeklere yurtdısına gore daha sık gorulen bı durum oldgu ıcın.d vıtamınıyse bızım ulkemızde sadece 1 yıl kullanılırken yurt dısndada 3 yıl kullanılıyo buda ulkemızdekı guneslı gun sayısı fazla oldgu ıcın 1 yıl yeterlı goruluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…