2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bende sizin yaptığınız gibi 7.ayına girdikten sonra köfte büyüklüğünde çorbalarına kıyma atıyodum.
bu pazar günü ilk defa kızıma köfte kızarttım.(baharatsız sogan maydanoz yumurta koydum)
ama sert olduğu için agzındakileri ikide bir çıkarttı alışıcak zamanla inş.

evet bize tek sorun uyku geliyor ama gercekte öyle degil kalktiklarinda uykularida kacma ihtimali yüksek ama carsamba günü gene dr gitcem lara icin sorarim ne yapabilirsin emzik tutuyormu

evet bize tek sorun uyku geliyor ama gercekte öyle degil kalktiklarinda uykularida kacma ihtimali yüksek ama carsamba günü gene dr gitcem lara icin sorarim ne yapabilirsin emzik tutuyormu

karşı olmama rağmen ilk dört ayımız çok zor olduğundn emzik veriyorum malesef.ama sadece uyuyacağı zaman alıyor.yani sallarken.onun dışında uyanıkken vermiyorum.dün yine sabah 04:30 da kalktı.emziği verdim.salladım.durmadı su içirdim.yine durmadı.mama verdim.sallamadan kendi uyudu.

işte bende kuru kuru nasıl yer diye düşünüyorum.ezerek vermeyi denicem bakalım.yoksa dediğin gibi çıkartır ağzından.yada patetes de haşlayıp onunla birlikte mi versem.:44:

oğluşum 1 haftadır geceleri 10 kere fln uyanıyor, kıyamet kopuyor. ağzında memeyle uyuyor ancak. sersem sepet oldum. ilk aylarda çok güzeldi gece uykuları, 6.aydan sonra değişti. sürekli uyanıyor. doktoru reflü ilacı verdi ama sadece gece uyanıyor diye reflü teşhisi koyması hoşuma gitmedi, vermedim ilacı,içime sinmedi. bugün başka bir doktora gidicez.
iyi ki ücretsiz izin almışım, yoksa bir de işi kaldıramıycaktım bu uykusuzlukla

arkadaşlar dogrumu yapıyorum bilmiyorum ama 8 aylık kızıma 2 günde bir dardanel ton yediriyorum
1tatlıkaşığı falan.doktorumuza sormayı unuttum.telefonda açmak istemedim.aranızda veren varmı

arkadaşlar dogrumu yapıyorum bilmiyorum ama 8 aylık kızıma 2 günde bir dardanel ton yediriyorum
1tatlıkaşığı falan.doktorumuza sormayı unuttum.telefonda açmak istemedim.aranızda veren varmı

vereni duymadım ben hiç vermedim onun yerine balık haşla ver

Allah kolaylık versin canım.geçen hafta bizimkide öyleydi.zombi gibi gidiyordum işe.ama sonra düzeldi.dr sadece sık uyanıyor diye reflü demesi enteresan.öyle olsaydı her bebek reflü olurdu heralde.belki diş falan çıkarıyordur.

yanında domates ya da yoğurt fln versen, yumuşatır bence.

yoğurtla deneyebilirimde o ilk yazdığın sebze var ya işte onu vermem imkansız.kendim hiç yemedim hayatımda.adını bile söyleyemem,dokunamam.bizim eve hiç girmez.faydalı aslında biliyorum ama benim elimden yemesi mümkün değil malesef.iyi ki yazdın.babaannesine söyliyim o versin olmazsa.

ben daha başlamadım ama vericem zaman ya ızgara yapıcam,ya da fırın poşetinde fırında pişiririm.

herkese slm kızlarrr vallahı burayı cok ozlemısım ya gecen yıl bu zamanlar sıcaktan bayılırken bıle buranın basından kalkmıyordum hey gıdı gunler heyyy ozledımmı bılmem ya hhhhhhh

merhaba,bebekler için civa riski olmayan balıkları verin diyor doktorlar.derin sularda yaşayan büyük balıklarda civa olabiliyor çünkü. onun yerine hamsi,istavrit,barbunya(dikkat alerjisi olabilir,babamda ciddi bir alrji söz konusu)sartıkanat gibi balıklar tercih edilebilir.
ben balık çorbası vericem,tarif de buldum.kılçıklarıyla beraber haşlanıyor.(omega 3 kılçıkta daha çok varmış) sonra suyuna haşlanmış olarak damak tadına göre sebze ilave edilebilir,soğan.patates iyi olur sanırım. daha sonra temizlenen balık eti diğer zebzelerle beraber karıştırılıp yedirilir....
afiyet olsunn.

ben gece mama vermiyorum kalktığında çünki hiç yemedi mam. ama emmeye çok kalkar sizler emzirmiyormusunuz kızlar.

ben emziriyorum hala.geceleri zaten oğlum çok uyandığı için emzirmek ,doyurmanın dışında ,uyutmaya da yarıyor.
gece en az 10 kere uyanıyoruz.benimle aynı sıkıntıyı yaşayan var mı acaba?biraz emziriyorum,azcık kucakta sallayınc atekrar dalıyor ama bana işkence oluyor kalk yat,bi de sabah işe gidiyorum tabii..

hele dün gece,bu sefer çabuk da dalamadı tekrar,tam uyklumuz 2 yi buldu

bişey sorcam
malum sıcaklarla birlikte sinek olayıda başladı.. kızçemi akşam 3 yerinden ısırmış hain sivriler...
evim eski tip yani camlarda sineklik felan yok.. kirada olduğumuz içinde cama bişey geremiyoruz(ev sahibi kızıyo)
gece ve gündüz sinekleri kovmak için ne yapabilirim.. şu prize takılan aletlerden almayı düşünüyorum.. biçeşit manyetik ses çıkararak sinekleri uzaklaştırıyo diye biliyorum.. acaba bebişlere bi zararı varmıdır..

gece bebişi yatırdığımda cibinlik kullanıcam peki ya gündüz napıcam

merhaba,chicco da bebekler için tene sıkılan spreylerden var.ondan kullanabilrsiniz.elektrikli sinek kovucular bebkler için zararlı diye biliyorum.sizin aracılığınızla başka kullanılabilecek şeyler varsa öğrenirim ben de..

üye olduğum sitedeki forumda buldum konuyu..chicco ve mothercare de bileklikler varmış sinek kovucu. kokusu pek iyi değilmiş ama çok etkiliymiş.bebeğin ayak veya el bileğine takılabilyomuş ve zararsızmış. amntıklı geldi,denemek lazım..

aedk bugun dr sordum bebeklerin cok uyanmasinin sebebi dogumun zor yada sezeryan olmasindan kaynaklaniyormus zamanla düzene girer insallah canim

bilmiyorum ama bebekler cok hassas dr un bana söyledigi iyi degilmis günes kremi bile sürünce ikinci gün kesinlikle ilif gibi bir seyle güzelce köpükleyip yikayacakmissin yoksa deriye isleyip alerjilik bir duruma yol acabiliyormus

nabersiniz bakim benim kız erkenci bu ara yerindede duramıo keşfettikçe keşfetmek istio örümceğe koyuyom tüm odaları fıldır fıldır gezio hehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…