aedk bugun dr sordum bebeklerin cok uyanmasinin sebebi dogumun zor yada sezeryan olmasindan kaynaklaniyormus zamanla düzene girer insallah canim
canım ben normal doğum yaptım, zor da bir doğum sayılmazmış dediklerine göre,bana zor geldi tabi ama orası ayrı:) bebişim 6 aya kadar 2-3 kez kalkardı geceleri, şimdi 7-8 i buluyor. bizim doktor da alıştırmakla ilgili dedi.her ağladığında verirsen memeyi,sürekli memede uyumak, annenin bağrında olmak ister, şiddetlenerek de devam eder bu durum dedi.
aedk bugun dr sordum bebeklerin cok uyanmasinin sebebi dogumun zor yada sezeryan olmasindan kaynaklaniyormus zamanla düzene girer insallah canim
canım ben normal doğum yaptım, zor da bir doğum sayılmazmış dediklerine göre,bana zor geldi tabi ama orası ayrı:) bebişim 6 aya kadar 2-3 kez kalkardı geceleri, şimdi 7-8 i buluyor. bizim doktor da alıştırmakla ilgili dedi.her ağladığında verirsen memeyi,sürekli memede uyumak, annenin bağrında olmak ister, şiddetlenerek de devam eder bu durum dedi.
bence bu gece sık gece uyanmları dönemsel çünkü ekim bebeklerinin çoğunda var bu şikayet vede diş çıkarmayla alakalı benim oğlumda gece 1 2 defa uyaırdı son iki aydır yarım satte bir uyandı artık uykusuzluktan tükenmiştim işe gitmiyorum ama gündüzleride uyuyamıyoki insan yemekti ev işiydi .neyseki 1 haftadır herşey normale döndü çünkü 2. dişimiz çıktı.ama inanın çok yorulmuştum.
bilmiyorum ama bebekler cok hassas dr un bana söyledigi iyi degilmis günes kremi bile sürünce ikinci gün kesinlikle ilif gibi bir seyle güzelce köpükleyip yikayacakmissin yoksa deriye isleyip alerjilik bir duruma yol acabiliyormus
cok sakınma canım sakınan göze çöp batar misali gerci sakınmadan da durulmuyo ama ben cok ozel seyler yapmamaya calısıyorum sukur bı sorunda yok ter bezı gıbı seylerde kullanmadım ama tabıkı her cocuk farklıdır ve her anne cocugunun nasıl rahat edecegını bılır sen nasıl alıstırdıysan oyle devam etkızlar oğluşuma iki gündür yazlık kısa kolluları giydirmeye başladık.çok sıcak havalar.öyle tatlı oldu ki yazlıklarla.ama özellikle sırtında benek benek kızarıklıklar var.ara ara çıkıyor sonra kayboluyor.geçen ay dr gösterdiğimde temas alerjisi olabilir önemli değil demişti.ama bütün kıyafetlerini zaten ütüsüz giydirmiyorum.terleyince üşütmesin diye uyuyacağı zaman sırtına penye bezler yapmıştım ondan koyuyorum.acaba onlardan mı oluyor.ama onu koymasam da her uyandığında üst değiştirmek gerekir onda da hasta olma riski daha çok.siz nasıl hallediyorsunuz? böyle kızarıklıklar yaşayan var mı acaba? sıcaklar iyice bastırdı nasıl baş edicem..:44:
acıktıklarında aglamıyormu bebısler pekı doktor ne onerdı benım oglum memede uyumaya bayılıyor sallama ya da emzık huyumuz yok zaten ama bu meme olayı sıddetlenıyorsa onlem olarak onerısı vardır umarımaedk bugun dr sordum bebeklerin cok uyanmasinin sebebi dogumun zor yada sezeryan olmasindan kaynaklaniyormus zamanla düzene girer insallah canim
ben sık sık vermıyorum ama doktorlar ton balıgınn bebekler ıcın faydalı oldugunu soyluyor hatta tvde bı saglık programındada soylemıslerdı her doktor farklı seyler soyluyo bende sorayım bı ıyı oldu hatırlatmanarkadaşlar dogrumu yapıyorum bilmiyorum ama 8 aylık kızıma 2 günde bir dardanel ton yediriyorum
1tatlıkaşığı falan.doktorumuza sormayı unuttum.telefonda açmak istemedim.aranızda veren varmı
bilmiyorum ama bebekler cok hassas dr un bana söyledigi iyi degilmis günes kremi bile sürünce ikinci gün kesinlikle ilif gibi bir seyle güzelce köpükleyip yikayacakmissin yoksa deriye isleyip alerjilik bir duruma yol acabiliyormus
benım dogumum sezeryandı ve zor bı dogumdu hamılelıgım desen yıne oyle son 2aya kadar hersey guzeldı ama 28.haftadan sonrası tam bı kabustu buna ragmen uyku problemımız yok dıyebılırım sık uyanmaz bebegım ya da bana sık gelmıyor dr normal uyanma aralıgı hakkında bısey soyledımı
aha hahahahabenim oğlum gece 11.30 gibi uyuyor ve sabah 8e kadar belki 20 kere uyanıyor. hiç uyumadan okula geliyorummm
kızlar ton balığının içinde civa çok fazla ve civayı vücut atamayıp beyinde yerleşebiliyormuş ve zihin gelişimlerini olumsuz etkiliyormuş. yetişkinlere bile haftada birden fazla önermiyorlar .
ben sık sık vermıyorum ama doktorlar ton balıgınn bebekler ıcın faydalı oldugunu soyluyor hatta tvde bı saglık programındada soylemıslerdı her doktor farklı seyler soyluyo bende sorayım bı ıyı oldu hatırlatman
sorsanız çok sevinirim...
bizim doktorumuz 1 tatlı kaşığı verebilrsin dedi
iş yerindedi bir arkadaşımın bebeği ile aramızda 2 gün var onun doktoru vermek şart değil başka besin verebilir demiş..
buradan da bir kaç yorum aldım bütün düşüncem değişti şimdi napıcam karasızım...
kızlarrrr,sonunda ilk dişimiz çıktı
bu aralar uyku sorunumuz çoktu,uykuya dalıyor ama yatağına koyunca uyanıyodu.diş çıkarınca tamam dedim bu yüzdendi demek ki...yanılmışım,hala aynı durum devam ediyor..
napıcamı şaşırdım..
Selam herkese. Uyku sorununuz bir an önce çözülür inşallah. Bizim kız da ilk aylarda öyleydi ama son iki aydır hiç kalkmıyor desem yeridir. Saat 10'da yatakta çok şükür. Ama sabahın 7'sinde uyanıyor :/ Bizim sorunumuz da memede uyumak. Hiçbir şekilde bensiz uyumuyor. Anneme bırakıp bir yere gidemiyorum çünkü uyumuyor bensiz. Birkaç gündür ayakta uyutmaya çalışıyorum bakalınm inşallah alışır.
Bu arada aedk sırtındaki kızarıklıklar sırtüstü yatmaktan kaynaklanıyor olabilir. Ayşe'de de vardı çünkü daha hafif giydiriyorum ve yanyatırıyorum gündüzleri azaldı. Neysem herkese Allah kolaylık versin.
eadk benim kiziminda tam ense tarafinda saclarinin icinde kizariklar hep vardi ama bazen cok belirgin oluyor bana cocuk dr u etiketlerden olabilirdedi etiketlerini kestim ütülü hep giyior sonra baska bir dr sordum oda dogum lekesi ileride gecer dedi merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?