2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar benim oğluşumun hiç dişi yok.belirtide yok.bizimki 18 ekim doğumlu.arkadaşım 19 unda doğum yaptı.1 gün aramız var.onun 2 tane alt dişi var.üsttekilerde yolda.hala dişi olmayan var mı yoksa tek bizmi kaldık.acele ettiğimden değil de merak ettim.

benim kızımında henüz dişleri yok.salyası akmaya başladı hafif o kadar.bu arada bir diş hekimi olarak söylüyorum 6.aydan itibaren 6 aylık gecikme normal.yani 1 yaşına kadar hala çıkmadı ise o zaman sebebini araştırmak lazım.çoğunlukla da 8 aydan sonra çıkıyor.telaş etme canım

kızlar bu yaz tatile gitmeyi düşünen varmı bebeklerle biz bu yılki izinlerimizde gitmek istiyoruz ama ilk defa bebekle tatil çıkçagımız için kararsız kalıyorum mama için yanıma ketıl alırım mama suyunu odada ısıtırım o sorun olmaz ama yemek işini nasıl hallederim bilmiyorum

kızlar bu yaz tatile gitmeyi düşünen varmı bebeklerle biz bu yılki izinlerimizde gitmek istiyoruz ama ilk defa bebekle tatil çıkçagımız için kararsız kalıyorum mama için yanıma ketıl alırım mama suyunu odada ısıtırım o sorun olmaz ama yemek işini nasıl hallederim bilmiyorum

biz 2 ay önce de 2 saatlik araba yolculuğu yaparak şehir dışına çıktık.1 gece kaldık. çok şükür sorun olmadı,evde kaldık tabii biz,otelde değil.kendinize güvenin;ben en başlından beri oğlumla geziyorum,pusetine koyuyorum çıkıyorum.her gittiğim yere gidebilecek durumda olsun istiyorum.o da alışıyor böylece.
ağustosta tatile gideceğiz biz de.kavanoz mamalarına başladım ben.başladım derken dışarı çıktığımızda alıyoruz yanımıza çok rahat oluyor.yalnız önceden denemenizde fayda var,oğlum her markanın her ürününü sevmedi.deneyerek buldum.aynı şekilde meyveleri de kavanozdakilerde.gerçi artık yaz geldi,istediğimiz her yerde meyve bulunabilr.ben sadece ezerek veriyorum meyveyi,yoksa cam rende götürülebilir.
iyi tatillerrr

bende kzımı gittigim heryere götürüyorum zaten gezmeyi çok seviyor bir yere gittiğimizde hiç sesi çıkmaz hep etrafa bakınır tek sorun beslenmesiydi dediğin gibi kavanoz mamalarını denemem gerek hiç aklıma gelmemişti kavanoz mamalarından daha önce yemedi ama denicem zor alışır gibi geliyor değişik lezzetleri pek yemiyor

Son düzenleme:
eda iyi düşündün hiç düşünmedim ben iyi mi kısa yerlerde mama ile besledim ama uzun yolda ne yaparız olmazsa ben de kavanoz maması alayım yanıma

ne güzel işte Edacım,kızın gezmeyi çok seviyorsa,çok da güzel bi tatil olur.
oğlum milupanın organiklerini hiç sevmiyor,çok tatsızlar.oğlum tatlı yiyecekleri seviyor.
hero baby meyveleri özellikle daha lezzetli,tavsiye ederim. ayrıca bebelac sebze karışımlarına bayılıyor.tadı evde yaptıklarımla çok yakın,zaten katkısızlar.

akıl akıldan üstündür derler yaa hakikaten dogru benim hiç düşünemediğim şeyleri fikir verdiniz tşkler artık kızımda bir kaç gün hazır ürünlerle ve orda uygun gördüğüm bizim yediklerimzden tattırırım

arkadaşlar benim kuzu yine uyumuyo geceleri bugün tam 13 kez kalktı acaba açmı kalıyo.bebişleri güzel uyuyanlar bir günlük menüsünü miktarıyla yazarmı

arkadaşlar benim kuzu yine uyumuyo geceleri bugün tam 13 kez kalktı acaba açmı kalıyo.bebişleri güzel uyuyanlar bir günlük menüsünü miktarıyla yazarmı

canım bebegin emiyorsa sık kalkar benim ki emmeyi bıraktı emerken en fazla 2 saat uyurdu uyanırdı emmek için gece uyandığında 150 ml mama veriyorum birdaha sabah uyanıyor
benim kızıma annem bakıyor bildiğim kadarki menüsünü yazayım
sabah 7:00 kalktıgında ıhlamur cicibebe pekmez koyup bir kaseye yediriyor iki günde bir yumurta veriyor sonra uyutmadan önce 9 :30 gibi 150 ml mama veriyor ve uyutuyor iki saat uyuyor kalkıyor saat 12 de ben gelip emziriyordum ama artık emmiyor bir kase çorba veriyor sonra arada meyve suyu sıkıp veriyor yogurt vermeyi deniyor ama yogurdu pek sevmiyor fazla yemez sonra 15:00 gibi tekrar uyutuyor uyandığında tekrar mama veriyor sonra bizimle birlikte akşam yemeginde bişeyler tattırıyorum yediklerimizden ve çorbasını veriyoruz gece 21:30 da yatıryorum o zaman da mama veriyorum gece 02-03: arası uyanıyor mama veriyorum sonra sabah uyanıyor böyle ne kadar doğru bir menü bilmiyorum ama bizimkinin beslenmesi böyle kilosu 7.600 gr

Son düzenleme:

rica ederim ne demek..hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz..umarım güzel bir tatil geçirirsiniz.biz temmuzda çıkacaktık tatile,işim gereği ne yazık ki ağustosa kaldı,o kadar sıcağa kalmak istemiyordum..oğlum şimdiden sıcağı sevmiyor,t-shirt şortla yatıyo ve asla üzerine bişey örttürmüyor.
siz ne zaman gidiyorsunuz?

oğlum da emiyor,geceleri o yüzden mi o kadar sık uyanıyor gerçekten? ama azıcık emip uyuyor tekrar..
yatmadan tahıllı mama yediriyorum tok tutsun diye.acaba acıkmak değil de emmeyi sevdiğinden mi oluyor?

bende daha önce duyuyordum emen çocuk sık kalkar diye gerçekten öyleymiş bırakınca daha iyi anladım yıllık iznimin sadece 1 haftasını kullanabilicem 02 temmuzla 11 temmuz arası kullancam 02 temmuzda çıkıp 5 gün kalmayı planlıyorduk ama biz arkadaşlar aramızda ayarladık izin günlerini eczacımıza verdik(eczanede çalışıyorum )ama ses seda çıkmıyor olumsuz olsa söylerdi diye düşünüyoruz garanti o tarihte çıkçakmışım gibi eşimin yıllık izninide o tarihte aldırdım belki ertelenir diyorum eşime o da ben sen dediğin için o tarihte izin aldım diyip duruyor durum ne olacak tam bilmiyorum

walla benim oğlum da gece sık uyanıyor ama maşallah gündüz uykusu iyi. bakıcıs ile kalıyor.ben yazayım size menümüzü,yardımı olur belki:
sabah 7:30 emzirip işe gidiyorum ,uyuyor sonra
9:30 gibi kahvaltıda:100 ml devam sütüne,2 dilim bebek ekmeği,pekmez,labne peynir,(dönüşümlü olarak yumurta sarısı,)ceviz,tuzsuz kabak çekirdeği,8kışın kuru kayısı da vardı)
öğlen uykudan sonra çorba;gerçi sulu değil püre diyebilirm.kabak,patates(şehriye,pirinç,irmik dönüşümlü olarak)mercimek,kıyma,azıcık zeytinyağında kavrulmuş rende soğan,bezelye,fasulye,tavuk suyu,aslında evde neler varsa damak tadına göre karıştırıyorum.
aralarda yoğurt ve meyve yiyor.
5:30 da 150 ml devam sütü. ben 7 gibi geliyorum emziriyorum.umarım faydalı olur..
yatmadan da tahıllı mama veriyuorum tok tutsun diye. gerçi tok tutuyor ama y,ne de uyanıyor gece...

ayy bu izin işleri sıkıntılı gerçekten,umarım sizin patron sorun çıkarmaz..sorsanız eczacınıza,program yapmamız lazım diye?

ben biraz pısırığım sesimi çıkartamam geçen senede eşim bende habersiz eczacımla görüşmüş öyle tatile çıktım bu senede kendin hallet beni karıştırma diyor zaten bu sene gelirse kızarım eşime biz burda 3 kişiyiz üçümüzde ses çıkartamıyoruz

acaba sizin eczacı mı çok sert biri?
ama ne kadar sert olsa da izin tarihleri hakkında yorum yapmalı,olumlu ya da olumsuz tabii.
hiç de öyle pısırığım falan yazmayın lütfen,olmayın da..hakkınızı arayın mutlaka.siz çalışan para kazanan bir annesiniz. hem kendinize ve ailenize karşı sorumluluklarınız var ve bunu patronunuz da bilmeli bence..
siz ses çıkartmazsanız, onlar hiç birşey vermezler..biraz bastırın bakın nasıl yola gelir onlar da...

ben de yapım gereği haksızlığa hiç gelemem,ne kendim için ne başkası içn...

aslında eczacım sert değil iyi bir insan ama biz sessiz kalınca oda pek önemsemiyor rahat davranıyor aslında sadece tarihler için uygun olup olmadığını uygun değilse uygun olan tarihi söylese bizde ona göre bakarız işimize

Ben 15 gündür tatildeyim. Biraz erken çıktık biz. 2 saat arabada yolculuk ettik. Yanıma yoğurt aldım ve emzirdim. Çok sıkılıyor bizimki arabada. Yanıma oyuncak, su, yedek kıyafet aldım. Cama da güneşlik mutlaka. Otel yerine evi seçtik çünkü ilk kez ev dışında kalacaktık ve yeme düzenimizi bozmayalım dedim. Burda da dışarı çıktığımda yanıma hero baby kavanoz meyve ve mamalarından aldım. Emzirme önlüğüm de hep çantamdaydı.Otellerde de her şeyi temin edebilirsin bence.
Ayşe kırkı çıktığından beri dışarda. Bi ara rahatsızlandı eve kapandık. Gezmeyi çok seviyor. Pusetin önüne kuruluyor ohh, saatlerce gezse sesi çıkmaz.

Diyeceğim o ki, tatile çıkmadan önce bir liste hazırlayın yolculuk için. Gittiğiniz yerde de mutlaka klinik tarzı bir yer bulunsun. Gerisini bir şekilde halledersiniz. Ben hiç hazır bir şey vermemiştim ama verince de itiraz etmedi çok şükür. Tatilin tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…