2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar bebeklerimiz hemen hemen aynı aydalar.beslenme tablonuz nasıl günlük neler veriyorsunuz bebişlerinize
doktorumun tavsiyesi üzerine o ne derse yapmaya çalışıyorum.etrafımdaki bebeklere inek sütüne cici bebe falan karıştırıp veriyolar
siz neler veriyorsunuz??

Ben kremalı çorbaları inek sütüyle yapıyorum. Formül sütle çok tatlı oluyor, sevmiyor hanım. Geçen gün sarma yedirdim, bayıldı. Ben ne yiyorsam o da mutlaka tadına bakıyor. Doyunca da ağzını kapatıp başını sallıyor sıpa. Bir de emeklese tam olacak. Şu emerek uyumayı da bıraksa bayram edeceğim vallayi. Kamburum çıktı emzireceğim diye. Başladım mı da bırakmıyor

Bu arada aklıma takıldı. Balık verdiğiniz gün yoğurt veriyor musunuz? Ya da özel bir şey yapıyor musunuz?

bende inek sütü vermedim hiç.sanırım doktordan doktoro değişiyor :S
peki siz günlük neler veriyorsunuz

bildiğim kadarıyla zaten sütü sulandırpta veriyorlar...

benim kızıma annem bakıyor bildiğim kadarki menüsünü yazayım
sabah 7:00 kalktıgında ıhlamur cicibebe pekmez koyup bir kaseye yediriyor iki günde bir yumurta veriyor sonra uyutmadan önce 9 :30 gibi 150 ml mama veriyor ve uyutuyor iki saat uyuyor kalkıyor saat 12 de ben gelip emziriyordum ama artık emmiyor bir kase çorba veriyor sonra arada meyve suyu sıkıp veriyor yogurt vermeyi deniyor ama yogurdu pek sevmiyor fazla yemez sonra 15:00 gibi tekrar uyutuyor uyandığında tekrar mama veriyor sonra bizimle birlikte akşam yemeginde bişeyler tattırıyorum yediklerimizden ve çorbasını veriyoruz gece 21:30 da yatıryorum o zaman da mama veriyorum gece 02-03: arası uyanıyor mama veriyorum sonra sabah uyanıyor böyle ne kadar doğru bir menü bilmiyorum ama bizimkinin beslenmesi böyle kilosu 7.600 gr sen nasıl besliyorsun

Son düzenleme:

kızım yogurt yemediği için fazla zorlamıyorum ama yogurt vermesen de emdiği için süt alıyor bişi olmuyor bence yogurtla balıgın bir zararı olmaz diye düşünüyorum balıkla süt ürünleri verilmez ilaç içilmez deniyor ama bence mantıklı değil sürekli ilaç kullanmak zorunda olan raporlu hastalar ne yapsın balık yemesinlermi ?

selam kızlar.bir kaç gündür giremiyordum nete.özlemişim hepinizi.2 günlüğüne istanbula gittim.hava değişimi çarptı sanırım biraz rahatsızdım.ama yine de istanbul çok güzeldi.özlemişim memleketimi.oğluşumla ikimiz gittik uçakla.tedirgindim aslında durmaz diye ama şükür sorun olmadıç.gezmelerimiz için küçük termosumuz var.suyunu ona koydum.mamayı öyle yaptım.zaten 1 saatlik sürüyor ama alandan eve gitmek iki saati buldu.uçaktan korkmadı ama havalimanında anonslardan acayip korktu.
inek sütü ile ilgili yazılanlar var.bizim dr kesinlikle tavsiye etmedi.onun yerine pastörize süt kullanıyoruz.bebekler için özel pastörize sütler var vitaminli ben onlardan alıyorum hep.yoğurdunu falan da ondan yapıyorum.

İnek sütü derken ben de açık süt demiyorum yanlış anlaşılmasın. P..'nin organik sütü var bazen yoğurdu da onla yapıyorum. Haftaya ben de Trabzon'a gideceğim inşallah uçakta mızmızlanmaz kızım...

selam kızlar oğluşum her ne kadar diş çıkarmakta emeklemekte gecikse de bugün bizi çok sevindirdi.akşam alışverişe gittik.makroya.kasada makrokart verdiler.bizde aldık.sonra hediye çekilişi varmış kazı kazan verdiler.oğluşuma seçtirdik kartı.bir de baktık en iyi hediyelerden biri kütahya porselen yemek takımı çıktı.kasadaki kız da şaşırdı.ilk defa çıkmış.bu arada bizimki bir bana baktı bir babasına sonra baba demeye başladı.biz şok olduk tabi ve inanılmaz sevindik.markettekiler önce hediyeye sevindik sandılar sonra söyleyince bizimki marketin maskotu oldu.hoşumuza gittiğini anladı heralde uyuyana kadar baba baba diye bağrınıp güldü.şimdi anne diyeceği zamanı bekliyorum dört gözle:)

selam kizlar benimkisi asker gibi yerde sürüynüyor oturmuyor dr kendileri oturur sen oturtma dedigi icin ellemyiorum kizim 7600 olmus o gun kadinin biri bu 6 aylik bebek gibi görünyor daha oturmasinida bilmiyor deyince moralimi cok bozdu hala sinirleniyorum böyle cahil insanlar geliyor iki laf söylüyor kac gündür kizima bakinca gercekten 6 aylikmi görünyür diye düsünmeye basladim

evet kendi kendine oturuyorlar bırak kendi haline insanlarada bakma canım maşallah kilosu iyi benin kıza göre :) benimki 7.ay kontrolumuzde 7 kilo idi şimdi en fazla 7250 falan ama allaha şükür sağlığı yerinde iyi olsunlarda az kilolu olmaları minyon olmaları o kadar önemli değil :)

teşekkür ederim canım.valla benimkiside hemen hemen aynı açlık değil bu anladığım kadarıyla

sağol canım bilgilerin için

bakma sen canım insanların lafına.bende bebekken çok cılızmışım annem iştah şurupları balık yağları ne varsa denemiş.ama şükür bu yaşıma kadar grip bile nadir olurum.kilom ise hele de doğumdan sonra fazlasıyla iyi:)şimdiki kiloları, boyları büyüdükçe çok değişecek.önemli olan sağlıklı olsunlarda.bizimkide çok hareketli.inanılmaz.saniye yerine durmuyor.ama emekleme yok.seninki gibi sürünüyor sadece .herkes bu kadar hareketli hayret nasıl emeklemez falan diyor bende annesine çekmiş annesi gibi emeklemeden 10.ayında yürür benim oğlum deyip gülüp geçiyorum.

önemli olan tabiki saglikli olmalari allah tüm bebeklere saglik versin benim kizda hic yerinde durmyuor hep hareket halinde kucagina alanlar bir dakika sonra kesiin indiriyorlar aldigi yere cok hareketli ama iste diyorumya biri cikiyor moral bozuyor ama dediginiz gibi duymamaya calisacagim

arkadaşlar,oğlum dün misafirliğe gittiğimiz evde yataktan düştü.nasıl korktum anlatamam..
2-3 dakika ağladı,korkmuş da tabii,ama ben daha çok korktum sanırım,uzun süre kendime gelemedim.aslında ben çok soğukkanlı bi insanımdır.ama kendi çocuğu olunca farklı oluyomuş..
aslında yumuşak iniş yapmış sanırım,çarşafı da indirmiş aşağıya:)o kadar kalın ağır yastıklar koymuştum her yanına ama fayda etmemiş.
bu olaydan şunu öğrendim,paylaşmak istedim,sizlere de yardımcı olur belki,umarım başınıza gelmez ama 1 yaşından önce her bebek mutlaka 1 mt den az bir yerden düşer diolar.
düşmelerde;ağlaması gerekiyomuş bebeğin.ağlamazsa hemen acile..
bebeği hemen soyup tüm vücudunu parmaklarınızla hafifiçe bastırarak kırık,çıkık kontrolu yapın.
morarma,kızarma,kanama durumlarını kontrol edin.
kusma varsa ,huzursuzluk,devamlı ağlamada da hemen acile..
bunlar yoksa 24 saat gözlemlemek yeterliymiş.
doktorumuz aslında doktor kontrolü en iyisi dio ama şimdiki bebekler düşmelere dayanıklı dedi.
başına böyle bir durum gelen oldu mu?ben hala korkuyorum

merhaba arkadaşlar bebeğim için oyun halısı arıyorum. sizin oyun halısı ile işin bitti diye düşünüyorum 3 aylık bebişim için yenisini almak yerine ikinci el almayı düşünüyorum. satmayı düşünen arkadaşlar varsa halının ismi ve istediği fiyatı yazarak özel msaj atabilirler. bebişleriniz güle güle büyüsün.

ben bir siteden kiralamıştım, zaten 1 aydan sonra pek de oynamadı. bu da bir alternatif olabilir size. oyuncak kiralama diye aratırsanız bulursunuz. tinylove tekmele oyna kiralamıştık, tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…