bebeği düşen arkadaşlar hepinize geçmiş olsun,gerçektan birbirini taklit ediyolar galibaşükür ki hepsi de sağlıklı..
diş olyı için de ,oğlum alt dişini 10 gün önce çıkardı ama çok uzun sürdü çıkarması,hemen ardından yanındaki çıktı 3 gün önce.şimdi de sanırım üstten çıkıcak deli gibi kaşıyo,ne bulursa üst sağ tarafıyla ısırıyo.. ısırıyo dmeişken,dün emerken bir ıssırdı,ayy acısını anlatamam,o minicik dişler nasıl acıtıyor. çığlığımla beraber kendisi gülme krizine girdi yalnız
benimki gece çok uyananlardan hatırlarsanız,şu ara sütüm de çok azaldığı için sanırım açlıktan uyanıyor.ben de devam sütü verdim gece,gerçekten çok acıkmış.sizinkilerde durum nasıl,gece uyanıp süt içen var mı,bi de 120 lik hazırlamıştım,hani uykuda rahatsız etmesin diye ama daha olsa içicekti,sizinkiler ne kadar alıyor?ne kadar vermek lazım acaba?
d3 vitaminini her gün veriyorum kesinlikle unuttugum gün hic yok diyebilirimhayırlı olsun. bizim inciler ne zaman çıkacak. neredeyse yürüyeceğiz ama diş filan yok. artık ben umudu kestim, oğluma diş yaptırcam :)
arkadaşlar,oğlum dün misafirliğe gittiğimiz evde yataktan düştü.nasıl korktum anlatamam..
2-3 dakika ağladı,korkmuş da tabii,ama ben daha çok korktum sanırım,uzun süre kendime gelemedim.aslında ben çok soğukkanlı bi insanımdır.ama kendi çocuğu olunca farklı oluyomuş..
aslında yumuşak iniş yapmış sanırım,çarşafı da indirmiş aşağıya:)o kadar kalın ağır yastıklar koymuştum her yanına ama fayda etmemiş.
bu olaydan şunu öğrendim,paylaşmak istedim,sizlere de yardımcı olur belki,umarım başınıza gelmez ama 1 yaşından önce her bebek mutlaka 1 mt den az bir yerden düşer diolar.
düşmelerde;ağlaması gerekiyomuş bebeğin.ağlamazsa hemen acile..
bebeği hemen soyup tüm vücudunu parmaklarınızla hafifiçe bastırarak kırık,çıkık kontrolu yapın.
morarma,kızarma,kanama durumlarını kontrol edin.
kusma varsa ,huzursuzluk,devamlı ağlamada da hemen acile..
bunlar yoksa 24 saat gözlemlemek yeterliymiş.
doktorumuz aslında doktor kontrolü en iyisi dio ama şimdiki bebekler düşmelere dayanıklı dedi.
başına böyle bir durum gelen oldu mu?ben hala korkuyorum
selam kizlar herkese cok gecmis olsun benimkizin bu sabah farkina vardim üst dislerinin yanindakiklerde cikyior tam 6 disi olacak
kızlarrrr,sonunda ilk dişimiz çıktı
bu aralar uyku sorunumuz çoktu,uykuya dalıyor ama yatağına koyunca uyanıyodu.diş çıkarınca tamam dedim bu yüzdendi demek ki...yanılmışım,hala aynı durum devam ediyor..
napıcamı şaşırdım..
hayırlı olsun, inci gibi dişleri olsun inşallah. Bizim kızın da 3. dişi çıkıyor. Önce alttan iki tane çıktı, şimdi üstteki geliyor ama onların tam karşısındakiler değil sağındaki. Dişleri böyle çıkan var mı, önce karşılığının çıkması gerekmez miydi ?
nasıl sünnet oldu oğlun ustura mı yoksa lazerle mi bilgi verir misin ne kadara mal oldu yapan dr mu cerrah mı
nasıl sünnet oldu oğlun ustura mı yoksa lazerle mi bilgi verir misin ne kadara mal oldu yapan dr mu cerrah mı
Kanama oldu mu hiç
bu arada geçmiş olsun hayırlı olsun ceren
Kanama çok az oldu sağolasın küçükken yaptırmak iyi olur anlamaz dediler yaptırdık ama yavrucak çok ağladı pipisi şişti şişmesi normalmiş atlattı ama şimdide hep kucağımızda büyüyünce yaptırsak daha mı iyi olurdu diye düşünmedim değil şimdi sünnet kilodu giydiriyoruz .
sizede geçmiş olsun ne güzel atlatmıssınız bizde bi atlatabilsek benim gittiğim doktora üroloji uzmanı çocuk doktoru önerdi inş. kolay atlatırız bizde öyle düşünüyoruz küçükken kolay olur diyorlar ama acı aynı acı tabi allah yardımcımız olsun..
Bizide çocuk doktorumuz yönlerdirdi üroloji uzmanına. Tavsiyem sünnet kilodu alın kutular canını çok yaktı.İnşallah sizde sorunsuz bir şekilde atlatırsınız ..
Benim oğlumda perşembe günü oldu .Doktora götürdük muayene etti bir problem yok ama hemen yapalım , nasıl olsa yaptıracaksınız dedi 10 dakika sonra sünnet olmaya girdi sünnet 10 dakika sürdü . Yavrum çok ağladı masadan kaldırdığımda ter içindeydi. Eve gittiğimizdede çok ağladı. Çok hareketli bir bebek sürekli emekliyordu şimdi yere bırakamıyoruz çünkü canını acıtıyor. Keşke ilk günler yaptırsaydık dedim. Şimdiden geçmiş olsun
dün su verdiğimiz biberonu yenilemek için gittiğimiz mağazadakiler bana biberon yerine su ve meyve suyu için suluk önerdi.bende suluk aldım.ilk başta biraz yadırgadı ama sonra alıştı.ben çok mu geç kalmışım suluk almakta..annemi aradım o da biberon verme su için.sonra ağzının suyu çok akar dedi..sizde sulukla mı veriyorsunuz suyu.ben geride kalmışım sanırım bu konuda.gerçi arada bardakla falan veriyordum ama genelde biberon kullandık.:26:
dün su verdiğimiz biberonu yenilemek için gittiğimiz mağazadakiler bana biberon yerine su ve meyve suyu için suluk önerdi.bende suluk aldım.ilk başta biraz yadırgadı ama sonra alıştı.ben çok mu geç kalmışım suluk almakta..annemi aradım o da biberon verme su için.sonra ağzının suyu çok akar dedi..sizde sulukla mı veriyorsunuz suyu.ben geride kalmışım sanırım bu konuda.gerçi arada bardakla falan veriyordum ama genelde biberon kullandık.:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?