- 19 Mayıs 2011
- 10.943
- 9.677
- 248
çok teşekkür ederim tarifleriniz harika gerçekten.yanlız keçi sütü ile hiç mayalamadım onuda deniycem.
inş. geçici bir dönem yaşıyoruzdur mesela dün sadece anne sütünü içmiş başka hiç birşey yememiş 190 ml sütle durmuş bütün gün.
kaşık mamasını hiç denemedim kendi yaptığımız karışımı yediriyorduk sadece onuda deniycem.
Allah kolaylik versin cnm. Benim oglus da emmeden uyumuyor. Geceleri de saat basi uyaniyor,agzinda meme ile uyuycak sipa. Neyse ki ucretsiz izindeyim,yokda perisan olmustum.gerci o zaman sutten kesilmis olurduk heralde. Birakip bir yere gityigimde uyumuyor. Gece uyandiginda meme vermezsem yikiyor ortaligi istedigini alincaya kadar agliyor. Ne kadar boyle surecek bilmiyorum,yoruldum artik.
bildiğim kadarıyla zaten sütü sulandırpta veriyorlar...
benim kızıma annem bakıyor bildiğim kadarki menüsünü yazayım
sabah 7:00 kalktıgında ıhlamur cicibebe pekmez koyup bir kaseye yediriyor iki günde bir yumurta veriyor sonra uyutmadan önce 9 :30 gibi 150 ml mama veriyor ve uyutuyor iki saat uyuyor kalkıyor saat 12 de ben gelip emziriyordum ama artık emmiyor bir kase çorba veriyor sonra arada meyve suyu sıkıp veriyor yogurt vermeyi deniyor ama yogurdu pek sevmiyor fazla yemez sonra 15:00 gibi tekrar uyutuyor uyandığında tekrar mama veriyor sonra bizimle birlikte akşam yemeginde bişeyler tattırıyorum yediklerimizden ve çorbasını veriyoruz gece 21:30 da yatıryorum o zaman da mama veriyorum gece 02-03: arası uyanıyor mama veriyorum sonra sabah uyanıyor böyle ne kadar doğru bir menü bilmiyorum ama bizimkinin beslenmesi böyle kilosu 7.600 gr sen nasıl besliyorsun
benim kızım sabah uyandığında kahvaltısını hemen yapmıyor önce anne sütünü içiyor.1 2 saat sonra peynir.yumurta(2günde bir) cicibebe,pekmez,bazen kuşburnu receli ıhlamur ile
bazende su ile karıştırıp veriliyor.öğlen çorbasını içiyor akşama dogru tekrar anne sütü 1 2 saat sonra muzlu yoğurtunu yiyor daha sonrada ben geliyorum emziriyorum
akşam yemeğinde ben ne yersem onada tattırıyorum öylece yatıyoruz. kilosu 8.500 gr boy 72
ben her gün 1 tatlı kaşığı ton balığı yediriyorum.ama bu aralar anne sütünden hariç hiç birşey yemiyorzayıfladı
rica ederim Kübra hnm,umarım beğenir bebeğiniz.devam sütü alıyor mu bebeğiniz?
kahvaltısını devam stü ile hazırlıyorum ben.onun tadını seviyorsa belki öyle daha rahat yer.ayrıca bir de milupada devam sütü veya anne sütüyle hazırlanan kaşık maması var.tahıllıydı yanlış hatırlamıyorsam.
merak etmeyin geçici bir dönemdir,kısa zamanda eski haline döner..
işinize karışmış gibi olmak istemem ama ton balığı,hem de her gün çok değil mi,ton balığı civa içerdiğinden bebklerde zararlı diye biliyorum.derin sularda yaşayan büyük balıklarda cıva fazlası oluyor bu yüzden çupra,hamsi gibi balıklar tavsiye ediliyor.
Ekim anneleri yemek konusunda ne alemdesiniz??
benim yavrum yemiyor hiçbirşey su bile içmiyorbu sıcak havalarda bile
sadece benim sütümle yetinmek istiyor. ne yapabilirim kızıma sizlerinde öylemi
oğlum cuma günü sünnet olucak allah nasip ederse. geçmi kaldım yada şimdi yaptırmazsam ilerde daha da zor olurmu diye düşünüp duruyodum artık karar verdik ama çok endişeliyim. ekim annelerinden varmı sünnet ettiren deneyimi olan paylaşırsenız seviniri:26:
ben sizlerden fikir almak istiyorum işime karışmış gibi olmazsınız. tşk ederim bilginiz için..
ne hamsi ne somon ne sardelye nede uskumru yiyor zillim.hiç birini sevmedi inş. zamanla sever.. sizin ki nasıl ?
Allah kolaylik versin cnm. Benim oglus da emmeden uyumuyor. Geceleri de saat basi uyaniyor,agzinda meme ile uyuycak sipa. Neyse ki ucretsiz izindeyim,yokda perisan olmustum.gerci o zaman sutten kesilmis olurduk heralde. Birakip bir yere gityigimde uyumuyor. Gece uyandiginda meme vermezsem yikiyor ortaligi istedigini alincaya kadar agliyor. Ne kadar boyle surecek bilmiyorum,yoruldum artik.
ben sizlerden fikir almak istiyorum işime karışmış gibi olmazsınız. tşk ederim bilginiz için..
ne hamsi ne somon ne sardelye nede uskumru yiyor zillim.hiç birini sevmedi inş. zamanla sever.. sizin ki nasıl ?
bende somon vermiştim ilk ızgara olarak ..ton balığı verme derim.fazla civa içeriyor.sonra balık çorbası yaptım.bayıldı.mezgit kullandım.çünkü beyeaz etli ve sindirimi kolay olduğundan ayrıca omega 3 bakımından zengin olduğundan en faydalı balıklardan biri.
1 adet mezgit , 1 orta boy soğan , patates ve havuç , yarım limon suyu , 1 adet kereviz sapı ,tereyağ yada zeytinyağ
önce balığı kılçığından ayırp pullarını temizleyerek soğuk suda yıkıyorsun.sonra patates,soğan ve havuçu küp küp doğrayıp derin bir tencereye koyuyorsun.üzerine balığı koyuyorun.4-5 su bardağı su ilave edip orta ateşte yaklaşık 40 dak.haşlıyorsun.sonra balığı alıyorsun ve sebzeleri çatalla ezerek üzerine kerezvizi de ilave edip 15 dak daha kaynatıyorsun.sonra balığı didikleyip iiçine ilave ediyorsun ve 5 dak daha kaynıyor.sonra yağ ve limon suyunu ilave ediyorsun.1 saat kadar sürüyor pişmesi ama tam bir vitamin bombası oluyor.geçen pazar denedim.tadıda gayet güzel oldu.
canım yüksek ihtimalle diş çıkarıyor kızın.benim oğluşumda aynı olm uştu bütün gün 50cc sütle durduğunu bilirim.çk zayıflamıştı ama. şimdi diş çıkrırken bebekler.kaşık veya yiyecekler diş etlerini çok acıttığından kesinlikle yemeyi reddediyorlarmış. iştahsızlığın sebebi aslında ağrı olması.bence çok zorlama çok zor senin için ama biraz dayan çünkü bu defa yemeye karşı olumsuz tutum geliştirir.onun ağzını serinletecek şeyler vermeye çalış mesela yoğurt. şimdiden çok geçmiş olsun
bende somon vermiştim ilk ızgara olarak ..ton balığı verme derim.fazla civa içeriyor.sonra balık çorbası yaptım.bayıldı.mezgit kullandım.çünkü beyeaz etli ve sindirimi kolay olduğundan ayrıca omega 3 bakımından zengin olduğundan en faydalı balıklardan biri.
1 adet mezgit , 1 orta boy soğan , patates ve havuç , yarım limon suyu , 1 adet kereviz sapı ,tereyağ yada zeytinyağ
önce balığı kılçığından ayırp pullarını temizleyerek soğuk suda yıkıyorsun.sonra patates,soğan ve havuçu küp küp doğrayıp derin bir tencereye koyuyorsun.üzerine balığı koyuyorun.4-5 su bardağı su ilave edip orta ateşte yaklaşık 40 dak.haşlıyorsun.sonra balığı alıyorsun ve sebzeleri çatalla ezerek üzerine kerezvizi de ilave edip 15 dak daha kaynatıyorsun.sonra balığı didikleyip iiçine ilave ediyorsun ve 5 dak daha kaynıyor.sonra yağ ve limon suyunu ilave ediyorsun.1 saat kadar sürüyor pişmesi ama tam bir vitamin bombası oluyor.geçen pazar denedim.tadıda gayet güzel oldu.
kızlar yardım...oğluşuma babaannesi bakıyor.oturdukları odaya salıncak kurdular.şu tavana asılanlardan.2,5 aylıktan yani ben işe başladıktan beri o salıncakta uyuyor.tabi işleri de yok kayınpederse yardım ediyor.sürekli sallıyorlar haliyle bizimkinin gündüz uykuları iyi oluyor.bizim evde de hamak gibi olan salıncaklardan vardı ama artık ben kullanamıyorum çünkü sığmıyor.bir de büyüdü artık.çok da hareketli.eşimde dün yeter artık salıncak işi bütün gün sallıyorsunuz alıştı çocuk haftasonu biz harap oluyoruz diyerek sökmüş salıncağı.bu sabah aradım kayınvalideyi napıyorsunuz diye.ağlamaklı bir sesle ayağımda salladım ama yatırınca 15 dak sonra kalktı.salıncakta ne güzel 1-2 sat uyuyordu diye yakındı.sonra eşimin sakladığı salıncak ipini bulmuşlar beni aradılar.salıncağı ne olur kuralım sen ikna et diye.bende ne yapayım tel.de bebişimin ağlama sesini de duyunca kurun o zaman tamam dedim.mecburiyetten tabi.ama buna bir çözüm bulmam lazım.haftasonu ben mahvoluyorum.ayağımda sallayıp uyutunca 10-15 dak.da kallkıyor.sürekli ayağımda sallarsam 1-2 saat uyuyor.haliyle ben hiçbir işimi yapamıyorum.çünkü uyanıkkende mümkün değil onunla çamaşır bile seremiyorum.evde yalnızsam oğluşla işim çok zor yani.ne yapmam lazım bu durumu çözmek için.biraz uzun oldu ama gerçekten durumum vahim.sabahları da ne olursa olsun 5 buçuk 6 olunca kalkıyor.uyku yok yani bize((
gerçekten süper bi tarifmiş,bir şey eklemek isterim.balıkları kılçıklarıyla haşlayınca omega değeri daha çok oluyomuş,çoğunluğu kılçıkta depolanıyomuş çünkü.içinden aldıktan sonra ayıklanabilr kılçık da.
ben ne yazık ki henüz balık veremedim oğluma,ailemizde balık türlerine karşı ciddi alerjisi olanlar var.alerji de genetik geçişli olduğu için henüz veremedim..
araştırıyorum hangi balıkla başlasam diye..
bu arada bebğine balık yediremeyen arkadaşlar,pişirme tekniklerin deneyebilrler.bazısı ızgara balık sevebilr,üzerine limonla,bazısı fırında buğulama(şahsen ben sevmem)ya da yukardaki gibi çorbasını..
iş falan yaparken yürütece koymuyomusun sen hiç ben çok koyuyorum başka türlü yatarak falan durmuyo hiç çok sıkılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?