2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

rica ederim Kübra hnm,umarım beğenir bebeğiniz.devam sütü alıyor mu bebeğiniz?
kahvaltısını devam stü ile hazırlıyorum ben.onun tadını seviyorsa belki öyle daha rahat yer.ayrıca bir de milupada devam sütü veya anne sütüyle hazırlanan kaşık maması var.tahıllıydı yanlış hatırlamıyorsam.
merak etmeyin geçici bir dönemdir,kısa zamanda eski haline döner..

sizin işiniz de zormuş grçekten.oğlum da emiyor hala,gece o da çok sık uyanıyor. ama emerken uyumuyor ne yazık ki,emdikten sonra ayrı bir zahmet istiyor:)ben 3 aylıkken çalışmaya başladım,o da alıştı tabi mecburen bu duruma,sütümü sağdım verdim o zaman,yetmey,nce de devam sütü.
siz olmadan uyumaması gerçekten çok zor olmalı,kendinize hiç zaman ayıramıyosunuz o zaman?

benim kızım sabah uyandığında kahvaltısını hemen yapmıyor önce anne sütünü içiyor.1 2 saat sonra peynir.yumurta(2günde bir) cicibebe,pekmez,bazen kuşburnu receli ıhlamur ile
bazende su ile karıştırıp veriliyor.öğlen çorbasını içiyor akşama dogru tekrar anne sütü 1 2 saat sonra muzlu yoğurtunu yiyor daha sonrada ben geliyorum emziriyorum
akşam yemeğinde ben ne yersem onada tattırıyorum öylece yatıyoruz. kilosu 8.500 gr boy 72
ben her gün 1 tatlı kaşığı ton balığı yediriyorum.ama bu aralar anne sütünden hariç hiç birşey yemiyor zayıfladı

işinize karışmış gibi olmak istemem ama ton balığı,hem de her gün çok değil mi,ton balığı civa içerdiğinden bebklerde zararlı diye biliyorum.derin sularda yaşayan büyük balıklarda cıva fazlası oluyor bu yüzden çupra,hamsi gibi balıklar tavsiye ediliyor.

umarım ki öyle olur..milupanın devam sütünü 2. ayını doldurduktan sonra vermeye başlamıştım (2 aylıkken çalışmaya başladığımdan dolayı yetmedi sütüm)
büyüdükçe devam sütü vermemeye başladım.gündüzleri kahvaltı,çorba,yogurt,anne sütü yetiyordu çünkü. kaşık mamasınıda sevmedi hiç.
size birşey sormak istiyorum günde 1 tatlı kaşığı ton balığı veriyorum. içindede çok fazla civa var diye duydum.ne yapsam yedirsem mi yoksa yedirmesem mi?

ben sizlerden fikir almak istiyorum işime karışmış gibi olmazsınız. tşk ederim bilginiz için..
ne hamsi ne somon ne sardelye nede uskumru yiyor zillim.hiç birini sevmedi inş. zamanla sever.. sizin ki nasıl ?

Ekim anneleri yemek konusunda ne alemdesiniz??
benim yavrum yemiyor hiçbirşey su bile içmiyor bu sıcak havalarda bile
sadece benim sütümle yetinmek istiyor. ne yapabilirim kızıma sizlerinde öylemi

canım yüksek ihtimalle diş çıkarıyor kızın.benim oğluşumda aynı olm uştu bütün gün 50cc sütle durduğunu bilirim.çk zayıflamıştı ama. şimdi diş çıkrırken bebekler.kaşık veya yiyecekler diş etlerini çok acıttığından kesinlikle yemeyi reddediyorlarmış. iştahsızlığın sebebi aslında ağrı olması.bence çok zorlama çok zor senin için ama biraz dayan çünkü bu defa yemeye karşı olumsuz tutum geliştirir.onun ağzını serinletecek şeyler vermeye çalış mesela yoğurt. şimdiden çok geçmiş olsun

benim oğluşum çok şanslı bu konuda çünkü doğuştan sünnetli doğdu..))

ben sizlerden fikir almak istiyorum işime karışmış gibi olmazsınız. tşk ederim bilginiz için..
ne hamsi ne somon ne sardelye nede uskumru yiyor zillim.hiç birini sevmedi inş. zamanla sever.. sizin ki nasıl ?

Bende aynen quarta'nin soylediklerini soyleyecektim. Dip baliklari sanayi ayiklariyla fazla hasir nesir olduklari icin civa iceriyorlar. Diger baliklari sebze puresine karistirarak verebilirsin belki. Benim oglusum yiyiyor oyle.

saol canım ya.bizimki çok hareketli birde.oyuncak falan hak getire.en fazl 5 dak.oynuyor.sonra hemen sıkılıyor.sürekli ilgi istiyor,konuşayım istiyor.birde gezme tabi.dışarıya bir çıksın dünyalar onun oluyor.senin işinde zormuş ya.çalışıyor olunca birde insanın pili bitiyor.

bende somon vermiştim ilk ızgara olarak ..ton balığı verme derim.fazla civa içeriyor.sonra balık çorbası yaptım.bayıldı.mezgit kullandım.çünkü beyeaz etli ve sindirimi kolay olduğundan ayrıca omega 3 bakımından zengin olduğundan en faydalı balıklardan biri.
1 adet mezgit , 1 orta boy soğan , patates ve havuç , yarım limon suyu , 1 adet kereviz sapı ,tereyağ yada zeytinyağ
önce balığı kılçığından ayırp pullarını temizleyerek soğuk suda yıkıyorsun.sonra patates,soğan ve havuçu küp küp doğrayıp derin bir tencereye koyuyorsun.üzerine balığı koyuyorun.4-5 su bardağı su ilave edip orta ateşte yaklaşık 40 dak.haşlıyorsun.sonra balığı alıyorsun ve sebzeleri çatalla ezerek üzerine kerezvizi de ilave edip 15 dak daha kaynatıyorsun.sonra balığı didikleyip iiçine ilave ediyorsun ve 5 dak daha kaynıyor.sonra yağ ve limon suyunu ilave ediyorsun.1 saat kadar sürüyor pişmesi ama tam bir vitamin bombası oluyor.geçen pazar denedim.tadıda gayet güzel oldu.

Arkadaslar bebeklerinizi sivrisineklerden nasil koruyorsunuz? Defans in bitkisel losyonundan aldim ben ama ivim rahat etmedi,kullanmadim. İlla ki icinde zararli birseyler vardir gibi geliyor. Ama bebisimi 2-3 yerinden isirmislar. Bulsam bacaklarini ayiracaktim sivrilerin sizler ne yapiyorsunuz?

teşekkür ederim tarifin için bu akşam deniycem inş. tam bir vitamin deposu :) inş. kızım sever

nasıl bir dişmiş anlayamadım.ikimizide mahvetti.evet üzerine gitmiyorum bu aralar acısı olabilir diye.çok teşekkür ederim.allah ım hepimize yardımcı olsun

gerçekten süper bi tarifmiş,bir şey eklemek isterim.balıkları kılçıklarıyla haşlayınca omega değeri daha çok oluyomuş,çoğunluğu kılçıkta depolanıyomuş çünkü.içinden aldıktan sonra ayıklanabilr kılçık da.
ben ne yazık ki henüz balık veremedim oğluma,ailemizde balık türlerine karşı ciddi alerjisi olanlar var.alerji de genetik geçişli olduğu için henüz veremedim..
araştırıyorum hangi balıkla başlasam diye..
bu arada bebğine balık yediremeyen arkadaşlar,pişirme tekniklerin deneyebilrler.bazısı ızgara balık sevebilr,üzerine limonla,bazısı fırında buğulama(şahsen ben sevmem)ya da yukardaki gibi çorbasını..

iş falan yaparken yürütece koymuyomusun sen hiç ben çok koyuyorum başka türlü yatarak falan durmuyo hiç çok sıkılıyor.

offffff offffffff kızım çok huysuz iştahsız hasta oldu ateşlendi.hiç bir şey yemek istemiyor. dişide çıkmadı daha.sade balık yedirsem çorbasını yapmadan nasıl yapabilirim mezgit balığını tarif edermisiniz.

doğru diyorrsun canım kılçıkları ile pişirmek faydalı ama mezgit için geçerli değil bu durum.mezgitte tüm vitamin etinden çıkan yağında.ilk defa başladığımde ben somon vermiştim.hem daha etli hemde balık kokusu daha az var.balık önemli bir ek gıda.dr danışarak başla istersen alerjik bir durum olabilir dersen. 1 yaşından önce omega 3 yani balık yağını dr.lar vermiyor.

iş falan yaparken yürütece koymuyomusun sen hiç ben çok koyuyorum başka türlü yatarak falan durmuyo hiç çok sıkılıyor.

bizimkide öyle canım ya çabuk sıkılıyor.yürüteçi de dr önermedi.özellikle erkek bebekler için kalça kası gelişimini olumsuz etkiler dedi.bir de kendi başkına öğrenmeli oturmayı ayağa kalkmayı falan dedi.ben de almadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…