dün su verdiğimiz biberonu yenilemek için gittiğimiz mağazadakiler bana biberon yerine su ve meyve suyu için suluk önerdi.bende suluk aldım.ilk başta biraz yadırgadı ama sonra alıştı.ben çok mu geç kalmışım suluk almakta..annemi aradım o da bebiberon verme su için.sonra ağzının suyu çok akar dedi..sizde sulukla mı veriyorsunuz suyu.ben geride kalmışım sanırım bu konuda.gerçi arada bardakla falan veriyordum ama genelde biberon kullandık.:26:
dün su verdiğimiz biberonu yenilemek için gittiğimiz mağazadakiler bana biberon yerine su ve meyve suyu için suluk önerdi.bende suluk aldım.ilk başta biraz yadırgadı ama sonra alıştı.ben çok mu geç kalmışım suluk almakta..annemi aradım o da biberon verme su için.sonra ağzının suyu çok akar dedi..sizde sulukla mı veriyorsunuz suyu.ben geride kalmışım sanırım bu konuda.gerçi arada bardakla falan veriyordum ama genelde biberon kullandık.:26:
Benim oglus 4,5aylikken sunnet oldu. Hafif darlik vardi pipisinde,doktorumuz yaptirin nasil olsa olcak dedi. Genel anestezi uyguladilar. En kotusu de ayilmasini beklemekti. Kucucuk bebegimi, kocaman sedyede baygin, ciplak, soguktan dudaklari morarmis, bir elinde serum bir eli monitore bagli yatarken gormek cok kotuydu. Ama cok cabuk topArlandi. Biz operasyonu cocuk cerrahina yaptirdik,universite hastanesinde prof.
Ekim anneleri yemek konusunda ne alemdesiniz??
benim yavrum yemiyor hiçbirşey su bile içmiyorbu sıcak havalarda bile
sadece benim sütümle yetinmek istiyor. ne yapabilirim kızıma sizlerinde öylemi
Benim oğlumda perşembe günü oldu .Doktora götürdük muayene etti bir problem yok ama hemen yapalım , nasıl olsa yaptıracaksınız dedi 10 dakika sonra sünnet olmaya girdi sünnet 10 dakika sürdü . Yavrum çok ağladı masadan kaldırdığımda ter içindeydi. Eve gittiğimizdede çok ağladı. Çok hareketli bir bebek sürekli emekliyordu şimdi yere bırakamıyoruz çünkü canını acıtıyor. Keşke ilk günler yaptırsaydık dedim. Şimdiden geçmiş olsun
kübraderin hep mi böyleydi,yoksa bu ara mı böyle?yani ek gıdaya geçtiğinizde nasıldı acaba?
oğlum istese de sadece anne sütüyle idare edemez doymadığı için..:) oğlum maşallah yemeyi seviyor ama şu ara oyun yapıyo aklınca bana,devamlı püskürtüyo ağzındakini,her yer mama,saçımdan,kendi üstüne başına kadar..
sevdiği yiyecekler var mı,neler yediriyosunuz? Ben kendimce karışımalr yapıyorum oğluma,çok sevdikleri var.mutfakta uydurmayı pek severim zaten,oğluma yaptıklarımı da seviyor.belki sevdiği tatlar varsa size tarif verebilirim.ne bilim sebzelerden,meyvelerden falan.
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
kızım ek gıdaya geçtiğinde gayet iştahı iyiydi gelin görün ki bu aya gelince yemiyor.listemiz aynı değişik bişeyler olsa hak vericem
menümüzü annem hazırlıyor o baktığı için.sabahları sağdığım sütümü daha sonrada peynir (bazen labne) pekmez, 2 günde 1 yumurta, cicibebe,kuşburnu (bazen),kahvaltı karışımını
yiyordu.ara ögünde elma,şeftali,karpuz veya kavun yiyordu. daha sonra çorbasını sebze çorbası yapar genelde (patates,kabak,havuc,fasulye,semizoto vb.) daha sonrada muzlu
yoğurt (son 2 haftadır hazır yogurt vermeye başlamıştım) işten gelincede beni emer daha sonrada tekrar mevye yeriz.(son 2 aydır cam rendeden falan geçirmiyorum ) tekrar beni
emer uyur.
ama artık hiçbirşey yemiyor arkadaşım.en sevdiği muzlu yogurttu onu bile yemiyor.
senin menün nasıl? kahvaltı karışımlarından çorbalarından bilgi verirmisin. tad değişikliği yapsam belki düzelirmi? :84:
hayırlı olsun canım.küçük erkeğinin damatlığını da görürsün inşallah.bizde 6.aydan beri düşünüyoruz ama bir türlü karar veremedik.kimisi yaptır diyor kimiside sorun yoksa yaptırma sonra tekrar müdahale gerektirebilir diyor.2-6 yaş arası dr.lar zaten kesinlikle önermiyor.ben de bu aralar yine düşünmeye başladım.yarın eşimin yeğeninin sünnet düğünü var.onlarda 9 aylıkken sünnet ettirdi.şimdi 8 yaşında düğünü yaptırıyorlar.ama onlar mecburiyetten ettirmiş.sünnet konusu yine gündemimizde yani.ama bizimki daha diş çıkarmadı.ya o arada bir de diş çıkarırsa.çifte acıya nasıl dayanır diye düşünüyorum.
hayırlı olsun canım.küçük erkeğinin damatlığını da görürsün inşallah.bizde 6.aydan beri düşünüyoruz ama bir türlü karar veremedik.kimisi yaptır diyor kimiside sorun yoksa yaptırma sonra tekrar müdahale gerektirebilir diyor.2-6 yaş arası dr.lar zaten kesinlikle önermiyor.ben de bu aralar yine düşünmeye başladım.yarın eşimin yeğeninin sünnet düğünü var.onlarda 9 aylıkken sünnet ettirdi.şimdi 8 yaşında düğünü yaptırıyorlar.ama onlar mecburiyetten ettirmiş.sünnet konusu yine gündemimizde yani.ama bizimki daha diş çıkarmadı.ya o arada bir de diş çıkarırsa.çifte acıya nasıl dayanır diye düşünüyorum.
ceren hnm,adaşız aynı zamanda ben de ceren 78
geçmiş olsun öncelikle.oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum ama anesteziden korkuyorum,sizinki 10 dk. sürdüğüne göre genel anestezi olmadı sanırım?
selamlar,öncelikle doktorlar bu aylarda iştahın azalabileceğini söylüyolar.ayrıca diş de çıkarıyolar ya bunlar geçicidir büyük ihtimalle.bie de devamlı aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar..ama ben verdiklerimi yazayım,belki kızınız da sever bazılarını..
kahvaltıda cicibebe yerine bebek ekmeğini deneyin,kızarmış ekmek gibi çok lezzetli.ceviz rendesi özellikle pekmezle lezzetli oluyor.bir de kaşık maması veriyo musunuz bilmiyorum ama milupada 7 tahıllı ballı kahvaltısı var.o da çok lezeetli.
sebze çorbasına,kıyma da koyuyorum ben.haftasonları özellikle değişik tarifler yapıyoru(bakıcımız yapıyor hafta içi de)dün yaptığımı yazayım mesela:
kabak,kırmızı biber,domates,havuç,tavuk suyu(tavuğu haşladığım suyu,minik buz poşetlerine böldüm,deepfreezden çıkarıp atıyorum içine 1-2 tane)az kıyma,az mercimek ,bunlar az suda haşlandıktan sonra,başak yerde(cezve olur) az zeytinyağında kavurduğum 1 minik soğanı ilave ediyorum.içine biraz da nane,gerçekten çok lezzetli oluyor.
meyve için de elma,portakal,muz,kayısı,şeftali,duruma göre karıştırıyorum,az suda haşlanmış irmiğin içine koyuyorum biraz da böle haşlanıyor,buyrun size meyveli çakma muhallebi:)doyurucu da oluyor.
yoğurt olarak da keçi sütüne mayalıyorum,kaymak tadında oluyor.tavsiye ederim.
umarım kzıınız beğenir tariflerimi,başkalarını da yazabilirim istediğinizde..
afiyet olsun...)
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
kızım ek gıdaya geçtiğinde gayet iştahı iyiydi gelin görün ki bu aya gelince yemiyor.listemiz aynı değişik bişeyler olsa hak vericem
menümüzü annem hazırlıyor o baktığı için.sabahları sağdığım sütümü daha sonrada peynir (bazen labne) pekmez, 2 günde 1 yumurta, cicibebe,kuşburnu (bazen),kahvaltı karışımını
yiyordu.ara ögünde elma,şeftali,karpuz veya kavun yiyordu. daha sonra çorbasını sebze çorbası yapar genelde (patates,kabak,havuc,fasulye,semizoto vb.) daha sonrada muzlu
yoğurt (son 2 haftadır hazır yogurt vermeye başlamıştım) işten gelincede beni emer daha sonrada tekrar mevye yeriz.(son 2 aydır cam rendeden falan geçirmiyorum ) tekrar beni
emer uyur.
ama artık hiçbirşey yemiyor arkadaşım.en sevdiği muzlu yogurttu onu bile yemiyor.
senin menün nasıl? kahvaltı karışımlarından çorbalarından bilgi verirmisin. tad değişikliği yapsam belki düzelirmi? :84:
kızlar yardım...oğluşuma babaannesi bakıyor.oturdukları odaya salıncak kurdular.şu tavana asılanlardan.2,5 aylıktan yani ben işe başladıktan beri o salıncakta uyuyor.tabi işleri de yok kayınpederse yardım ediyor.sürekli sallıyorlar haliyle bizimkinin gündüz uykuları iyi oluyor.bizim evde de hamak gibi olan salıncaklardan vardı ama artık ben kullanamıyorum çünkü sığmıyor.bir de büyüdü artık.çok da hareketli.eşimde dün yeter artık salıncak işi bütün gün sallıyorsunuz alıştı çocuk haftasonu biz harap oluyoruz diyerek sökmüş salıncağı.bu sabah aradım kayınvalideyi napıyorsunuz diye.ağlamaklı bir sesle ayağımda salladım ama yatırınca 15 dak sonra kalktı.salıncakta ne güzel 1-2 sat uyuyordu diye yakındı.sonra eşimin sakladığı salıncak ipini bulmuşlar beni aradılar.salıncağı ne olur kuralım sen ikna et diye.bende ne yapayım tel.de bebişimin ağlama sesini de duyunca kurun o zaman tamam dedim.mecburiyetten tabi.ama buna bir çözüm bulmam lazım.haftasonu ben mahvoluyorum.ayağımda sallayıp uyutunca 10-15 dak.da kallkıyor.sürekli ayağımda sallarsam 1-2 saat uyuyor.haliyle ben hiçbir işimi yapamıyorum.çünkü uyanıkkende mümkün değil onunla çamaşır bile seremiyorum.evde yalnızsam oğluşla işim çok zor yani.ne yapmam lazım bu durumu çözmek için.biraz uzun oldu ama gerçekten durumum vahim.sabahları da ne olursa olsun 5 buçuk 6 olunca kalkıyor.uyku yok yani bize((
çok teşekkür ederim tarifleriniz harika gerçekten.yanlız keçi sütü ile hiç mayalamadım onuda deniycem.selamlar,öncelikle doktorlar bu aylarda iştahın azalabileceğini söylüyolar.ayrıca diş de çıkarıyolar ya bunlar geçicidir büyük ihtimalle.bie de devamlı aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar..ama ben verdiklerimi yazayım,belki kızınız da sever bazılarını..
kahvaltıda cicibebe yerine bebek ekmeğini deneyin,kızarmış ekmek gibi çok lezzetli.ceviz rendesi özellikle pekmezle lezzetli oluyor.bir de kaşık maması veriyo musunuz bilmiyorum ama milupada 7 tahıllı ballı kahvaltısı var.o da çok lezeetli.
sebze çorbasına,kıyma da koyuyorum ben.haftasonları özellikle değişik tarifler yapıyoru(bakıcımız yapıyor hafta içi de)dün yaptığımı yazayım mesela:
kabak,kırmızı biber,domates,havuç,tavuk suyu(tavuğu haşladığım suyu,minik buz poşetlerine böldüm,deepfreezden çıkarıp atıyorum içine 1-2 tane)az kıyma,az mercimek ,bunlar az suda haşlandıktan sonra,başak yerde(cezve olur) az zeytinyağında kavurduğum 1 minik soğanı ilave ediyorum.içine biraz da nane,gerçekten çok lezzetli oluyor.
meyve için de elma,portakal,muz,kayısı,şeftali,duruma göre karıştırıyorum,az suda haşlanmış irmiğin içine koyuyorum biraz da böle haşlanıyor,buyrun size meyveli çakma muhallebi:)doyurucu da oluyor.
yoğurt olarak da keçi sütüne mayalıyorum,kaymak tadında oluyor.tavsiye ederim.
umarım kzıınız beğenir tariflerimi,başkalarını da yazabilirim istediğinizde..
afiyet olsun...)
en sevdiği şeyleri bile yemez olduysa büyük ihtimal dişi çıkıyordur, bizim kızın dişleri çıkarken öyle olmuştu. Eğer öyleyse geçici bir durumdur üzülme, dişleri çıktığında iştahı yerine gelir
kızlar yardım...oğluşuma babaannesi bakıyor.oturdukları odaya salıncak kurdular.şu tavana asılanlardan.2,5 aylıktan yani ben işe başladıktan beri o salıncakta uyuyor.tabi işleri de yok kayınpederse yardım ediyor.sürekli sallıyorlar haliyle bizimkinin gündüz uykuları iyi oluyor.bizim evde de hamak gibi olan salıncaklardan vardı ama artık ben kullanamıyorum çünkü sığmıyor.bir de büyüdü artık.çok da hareketli.eşimde dün yeter artık salıncak işi bütün gün sallıyorsunuz alıştı çocuk haftasonu biz harap oluyoruz diyerek sökmüş salıncağı.bu sabah aradım kayınvalideyi napıyorsunuz diye.ağlamaklı bir sesle ayağımda salladım ama yatırınca 15 dak sonra kalktı.salıncakta ne güzel 1-2 sat uyuyordu diye yakındı.sonra eşimin sakladığı salıncak ipini bulmuşlar
beni aradılar.salıncağı ne olur kuralım sen ikna et diye.bende ne yapayım tel.de bebişimin ağlama sesini de duyunca kurun o zaman tamam dedim.mecburiyetten tabi.ama buna bir çözüm bulmam lazım.haftasonu ben mahvoluyorum.ayağımda sallayıp uyutunca 10-15 dak.da kallkıyor.sürekli ayağımda sallarsam 1-2 saat uyuyor.haliyle ben hiçbir işimi yapamıyorum.çünkü uyanıkkende mümkün değil onunla çamaşır bile seremiyorum.evde yalnızsam oğluşla işim çok zor yani.ne yapmam lazım bu durumu çözmek için.biraz uzun oldu ama gerçekten durumum vahim.sabahları da ne olursa olsun 5 buçuk 6 olunca kalkıyor.uyku yok yani bize((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?