2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben hiç biberon kullanmadım, hep sulukla verdim suyu. ilk bir iki gün yadırgadı, ama alıştı. bir tane ninicik suluğumuz var(30cclik- genelde kahvaltı da ıhlamur içiyoruz onunla) bir de su içtiğimiz kulplu suluğumuz var.

Biz hic biberon yada suluk kullanmadik. 6.aydan beri su veriyorum, ilk gunler cay kasigiyla verdim. Sonra hep bardaktan icti kuzu. Suluk aldim, disarida filan kullaniriz die ama isirmasini sevdi sadece, icmiyor ondan.

Benim oglus 4,5aylikken sunnet oldu. Hafif darlik vardi pipisinde,doktorumuz yaptirin nasil olsa olcak dedi. Genel anestezi uyguladilar. En kotusu de ayilmasini beklemekti. Kucucuk bebegimi, kocaman sedyede baygin, ciplak, soguktan dudaklari morarmis, bir elinde serum bir eli monitore bagli yatarken gormek cok kotuydu. Ama cok cabuk topArlandi. Biz operasyonu cocuk cerrahina yaptirdik,universite hastanesinde prof.

biz de eylülde yaptırmayı düşünüyoruz.yalnız en korktuğum şey de anestezi..bu yazdıklarınızı okuyunca daha da kokrum arttı.
genel anestezi dışında seçenek yok mu acaba? sedasyon denilen uyutma yöntemi bebeklerde yapılamıyo mu acaba?
bu arada size de çok geçmiş olsunn..

Ekim anneleri yemek konusunda ne alemdesiniz??
benim yavrum yemiyor hiçbirşey su bile içmiyor bu sıcak havalarda bile
sadece benim sütümle yetinmek istiyor. ne yapabilirim kızıma sizlerinde öylemi

Ekim anneleri yemek konusunda ne alemdesiniz??
benim yavrum yemiyor hiçbirşey su bile içmiyor bu sıcak havalarda bile
sadece benim sütümle yetinmek istiyor. ne yapabilirim kızıma sizlerinde öylemi

kübraderin hep mi böyleydi,yoksa bu ara mı böyle?yani ek gıdaya geçtiğinizde nasıldı acaba?
oğlum istese de sadece anne sütüyle idare edemez doymadığı için..:) oğlum maşallah yemeyi seviyor ama şu ara oyun yapıyo aklınca bana,devamlı püskürtüyo ağzındakini,her yer mama,saçımdan,kendi üstüne başına kadar..

sevdiği yiyecekler var mı,neler yediriyosunuz? Ben kendimce karışımalr yapıyorum oğluma,çok sevdikleri var.mutfakta uydurmayı pek severim zaten,oğluma yaptıklarımı da seviyor.belki sevdiği tatlar varsa size tarif verebilirim.ne bilim sebzelerden,meyvelerden falan.

ceren hnm,adaşız aynı zamanda ben de ceren 78
geçmiş olsun öncelikle.oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum ama anesteziden korkuyorum,sizinki 10 dk. sürdüğüne göre genel anestezi olmadı sanırım?

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
kızım ek gıdaya geçtiğinde gayet iştahı iyiydi gelin görün ki bu aya gelince yemiyor.listemiz aynı değişik bişeyler olsa hak vericem
menümüzü annem hazırlıyor o baktığı için.sabahları sağdığım sütümü daha sonrada peynir (bazen labne) pekmez, 2 günde 1 yumurta, cicibebe,kuşburnu (bazen),kahvaltı karışımını
yiyordu.ara ögünde elma,şeftali,karpuz veya kavun yiyordu. daha sonra çorbasını sebze çorbası yapar genelde (patates,kabak,havuc,fasulye,semizoto vb.) daha sonrada muzlu
yoğurt (son 2 haftadır hazır yogurt vermeye başlamıştım) işten gelincede beni emer daha sonrada tekrar mevye yeriz.(son 2 aydır cam rendeden falan geçirmiyorum ) tekrar beni
emer uyur.
ama artık hiçbirşey yemiyor arkadaşım.en sevdiği muzlu yogurttu onu bile yemiyor.
senin menün nasıl? kahvaltı karışımlarından çorbalarından bilgi verirmisin. tad değişikliği yapsam belki düzelirmi? :84:

selamlar,öncelikle doktorlar bu aylarda iştahın azalabileceğini söylüyolar.ayrıca diş de çıkarıyolar ya bunlar geçicidir büyük ihtimalle.bie de devamlı aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar..ama ben verdiklerimi yazayım,belki kızınız da sever bazılarını..
kahvaltıda cicibebe yerine bebek ekmeğini deneyin,kızarmış ekmek gibi çok lezzetli.ceviz rendesi özellikle pekmezle lezzetli oluyor.bir de kaşık maması veriyo musunuz bilmiyorum ama milupada 7 tahıllı ballı kahvaltısı var.o da çok lezeetli.

sebze çorbasına,kıyma da koyuyorum ben.haftasonları özellikle değişik tarifler yapıyoru(bakıcımız yapıyor hafta içi de)dün yaptığımı yazayım mesela:
kabak,kırmızı biber,domates,havuç,tavuk suyu(tavuğu haşladığım suyu,minik buz poşetlerine böldüm,deepfreezden çıkarıp atıyorum içine 1-2 tane)az kıyma,az mercimek ,bunlar az suda haşlandıktan sonra,başak yerde(cezve olur) az zeytinyağında kavurduğum 1 minik soğanı ilave ediyorum.içine biraz da nane,gerçekten çok lezzetli oluyor.
meyve için de elma,portakal,muz,kayısı,şeftali,duruma göre karıştırıyorum,az suda haşlanmış irmiğin içine koyuyorum biraz da böle haşlanıyor,buyrun size meyveli çakma muhallebi:)doyurucu da oluyor.
yoğurt olarak da keçi sütüne mayalıyorum,kaymak tadında oluyor.tavsiye ederim.
umarım kzıınız beğenir tariflerimi,başkalarını da yazabilirim istediğinizde..
afiyet olsun...)

Sağol canım inşallah görürüz. Bizimkilerde diş çıkarmadılar daha. İlkgün çok zor oldu sonraki günler daha iyiydi . Atlattık inşallah çok çabukda iyileşir.

Sağol canım inşallah görürüz. Bizimkilerde diş çıkarmadılar daha. İlkgün çok zor oldu sonraki günler daha iyiydi . Atlattık inşallah çok çabukda iyileşir.

Genel anestezi olmadı lokal uyuşturdular. Bacaklarını masaya bantladılar. Daha sonra fitil verdi. Ağrısı olunca onu koyduk. Küçük bebeklere narkoz vermiyoruz dedi doktor. Narkoz almadı . Bizden önce 10 yaşında bir çocuk vardı onada anestezi vermediler . Çocuk yürüyerek eve gitti.

yazdiginiz tarifler cok aklima yatti daha farkli tariflerinizi bizimle pAylasirmisiniz

en sevdiği şeyleri bile yemez olduysa büyük ihtimal dişi çıkıyordur, bizim kızın dişleri çıkarken öyle olmuştu. Eğer öyleyse geçici bir durumdur üzülme, dişleri çıktığında iştahı yerine gelir

kızlar yardım...oğluşuma babaannesi bakıyor.oturdukları odaya salıncak kurdular.şu tavana asılanlardan.2,5 aylıktan yani ben işe başladıktan beri o salıncakta uyuyor.tabi işleri de yok kayınpederse yardım ediyor.sürekli sallıyorlar haliyle bizimkinin gündüz uykuları iyi oluyor.bizim evde de hamak gibi olan salıncaklardan vardı ama artık ben kullanamıyorum çünkü sığmıyor.bir de büyüdü artık.çok da hareketli.eşimde dün yeter artık salıncak işi bütün gün sallıyorsunuz alıştı çocuk haftasonu biz harap oluyoruz diyerek sökmüş salıncağı.bu sabah aradım kayınvalideyi napıyorsunuz diye.ağlamaklı bir sesle ayağımda salladım ama yatırınca 15 dak sonra kalktı.salıncakta ne güzel 1-2 sat uyuyordu diye yakındı.sonra eşimin sakladığı salıncak ipini bulmuşlar beni aradılar.salıncağı ne olur kuralım sen ikna et diye.bende ne yapayım tel.de bebişimin ağlama sesini de duyunca kurun o zaman tamam dedim.mecburiyetten tabi.ama buna bir çözüm bulmam lazım.haftasonu ben mahvoluyorum.ayağımda sallayıp uyutunca 10-15 dak.da kallkıyor.sürekli ayağımda sallarsam 1-2 saat uyuyor.haliyle ben hiçbir işimi yapamıyorum.çünkü uyanıkkende mümkün değil onunla çamaşır bile seremiyorum.evde yalnızsam oğluşla işim çok zor yani.ne yapmam lazım bu durumu çözmek için.biraz uzun oldu ama gerçekten durumum vahim.sabahları da ne olursa olsun 5 buçuk 6 olunca kalkıyor.uyku yok yani bize((

bebeklere tatlılar,hepsi faydalı,besleyici, bebeklere özel,kendi tariflerim:

muzu eziyorum,içine ceviz ve kabak çekirdeği(tuzsuz ve bebekler için çok yararlı) bu şekilde de yenebilir,devam sütüyle beraber muhallebi gibi de verilebilir.

tatlı kabak az suda haşlanır,ezme kıvamına gelir,içine ceviz,tatsız gelirse pekmez veya kuru kayısı ilave edilebilir.

irmiği portakal suyuyla haşlayın(zaten irmik çabuk pişer),içine isteğe göre başka meyveler de ilave edilebilir ama tek başına portakallı muhallebi gibi oluyor.

şeftaliyle pirinci haşlayın,iyice ezin,içine devam sütü ekleyin,şeftalili puding hazır.

şimdilik aklıma gelenler bunlar,aklıma geldikçe tekrar yazarım.
daha sonra çorba ve yemek tarifleri de yazarım.

salıncak artık tehlikeli olmuyor mu,düşme riskinden dolayı? iyice hareketlerndiler artık,sürünme,emekleme derken,yürümeye başlıcaklar artık.
bebeklerle ilgili bildiğim birşey varsa o da,birşeye alıştırmak için zaman ve sabır gerektiği.
ilk zamanlar 15 dk. uyur, sonra yarım saat sonra mutlaka alışır ayakta uyumaya.hatta tek başına uyumaya.
bence sabredin biraz ve salıncağı kurdurmayın.hem daha ne kadar salıncağa devam edicek ki..

uyanıkken pusetinde falan durmaz mı yanınızda,çamaşır falan sererken?oğlumu öyle alıştırdım,pusetine koyuyorum,tabi kemerini de takıyorum,eğiliyor çünkü bazen,balkonda çamaşır asıyorum.gerçi ben işim varsa,yere ya da yatağına koyuyorum,sevdiği oyuncaklardan veriyorum eline,onlarla konuşa konuşa duruyor. devamlı bakıyorum tabi hele ki yerdeyse..

çok teşekkür ederim tarifleriniz harika gerçekten.yanlız keçi sütü ile hiç mayalamadım onuda deniycem.
inş. geçici bir dönem yaşıyoruzdur mesela dün sadece anne sütünü içmiş başka hiç birşey yememiş 190 ml sütle durmuş bütün gün.
kaşık mamasını hiç denemedim kendi yaptığımız karışımı yediriyorduk sadece onuda deniycem.

dediğiniz gibi diş çıkarma dönemi olabilir inş. geçici bir sürectir.perişan oldum artık eski günlerimizi özledim.

Allah kolaylik versin cnm. Benim oglus da emmeden uyumuyor. Geceleri de saat basi uyaniyor,agzinda meme ile uyuycak sipa. Neyse ki ucretsiz izindeyim,yokda perisan olmustum.gerci o zaman sutten kesilmis olurduk heralde. Birakip bir yere gityigimde uyumuyor. Gece uyandiginda meme vermezsem yikiyor ortaligi istedigini alincaya kadar agliyor. Ne kadar boyle surecek bilmiyorum,yoruldum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…