2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sizin de mi daha diş yok canım.aynı gündü yanlış hatırlamıyorsam doğumgünleri.bizimde diş yok.seninkinin huysuzluğu belki dişindendir.balığı ızgara yapıp verebilirsin.çorbasını yapmayacaksam ben ızgara yapıyorum.yada fırın poşetinde fırında da yapabilirsin.ben bir kere denedim.üzerine limon ve maydanozda koydum.güzel oldu.ızgarada pişmiş gibi oluyor.birde öyle dene istersen.

iLAYDE CEM BİRŞEY SORUCAM sana senin bebeğin de gece çok kalkıyordu şimdi bir değişiklik var mı merak ettim.KIZLAR benım kızım gece çok sık kalkıyor ne yapmalıyım sizinkiler nasıl niye böyle yapıyo bılmıyorum huymu edindi acaba

Emiyor mu cnm bebisin? Benimki emiyor,gece uyaniyor ve emmeden uyumuyor. Bazen fenalik geliyor artik. Emerek uykuya daldigi icin gece uyandiginda da ayni pozisyonu geri ister bebekler diyor "iyi uykular" adinda kitapta. Kontrollu aglatma teknigini oneriyor ama ben yapamam ki. Oglusum agliycak sesi kisilincaya dek, ben seyirci kalicam.. İmkansiz gibi gorunuyor

canım,benim oğlum da gece çok sık uyananlardan hatırlarsan.emmeye de düşkün maşallah.ben başka bi taktik buldum.yani farkettim ki bazen emmek için uyanmıyor aslında.gözler kapalı mzıırdanıp duruyor.sanırım söylediğin gibi belki de emme pozisyonu arıyor.gece yattığı yatak oyun parkı yataklarından bizim odadaki.onun yanları da petek petek,benim görebiliyo az da olsa.mızırdandığında hemen kucağıma almıyorum.emziğini veriyorum ağzına(düşümüş oluyor çünkü),sonra ben yatıyorum,sesleniyorum.beni farkediyo sesimi duyuyo ve ağlamadan uyuyo.tabii 4-5 dakika sürüyo bu,dönüyo bazen yatakta.2 gecedir çok şükür rahatım,en azından 10 kereden az uyandık.bizim için büyük gelişme.:)
tabii sakıncası nedir dersen,geceleri kendi odasında yatırmaya başlarken zorlanabilirim.emen bebekelr için odayı ayırmak için en doğruı zaman 1 yaş mı acaba?siz ne düşünüyosunuz?gündüzleri odasında yatıyo ama ya geceleri?

kızlar siz ne güzel balık veriyorsunuz, bizim doktor 9. aydan sonra balığa başla dedi. ben de onu dinledim, ayrıca eşimde balık mevsimi olmadığı için vermek istemiyor (biz ailece tam balıkçıyız ve eşim de balıktan çok iyi anlıyor, bu dönemdeki balıklar yenmez diye tutturdu), hatta vermem diyor bakalım bu aydan sonra ne yapacağız.

bana dr 8.aydan sonra ver dedi.bende iki haftadır veriyorum.somon zaten bildiğim kadırıyla ithal.şoklanmış mı oluyor o zaman.eşime sordum da o da deniz ürünlerini çok sever.profesyonel değil ama sardalya,uskumru,istavrit ve barbun şimdi tam yeme zamanı dedi.

bizimki gece bizim odada uyuyor.beşiğini yatak odasına koyduk.ayıramadım ben odasını.çok deli yatıyor benim oğluş.şekilden şekile giriyor yatakta.ben de gözümün önünde olsun istedim.yürümeye başlayıp biraz söyleneni anladığında yani yaşında falan ayırmayı düşünüyorum.
gece uykukarı da biraz gece ile gündüz uykusunu ayıramadıklarındandır belki.dr.unun tavsiyesiyle biz gece uykusunu anlasın diye standart haller yaptık.mesela ayağımda sallamadan mutlaka üzerini değiştiriyorum.sadece gece giydirdiğim kıyafetleri var.sonra ayağımda sallarken tv sesini ve ışığı kısıyorum.iyi geceler öpücüğü verip sallıyorum.odaya yatırdığımdada abajuru en kısık ayarda tutuyorum.bu şekilde aynı hareketleri yaptık 2-3 gün sonra alıştı.gece uyandığında çok kısık sesle hadi uyu annecim deyip biraz su veriyorum.bir iki dönüp yine dalıyor.ama bizimkide mutlaka mama için bir kere kalkıyor tabi.biraz alışkanlıkla alakalı sanırım.umarım sizinkilerde zamanla düzene girer.yoksa gece sık uyanan bebiş gerçekten anneyede çok zor.

evet cnm emiyor yani 6.7 ker kalkıyorsa yarısında emerek uyuyor yarısında kucagımda flan sallayınca uyuyor yatırıyorum.valla bende kıyamam napcaz bılemedim.çok yoruldum artık eskıden böyle degıldı bır sure idrar yolu enfeksıyonu geçırdın ondn sonra huy edındı defalarca kalkmayı

ayyy bende deniyim bakalım çünkü kızımda gece 10 kez rahat uyanıyor ve aynı dediğin gibi çogunda gözunu acmadan mızmızlanıp aglıyor bende emziğini verıyorum ama bazen kar etmiyor

evet canım aynı gün doğdular.dişi nezaman çıkcak hiç bilmiyorum.doktor üşütmüş dedi.dün gece yediklerini hep kustu.çok iştahsız gece çok sık uyanıyo sabahda beş buçuk engeç 6 ayakta çocuk büyütmek zor iş.

ben daha hiç vermedimde vermek istiyorum.dün gece levrek yedirecektik sonra vermedik gene.ben daha hiç kıymayada başlamadım nası alışcak bilmiyorum pütürlü bişi yemiyo.meyveleri bile hep tel süzgeçten geçiryorum.

hedi alıştırman lazımminik pütürlerle başla yoksa hep kusar tıkanır komşumun oğlu 1 buçuk yaşında hala ufalanmazsa yiyemiyor ben ek gıdaya geçtiğimden beri hep çatalla ezdim irili ufaklı kaldı taneler şimdi çok ezmiyorum daha büyük parçalar olarak bırakıyorum damağıyla ezsin demin meyveyi eline verdim ısırarak yedi ama yanımdan ayırmıyorum

Bir bakmissin bebis 3 yasina gelmis ve sen daha hala pure yapiyorsun. Alismasi gerek artik bebislerin taneliye, puturluye.

kıymaya başlamalısın artık.biz önce çorbasına koyuyorduk şimdi köfte yapıp yediriyorum.tel süzgeç zamanı geçti bizimkilerin.ben süzme mercimek çorbası yapınca bile içine ekmek doğrayıp veriyorum.biz yemek yerken eline ekmek kabuğu falan veriyorum.hatta muz falan yiyeceği zaman yarım muzu eline veriyorum kendi yiyor.başta tedirgindim ama alıştık.zaten bütük lokma alınca refleksle ağzından çıkarıyorlar.

kızlar konumuzla alakası yok ama çok etkilendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.bugün bir arkdaşım ve kuzeni akşam eşleriyle bize geldiler.kuzeni bir kere düşük yaşamış ve sonrasında dr hatasından dolayı anne olma şansı tamamen kaybolmuş.eşiyle gerginlik yaşamışlar bir kere boşanıp 2 yıl sonra tekrar evlenmişler.sonra evlatlık edinmeye karar vermişler.geçen ay kurumdan aramışlar ve ailesini kazada kaybeden 2 aylık bir bebeği evlatlık edinmişler.öyle tatlı bir bebekki ve kız o kadar sahiplenmişki bebişi.sonra bir baktım emzirmye başladı.şok oldum.bebeği aldıktan sonra kızın göğüsleri ağrımaya başlamış sonra bir bakmış süt akıyor.sütü tahlil ettirmişler .bildiğimiz anne sütü.ve oğluşunu 1 aydır emziriyor.tüğlerim diken diken oldu.nasıl bir şey bu.kız o kadar istemişki evlat sahibi olmayı doğum yapmış gibi sütü gelmiş.insan böyle şeyleri görünce daha fazla şükrediyor sahip olduklarına.
kusura bakmayın alakasız oldu konumuzla ama çok etkilendim size de yazayım istedim.

çok hoş cnm yaaa gerçekten çok istemiş dmkki. şükürler olsunnn halimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…