offffff offffffff kızım çok huysuz iştahsız hasta oldu ateşlendi.hiç bir şey yemek istemiyor. dişide çıkmadı daha.sade balık yedirsem çorbasını yapmadan nasıl yapabilirim mezgit balığını tarif edermisiniz.
iLAYDE CEM BİRŞEY SORUCAM sana senin bebeğin de gece çok kalkıyordu şimdi bir değişiklik var mı merak ettim.KIZLAR benım kızım gece çok sık kalkıyor ne yapmalıyım sizinkiler nasıl niye böyle yapıyo bılmıyorum huymu edindi acaba
Emiyor mu cnm bebisin? Benimki emiyor,gece uyaniyor ve emmeden uyumuyor. Bazen fenalik geliyor artik. Emerek uykuya daldigi icin gece uyandiginda da ayni pozisyonu geri ister bebekler diyor "iyi uykular" adinda kitapta. Kontrollu aglatma teknigini oneriyor ama ben yapamam ki. Oglusum agliycak sesi kisilincaya dek, ben seyirci kalicam.. İmkansiz gibi gorunuyor
sizin de mi daha diş yok canım.aynı gündü yanlış hatırlamıyorsam doğumgünleri.bizimde diş yok.seninkinin huysuzluğu belki dişindendir.balığı ızgara yapıp verebilirsin.çorbasını yapmayacaksam ben ızgara yapıyorum.yada fırın poşetinde fırında da yapabilirsin.ben bir kere denedim.üzerine limon ve maydanozda koydum.güzel oldu.ızgarada pişmiş gibi oluyor.birde öyle dene istersen.
kızlar siz ne güzel balık veriyorsunuz, bizim doktor 9. aydan sonra balığa başla dedi. ben de onu dinledim, ayrıca eşimde balık mevsimi olmadığı için vermek istemiyor (biz ailece tam balıkçıyız ve eşim de balıktan çok iyi anlıyor, bu dönemdeki balıklar yenmez diye tutturdu), hatta vermem diyor bakalım bu aydan sonra ne yapacağız.
canım,benim oğlum da gece çok sık uyananlardan hatırlarsan.emmeye de düşkün maşallah.ben başka bi taktik buldum.yani farkettim ki bazen emmek için uyanmıyor aslında.gözler kapalı mzıırdanıp duruyor.sanırım söylediğin gibi belki de emme pozisyonu arıyor.gece yattığı yatak oyun parkı yataklarından bizim odadaki.onun yanları da petek petek,benim görebiliyo az da olsa.mızırdandığında hemen kucağıma almıyorum.emziğini veriyorum ağzına(düşümüş oluyor çünkü),sonra ben yatıyorum,sesleniyorum.beni farkediyo sesimi duyuyo ve ağlamadan uyuyo.tabii 4-5 dakika sürüyo bu,dönüyo bazen yatakta.2 gecedir çok şükür rahatım,en azından 10 kereden az uyandık.bizim için büyük gelişme.:)
tabii sakıncası nedir dersen,geceleri kendi odasında yatırmaya başlarken zorlanabilirim.emen bebekelr için odayı ayırmak için en doğruı zaman 1 yaş mı acaba?siz ne düşünüyosunuz?gündüzleri odasında yatıyo ama ya geceleri?
Emiyor mu cnm bebisin? Benimki emiyor,gece uyaniyor ve emmeden uyumuyor. Bazen fenalik geliyor artik. Emerek uykuya daldigi icin gece uyandiginda da ayni pozisyonu geri ister bebekler diyor "iyi uykular" adinda kitapta. Kontrollu aglatma teknigini oneriyor ama ben yapamam ki. Oglusum agliycak sesi kisilincaya dek, ben seyirci kalicam.. İmkansiz gibi gorunuyor
canım,benim oğlum da gece çok sık uyananlardan hatırlarsan.emmeye de düşkün maşallah.ben başka bi taktik buldum.yani farkettim ki bazen emmek için uyanmıyor aslında.gözler kapalı mzıırdanıp duruyor.sanırım söylediğin gibi belki de emme pozisyonu arıyor.gece yattığı yatak oyun parkı yataklarından bizim odadaki.onun yanları da petek petek,benim görebiliyo az da olsa.mızırdandığında hemen kucağıma almıyorum.emziğini veriyorum ağzına(düşümüş oluyor çünkü),sonra ben yatıyorum,sesleniyorum.beni farkediyo sesimi duyuyo ve ağlamadan uyuyo.tabii 4-5 dakika sürüyo bu,dönüyo bazen yatakta.2 gecedir çok şükür rahatım,en azından 10 kereden az uyandık.bizim için büyük gelişme.:)
tabii sakıncası nedir dersen,geceleri kendi odasında yatırmaya başlarken zorlanabilirim.emen bebekelr için odayı ayırmak için en doğruı zaman 1 yaş mı acaba?siz ne düşünüyosunuz?gündüzleri odasında yatıyo ama ya geceleri?
sizin de mi daha diş yok canım.aynı gündü yanlış hatırlamıyorsam doğumgünleri.bizimde diş yok.seninkinin huysuzluğu belki dişindendir.balığı ızgara yapıp verebilirsin.çorbasını yapmayacaksam ben ızgara yapıyorum.yada fırın poşetinde fırında da yapabilirsin.ben bir kere denedim.üzerine limon ve maydanozda koydum.güzel oldu.ızgarada pişmiş gibi oluyor.birde öyle dene istersen.
kızlar siz ne güzel balık veriyorsunuz, bizim doktor 9. aydan sonra balığa başla dedi. ben de onu dinledim, ayrıca eşimde balık mevsimi olmadığı için vermek istemiyor (biz ailece tam balıkçıyız ve eşim de balıktan çok iyi anlıyor, bu dönemdeki balıklar yenmez diye tutturdu), hatta vermem diyor bakalım bu aydan sonra ne yapacağız.
mecburen vermek lazım baharcım ilerde çok sorun olur[/QUO
haklısın
mecburen vermek lazım baharcım ilerde çok sorun olur
ben daha hiç vermedimde vermek istiyorum.dün gece levrek yedirecektik sonra vermedik gene.ben daha hiç kıymayada başlamadım nası alışcak bilmiyorum pütürlü bişi yemiyo.meyveleri bile hep tel süzgeçten geçiryorum.
kızlar konumuzla alakası yok ama çok etkilendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.bugün bir arkdaşım ve kuzeni akşam eşleriyle bize geldiler.kuzeni bir kere düşük yaşamış ve sonrasında dr hatasından dolayı anne olma şansı tamamen kaybolmuş.eşiyle gerginlik yaşamışlar bir kere boşanıp 2 yıl sonra tekrar evlenmişler.sonra evlatlık edinmeye karar vermişler.geçen ay kurumdan aramışlar ve ailesini kazada kaybeden 2 aylık bir bebeği evlatlık edinmişler.öyle tatlı bir bebekki ve kız o kadar sahiplenmişki bebişi.sonra bir baktım emzirmye başladı.şok oldum.bebeği aldıktan sonra kızın göğüsleri ağrımaya başlamış sonra bir bakmış süt akıyor.sütü tahlil ettirmişler .bildiğimiz anne sütü.ve oğluşunu 1 aydır emziriyor.tüğlerim diken diken oldu.nasıl bir şey bu.kız o kadar istemişki evlat sahibi olmayı doğum yapmış gibi sütü gelmiş.insan böyle şeyleri görünce daha fazla şükrediyor sahip olduklarına.
kusura bakmayın alakasız oldu konumuzla ama çok etkilendim size de yazayım istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?