2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

dün oğlumu sünnet ettirdik çok süükür.. sünnet yaptırmayı düşünen annelere deneyimlerimi anlatmak istedim. yaptırıcaksanız bir an önce yaptırın dün yaptırdık bugün hersey normala döndü.bukadar kolay olucanı düşünmemeiştim... dün gece bile mışıl mışıl uyudu.. sadece paranoks fitil kullandık ne bi merhem nede bi ağrı kesici 2 fitille olay bitti sadece eve ilk gelince 15 dakika ağladı okadar.. çok rahat oldu çok şükür..darısı yaptıracakların basına..

gercekten çok etkileyici ibretlik bir durum..

kızlar kimsede yk ama bana acıl yardım noluuu sir ağda makinası alıcam ama bu konuda hiç tecrübem yok hangı marka daha iyi bilmem kullanmadığım için kullanan varsa yardımcı olsun bana eşim buğün emin önönden alcak

benim kızında hep boğazına takılıo yerken offf korkuyorum bişey vermeye

Yanında durursan bir şey olmaz merak etme, çok sert şeyleri verme zaten. Önce muz, cicibebe ile başla sonra devamı gelir. Ben nerdeyse iki üç aydır meyveleri eline veriyorum kendisi yiyor. Loveli'nin dediği gibi ezmedim hiç yiyeceklerini.

Hindistan'da emziren bir baba haberi vardı. Haber bana çok itici gelmişti. Senin bu anlattığın olayı okurken bile tüylerim diken diken oldu. Rabbime şükürler olsun ki evlat sahibiyiz, sağlıklı hayırlı uzun ömürleri olsun inşallah...

Ben Sesu'nun rol-on ve küçük kazanını aldım. Beş altı aydır kullanıyorum çok pratik ve rahat. Tavsiye ederim.

selam kizlar bebkler büyüyor benim kiz hala yerde asker gibi sürünüyor emeklme pozisoynuna bir türlü gecemedik birde masusdan eline bir sey verince bagazinda kalmis gibi sesler cikariyor bazen basarili olmayainca cok komik oluyor müzige bayiliyor pop sarki duysun basliyor ellerini kendini ayakalrini oynatmaya allah hepimizin cocuklarini bizlere bagislasin

inanın tüylerim diken diken oldu. çok etkilendim ben.çok hoşuma gitti.

geçmiş olsun arkadşım.kurtuldun gözün aydın..damatlığınıda görürsün inş.

canım bizimkide aynı seninki gib sürünüyordu yerde.hala birşeye uzanacağında sürünerek gidiyor ama haftasonu şok olduk.oturduğu yerden sürünerek koltuğun oraya kadar gitti.sonra güç bela koltuğa uzandı.bir iki denemeden sonra koltuğa tutunarak ayağa kalktı.bir iki adım sıraladı öyle.hiç emeklemiyor derken birden bu hali bizi şaşırttı.şimdi iki gündür yanlız kesinlikle bırakamıyoruz hemen tutunup kalkıyor.hiç merak etme seninkide aniden kalkıp seni şaşırtabilir.

kızlar bu sünnet olayına yine taktım bu aralar.ciddi şekilde düşünür olduk.ama bizimkinin daha hiç dişi çıkmadığından bir de den sünnet ettiririm sonra dişi de çıkarsa oğluşuma zor olur diyorum.

okuyunca heyecanlandim simdi seninkiyle benim kiz huyu suyu ayni gibi geliyor artik artik beklyorum bir yenilik sünnet isi burda okuduklarim beni cok etkiledi oglum olursa bende erkenden yaparim kesin benim yigenim iki hafta oldu sünnet olali hareketlerinde kisitli olmasi lazim yoksa pipisi agri yapyior

bence hemen yaptır hiiiç bekleme nekadar erken okadar iyi.. çok şükür biz çok kolay atlattık.. bezli olduğu için çok çabuk iyileşiyorlar..sonra daha zor olur..

kızlar benim fıstık sebze hiç yemiyo sizin bebişlerinize yaptınız lezzetli çorba tariflerinizden versenize bana.siz neler yediriyosunuz fıstıklara.benim kızım sadece mama ve meyve yiyo başka bişi yemiyo bide yoğurt.sebze ağzına sokmuyo sabah mama akşam mama olmuyo değişik bişiler yesin istiyorum.siz neler veriyosunuz sabahtan akşama kadar.biliyorum bu sorular çok soruldu sizde cevaplamaktan bunaldınız artık ama benim için bikerecik daha LÜTFEN GÜNLÜK MENÜNÜZÜ YAZARMISINIZ.TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.

Canım sebze, çorba yedirmeye - alıştırmaya biran önce başla bence. Ben yazayım sana günlük menüyü;
Sabah 9-10 gibi uyanıyor emziriyorum, yarım saat sonra kahvaltı yapıyor. Domates-salatalık-peynir-zeytin-yumurta-bazen ıhlamur-kızartma yani sofrada ne varsa yiyor. Emzirip uyutuyorum 12 gibi. Kalkınca, çorba (pirinç, yoğurt, mercimek, şehriye, sebze) ya da köfte patates, pilav (bugün mercimekli bulgur pilavı ve yeşil fasulye verdim) yediriyorum. 16.00 gibi sadece meyve ya da quarta arkadaşımızın verdiği tariflerden pirinçli - irmikli meyveli karışımı yapıp veriyorum (ona da teşekkür edeyim bu arada =). 19.00da yoğurt içine iki cicibebe karıştırıyorum. 21.30'da çok az muhallebi (yarım kase kadar) yapıyorum. 22.30'da emerek uyuyor. Aralarda da emziriyorum tabi. Bazen dışarıda oluyorum saatler falan değişiyor ama evdeysem böyle oluyor genelde.

Allah kolaylık versin inşallah alışır kızın. Bizimki de bazen yemek istemiyor ama oyunla falan bir şekilde yiyor. Çok da ısrar etmiyorum açıkçası.

bence hemen yaptır hiiiç bekleme nekadar erken okadar iyi.. çok şükür biz çok kolay atlattık.. bezli olduğu için çok çabuk iyileşiyorlar..sonra daha zor olur..

hayırlı olsun canım.damat olduğunu da görürsün inşallah.bende ciddi ciddi düşünüyorum.sadece yaptırırım bir de diş çıkarısa ne yaparzı diye korkuyorum.çok belirti yok ama eli sürekli ağzında.çıkardı çıkaracak gibi geliyor.sünnet sonrası ne kadar zamanda iyileşiyor.

ben artık yasaklı şeyler hariç herşeyi veriyorum.08:00 kahvaltıda peynir,zeytin,salatalık veriyorum.ekmeğide içine ceviz fındık karışımı katıp sütle ıslatarak veriyorum.her gün ıhlamur veriyorum.haftada 2-3 günde omlet yapıyorum.11:00 öğlene doğru 180 lik mama içiyor.14:00-14:30 öğlen çorba.sebze,mercimek,tavuk ve tarhana çorbalarını dönüşümlü veriyorum.16:30öğleden sonra meyve veriyorum.muz,kivi,şeftali,kayısı,kavun falan dönüşümlü veriyorum.17:30 da 180 lik mama.20:00 de 1 kase yoğurt akşam 21:30 da yine çorba . gece uyanınca da 180 lik mama veriyorum.sebze çorbalarına kıyma ile kemik suyunu dönüşümlü koyuyorum.akşamları haftada 1-2 kere ızgara köfte veiyorum.genelde haftasonlarıda balık veriyorum.yediklerinden sıkılmasın farklı tatları öğrensin diye standart bir menü tam olarak yok ama genelde bunlar.arada meyve yerine milk shake yapıyorum.sabah ekmek yerine ev kurabiyesi yapıp onu veriyorum.kendimize yaptığımız yemeklerde tuzsuz ayırıp ondan veriyorum.
sadece mamayla olmaz artık.mama ,ihtiyacı olan vitamini artık tam karşılamaz.ek gıdalardan alır.acil başla bence.yoksa ileride iştahszılık ve yeme sorunu yaşarsın canım.

pazar günü oğluşumun lüle kıvırcık saçlarını kestirdik.şimdi tam keloğlan oldu.bugün apartmandaki çocuklar anne bak doruk callio olmuş deyip bizim saçları da kestir diye bağrındılar.lüle saçları çok tatlıydı ama kestirince rahatladı oğluşum.inşallah yine lüle lüle çıkar saçları :)

doğru diyorsun laracım bizimkilerin huyu suyu çok benziyor.merak etme senin kızda hop diye bir kalkacak şaşırtacak seni hayırlısıyla.sünnet de işte şimdi tam hareketlendi diş falan da yok ya ondan korkutuyor beni.hayırlısı bakalım.

amin canım inş.. ilk gün birazcık ağladı hepsi okadar.. ama tabi kucağımıza alırken falan bacaklarını açıyor yada bezini değiştirirken azcık mızmızlanıyor mesela ben ilk gün nasıl altını alırız çok döner falan diye düşünüyordum sırtüstü yattı hep çok hareketsizdi ilk gece bile pipinin üzerine yatabildi. bugün tam 5 gün oldu hersey eskisi gibi.. bizimkininde 4 dişi çıktı biride yolda ama zaten ağrı kesiciler verildiği için bence daha rahat olur.. allah koılaylık versin ..

çok çokkkkkkk teşekkürler benim için zaman harcayıp yazdığın için.çorbalarına tuz hariç diğer bütün malzemeleri kendimize yaptığımız gibi katıyosunuz dimi yani yağ domates salça gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…