ben artık yasaklı şeyler hariç herşeyi veriyorum.08:00 kahvaltıda peynir,zeytin,salatalık veriyorum.ekmeğide içine ceviz fındık karışımı katıp sütle ıslatarak veriyorum.her gün ıhlamur veriyorum.haftada 2-3 günde omlet yapıyorum.11:00 öğlene doğru 180 lik mama içiyor.14:00-14:30 öğlen çorba.sebze,mercimek,tavuk ve tarhana çorbalarını dönüşümlü veriyorum.16:30öğleden sonra meyve veriyorum.muz,kivi,şeftali,kayısı,kavun falan dönüşümlü veriyorum.17:30 da 180 lik mama.20:00 de 1 kase yoğurt akşam 21:30 da yine çorba . gece uyanınca da 180 lik mama veriyorum.sebze çorbalarına kıyma ile kemik suyunu dönüşümlü koyuyorum.akşamları haftada 1-2 kere ızgara köfte veiyorum.genelde haftasonlarıda balık veriyorum.yediklerinden sıkılmasın farklı tatları öğrensin diye standart bir menü tam olarak yok ama genelde bunlar.arada meyve yerine milk shake yapıyorum.sabah ekmek yerine ev kurabiyesi yapıp onu veriyorum.kendimize yaptığımız yemeklerde tuzsuz ayırıp ondan veriyorum.
sadece mamayla olmaz artık.mama ,ihtiyacı olan vitamini artık tam karşılamaz.ek gıdalardan alır.acil başla bence.yoksa ileride iştahszılık ve yeme sorunu yaşarsın canım.
dün oğlumu sünnet ettirdik çok süükür.. sünnet yaptırmayı düşünen annelere deneyimlerimi anlatmak istedim. yaptırıcaksanız bir an önce yaptırın dün yaptırdık bugün hersey normala döndü.bukadar kolay olucanı düşünmemeiştim... dün gece bile mışıl mışıl uyudu.. sadece paranoks fitil kullandık ne bi merhem nede bi ağrı kesici 2 fitille olay bitti sadece eve ilk gelince 15 dakika ağladı okadar.. çok rahat oldu çok şükür..darısı yaptıracakların basına..
mrb. arıburnu bende ekim annesiyim ve mecburiyetten oğlumu sünnet etirmemiz gerekiyor (pipi deliği çok darmış) siz hangi yöntemle sünnet ettirdiniz minnoşu? anestezi aldımı? sonrasında sıkıntı yaşadınızmı? benim oğlum emekliyor ama sünnet sonrası hareket etmemesi gerekiyormuş bu sorunları nasıl aştınız? rica etsem sorularımı yanıtlarsan sevinirim.
bu arada sünnetiniz hayırlı olsun allah damatlığınıda göstersin canım...
kızlar bişi sorcam dondurma yerken elimdekine atılınca 3, 4 kere dudanın ucuna değdirdim yaladı çok az bi zararı olmaz dimi isteyince dayanamadım sonrada bi sakıncası olurmu die korktum.
kızlar bişi sorcam dondurma yerken elimdekine atılınca 3, 4 kere dudanın ucuna değdirdim yaladı çok az bi zararı olmaz dimi isteyince dayanamadım sonrada bi sakıncası olurmu die korktum.
canım sanada çok teşekkür ederim.tarhana çorbasını tereyağıylamı yapıyosun merak ettim yani pişirdiğiniz yemeklere zeytin yağımı tereyağımı koyuyosunuz.çorbaların yağını sonradan çiğ koymuyosunuz dimi küçükken patates çorbalarında yaptığımız gibi.
benim oğlanda tadına baktı bişey olmadı sükür inş olmaz..
bn de arada veriyorum, bir şey olmaz bence o kadarcıktan
canım sanada çok teşekkür ederim.tarhana çorbasını tereyağıylamı yapıyosun merak ettim yani pişirdiğiniz yemeklere zeytin yağımı tereyağımı koyuyosunuz.çorbaların yağını sonradan çiğ koymuyosunuz dimi küçükken patates çorbalarında yaptığımız gibi.
saolun darısı sizinde basınıza..ayrıca çok geçmş olsun allah sifa versin.. bize lokal anestezi yaptılar. oğlumu aldılar iğne yapıp geri verdiler.. 20 dakika uyusmasını bekledik. sonrasında dedesiyle girdiler içeri hiç bişey anlamamıs bile.. çıktıklarında üzeri giyinik hersey eskisi gibiydi.. eve gelene kadar saskındı sonra uyudu.. uyanınca işte ozaman çok ağladı ama sadace 15 dakika.. benim oğlumda sürünüyo emeklemeye çalısıyo hiç yerinde durmuyodu..bizde zabtetedemeyiz diye korkuyorduk ama sünnet ettirdiğimiz gün hiç dönmedi sırt üstü yatı taki akşam beşiğine yatana kadar beşiğinde pipinin üstünede yattı ama ağlamadı..birde ilk çişini çok geç yaptı yapamadıkçada mızıldanda.. çok şükür çok sıkıntı cekmedik aklıma bunlar geldi .. sizede çook geçmiş olsun ..
bizimkide yedi dondurma.biz yerken öyle bakıyorrduki dayanamamıştım.3-4 iyi.biziki rahat 9-10 kere yalamıştır.peşinden hemen su içirmiştim.birşey olmadı.o kadarcıktan bir şey olmaz.artık büyüyorlar annesi.
Kızımın dünden beri ateşi var.doktoro gittik bugün farnjit dedi şaşrıdım ya o kadar dikkat ediyorum nası hasta oluo anlamıorum valla :26:.9.200 gr. olmuş boyu da 75 cm.kilosu az ama boyu iiaıştım artık bu zayıf hallerine ik başlarda baya bi kafama takılıodu napim yemio çok zorlayınca kusuo :S
Kızımın dünden beri ateşi var.doktoro gittik bugün farnjit dedi şaşrıdım ya o kadar dikkat ediyorum nası hasta oluo anlamıorum valla :26:.9.200 gr. olmuş boyu da 75 cm.kilosu az ama boyu iiaıştım artık bu zayıf hallerine ik başlarda baya bi kafama takılıodu napim yemio çok zorlayınca kusuo :S
canım sorularımı yanıtladığn için çoook teşekkür ederim. inan içim rahatladı sayende... siz hangi yöntemle sünnet oldunuz?eski usul kesme yöntemi ilemi? veya klips ilemi? lazerlemi? dikişleri falan varmıydı? offf ne çok soru sordum annelik işte hergece rüyamda emreyi sünnet ettiriyorum kabusum oldu inş bizde sizin kadar rahat atlatırız ya...
rija ederim canım bende senin gibi stresli ve endişeliydim. kesme yöntemiyle sünnet etti kestiğinide elime verdi valla:) dikiş falan görünmüyodu ama dikiş varmıs 10 gün sonra kendiliğinden düşücek dedi. ne pansuman yap dedi nede merhem verdi ilk önce çok kızmıstım doktora hiç ilgilenmedi böyle geçermi diye ama doktor hiç bişey yapma dedi bende yapmadım ve çok çabuk geçti şükür bildiği bişey varmıs demek:)) böyle işte bir an önce yaptır bide yaptırdığında yanında bi yakının olsun mutlaka.. aklına takılan baska bişey varsa yazarsın bildiğim kadaraıyla anlatırım geçmiş olsun şimdiden..
cok gecmis olsun bence sen hic kilosuna takma benim kiz daha yenni 7800 oldu boyu 69 benim yanimda ayni gün dogum yaptigimin kizida var hep birlikteyiz cogu zaman onunkiside seninkiisi gibi ayni benimkisi yaninda 6 aylik gibi duruyor bazen kafama takip üzülüyorum yapmamam gerekyior ama kafama cok takiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?