2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

tşk ederim cnm.sağlıklı olsunlarda kilosunu takmıorum artık çok fazla..

selam kızlar.bugün oğlumu aylık kontrolüne götürdüm 9,400 kg ve 74,5 cm olmuş..dr iyi dedi ve bundan sonra sizinle birlikte sofraya oturmalı artık,siz ne yiyorsanız o da onu yesin.büyük tanelileri çatalla ezersin ,yemeğede salça koyduğunda tuz koyma,kendinizinkine extradan atarsınız dedi.boğazına kaçar diye korkup hep çorba gibi verirsen çok soru yaşarsın,yeme alışkanlığı kazanamaz ve refleks olarak zaten yutamayacağını ağzından çıkarır dedi.ara öğünler,meyve atlanmamalıymış.balık olarak bu dönemde en iyisi somonmuş.diş için henüz belli değil yakın bir zamanda çıkacak gibi durmuyor dedi.sanırım bu ayı da dişsiz geçiricez.sünnet olayını sordum.geç bile kalmışsınız , yaptıracaksanız hemen yaptırın dedi.genel anesteziyi tavsiye etti.lokal anestezi de , şu an herşeyin farkında olduğundan korku yaşarmış..

oğluna maşallah benim kızımda 67 cm 8100gr olmuş mamayı sordunmu 3 nolu geçebilirmiymişiz ben 3 e geçtim bir sorun olmaz umarım

slm kızlar benim kız doğru düzgün bişey yemiyodu zaten bide bu hafta ateşlendi hastalandı derken hiç bişey ağzına koymuyo muzu salatalığı severdi onları bile istemiyo artık valla bi haftada süzüldü çocuk hep emiyo ama süt artık ona yetmiyo gibi geliyo bana ve artık bişeyler yese ii olacak yaa ve grip için ne yabilirim bebişime

bu arada doktora götür demeyin götürdüm bişey yapmadı aptal adam yarın bidaha götürcem olmadı başka doktora bişeyi yok gibi görünüyomuş salak ya bi iyi doktor bulamadım

oğluna maşallah benim kızımda 67 cm 8100gr olmuş mamayı sordunmu 3 nolu geçebilirmiymişiz ben 3 e geçtim bir sorun olmaz umarım

saol canım.senin kızınada maşallah.gayet iyi.bizimki 9,400gr ama hiç göstermiyor.boyu heralde biraz uzun.ondan sanırım.dr kilo 10 aylık boy da 11 aylık bebek kadar , normal değerlere bakarsak dedi.mamada 3 numaraya geçebilirmişiz.ama mamayı azalt dedi.günde 3 kerede 180likten fazla verme,ek gıda öğününü arttır dedi.bende günde 3 kere falan veriyordum zaten.

bu arada doktora götür demeyin götürdüm bişey yapmadı aptal adam yarın bidaha götürcem olmadı başka doktora bişeyi yok gibi görünüyomuş salak ya bi iyi doktor bulamadım

geçmiş olsun canım.klasik olacak ama belki diş falan çıkarıyordur.bir de bu aralar grip salgın.bol c vitaminli sebze meyve ver.portakal,kivi,limon,pekmez karışımı yapabilirsin yada portakal,kereviz sapı,ananas,muz karışımı yapabilirsin.bizimkide 2,5 aylıkken hastalanmıştı.daha doğrusu ben biraz pimpirikli olduğumdan bir iki kere çok kustu ve biraz öksürüğü var diye dr.a götürmüştüm.bana hava makinesi alıp antibiyotikle ağzından have ver demişti..önce niyetlendim alayım diye sonra annelik içgüdüsü işte içimden bir ses bırak dedi.iki gün ıhlamur içirdim öksürük falan kalmadı.bazı dr.lar yanlış teşhis koyabiliyor yada gereksiz ilaç yüklemesi yapabiliyor..ama yine de çare dr.larda.ben aklımın yattığı dr.bulana kadar 5 tane dr değiştirdim.sen de bundan memnun kalmadıysan değiştirebilirsin.demeyin demişsin ama dr.ve önerdiği ilaçlar bazı durumlarda şart canım.en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah bebişin

kızlar hiç bebişlerinizi denize soktunuz mu?eşim tutturdu denize sokalım diye.bir dahaki hafta denize gitmeyi planlıyor.aslında tuzlu su iyi gelir isilik falan olmaz ama ben kararsızım.

Canim 6. Hastalik diye bir hastalik gecirmisti benim oglusum 7. Ayda. 3 gun sebepsiz ates, sonraki 3 gun ise kirmizi dokuntuler. Belki o olabilir

kızlar hiç bebişlerinizi denize soktunuz mu?eşim tutturdu denize sokalım diye.bir dahaki hafta denize gitmeyi planlıyor.aslında tuzlu su iyi gelir isilik falan olmaz ama ben kararsızım.

Tabi ki girdi kuzum denize. 2 hafta annemlerle yazliktaydim. Cok seviyor benim oglus yuzmeyi cirpiniyor surekli. Cikinca da ilik guzel bir banyo,sonra miss gibi uyuyor. Hicbir zarar gelmez denizden. E tabi ki temiz bir plaj olmali

kızlar bişi sorcam dondurma yerken elimdekine atılınca 3, 4 kere dudanın ucuna değdirdim yaladı çok az bi zararı olmaz dimi isteyince dayanamadım sonrada bi sakıncası olurmu die korktum.

ben veriyorumparmağımla zaten. sadece çikolata verdiysen bi süre beklemen lazım alerji riski için yoksa dondurma sağlıklı bişi.hele ki dondurmanın vatanında yaşıyorum ben zaten:)

avokado alerji riski yüksek olduğu için 1 yaş beklenmli diye biliyorum.

inşallah ben hafta sonu girdiricem denize.hatta girdirmke ne kelime atıcam resmenbebeklerde biz büyüklerde olmayan bir nefes mekanizması var. dikkat edin hem nefes alıp hem yemek yiyolar.o yüzden denizde çok rahat durular.nette yüzen bebklerin videoları var ya onlar gerçek..

kızlar bayağa zamandır girememiştim siteye.oğlum hasta 5-6 gündür,ve ne yazık ki doktorumuz da izne çıkmıştı,şans işte.
ateşi vardı,öksürük burun tıkanıklığı.başka doktora götürsük mecburen.soğuka algınlığı dedi,ben ilaç vermiyorum dedi.2 gün sonra öksürüğü arttı tekrar gittik,ciğerler kulak temizd dedi,2 yaşından önce anntibiyotiğe karşıyım dedi.hafta aonu oğlum devamlı kriz derecesind eöksürdü,yediği 2 kaşığı kustu ve uyuyamadı.
bugün doktorumuz gelmiş şükür de ,gittik.meğer oğlum yalancı boğmaca denen bi hastalık olmuş.antibiyotik verdi,3-4 güne toparlar dedi.yeri gelirse yeni doğan bebeğ bilen antibşyotik verilir dedi.yani oğluşum boşuna o kadar zaman sıkıntı yaşadı.bebeğim iri bir bebektir maşallahyemeyi de severdi,12,5 kilo,81 cm de boyunda. ama 3 gündür toplam 150 cc mama ve bir tane kavanoz maması meyve ile duruyor.hastalıktan sonra alışkanlık yapar diye korkuyorum,ya bişi yediremezsem??

.

Gecmis olsun guzelim. Merak etme kendine gelince yemek duzeni de geri gelir. Benim oglusun da oyle olmustu. Her doktora guvenilmiyor iste. Bizim eski doktorumuz da ogluma gece cok uyaniyor diye reflu ilaci vermisti, benim icime sinmedi baska doktora gittik. Bisey yok bebekte, emme aloskanligindan uyaniyor dedi. Bosu bosuna 3 hafta ilac icirecektik nerdeyse kuzuma

Geçmiş olsun quarta. Benim kızım da iki gündür hasta ateşi 38'den düşmüyor =( Doktora götürdüm bugün boğazında enfeksiyon var dedi. Ateş düşürücü verdi bir tek. Çarşambaya kadar geçmezse antibiyotik verecekmiş. Belli ki geçmeyecek iki gün eziyet çekecek kuzum. Sinir oluyorum bazen doktorlara. Biz de meraklı değiliz ilaç vermeye ama hasta çocuk işte napalım :/ İki gündür nöbetteyiz bakalım inşallah düşer.

çok geçmiş olsun canım.iştahsızlığı rahatsızlığındandır.iyileştiğinde normale döner merak etme.

Tabi ki girdi kuzum denize. 2 hafta annemlerle yazliktaydim. Cok seviyor benim oglus yuzmeyi cirpiniyor surekli. Cikinca da ilik guzel bir banyo,sonra miss gibi uyuyor. Hicbir zarar gelmez denizden. E tabi ki temiz bir plaj olmali

bizimkide suyu çok seviyor.banyo yaparken hiç çıkmak istemiyor.denize sokmak istiyorumda merak ettiğim su yutrarsa birşey olmaz mı?

bizimkide suyu çok seviyor.banyo yaparken hiç çıkmak istemiyor.denize sokmak istiyorumda merak ettiğim su yutrarsa birşey olmaz mı?

güneşlikli bebek botlarından da aldık ama büyük geldi,oturamadı içinde kuzu.ben açılmışken denizde, babasıyla eğleniyorlardı.çıktığımızda su yuttu dedi babası. gaz çıkardı baya bi. gaz yaptı belki de. yoksa başka bir terslik yaşamadık. dikkat edersiniz biraz,başını sokmayın suya zaten,elinizle ıslatın.

sağlık ocağına gittik bugün kontrole. parmak ucundan kan aldılar bebişimin. kansızlık var mı bakalım diye. htc %37 çıktı. normalmış değeri. kilosu kadar ferro sanol a devam dedi ebe. eksiklik olsaymış 2 katı verilirmiş.

merhabalar herkese ne zamandır giremedim benim yaramazımın iki dişi çıktı üst üste çok şükür önceden yemesi yoktu şimdi sıfıra indi canım çok sıkılıyor ağzına ufak birşey deydirsem kusuyor sizler iştag için ilaç kullanıyormusunuz.bizim yaramaz da ne yürüme var ne emekleme geri geri gidiyoruz emekleme pozisyonunda.

saol canım,biraz kendine geld, oğlum ilaçları içince,gerçekten de biraz yemeye başladı.

umarım bebeğin daha iyidir canım.bekleyelim geçmezse ilaç veririz diolar,ben daha beklemeyle geçen hastalık görmedim.

bu doktorlarla napıcaz bi,z,birinin doğru dediğine diğeri kesinlikle hayır dio...çok canım sıkılıyo,insna napıcanı şaşırıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…