- 19 Mayıs 2011
- 10.943
- 9.677
- 248
.
Gecmis olsun guzelim. Merak etme kendine gelince yemek duzeni de geri gelir. Benim oglusun da oyle olmustu. Her doktora guvenilmiyor iste. Bizim eski doktorumuz da ogluma gece cok uyaniyor diye reflu ilaci vermisti, benim icime sinmedi baska doktora gittik. Bisey yok bebekte, emme aloskanligindan uyaniyor dedi. Bosu bosuna 3 hafta ilac icirecektik nerdeyse kuzuma
Geçmiş olsun quarta. Benim kızım da iki gündür hasta ateşi 38'den düşmüyor =( Doktora götürdüm bugün boğazında enfeksiyon var dedi. Ateş düşürücü verdi bir tek. Çarşambaya kadar geçmezse antibiyotik verecekmiş. Belli ki geçmeyecek iki gün eziyet çekecek kuzum. Sinir oluyorum bazen doktorlara. Biz de meraklı değiliz ilaç vermeye ama hasta çocuk işte napalım :/ İki gündür nöbetteyiz bakalım inşallah düşer.
sağlık ocağına gittik bugün kontrole. parmak ucundan kan aldılar bebişimin. kansızlık var mı bakalım diye. htc %37 çıktı. normalmış değeri. kilosu kadar ferro sanol a devam dedi ebe. eksiklik olsaymış 2 katı verilirmiş.
geçmiş olsun canım.klasik olacak ama belki diş falan çıkarıyordur.bir de bu aralar grip salgın.bol c vitaminli sebze meyve ver.portakal,kivi,limon,pekmez karışımı yapabilirsin yada portakal,kereviz sapı,ananas,muz karışımı yapabilirsin.bizimkide 2,5 aylıkken hastalanmıştı.daha doğrusu ben biraz pimpirikli olduğumdan bir iki kere çok kustu ve biraz öksürüğü var diye dr.a götürmüştüm.bana hava makinesi alıp antibiyotikle ağzından have ver demişti..önce niyetlendim alayım diye sonra annelik içgüdüsü işte içimden bir ses bırak dedi.iki gün ıhlamur içirdim öksürük falan kalmadı.bazı dr.lar yanlış teşhis koyabiliyor yada gereksiz ilaç yüklemesi yapabiliyor..ama yine de çare dr.larda.ben aklımın yattığı dr.bulana kadar 5 tane dr değiştirdim.sen de bundan memnun kalmadıysan değiştirebilirsin.demeyin demişsin ama dr.ve önerdiği ilaçlar bazı durumlarda şart canım.en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah bebişin
canım çok teşekkür ederim tekrar götürdüm aynı doktora pazartesi günü abahtan dedim çok kötü çocuk yemiyo içmiyo sabaha kadar uyumuyo öksürüyo ağlıyo ama görmelisiniz beni adama ağlayacam yani okadar sonra muayene etti hemen zaten belli çocuğun duruşundan boynu bükük balık gibi bakıyo gözler tarttı 200 gr da düşmüş düşünün 5 günde yani yemedi ki hiç uyumadı da sonra antibiyotik vercem artık dedi bende içimden bi zahmet dedim başka doktora götürecektim ama şans oda izne ayrılmış neyse şimdi daha iyi şükür ama hala yemiyooo
kızlar ya benim oğluş ayaklanıp koltuklarda sıralamaya başladığından beri akşamları yemek yediremiyorum.oturmak istemiyor ,yerinde zaptedemiyorum.sabah ben yaptırıyorum kahvaltısını sorunsuz yiyor.öğlen soruyorum babaannesi koca bir kase çorbayı bitirdi diyor.ama akşam birşey yediremiyorum.3 akşamdır mecbur mama veriyorum.denemediğim yol kalmadı heralde.balkonda mutfakta elimizde tabak eşimle oda oda geziyoruz.bildiğiniz dudaklarını kitliyor.ne yapacağımı şaşırdım valla.tam düzene girdi diyorum bir süre iyi gidiyor sonra yine akşam yemeği çilesi başlıyor..
canım bişi sorucam,en baştan beri ferro sanol kullanıyo musunuz?biz 6 aya kadar devit kullandık.sonrasınd adoktor değişikliğiyle beraber,oğlunuzun gelişimi iyi diyerek multivitamine döndük.şimdi onu da kestik. oğlum evet biraz iri bir bebek maşallah ama yine de tereddütüm var.doktorlara güvenim kalmadı da..
rija ederim canım bende senin gibi stresli ve endişeliydim. kesme yöntemiyle sünnet etti kestiğinide elime verdi valla:) dikiş falan görünmüyodu ama dikiş varmıs 10 gün sonra kendiliğinden düşücek dedi. ne pansuman yap dedi nede merhem verdi ilk önce çok kızmıstım doktora hiç ilgilenmedi böyle geçermi diye ama doktor hiç bişey yapma dedi bende yapmadım ve çok çabuk geçti şükür bildiği bişey varmıs demek:)) böyle işte bir an önce yaptır bide yaptırdığında yanında bi yakının olsun mutlaka.. aklına takılan baska bişey varsa yazarsın bildiğim kadaraıyla anlatırım geçmiş olsun şimdiden..
karışık verme ayrı ver aynı yemekten de sıkılıyorlar eline bişey ver onunla oyalanıyorlar ben öyle yapıyorum o arada yiyor bazen ekmek veriyorum bazen kaşık bazen bir oyuncak ver eline sen o arada yedir bazen reklam da işe yarıyor
arkadaşlar konumuzla alaksı yok ama bugün arkadaşım çok parfüm kullandığımı kıyafetimden
bebeğime geçtiğini vede bebeğimin rahatsız olacağını söyledi.sizler ne yapıyosunuz kullanıyosunuz dimi
birde çok sık sıkmam günde 2-3..aklıma takıldı
arkadaşlar konumuzla alaksı yok ama bugün arkadaşım çok parfüm kullandığımı kıyafetimden
bebeğime geçtiğini vede bebeğimin rahatsız olacağını söyledi.sizler ne yapıyosunuz kullanıyosunuz dimi
Once saglik ocagindan d3 kullandik,sonra doktor multitaps verdi, 1yasina kadar kullanilacak. Ayrica 5.aydan itibaren de ferro sanol verdi. O da 1 yasina kadar. Sizin doktor ferroyu mu kesti? Tahlil yapadan kesmemeli bence. Bebegin iri olmadi kan degerlerinin yerinde oldugunu gostermez ki. Bizim eski doktor + bir de balik yagi vermisti ama ben kullanmadim
karışık verme ayrı ver aynı yemekten de sıkılıyorlar eline bişey ver onunla oyalanıyorlar ben öyle yapıyorum o arada yiyor bazen ekmek veriyorum bazen kaşık bazen bir oyuncak ver eline sen o arada yedir bazen reklam da işe yarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?