2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

canım bişi sorucam,en baştan beri ferro sanol kullanıyo musunuz?biz 6 aya kadar devit kullandık.sonrasınd adoktor değişikliğiyle beraber,oğlunuzun gelişimi iyi diyerek multivitamine döndük.şimdi onu da kestik. oğlum evet biraz iri bir bebek maşallah ama yine de tereddütüm var.doktorlara güvenim kalmadı da..

canım çok teşekkür ederim tekrar götürdüm aynı doktora pazartesi günü abahtan dedim çok kötü çocuk yemiyo içmiyo sabaha kadar uyumuyo öksürüyo ağlıyo ama görmelisiniz beni adama ağlayacam yani okadar sonra muayene etti hemen zaten belli çocuğun duruşundan boynu bükük balık gibi bakıyo gözler tarttı 200 gr da düşmüş düşünün 5 günde yani yemedi ki hiç uyumadı da sonra antibiyotik vercem artık dedi bende içimden bi zahmet dedim başka doktora götürecektim ama şans oda izne ayrılmış neyse şimdi daha iyi şükür ama hala yemiyooo

iştahsızlığı hastalığındandır.üzülme iyileşince toparlar kendini.bizimki de dediğim gibi 2,5 aylıkken ateş yoktu ama öksürük vardı.o zaman micro crp sini ölçmüşlerdi o biraz yüksek çıkmıştı.sende yaptılar mı böyle bir tahlil. o zaman dr bu değerin yüksek olması ateş,kusma,öksürük yapar demişti.bir nevi enfeksiyonmuş.

kızlar ya benim oğluş ayaklanıp koltuklarda sıralamaya başladığından beri akşamları yemek yediremiyorum.oturmak istemiyor ,yerinde zaptedemiyorum.sabah ben yaptırıyorum kahvaltısını sorunsuz yiyor.öğlen soruyorum babaannesi koca bir kase çorbayı bitirdi diyor.ama akşam birşey yediremiyorum.3 akşamdır mecbur mama veriyorum.denemediğim yol kalmadı heralde.balkonda mutfakta elimizde tabak eşimle oda oda geziyoruz.bildiğiniz dudaklarını kitliyor.ne yapacağımı şaşırdım valla.tam düzene girdi diyorum bir süre iyi gidiyor sonra yine akşam yemeği çilesi başlıyor..

aynı durum benım oglumda da var nasıl yedırecegımızi sasırıyoruz esımle ben kafasını gerı ıtıyorum o asagı egıyor aç yıcek ama yerınde durmadıgından yemıyor napıcagımı bende bılmıyorum artık sınırlerım harap oluyor böyle ugrasmaktan

ogluma yumurta peynır devam sütü ve cıcıbebe ıle kahvaltı karısımı hazırlıyorum sabahları ancak şu bırkaç gündür onuda yemek ıstemıyr aglıyor bu sabah delırttı yıne benı yanlızım zaten evde yedırırken mahvoluyorum artık bazendesınırden bagırıyorum daha çok aglıyor sonrada pışman oluyorum napıcam bılmıyorum sız kahvaltı durumunu nasıl hallettınız kızlar neler verıyorsunuz bır fıkır verın bana lütfen:26:

Once saglik ocagindan d3 kullandik,sonra doktor multitaps verdi, 1yasina kadar kullanilacak. Ayrica 5.aydan itibaren de ferro sanol verdi. O da 1 yasina kadar. Sizin doktor ferroyu mu kesti? Tahlil yapadan kesmemeli bence. Bebegin iri olmadi kan degerlerinin yerinde oldugunu gostermez ki. Bizim eski doktor + bir de balik yagi vermisti ama ben kullanmadim

arıburnu saol canım, annelik işte çoook korkuyorum zaten şimdiye dek hep hastanelerdeydik bide bunda sorun yaşamak istemiyorum inş bizde sizin gibi sorunsuz atlatırız canım.dün abası bi çocuk cerrahıyla görüşmüş oda klasik yöntemi tavsiye etmiş ama genel anestezi demiş offf. bu anestezi işi canımı sıkıyo ya....hayırlısı artık.

karışık verme ayrı ver aynı yemekten de sıkılıyorlar eline bişey ver onunla oyalanıyorlar ben öyle yapıyorum o arada yiyor bazen ekmek veriyorum bazen kaşık bazen bir oyuncak ver eline sen o arada yedir bazen reklam da işe yarıyor

Benim kızda bişeyle oyalanmadan yemiyor.Aynen dediklerini bizde yapıoz:)

arkadaşlar konumuzla alaksı yok ama bugün arkadaşım çok parfüm kullandığımı kıyafetimden
bebeğime geçtiğini vede bebeğimin rahatsız olacağını söyledi.sizler ne yapıyosunuz kullanıyosunuz dimi
birde çok sık sıkmam günde 2-3..aklıma takıldı

Onların yanında sıkmadıktan sonra bişi olmaz bence yaa

canım ben kullanmıyorum oğlumun yanındayken, ondan ayrı vakit geçirdiğim de çok nadir olduğu için parfümlerimi hayatımdan çıkardım neredeyse. tabi bu benim tercihim, bebeğim rahatsız olur gibi geliyor. bir de tabi herkes için farklı olabilir ama bana günde 2-3 biraz fazla gibi geldi. normalde parfüm kullanmayı çok severim ama ben bir sabah evden çıkarken kullanırdım bir de eğer işten sonra bir yerlere gideceksem. zaten kokusu giysilerime yeterince siniyor..

benim alerjim olduğu için,kendim bile bazı kokulardan çok rahatsız oluyorum.hele ilk sıkıldığındaki kokusu çok rahatsız edici oluyor.
ben de bu yüzden oğlumun rahatsız olucanı düşünüp sıkmıyorum.sadece işe giderken sıkıyorum.
ayrıca 2-3 de çok gibi geldi gerçekten.

canım aslında test yapılmıştı sanırım,çünkü o dönem hastanede yatmıştı oğlum.
demi eksikliğinin belirtileri neler acaba?bir dönem çok terlemesi vardı,havalar daha ısınmamıştı,o zaman doktorumuz tek doz devit verid,ağızdan alınan ampül.sonra geçti terlemesi.

bende bebeğimin yanında sıkmıyorum tabikide.akşam eve gittiğimde iş kıyafetimle durmuyorum hemen rahat bişeyler
giyiyorum.bu sebeple kokudan rahatsız olucağını düşünmüyorum.parfümsüz olmaz ki heleki bu sıcaklarda...

canım zaten oyuncak yada baska bısı ıle yedırıyorym yoksa yemıyor kıııı her bebek gıbı ayrı denedım hiç yemek ıstemedı ama yarın yıne denıcem bakalım ayrı ne kadar ölçüde ve ne verıyorsun sen canım yazabılırmısın

bir iki dilim domates 2-3 dilim salatalık 1 yumurta 1 dilim peynir fındık kadar tereyağı bir iki lokma pekmez bazen de cevize ekliyorum pekmezi yumurta vermiyorsam peynir 3 dilim falan oluyor bi de 2 dilim ekmek içi veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…