2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Şu sıralar bütün bebeklerde aynı sorun var galiba. Sıcaktan da yemek istemeyebiliyorlarmış. Bizim kızın ateşi düştü çok şükür. İki gün uyumadı, yemek yemedi. Kandıra kandıra yoğurt falan yedirdim azcık ama neyse ki atlattık. Ama o günden beri löp löp yemek yiyen kızım gitti üç kaşıktan sonra ağzını kilitliyor. Bütün gün şaklabanlık yapıyorum. Sinirlerim bozuldu vallayi. Çok yesin demiyorum ama aç olduğu için ağlıyor. Evim de o kadar sıcak ki, isilik oldu her yeri. Atlet külotla geziyor yine de bunalıyor çocuk. Pazar günü denize götüreceğim bakalım.

Bu arada biz hâlâ monovit (d vitamini) ve vegaferon kullanıyoruz. Gerçi bir haftadır vermiyorum. Hiç ilaç değiştirmedik, doktor da bunlara devam et bir şey olmaz dedi.

kızlar sonunda tatile gidiyorummmm,yarın sabah yola çıkıcaz inşallah.o kadar ihtiyacım var kii..
umarım herşey yolunda gider ttailde. oğlumun hala biraz öksürüğü var.deniz,kum,güneş ona da iyi gelir umarım.
geçen sen hamilelikle geçen bir yıl,doğum,iş koşturmacası falan derken çok yorulmuşum,tatili iple çekiyorum.yazlığa gidiyoruz.saolsun kayınvalidem de geliyor,Ata yal ilgilenirim siz de akşam falan çıkarsınız dedi.dönüşte tecrübelerimi paylaşırım..
bebişlerinizle beraber hepinizi öpüyorum..

bana da fikir verin kızlar benim kızım ağzına hiçbirşey almak istemiyor normaldede iştahsız ama şu son zamanlarda daha kötü oldu hiç bir şey istemiyor kafayı yedim çok zor iştahsız çocuk ya.sadece beni emiyor iştah ilaçlarıda kullandım fayda etmedi hiç.

bende önceden eline kaşık oyuncak falan vererek yedirirdim şimdi o da işe yaramıyor kaç gündür.hemen ağzını kitliyor,bağırıyor.bu akşam akşam üstü yoğurt verecektim iki kaşık aldı sonra başladı bağırmaya.bende yoğurduu biraz sulandırdım bardaktan içirdim ayran gibi.bardaktan içmek çok hoşuna gitti , onu da bitti diye bağırdı.kaşıktan mı sıkıldı anlamadım.akşamda çorbasını içmedi.kaç gündür çöpe gidiyor çorbalar.mecburen mama veriyorum ama çok da taraftarı değilim.sıcaklardandır diye düşünüyorum ama akşamlarıd da öyle ağır çorbalar yapmıyorum..sizler neler veriyorsununz akşamları . çorba yerine başka bir şey denesem normale dönermi acaba.resmen kaç akşamdır işkence yaşıyoruz hep birlikte.

aynen canım belirli bir dönem yaşıcaz heralde bu sıkıntıyı.bu arada bizimki de isilik oldu.günde iki kere banyo yaptırıyoruz ama o kadar sıcakki mahvoldu oğlum.üşütür dokunur diye klimayı da sürekli açamıyorum.bir de biz antalyadayız.düşünün artık 40-50 derecede kavruluyoruz resmen.

kizlar ya beni korkutan b ir durum var eline bebe büsküvisi veriyorum yesin diye bizimkisinin disleri var isirip isirip cignemiyor sonra bogazina takilinca korkudan ölüyorum oda tabi nefes alamiyor parmagimi sokup cikariyorum ama artik cesaretim kalmadi eline bir sey vermeye nasil ögreticem eline verdigim seyleri cignemsini bilmiyorum

ev yemeğinden versen aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar bi de arada reklam falan izletsen yemek yerken gummy bear var şu 11880 ayısı var ya çocuklar seviyor

mecburen verceksin yok başka yolu

mecbur denemen gerekiyor canım malesef başka çare yok.böyle böyle öğrenecekler.ben genelde ekmek kabuğu veriyorum.yada salatalık biber falan.dişi henüz hiç olmamasına rağmen koparıyor ama genelde ağzında geveleyip tükürüyor.tükürmezsede ben alıyorum ağzından.

ev yemeğinden versen aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar bi de arada reklam falan izletsen yemek yerken gummy bear var şu 11880 ayısı var ya çocuklar seviyor

mecburen verceksin yok başka yolu

denemezmiyim gummy bear in bütün videolarını indirdim netten.ama dikkati çabuk dağılıyor.max 5 dak sonra ondan da sıkılıyor.bugün tavuk haşlamıştım prinçli falan.yediremedim yine.bende mecbur suyunu biberona koydum verdim , yoğurdunu da ayran gibi yaptım içirdim.ilginç olan gündüzleri sorun yok ama akşamları işkence resmen.

dondurma külahı verebilirsin.. ağzında hemencicik eriyo zaten boğazına takılma tehlikesi olmaz.. hemde yemeyi, çiğnemeyi, koparmayı öğrenir..
kızçem deli oluyo külaha.. özelliklede bulaşık felan yıkarken veriyorum eline, hiç sesini çıkaradan yiyor..

hatta faceye bile yazmıştım hergün 1-2tane yiyo bi sakıncası olurmu diye..

kızlar dün oğlumu denize götürdük.babasıyla oynaştılar suda.benim güneşe biraz alerjim olduğundan gölgede onları izlemekle yetindim.çok sevdi maşallah.bir ara dalga gelince korktu biraz su kaçtı sanırım ama şükür birşey olmadı.şişme havuzlardan aldım bir de.haftaya cts izinliyim.onda biraz oynaştırıcam bakalım.

bizde geçen hafta gittik ama kızçem dalgadan pek bi korktu.. aslında suyu seviyo ama dalgadan sular üstüne felan sıçrayınca vede sesinden çok korktu.. hatta o kadar korktu ki, şişme havuzunu doldurup kumların üstüne koyduk dalga sesini duydukça ağladı:84: şişme havuzunun içine bilem su koyamadım, havuzundayken bilem kendini denizde sanıyodu yavrucak

gerçi gölgedeydik ama güneşten hastalanır diye çok korktum şükür bişiy olmadı..

ben nivea nın 50 faktörünü kullandım siz ne sürdünüz..

bu arada benimde güneş alerjim var kızçemin kreminden sürdüm çok şükür bişiy olmadı..

Son düzenleme:
sebamed 50 aldım oğluma sürdüm oğlum çok sevdi dalga ggelince ağladı ama çok mutlu oldu yüzen çocuklar vardı onunla oynadılar çok keyifliydi

ben de vivatinel bebekler için (50 faktör) olanını kullandım. sabah 10-12 arası ve akşamüstü 5-7 arası girdik şükür bir şey olmadı. ama çok eğlendik çok. yarın geri dönüyoruz ne yapacağız bakalım deniz olmadan :)))

bende niveanın 50+ sını aldım.sprey olandan.oğluş bizim gibi sarışın ve cildi hassas ama krem işe yaradı sanırım birşey olmadı.
birde alakasız olacak ama oğluşun siması doğduğundan beri acayip değişti.ilk aylar ne bana ne de eşime çok fazla benzemiyordu ama şimdi aynı ben.herkes senin kopyan diyor.niyeyse çok hoşuma gidiyor:)) o kadar cefasını çektim benzemesydi üzülürdüm:) bir tek göz rengini tutturamamışım,gerisi aynı ben :)))

anlaşılan oğluşlar anneye benziyo
kızçem babasının fotokopisi... hamişken her kıpırdandğında kocişe bakmıştım, kociş gibi gamzeleri olsun diye, anlaşılan biraz fazla bakmışım.. sadece cinsiyeti vede göz rengi ben.. geri kalan herşey babası.. ama inanın babasına benzemesi çok hoşuma gidiyo..

aman görümcem ve kaynanatöre benzemesinde kime isretse benzesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…