2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

benimki oğlan aynı baba ten rengi bir tek ben babasına benzemesi çok hoşuma gidiyor

slm kızlar çoook uzun süre oldu yazışamayalı nasılsınız?
bende babe 50 faktör kullanıyorum memnunum denizzden biraz korktu benim kuzum daha doğrusu dalgalardan.biraz öncede küveti doldurdum beraber oynadık çookk mutlu oldu kuzucum ...

kızlar ya kuzuların uykuları nasıl bizimki hala çok uyanıyor..

evet bende burada yazmayalı çok uzun zaman oldu:)))bende sebamed 45 faktör kullanıyorum işe yarıyor.benim oğlum 2 gecedir gece 4 te uyanıyor zor uyuyor sonra sanırım sıcaktan

evet bende burada yazmayalı çok uzun zaman oldu:)))bende sebamed 45 faktör kullanıyorum işe yarıyor.benim oğlum 2 gecedir gece 4 te uyanıyor zor uyuyor sonra sanırım sıcaktan

canm benimki şu ana kadar hiç sabaha kadar deliksiz uyumadı...

aynen valla hiç sorma bizimkide buara çok uyanıyo.. hele akşam kaç defa uyandı sayısını hatırlamıyorum
onunla odaları ayıralı 1ay oldu malum yaz şimdi kapı baca açık sesini duyuyurum hemen yan odadayız zaten.. ilk defa akşam yanıma aldım.. napiiim yoruldum gecenin bi yarı odalar arası turdan..

resmen bebekliğine geri döndü, gece uykuları yok.. gerçi hoş gündüz de adam gibi uyuduğu pek söylenemez...

sıcaktan mıdır nedir.. ne uyur, nede yer oldu (

netten okudum 0-2 yaş çocukları günde 14 saat uyuması gerekiyomuş... kızçem mi? nerdeeeeeee..

Benim kızım da aynı bana ve aileme benziyor. Eşim ve eşimin ailesiyle hiç ilgisi yok =) Bizimkiler bayağı bi esmerdir eşimin tarafı da beyaz renkli gözlüdür. Kızım da kapkara gözleri de zeytin gibi siyah. Esmer lahana bebeklere benziyor, eşim önceleri alınıyordu ama artık kabullendi =)) Bir tek kızımın saçının önünde babasınınki gibi yuvarlağımsı birşey var.

Bu arada çocuklarınızda ben var mı? Bizim kızda hiç yok, merak ettim.

sen yazınca dikkatimi çektide bizimkinde de hiç yok ben.

bizimkide sıcaklar bastırdığından beri abartısız gece en az 15 kere falan kalkıyordu heralde.üşütür diye klima açmaya da korkuyorduk ama sıcak dayanılır gibi değil.2 gündür klimayı 28 de çalışıtırp odanın kapısını açıyoruz fazla da soğuk olmasın diye.maşallah 2 gündür güzel uyuyor.bir kere kalktı sadece.bu bizim için mucize.ama bizimkide kaçda yatarsa yatsın sabah 06:00 olduğu an uyanıyor.7 ye kadar bile heralde doğduğundan beri 1-2kere uyumuştur.

birde bizimkininyeme sorunu hala devam ediyor.akşam öğününde sadece yoğurt yedirebiliyorum.bir de yatmadan mama.ne olacak bilmiyorum.müthiş moralim bozuluyor.

Sıcaktan uyuyamadıkları gibi yavrular yemek de yiyemiyorlar. Benim kız da öyleydi birkaç gündür söylemiştim ama çok şükür üç gündür eski düzene döndük. Arada tatlı bir şeyler vermeye çalış. Puding gibi (yapabilirsen evde yapamazsan danette tarzı bir şey) hafif de soğuk olursa bayılır. Bir de şunu fark ettim, Ayşe'ye çorbayı ve muhallebiyi (verirsem eğer) yatırarak yediriyordum dökmesin diye, artık oturtarak yediriyorum hiç itiraz etmiyor. Yatınca dönmeye çalışıyordu. Kahvaltı etmiyordu ne zamandır artık sabah 8'de kalkıyor emziriyorum uyuyor kendi kendine (ağız aşağı yatmayı öğrendi çok komik oluyor =) Sonra dokuz buçuk on gibi kalkınca da balkonda kahvaltı yaptırıyorum. Ne versem yiyor maşallah. Yarım saat sonra falan da emziriyorum. Dikkatini başka yöne çekmeye çalış, başıma ekmek sepeti bile geçirdim yani düşünün. Üç gündür denemediğim yol kalmadı neyse ki işe yaradı. İnşallah sizin sorununuz da çözülür. Pes etme ama...

saol canım.pes etmeye hiç niyetim yok zaten.arada bir dediğin gibi tatlı şeyler vermek lazım.ben bir iki defa kurabiye yaptım ama dişlerde olmadığından tam yiyemiyor.bi riki ağzında geveleyip bırakıyor.puding iyi fikir.ama hazır gıdalardan mümkün oldukça uzak durmaya çalışıyorum.evde kendin nasıl yapıyorsun?kakao ile falan mı.paylaşırsan sevinirim

Bende hazir yek vermemeye calisiyorum. Ama arada cilekli danone veriyorum cok sewiyor. Bende cok sewiyorum katkisiz ve kalsiyum,vitamin destekli zaten onlar. Bisey yemediginde bari ondan yesin diye veriyorum

kızlar sonunda oğlumun iştahı yavaş yavaş yerine gelmeye başladı.maşallah diyeyim sonra nazar ediyorum kendim.dün yeşil mercimek yaptım yemeğini çok sevdi.bugünde semizotu yemeği yapıp üzerine biraz yoğurt döküp karıştırdım.onu daha çok sevdi.farkettimde soğuk şeyleri yemekten daha çok hoşlanıyor.birazda sıcaklardan heralde..valla biraz moralim yerine geldi.o yemeyince benimde canım yemek istemiyordu.iki haftada 3 kilo vermişim resmen ya...

Aedk sevindim vallayi nazar değmesin. Soğuk mezelere bayılacak seninki desene =) Yoğurtlu makarna dene istersen bir de çok bi vitamini yoktur ama hem doyar hem de hoşuna gider belki. Ben de yemediği bazı şeyleri yoğurtla kandırıp veriyorum. Herkesin derdi başka, bizim kız da üç gündür gece uyanıp duruyor. Nerdeyse üç aydır hiç uyanmayan kıza bir şeyler oldu. Sıcaktan sanırım. Atlet külotla yatıyor, börtü böcek girecek diye camı da üstten açıyorum ama kâr etmiyor:/ Havalar serinlese de çocuklar rahatlasa.

doğru demişsin canım bizimki soğukçu galiba:) makarnayı denedim bir kere yoğurtla ama küçük küçük parçalamama rağmen geveleyip tükürüyor.uzun zamandır çatalla ezip veriyorum ama yine de iri tanelileri pek yiyemiyor.bir de yemek olayı uzun sürerse yemiyor.hemen yiyim bitsin der gibi hareketleri.o yüzden bir saatte ancak bitiyor akşam öğünleri falan.uyku sorunu biz de de vardı.sıcaklardanmış.üşür diye açmıyorduk klimayı falan ama o kadar çok kalkıyordu ki.dayanamadık açtık klimayı 28-29 a .odanın kapısını da açık bıraktık çok soğuk olmasın diye.maşallah o günden beri uykusu düzene girdi.sen de öyle dene.klima kullanmıyorsan vantilatör falan da işe yarar.

klima çarpar diye korkumdan açmıyodum, senin bu yazını okuyunca bende 29da kapı açık şekilde klimayı açtım, üzerini de tülbentele örttüm şuan uyuyo çok şükür.. gecedemi öyle yapsam napsam.. yavrucak uyusuzluktan ölecekti.. allah razı olsun

Son düzenleme:
kızlar herkese selamlar,biz tatilden döndük.1 hafta yetmedi bize walla..
neyse ki babaanneyle gitmişiz,yoks ahalimiz harapmış.Ata 1 hafta içinde bebeklikten çıkıp,bildiğiniz yaramaz,afacan bir çocuk haline dönüştü.herşeye bir merak,her şeye dokunma isteği,kucaktan atlamak,uyumamak(zaten sevmezdi,şimdi hiç kalmadı) vb. bir çok faaliyete imza attı.
onu uyutabildiğim zamanlarda,anneme bırakıp,eşimle gezmeye gittik,nasıl mutlu olduk anlatamam,ne de olsa oğlum olduğundan beri pek yapamadığımız şeyler bunlar.
bu bir haftada ne maceralar ne maceralar,saymakla bitmez.
öncelikle oğlum denize bayıldı.hatt ilk gün sabahtan sahile gittiğimizde,gece beni perişan etmiş olmanın,ve 15 dakikaya bir uyanmanın verdiği uykusuzluk ve yorgunlukla uyuyakaldı.evet evet denizde uyuyakaldıbacaklarını sokabildiği rahat bi simit almıştık,kafayı yasladı,kolları salladı suya,dalganın da etkisiyle uyudu.çok şekerdi yaa..
yeme düzeni çok değişti.ilk defa balık yedi,bayıldı.yediğim herşeyden verdim ben de ona.sadece kırmızı erik alerji yaptı(daha önce duymamıştım yapabildiğini).kavanoz mamaları yolda,sahilde çok işime yaradı.
ne kadar dikkat etsem de Mersin sıcağında dah doğrusu nemden dolayı kolları bacakları isilik oldu.dr. verdiği krem çok işe yaradı.
sivrisinekler haşladı hepimizi. eczacıbaşının çıkrmış olduğu bebekler için bitkisel sprey çok işe yaradı.ayakları ve elleri dışında sürdüm(ağzına alıyor diye).
tabi bu arada birbirimize çok alıştık,2 saat burun buruna olmaya,ben dönünc eişe başaldım tabii,biraz sıkıntı oldu ikimize de..
bakıcısı bile şaşırdı oğlumdaki değişime,cin gibi bakıyo diyo,nereyi karıştırsam diye:)istemediği biş olduğunda ağlamaya başlıyo ki bu hiç iyi değil.
ayrıca da dönüş sendromu gal,iba,dün tam 1,5 saat sonunda uyudu.
perişanımmmmm...
şimdilik tatil notları bunlar:82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…