2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşir inşallah

Ekim anneleri aranızda oruç tutan varmı?
ben bugün niyet ettim.ama zorlandım tutmayabilirim ilerleyen günlerde.

bende niyet edicektim dün denedim kendimi öğleye kadar zor durdum:96: iyiki niyet etmemişim bebeğim emdikçe içim kıyıldı titredi sabahları çok emiyor

off benim kız isilik oldu baynu omzu falan.Krem falan mı kullanmak gerekiyor geçmesi için :26:

banyodan sonra bebek pudrasıyla bol bol pudrala ben öyle baş edebildim sıcaklarda

Bizim kız da emeklemiyor sürünmüyor bile hiç de niyeti yok, kıçını büyütüyor hanım.

benimkide hiç yerinde durmuyo biri lazım peşinde koşmaya adımlarımız çoğaldı artık 6 adıma çıktı poposunun üstüne düşüyo sonra

fazla üzerine düşmeyin bebeklerimiz büyüyor artık öğün sayında azalmada olucak sık sık yememesi normaldir üstelik sıcaklarda siz yemek yiyebiliyormusunuz bide o yönden düşünün telaş etmeyin fazla... acıktığında mutlaka yiyecektir benim bebeğimde arada yemez hiç üstelemem acıktığında mutlaka gelir beni bulur

Oh oh masallah. Hersey super. Nazar degmesin insallsh

amin inşallah

Anneler, çocuklarınıza emeklesin ya da yürüsün diye özel bir şey yaptınız mı? Ne bilim, yürütme, süründürme gibi. Bizimkinde tık yok da aklıma takıldı. Babamız yürüteç almıyor, ben de sürekli yürütemiyorum onu yavaş yürüyor çünkü sırtım ağrıyor. Ters ters sürünüyor ama emekleme gibi bir merakı yok. Bir iki gündür de bir yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor gibi ama hemen pes ediyor. Önüne bir şeyler koyuyorum emeklesin diye ağlıyor hemen. Tembel sıpa toto büyütüyor.

bizimkinin 7 tane dişi var,altta 3,üstte 4,köpek dişlerinde çok zorlandık,ateş ve iştahsızlık yapabiliyo..

maşallah sizinkine,oğlumun bugün 3.dişi patladı ama ben de patlıcaktım yanii.
ateş yapıyo,huzursuzluk,iştahsızlık..dün ark.ablam falan bayaa kalabalık gurup dışardaydık,oğlum normalde canayakındır,güleryüzlüdür.herkes sevmek istedi tabii.Ata koala gibi bana sarılmak suretiyle,ağlamaya başladı,ama ne ağlamak,burnundan sümükler aka aka..
neyse ki bugün çıktı dişi de rahatladık,gerçi daha çooook var..

doktorumuzun söylediğine hak veriyorum ben,dedi ki siz ne yazparsanız yapın vücudu hazır olduğunda yapacaktır diye.o kadar oturtmaya çalışmıştım olmadı,bi gün kendi hoop oturdu dimdik.emekleme için de öyle sevdiği oyuncağı koydum falan uzağa oyunlar yaptım,asker gibi sürünüyodu,tatilde baktım hızlandı vızır vızır gidiyo.dün de yerde oynarken benden tutundu kalktı bi anda.heralde yürümesi de böyle olacak.
ben yürütce karşı olanlardanım,parmak ucuna alıştırıyo bence ve dengesiz gidiyo,tekerlekler sağa sola dönüyo yaa..

cevabın için çok teşekkür ederim canım dikkat etmeye çalışıyorum dediğin gibi banyo suyunu bile kaynatıyorum artık çok zor dediğin gibi ama çok şükür daha iyi doktordan geldim bugün iyi şükür orucun birinci günüde ateşimiz 40 ı buldu çok korktum zor indirdik ateşini kimseye yaşatmasın rabbim çok zor gerçekten.

ben gecen senenın kazalarını kısın tutmaya calısmıstım.. bu senede 3 aylarda tuttum ramazandada Allahın ıznıyle rahatlıkla tutuyorum.. bu gece sahura uyanamadım susuzluk etkıler dedım ama cok sukur ıyıyım:)

bende bizimki neden emeklemiyor derdim hep.ama bir gün aniden ayağa kalktı ve koltukları sıralamaya çalıştı.şimdi hızına yetişemiyorum baştan başa koltuklarda geziyoruz.1 haftadır da arada ellerini bırakıp desteksiz dikilmek için kendini sınıyor.yani bizimki de benim en umutsuz anımda aniden başladı emeklemeye ve tutunarak yürümeye.kendi haline bırakıp zorlamamak gerekiyor.onlar hazır hissettiklerinde zaten denerlermiş dr öyle demişti bana.yürüteç hiç kullanmadım,biraz da karşıyım o yüzden almadım.hiç merak etme yani.bir gün bir bakacaksın kalkıp koltuklarda gezinerek seni şaşırtacak.

hayırlı ramazanlar kızlar.bende başından beri oruç tutuyorum.açlık susuzluk falan değil de uykusuzluk çok kötü.zaten oğluş gece vızır vızır bu aralar bir de sahur falan derken gece uykularımız en fazla 3-4 saat falan sanırım.sabahta doğru işe derken ben bu aralar zombi gibi geziyorum anlıcanız.

benim kizda yerde hizli hizli sürünüyor emekleme pozisyonu yok tutunup kalkmaya calisiyor simdi daha basarili kalkmada elimle bazen tutup yürütüyorum denge eskiye göre daha iyi sagliyor yürütece bende karsiyim balarin gibi basiyorlar daha gec yürüyorlar cok acele ediyorum esimde diyor cocugun üstüne gitme diye hayirlisi olsun bebegimin yeterki rabbim saglik versin

kızlar yardımınıza ihtiyacım varr
bebeğim yerinde durmaz oldu sürekli peşinde annem.
salıncak almam lazım belki oturur biraz..kullanan varmı? tavsiye ettiğiniz ya da..

salıncak almam lazım belki oturur biraz..kullanan varmı? tavsiye ettiğiniz ya da..

hareketli bebek iyidir bence:)
gerçi bakan kişiye zor oluyo tabi ama..
salıncak ben de çok heveslenmiştim,şu kıskaçlı kapıya asılanlardan var. nette de bulabilrsiniz rahatlıkla.ancak 12 kg a kadar kapasitesi var o yüzden hevesm kursağımda kaldı,alıp kullanamadık.

valla aldım ilk zamanlar iyiydi içinde uyuyordu bile şimdi daha salıncağı görünce basıyor yaygarayı velet inan ben hepsiburadadan aldım öztaç mı neydi 74 liraya aldım bir bak istersen

ben almıştım 3 ay falan oldu.bir iki kere hoşlandı ama oturarak sallanmaktan çabuk sıkıldı.bizimkide aşırı hareketli.ama şimdi iyiki almışım diyorum.tavsiye ederim.onlar yatak gibi de oluyor.yatak pozisyonuna getirip onda sallıyorum.böyle kullanmaya başladığımdan beri hiç ayağımda sallamadım.çok çabuk ve rahat uyuyor.uyuduktan sonrada yatağına alıyorum.eşim salııyor bende işim varsa hallediyorum.müthiş kolaylık oldu bana.hatta ayakta sallanmayı unuttuğundan şimdi karnı doyduktan sonra kucağımda uyuklamaya başlıyor ve salıncağa bile gerek kalmadan direk yatağına koyuyorum.ben bizim mahalledeki bir bebek mağazasından 120 tl ye almıştım.genelde 80-150 arasında fiyatlar.bizimki kademeli ve emniyet kemerli,tenteli ve komple çelik olduğundan biraz daha pahalıydı.ama 3-4 yaşına kadar rahat kullanır.bazıları 12-14 kilodan sonra kullanılmıyor.alırsan bu özelliklere dikkat edebilrsin.bir de ben büyük polar battaniyeye çarşaf geçirdim yere seriyorum.etrafınınıda büyük kırlentlerle çeviriyorum.oyuncaklarıda atıyorum içine.kendi başına oyalanıyor.biraz daha güvenli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…