2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ben de 75 liraya almıştım. İlk başta hoşuna gitti, bir iki kere de uyudu onda ama şimdi oturmak istemiyor. Bir süre de mama sandalyesi gibi kullanmıştım çünkü. Parktaki salıncağa bayılıyor ama evdekini istemiyor. Kaldıracağım ben de belki tekrar ister. Hareketli çocuğu salıncakta zaptedebilir misin bilmiyorum =)

Kızlar sürekli bahsediyorum bizim kız beni emmeden uyumuyor hiçbir şekilde. Önceden ayakta sallayınca uyuyordu ama iki üç aydır onu da bıraktı ne yapacağım bilmiyorum. Tok olsa bile uyutamıyorum, dün eşim bir saat salladı, ninni söyledi bana mısın demedi. Gece gündüz böyle. Nasıl alıştıracağım bilmiyorum, ayakta sallamaya bile razıyım. Bırakıp bir yere gidemiyorum da. Araştırıyorum bırakın ağlasın sonra uyur diyorlar ama yok olmuyor işte.

Bir de günde 5-6 kez kaka yapmaya başladı. İshal değil. Sizinkiler kaç kere yapıyor?

bızımkıde ne olursa olsun emmeden uyumuyor tokda olsa ayaktada uyumaz..

bızımkı 3 4 kere fln.. cok doyarsa daha cok bıde kayısı seftalıde cabuk cıkartıyor sızınkıde cok doydugu ıcındır ıshal yoksa..

kızlar yardımınıza ihtiyacım varr
bebeğim yerinde durmaz oldu sürekli peşinde annem.
salıncak almam lazım belki oturur biraz..kullanan varmı? tavsiye ettiğiniz ya da..

ben parklar dakı ev tıbı tavana kapıya kancayla takılan hazır ıplı korumalı salıncaklardan aldım bırı varsa yanında duruyor tekse ıcınde durmuyor gene bırakıp ıs goremıyorum yanı:)

Bizimki 5 aylığa kadar kendi kendine uykuya dalar, gece de kesintisiz 9 saate kadar uyurdu. Sonra ne olduysa oldu, artık gecede 3 kere kalkıyor emmek için, emmeden de uyumuyor. Doktora sordum, anne bağımlılığı gelişiyormuş, gece de anneyi kontrol için kalkıyormuş. Eğer gece her kalktığında emzirirsen memeden kesene kadar uyanmaları da sıklaşır dedi doktorumuz. Emziriyorum napim,zaten kilomuz az, zaten kilomuz az diye emzirerek uyutmaya da ben alıştırdım galiba:S Memeden kesene kadar uyanacakmış artık napalım uyanırız, sağlıklı büyüsün de.

Bizimki de günde 2 kere kaka yapıyor eğer kabız olmazsa. Bazen kabız oluyor

bizimkide günde 3-4 kere yapıyor.yediklerindendir belki.ama normal.bir de bırakın ağlasın sakın yapmayın.ben bu aralar sabiha paktunaya taktım.bir iki kitabını aldım bebeklerle ilgili.0-3 yaş arası kesinlikle çocuklar ağlatılmamalıymış.bu dönemde güven duygusu gelişirmiş.ağladığında siz kucağınıza aldığınızda sive güvenmeyi sonraki dönemlerde de insanlara güvenebilmeyi öğrenirmiş.yoksa özgüven olmaz güven sorunu yaşarmış.zaten eminin sende öylesindir ağladığınd kıyamıyor insan.gece uykusu için uyumadan önce banyo yaptırıyorum mutlaka ve bebe yağı sürüp biraz masaj yapıyorum.öncesindede oyuncaklar falan bayağı bir koltuklarda da tırmanıp oynadığından yorulmuş oluyor.sonra mama içiriyorum salınca sallayarak uyutuyorum.ayakta sallamyı bıraktık.bizimkide çok uyku sorunu yaşatmıştı ama şimdi şükür düzeldi.biraz da alışkanlıktan oluyor sanırım.ama bir kaç gün böyle dene belki işe yarar.

kızlar bugün arkadaşıma gittim onunda bebişi ekim doğumlu bir gün arası var bizimkiyle.hoppala almışlar.oğluşumu koydum bugün ona bayıldı.almayı düşünüyorum.gerçi bizimki fazla hareketli çabuk sıkılabilir ama denemye değer sanırım.arakadaşımın kızı inanılmaz sakin.hopplaya koyup yemek falan ne işi varsa yapıyormuş.bizimkinde mümkün değil ama en azından oyalanır sanırım.

şimdi 12 kg üstleride var.keşke onlardan alsaydınız..gerçi alsak bile 5 10 gün sonra sıkılacaklar.denemekte fayda var..

valla aldım ilk zamanlar iyiydi içinde uyuyordu bile şimdi daha salıncağı görünce basıyor yaygarayı velet inan ben hepsiburadadan aldım öztaç mı neydi 74 liraya aldım bir bak istersen

ben biraz geç kalmışım almakla.sizin salıncak gayet rahat görünüyor hoşuma gitti.tşk ederim ilginize

bahsettiğiniz salıncağı tahmin ediyorum geçen gün bende arkadaşımda görmüştüm oda bebek mağazasından almış gayet iyi bir salıncaktı.hatta yukarısında şemsiye gibi bişey vardı.bende ondan almayı düşündüm.bir sorayım arkadaşlara belki bilgileri vardır dedim (rahatlık açısından önere bilecekleri)..uyku için istemiyorum zaten kızım gün içersinde bir kere ayakta sallanarak uyuyor ben geldikten sonra emziriyorum öyle uyuyor.

bende bilmiyorum bakalım nasıl baş edicez..sürekli yürümek istiyor.geçen gün parkdaki salıncaktan kopamadık.dedim eve alayım bi tane.ilerleyen zamanlarda eminimki sizinki gibi sıkılacak..

Son düzenleme:
merhaba kızlar.. çook uzun zaman olmuş uğramayalı.. bakalım kimler kalmış, kimler gelmiş.. nasılsınız bakalım.. benim kuzu da büyüdü ve her gün yeni icatlar çıkarmaya başladı. siz de aynı fikirde misiniz bilmiyorum ama çok çabuk büyüdüler yaa...

çok ilginç geldi canım yaa..benim kız da gece bi ya da iki kere uyanırken iki üç gecedir sık sık uyanıp emmeye başladı hatta memede öyle yatmak istiyor. ağzından çıkarınca uyuyan çocuk ağlayarak kalkıyor. işkence oldu resmen. bi de sabah kalkıp işe geliyorum ki serseme döndüm artık.

Son düzenleme:
aynen cemrede gecede 3-4 defa uyanıyo.. karnı aç olsa memeyi çekecek bazen hiç emmiyor bile daha kucağıma alırken uyuyo ama yatağına daha yatırırken uyanıyo.. 7.ayında odalarımızıda ayırmıştık.. gecenin bi yarısı odalar arası mekik dokuyorum..

buarada bizim halen altta 2 dişimiz var(6.ayında çıktı) ama hale üstlerde bi kıpırtı yok.. sizin dişler ne kaçtane..

merhabalar herkese bizimde önde iki dişimiz var arka dişleride çıkacak sanırım ishalimiz mızmızlığımız başladı çünki.birde ağzının içi yara olmuş kırmızı kırmızı neyden kaynaklı acaba.
benim kızımda gece sık sık kalkar emer geri yatar..
oldu bitti böyleyiz biz alıştım ben artık önce daha sık kalkardı,artık daha iyi ama.
kızımın salıncağını küçükken aldım ama doğru düzgün bindiğini görmedim hele şimdi hiç binmez çünki beni yürütün diyor hevesleniyor.

bizde 6 diş oldu. altta iki üstte dört tane var.

Son düzenleme:

Sevgili Porttakall ve Selected evet gecenin bir yarısı uyanmak zor, bir de siz sabah kalkıp işe gidiyorsunuz, çok daha zor. Allah kolaylık versin. Araştırmalarıma göre 9-10 aylık bebekler normalde 9-10 saate kadar kesintisiz uyuyabilmeli deniyor. Bu uyanmaların sebebi açlık değilse anneden ayrılık sendromu oluşurmuş ki bu da gündüz annesi çalışan bebeklerde daha sık görülürmüş. ya annem gittiyse diye uyanıp uyanıp kontrol ederlermiş. Ben çalışmadığım halde beni kontrol ediyor:) hatta daha odamızı bile ayırmadık. Doktorumuz bu noktada uyanınca söyle babasına o ilgilensin, su içirsin, sen hiç görünme, bir süre sonra uyanmaz demişti. Babamızın uykusu ağır olduğu için bir kaç sefer yapabildik bu öneriyi:) o yüzden işe yarıyor mu bilemem, bir de erkekler hiç dayanamaz öyle uykusuzluğa, iş yine başa düşecek.

bir de eğer bebek 3-4 satte bir uyanıyorsa kendi kendine dalmayı öğrenemediği için olurmuş, uyku periyotları arasında uyanıp geri dalamazmış yardım istermiş.
Aslında bir geyik vardır anne babalık okulu yok ki diye, aslında olmalıymış:) başlı başına eğitim işi sanki.

Bu arada bizimkinin üstten 4 alttan 2 dişi çıktı, çok seviniyordum ama demir takviyesi bütün dişleri boyamaya başladı, ne yapacağımı bilmiyorum, morardı dişleri daha şimdiden.

ben bu işi bi araştıracağım önümüzdeki günlerde.. malum dediğin gibi çalışıyoruz ve dönemsel bi şeyse muhtemelen bizde de böyle bi durum oluşuyor. önlemi almak lazım.. bu arada bizim doktorumuz demir takviyesi vermiyor. hatta tavsiye bile etmiyor. biz kızımıza keçi boynuzu pekmezi veriyoruz sabah akşam birer tatlı kaşığı.. daha hiç demir ilacı içmedi diyebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…