Kızlar sürekli bahsediyorum bizim kız beni emmeden uyumuyor hiçbir şekilde. Önceden ayakta sallayınca uyuyordu ama iki üç aydır onu da bıraktı ne yapacağım bilmiyorum. Tok olsa bile uyutamıyorum, dün eşim bir saat salladı, ninni söyledi bana mısın demedi. Gece gündüz böyle. Nasıl alıştıracağım bilmiyorum, ayakta sallamaya bile razıyım. Bırakıp bir yere gidemiyorum da. Araştırıyorum bırakın ağlasın sonra uyur diyorlar ama yok olmuyor işte.
Bir de günde 5-6 kez kaka yapmaya başladı. İshal değil. Sizinkiler kaç kere yapıyor?
kızlar yardımınıza ihtiyacım varr
bebeğim yerinde durmaz oldu sürekli peşinde annem.
salıncak almam lazım belki oturur biraz..kullanan varmı? tavsiye ettiğiniz ya da..
bızımkıde ne olursa olsun emmeden uyumuyor tokda olsa ayaktada uyumaz..
bızımkı 3 4 kere fln.. cok doyarsa daha cok bıde kayısı seftalıde cabuk cıkartıyor sızınkıde cok doydugu ıcındır ıshal yoksa..
Kızlar sürekli bahsediyorum bizim kız beni emmeden uyumuyor hiçbir şekilde. Önceden ayakta sallayınca uyuyordu ama iki üç aydır onu da bıraktı ne yapacağım bilmiyorum. Tok olsa bile uyutamıyorum, dün eşim bir saat salladı, ninni söyledi bana mısın demedi. Gece gündüz böyle. Nasıl alıştıracağım bilmiyorum, ayakta sallamaya bile razıyım. Bırakıp bir yere gidemiyorum da. Araştırıyorum bırakın ağlasın sonra uyur diyorlar ama yok olmuyor işte.
Bir de günde 5-6 kez kaka yapmaya başladı. İshal değil. Sizinkiler kaç kere yapıyor?
hareketli bebek iyidir bence:)
gerçi bakan kişiye zor oluyo tabi ama..
salıncak ben de çok heveslenmiştim,şu kıskaçlı kapıya asılanlardan var. nette de bulabilrsiniz rahatlıkla.ancak 12 kg a kadar kapasitesi var o yüzden hevesm kursağımda kaldı,alıp kullanamadık.
valla aldım ilk zamanlar iyiydi içinde uyuyordu bile şimdi daha salıncağı görünce basıyor yaygarayı velet inan ben hepsiburadadan aldım öztaç mı neydi 74 liraya aldım bir bak istersen
ben almıştım 3 ay falan oldu.bir iki kere hoşlandı ama oturarak sallanmaktan çabuk sıkıldı.bizimkide aşırı hareketli.ama şimdi iyiki almışım diyorum.tavsiye ederim.onlar yatak gibi de oluyor.yatak pozisyonuna getirip onda sallıyorum.böyle kullanmaya başladığımdan beri hiç ayağımda sallamadım.çok çabuk ve rahat uyuyor.uyuduktan sonrada yatağına alıyorum.eşim salııyor bende işim varsa hallediyorum.müthiş kolaylık oldu bana.hatta ayakta sallanmayı unuttuğundan şimdi karnı doyduktan sonra kucağımda uyuklamaya başlıyor ve salıncağa bile gerek kalmadan direk yatağına koyuyorum.ben bizim mahalledeki bir bebek mağazasından 120 tl ye almıştım.genelde 80-150 arasında fiyatlar.bizimki kademeli ve emniyet kemerli,tenteli ve komple çelik olduğundan biraz daha pahalıydı.ama 3-4 yaşına kadar rahat kullanır.bazıları 12-14 kilodan sonra kullanılmıyor.alırsan bu özelliklere dikkat edebilrsin.bir de ben büyük polar battaniyeye çarşaf geçirdim yere seriyorum.etrafınınıda büyük kırlentlerle çeviriyorum.oyuncaklarıda atıyorum içine.kendi başına oyalanıyor.biraz daha güvenli oluyor.
Ben de 75 liraya almıştım. İlk başta hoşuna gitti, bir iki kere de uyudu onda ama şimdi oturmak istemiyor. Bir süre de mama sandalyesi gibi kullanmıştım çünkü. Parktaki salıncağa bayılıyor ama evdekini istemiyor. Kaldıracağım ben de belki tekrar ister. Hareketli çocuğu salıncakta zaptedebilir misin bilmiyorum =)
bence iyice uykusunuın gelmesini bekleyin,yoksa inat ediyorlar zaten.sallamayla uyumuyosa,bir de yanına yatıp,masal okumayı ya da anlatmayı deneyin.artık yavaş yavaş vakti geliyor.
oğlum böle hikayeler anlatınca(uyduruyorum ben tabii doğaçlama)sakinleşip dinliyor.ama tabi uyumuyo henüz bu şekilde ama alıştrıma oluyor.bir de la fontaine masal kitabını aldım.bakıcısı da gündüz uyku öncesi onu okuyor.
Bizimki 5 aylığa kadar kendi kendine uykuya dalar, gece de kesintisiz 9 saate kadar uyurdu. Sonra ne olduysa oldu, artık gecede 3 kere kalkıyor emmek için, emmeden de uyumuyor. Doktora sordum, anne bağımlılığı gelişiyormuş, gece de anneyi kontrol için kalkıyormuş. Eğer gece her kalktığında emzirirsen memeden kesene kadar uyanmaları da sıklaşır dedi doktorumuz. Emziriyorum napim,zaten kilomuz az, zaten kilomuz az diye emzirerek uyutmaya da ben alıştırdım galiba:S Memeden kesene kadar uyanacakmış artık napalım uyanırız, sağlıklı büyüsün de.
Bizimki de günde 2 kere kaka yapıyor eğer kabız olmazsa. Bazen kabız oluyor
oğlumun anne bağımlılığı üst seviyede bu durumdagece en uzun saat başı uyanıyor.gözler kağalı,mızıdanıyor kucağıma almazsam şiddeti artarak devam ediyor.dün gece hiç sekmeden her yarım saatte bir kalktı.artık dayanma gücümün sınırlarındayım.işe geliyorum bir de..ne yapıcamı şaşırdım ben artık,sadece isyanlardayım.. memeden kesilmeyi bekliceksem daha çok var sanırım..
Bizimki 5 aylığa kadar kendi kendine uykuya dalar, gece de kesintisiz 9 saate kadar uyurdu. Sonra ne olduysa oldu, artık gecede 3 kere kalkıyor emmek için, emmeden de uyumuyor. Doktora sordum, anne bağımlılığı gelişiyormuş, gece de anneyi kontrol için kalkıyormuş. Eğer gece her kalktığında emzirirsen memeden kesene kadar uyanmaları da sıklaşır dedi doktorumuz. Emziriyorum napim,zaten kilomuz az, zaten kilomuz az diye emzirerek uyutmaya da ben alıştırdım galiba:S Memeden kesene kadar uyanacakmış artık napalım uyanırız, sağlıklı büyüsün de.
Bizimki de günde 2 kere kaka yapıyor eğer kabız olmazsa. Bazen kabız oluyor
aynen cemrede gecede 3-4 defa uyanıyo.. karnı aç olsa memeyi çekecek bazen hiç emmiyor bile daha kucağıma alırken uyuyo ama yatağına daha yatırırken uyanıyo.. 7.ayında odalarımızıda ayırmıştık.. gecenin bi yarısı odalar arası mekik dokuyorum..
buarada bizim halen altta 2 dişimiz var(6.ayında çıktı) ama hale üstlerde bi kıpırtı yok.. sizin dişler ne kaçtane..
aynen cemrede gecede 3-4 defa uyanıyo.. karnı aç olsa memeyi çekecek bazen hiç emmiyor bile daha kucağıma alırken uyuyo ama yatağına daha yatırırken uyanıyo.. 7.ayında odalarımızıda ayırmıştık.. gecenin bi yarısı odalar arası mekik dokuyorum..
buarada bizim halen altta 2 dişimiz var(6.ayında çıktı) ama hale üstlerde bi kıpırtı yok.. sizin dişler ne kaçtane..
Sevgili Porttakall ve Selected evet gecenin bir yarısı uyanmak zor, bir de siz sabah kalkıp işe gidiyorsunuz, çok daha zor. Allah kolaylık versin. Araştırmalarıma göre 9-10 aylık bebekler normalde 9-10 saate kadar kesintisiz uyuyabilmeli deniyor. Bu uyanmaların sebebi açlık değilse anneden ayrılık sendromu oluşurmuş ki bu da gündüz annesi çalışan bebeklerde daha sık görülürmüş. ya annem gittiyse diye uyanıp uyanıp kontrol ederlermiş. Ben çalışmadığım halde beni kontrol ediyor:) hatta daha odamızı bile ayırmadık. Doktorumuz bu noktada uyanınca söyle babasına o ilgilensin, su içirsin, sen hiç görünme, bir süre sonra uyanmaz demişti. Babamızın uykusu ağır olduğu için bir kaç sefer yapabildik bu öneriyi:) o yüzden işe yarıyor mu bilemem, bir de erkekler hiç dayanamaz öyle uykusuzluğa, iş yine başa düşecek.
bir de eğer bebek 3-4 satte bir uyanıyorsa kendi kendine dalmayı öğrenemediği için olurmuş, uyku periyotları arasında uyanıp geri dalamazmış yardım istermiş.
Aslında bir geyik vardır anne babalık okulu yok ki diye, aslında olmalıymış:) başlı başına eğitim işi sanki.
Bu arada bizimkinin üstten 4 alttan 2 dişi çıktı, çok seviniyordum ama demir takviyesi bütün dişleri boyamaya başladı, ne yapacağımı bilmiyorum, morardı dişleri daha şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?