2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Bizimki bir derdi olmazsa geceleri uyanmıyor çok şükür. Bazen mızırdanıyor yatağını bir iki sallıyorum uyuyor. Masal okumayı denedim bikaç kez yanına uzanınca direk göğsümü açıyor. Yerini de öğrendi ya açıp bakıyor emmeye çalışıyor vermezsem ağlıyor. Memeden kesilmeyecek bizimki anlaşılan =) Kıçnın da kaldırmıyor ki yorulup uyuyakalsın. Sağlıklı olsun da napim artık bulacağım bir yol. Masal aklıma yatıyor aslında tekrar başlayacağım. Sağolun önerileriniz için.

Bu arada hayır'ı öğrendik. Ne zaman hayır desem donup kalıyor. Yaptığı şeyi bırakıyor. Bir de cıss diyor bana sıpa. Bugünlerini unutmam inşallah...

ben emzirmiyorum ama emziren anneler emzik kullanmayı deneseniz.bizimki emzik alıyor ama sadece uyrken.ve dalana kadar ondan sonra ağzından atıyor ve uyanıkken kesinlikle almıyor.çok fenaydı bizimki önceden ama emzik işe yaradı başlarda reddetti ama pekmeze falan batırıp verdim bir kaç kere alıştı sonra.

bizimki de hayır ı öğrendi.tv sehpasına doğru yol alıyor sürekli.hayır olmaz diyoruz hemen yüzümüze bakıp geri dönüyor.şimdi de iyice öğrendi heralde gitmemesi gerektiğini oraya doğru gidince iyice yaklaşmadan bize dönüp bakıyor.hayır ı öğretirken bir kere hayır dediğimiz birşeye her zaman aynı tepkiyi vermeliymişiz.yani işim vardı hadi bu seferlik gitsin dememeliymişiz.yoksa çocuk hayır denilen şeyin delinebilen bir kural olduğunu düşünür sonra laf dinlemezmiş.

bu arada sehpa ve tv sehpasının köşeleri için bebek koruyucu aldık dün.iyice hareketlendi.ev kazasından korusun diye aldık bakalım.

Bizimki "hayır"ı öğrenemedi daha. Geçen çok sık kullanmadığımı ve de çok kararlı olmadığımı farkettim. Bir de evde ilişki halinde olduğu kişi fazla benim hayır dediğime, ben görmeden annem veya babam veya babası izin verebiliyor. Hayır'ı öğretmem şart ama artık, çok tehlikeli olmaya başladı sürekli hareket halinde ve oyuncaklara ilgisini tamamen kaybetti, en yeni oyuncak onu en fazla 10dk meşgul edebiliyor. sonra hemen nerde priz, fiş, kablo, saksı, oraya. Biraz da inatçı, Hayır'ı öğrense bile dinler mi bilemiyorum.

Son haftalar baybay deyince el sallamayı, alkış deyince el çırpmayı, çak deyince çakmayı, gel gel deyince de gel hareketi yapmayı öğrendi iyice. Taklit etmeye başladı gördüğü her şeyi, hatta artık duyduklarını da taklit etmeye çalışıyor sanki. Ayakta desteksiz bir kaç saniye duruyor ve durmaya da çalışıyor sık sık dayandığı yerden ellerini bırakıp. Sizinkiler neler yapıyor, neleri anlıyor, nelere tepki veriyor?

benim bebeğim çok hareketli bir bebek saniye yerinde durmuyor.oda sürekli tv sehbasında ne var ne yok alıp atıyor.yürümek istiyor sürekli. baba,dede,gel,bıcı bıcı diyor,
tay tay 1 2 sn yapabiliyor alkış yapıp müzik duyduğu zaman popoyu kolları sallamaya başlıyor. amin yapıyor. (gel hareketini çak yapmayı öğrenemedi )hayır dediğim zaman yüzüme bakıyor tekrar yapmaya çalışıyor. (daha öğrenemedi) birde sürekli kafayı vuruyor maksımum günde 2 kez kafayı vuruyor yani (sinir oluyorum)
hadi kızım gezmeye gidelim dediğimiz zaman hemen kucak istiyor kapıya gidiyor.
2 alt 2 üst 4 tanede dişimiz var.

benim oğlumda çok hareketli yerinde durmuyor bizde daha hayırı öğrenemedik gerçi çokta kısıtlamak istemediğim için zamanla kendi sıkılıp bırakır diye üstelemiyorum sadece ona zarar verecek şeyleri ortadan kaldırdım düşmesi konusunda benimde çok canım sıkılıyor kalıcı zararı olacak diye çok korkuyorum dişlerimide altta üç tane üsttede ikisi çıktı ikide yeni çıkmak üzere gece uykumuzda problemli sık uyanıyor bazen uykuya dalamıyor bizde durum şimdilik bu arkadaşlar..

Maaşallah Ona da, çok tatlı.

Artık günlük bir rutini vardır herhalde çoğumuzun, ben uyku ve yeme düzenlerini merak ediyorum mesela. Bazıları artık günde tek uzun bir öğlen uykusuna geçiyormuş bu aylarda.
Bizimkisi Akşam 8 en geç 9 gibi uyuyor, gece 2-3 kere emmek için kalkıyor ve sabah 7'de uyanıyor. 8 gibi başarabilirsem kahvaltı saati. 10'da bir saatlik uyku sonra gün içinde 2 saatte bir yani toplamda 3 kere 1er saat uyuyor. uzun uykusu yok yani. Ben de her uyuyup uyandığında sırasıyla meyve, çorba, yoğurt ve en son muhallebi yediriyorum. Günümüz böyle geçiyor işte:)

nası gidiyo oruç tutuyomusunus .ay ne heyecanlı 2 ay 8 gün sonra kızımın doğum gününü kutlıycaz.ne çabuk büyüyorlar hiç anlaşılmıyor.allahım herkesin yavrusuna uzun ömürler sağlık sıhat versin.inşallah hepsinin kaderi güzel ahlakı güzel olsun aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.ramazan duası

bizimki hayırı öğrendi.ama el çırpma falan uğraştım ama öyle bakıyor sadece.hadi gidelim diyince kucağıma atlıyor.bir de bugün parmaklarını dudağında sürtüp biiiipp yaptırıyor.çok hareketli.saniye yerinde oturmuyor.koltuklara tırmanmaya çalışıyor.şimdi beyimizin yeni zevki koltuklardaki kırlentleri sırayla çekip gülerek yere atmak.iki gündür tutunmadan iki üç adım atıyor.bugünleri de görecekmiydik ya..zaman ne çabuk geçiyor böyle.daha dün gibi canını acıtırım diye kucağıma korkarak aldığım.şimdi ise top gibi yuvarlanıyoruz yerde.ben evdeki hiçbir eşyayı kaldırıp yerini değiştirmedim.sadece sehpaların sivri kenarlarına koruyucu koyduk.hayırı da öğrendiğimiz için şimdilik bir zaiyatımız yok..

sabah en geç ne olursa olsun 06:30 da kalkıyor.08:00 e doğru kahvaltı.öğle yemeğinden önce 180 lik mama.öğlen ne yemek pişiyorsa ondan,onun yiyemeceği şey olursa çorba.öğleden sonra meyve.akşam üstü yoğurt.akşam biz ne yersen biraz yiyor.sonra bu aralar kavuna taktı çok seviyor maşallah.bizimle bir yemekten sonra kavun yiyor.yatmadan önce 180lik mama.21:30 gibi banyo ve bebe yağıyla paşaya masaj.22:00 gibi de gece uykusu.gece uyandığında da 180 lik mama içiyor.bizim bir günümüz genelde böyle.

benim kizin 4 üst 2 alt disi var simdi isaret parmagiyla hep bir seyler gösteriyor bir seyleri kaldirmyiorum ben heep durmasi gereken yerde hayir dediginiz seyler gercekten hayir olmasi lazim kizlar ses tonunuzdan anlamsi lazim televizyonun altindaki hic bir seyi ellemyior onun yanindaki cdleri hep elliyor ögrenmis artik yasak yeri ellememesi gerektigini birde hayir diyin aciklama geregine su anda gerek yok o zaman sizi dinlemezler

Bizim de iki alt iki üstte dört dişimiz var. Üst yanlar da şişmiş her an çıkabilirler. Kaka sorunumuz geçti çok şükür. Birkaç gündür de fark ettim ki kızı aç bırakınca (iki saatten sonra) mutlaka yemek istiyor =) Kaşığı görmeden ağzını açıyor. Topu at deyince atıyor, bir şeylere uzanıyor emeklemeye çalışıyor ama beceremiyor. Anne-baba-ayşe diyordu ama son zamanlarda demiyor. Ben ne dersem taklit ediyor. Alkış deyince ellerini çırpmaya başlıyor. Çak deyince ellerini kaldırıyor kahkahalar atıyor. Bir iki kere koltuktan düştü ama sağlam çok şükür =) Bir şey isteyince ağlıyor. Televizyonun altındaki çekmecelere ulaşıyor bir şekilde dökmeye çalışıyor. Böyle işte büyüyor sıpalar. Allah uzun sağlıklı ömürler versin.

Bu arada ayakkabı konusunda çok kararsızım. Bugüne kadar giydirmedim hiç, adım atmasını bekledim. Ama dün giydirmeye çalıştım ayaklarını büktü hemen istemedi. Siz giydiriyor musunuz? Bir de yastıkta da yatırmıyorum hâlâ sizde durum nasıl?

7.ayından sonra yastık kullanmaya başladım.. bizim yastıklardan bitanesini ona ayırdım.. yatırırkende sadece başını değilde belinden sonrasını komple yatırıyorum.. zaten silikon olduğundan yumuşacık rahat rahat uyuyo.. alıştı yastığa, arada dönüyo felan..

hayır, cızı öğrendik.. ama babası deyince dinlemiyo.. bazen babasının hayırı sert kaçıyo galiba, osırada ne yapıyosa hareketsiz kalıp başlıyo ağlamaya, gözlerinden yaşlar gelmeye.. babasıyla karar aldık birbirimizin hayırlarını destekliyoruz.. yüz bulmasın diye..
bende evde hiç bişeyi toplamadım.. önceden sehpa örtülerini çekiyor, ayakkabılıktan ayakkabıları alıyordu.. ellerine yumuşakça vurup hayır cız deye deye yasakları öğrendi.. artık misafir gelse bile heryerim toplu(inşlh böyle devam eder) sadece kablo merakımız, vede çamaşır makinesi merakımız var.. bi ara negüzel makine sıkmaya geçince kaçıyodu artık makineye tırmanıp elinide cama dayayıp eşyaların dönüşlerini hissetmeye çalışıyo..

aaa bu ara çok düşüyoruz.. günümüz ağlayarak geçiyo.. heryere tutunup kalkmaya çalışıyo.. hatta düz yüzeylere bile(buzdolabına bayılıyoruz) elleri kayıp düşüncede çok ağlıyoruz.. arada ellerini bırakıp durmak sitiyo ama çok düşüyo.. henüz ayakta duramıyoz..

kağıt ,karton özelliklede peçete yemeye bayılıyoruz.. ağzından nekadar peçete çıkardığım kayıp.. ben görmedende kimbilir nekadar çok peçete yedi..
mutfaktaki en sevdiğimiz oyuncağımız, tahta kepçeyle saklama kutularını davul yapmak.. kafam şişsede sesimi çıkarmıyorum.. yeterki oynasında yemeğimi yapayım..:119:

maşallah bebeğinize..oğlum 2 ay önce konuşmaya başlamıştı.anne-baba-dede-adda-ata(kendi adı:)-mama diyodu.ama ne olduysa bu aralar yürümeye merak sardı ve konuşmuyo.neden acaba?
düşme olayı bizde de aynı şekilde,ama benimkinde ufak tefek hasarlar var,yanağını çarptı,alnını çarptı falan çok şükür büyük bişi diil.ama sanıırm düşe kalka büyüyo dedikleri böyle şeyler..

ben de dışarı çıkerken heveslenip giydiriyorum bazen,sandalet türü ama altı yumuşak,patik diye geçen ayakkabılardan.ama oğlum ayaklarını büküp giymek istemiyo.adımlar başlayınca dışarı çıkarken giydirmek lazım diye düşünüyorum.evde giydirmeye gerek yok bence.ayak gelişiminde sorun yoksa önerilmiyor.
oğlum yastıkla yatınca dönemiyo istediği gibi,o yüzden pek yatırmıyorum.

ben yastıkda yatırıyorum çünkü bizim doktorumuz yatırmamızı söledi.ayakkabıda giydiriyorum dışarı çıkarken.ve ben kızımı hala yastıkda yatırarak yediriyorum çoğunlukla.

Şimdi baktım da üstteki dişimizin de ucu görünmüş bir haftaya hepten çıkar =)
Düşmesi derdim değil de kafasına dikkat etmeye çalışıyorum, Allah korusun hastalık bir anlık çünkü. Kablolara bayılıyor zaten her akşam babasıyla kavga ediyor, laptop şarjı yüzünden.
Evde ayakkabı giydirmiyorum dışarı çıkarken denedim ama olmadı. Bebekken de hiç patik falan giydirmedim.
Yastıktan da korkuyorum, dönüyor çünkü bir şey olur diye çekiniyorum.

Hedi; ben de 1-2 ay öncesine kadar yatırarak yediriyordum dönmeyi öğrendiği için zaptedemiyordum, artık oturuyor ve çok daha rahatım. Dikkatini başka şeylere çekebiliyorum. Kaşık ve tabağı görünce artık yemek saati geldiğini fark ediyor ve fazla zorluk çıkarmıyor. Zaten yatırarak yedirmek zararlıymış, nefes alması açısından. Bir iki denesen alışır zaten.

Ne hızlı büyüyorlar maşallah hepsine. Düşe kalka da olsa sağlıklı büyüsünler inşallah. Onun en ufak bir acısı, ağrısı benim her yerimi acıtıyor. Tatilde testis iltihabı oldu 10gün önce
antibiyotik kullandık Allaha şükür geçti. Şimdi de sanırım antibiyotiğin yan etkisiymiş ağzında bembeyaz pamukçuklar çıktı, dudakları, yanakları, dili bile oldu( Canı yandığı için yiyemiyormuş oğluşum. Karbonat sürüyorum. Karadut marmelatı iyi gelirmiş bakalım. Umarım hemen geçer.

Düşmelere gelince sanırım en dikkatli olmamız gereken dönem, bir saniye durmuyor ve bir an arkamı dönsem düşebiliyor. Yeni çıkan dişini bile kanattı, iki kere dudağını kanattı. o düşünce çok tepki vermemeye çalışıyorum içim gitse de. Öyle yapmak lazımmış, acımasa bile bizim tepkimize bakıp ağlayabilirmiş korkup. Tabi öyle hafif düşmelerde bir an bakıyor tepkime ben bir şey yapmıyorsam devam ediyor işine:) çok canı yanarsa zaten ağlamaya başlıyor o zaman hemen koşuyorum.

2 gündür Hayır'ı öğretmeye çalışıyorum. Oyun sanıyor. ben hayır dedikçe kahkahalar atarak daha inatla yapmaya çalışıyor yapacağını. Nasıl öğrenecek bilmiyorum.

kızlar ben ek gıdalara biraz geç başladım ya sabahları çok güzel kahvaltısını hazırlıyorum ama yarısını anca yediriyorum bide ağzına yemek verdiğimde parmağını sokma gibi bir huyu var hayırlarla vazgeçirmeye çalışıyorum ama biraz güç olacak gün içinde genelde emiyor oturtup yemek yediremiyorum desem yeri hep eline bişeyler verioyrum ekmek bisküvi sebze meyve akşamda yemekte bizimle birlikte yesin istiyorum sırf onun için yere açıyoruz soframızı ama sofrada olanlarla okadar meşgul oluyorki lokmaları zor veriyorum ağzına açıkçası yemek konusunda biraz başarırısız oldum sanırım umarım böle gitmez sizin tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

yemek yedireceğin zaman eline ekmek simit gibi kemireceği bir şey ver ki eli meşgul olsun tahta kaşıkda olabilir onunla oynarken belki bırakır o huyunu

oğlum mama sandalyesinde yemeyi çok seviyor şimdilik hadi kalkalım deyip ön bariyeri açıyorum kapatıyoo

birde arada çatalla çay kaşığı ile ver farklı birşey sanıp yer belki canım

mama sandalyesi önereceğim.ikea da hem ucuz hem hafif ve partik olarak mevcut.oğlum çok rahat oturuyor.hem de bizimle masada beraber yemek y,yormuş gibi oluyor,çok hoşun gidiyor.1 hafta olmadan alışır.mama sandalyesi olursa ,önündeki tepsiye de mesela pilav tanesi ekmek falan koyuyorum onunla oyalanıyor.kaşık da veriyorum eline.hem kendi kendine yemek yemesi de gelişiyor.

Ben de eline mutlaka kaşık ya da galeta-ekmek veriyorum. Geçen hafta da ikea'dan quarta'nın bahsettiği mama sandalyesini aldım 35 tl. o kadar çok işime yaradı ki. Daha önce gördüğümde çok dayanıksız gelmişti bana hatta buraya da yazmıştım ama yanılmışım, geç kaldığım için çok kızdım kendime. Sandalye almasan bile yere oturttuğunda sizden önce karnını doyurmaya çalış, sizle oturunca da ağzına üç beş bişe tıkarsın.

çok geçmiş olsun canım

bizde bugün ilk defa omlet yedik ona özel yaptım bittiğinde hala saldırıyor yemek için beni koysam tabağa benide yiyecek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…