2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sevgili mehida,

arkadaşlara katılıyorum, İkea'nın mama sandalyesi çok işe yarıyor. Hatta önünü çıkarıp masaya bitiştirdiğinde artık miniğimiz de masa da yerini almış oluyor. Ama bu şekilde uzanıp çekebileceği şeyler tehlike arzeder, önüne bir şeyler vermelisin.

Benimki ilk ek gıdaya geçtiğimiz zamanlardaki gibi iştahlı değil ama ben mamasını yedirirken eline verdiğim kaşık, önüne koyduğum ekmek parçaları ya da sebze parçaları çok yardımcı oluyor. O onları yemeye çalışırken ben arada kaşıkları tıkıştırıyorum yiyor, belki de kendi yediğini bile sanıyor olabilir.

Hatta dün ben yoğurt yedirirken elimden kaptı kaşığı kaseye daldırıp daldırıp ağzına götürdü. Bu arada ben de başka kaşıkla yedirdim çaktırmadan bir kase yoğurdu bitirdik:) ama yemediği zaman işkence oluyor gerçekten, çok üzülüyor insan.

Bazen emek çeke yaptığım çorbaları yemekleri çöpe atıyordum üzülerek şimdi bizim yediklerimizi yediriyorum daha çok seviyor. Bir de bir şey farkettim. Gün içinde emzirme sıklığımı düzene koyunca ek gıdayı daha çok yedi. Sık sık emzirmiyorum artık, acıkınca güzel yiyor çünkü.

biz de ondan kullanıyoruz temizlemesi çok kolay yer kaplamıyo ikisini üst üste koyabiliyorum

kızlar hepinize çook teşekkür ederim... mama sandalyesini bende gördüm ama kullanışlı olmaz gibi gelmişti oturmaz diye düşündüm ama ilk fırsat mama sandalyesini alıcam.

kendim konuşurum kendim dinlerim

aslında ben de sana tam omleti nasıl yaptığını soracaktım ki, bizim ufaklık uyandı:) şimdi anneannesiyle gezmeye gitti. Geçen ben de sadece sarısıyla omlet yaptım ama yine de pek iştahlı yediremedim. Benim için en korkulu öğün kahvaltı oldu artık.

kendimize nasıl yapıyorsak o şekilde tuzsuz yaptım yumurtayı ayırmadım 1 yumurtanın içine az maydanoz,az peynir rendeledim tereyağında pişirdim tabi o küçük tavalar var bakır görmüşsünüzdür onlarda pişirdim ufak olması için yanınada 3 dilim domates,beyaz peynir bir dilim, bir kaç yudum biberde verdim biraz ekmek içi birde ıhlamur çok iştahlı yedi :81:

Oh maşalah bizim gibi kahvaltı yapıyor artık:)
O zaman artık yumurtanın beyazını vermeye başladınız. Ben 1 yaşından önce verilmez diye biliyordum ve daha hiç vermedim. Son iki ayımız kaldı bu yasaklara. Sen ne zamandır veriyorsun beyazını?

Son düzenleme:

bugün ilk kez verdim ne kadar çok sakınırsanız o kadar çok pimpirikli olursunuz ay alerji yapar ay dokunur bilmem nolur hiç bişi olduğu yok domateste vermeyin alerji olur diyorlar maşallah benim oğlum 5 aylıkken yemeye başladı hiçte bişi olduğu yok yani o kadarda doktorlara bağımlı bebek büyütmeyin 4 aylıkken ben tarhana yapıp veriyordum küçücük tabakta toplasan 6 - 7 kaşık veriyordum 3 aylıkken yarım çay bardağıyla yoğurda başladım çokta sağlıklı maşallah çocuklar büyüdükçede onu yemiyor bunu yemiyor diye şikayetler başlıyor abartmadan kararında verdikten sonra hiçbirşey olmuyor

Domates, çilek ben de denedim bir şey olmadı. Tabi ki her çocukta aynı şeyler olacak diye bir kural yok. Bu alerjik besinler, daha zayıf ve alerjik bünyeli bebekler için sakıncalı. Bebeklere henüz sindirim sistemlerinin tam olarak gelişmediği, daha çok anne sütüne ihtiyaç duydukları ilk yıl önerilmeyen bir çok besinin yan etkileri de uzun vadede ortaya çıkabiliyor. Bir şey olmaz belki ama çok da zorlamamak lazım bebeklerin henüz gelişmemiş olan sindirim sistemlerini.
İlk yıl inek sütü kullanılmıyor mesela. Ben annemlere sordum kırkımız çıkmış inek sütünden muhallebiyle beslenmişiz bir şey de olmamış. Ben de 8. aydan sonra arasıra muhallebilerini inek sütüyle yapmaya başlamıştım. Sonra 9. ay kontrolünde kansızlık çıktı. Onunla alakası var mıdır bilmiyorum ama inek sütü de kansızlık yaparmış.
Yani dediğiniz gibi pirpirikli olmak hiç iyi değil ama sağlık bu sonuçta çok da riske atılacak bir şey değil.

keşke dediğiniz gibi olsaydı kızım atopik dermatit oldu dr. balık muz ceviz bunları yasakladı korkumdan yumurta domates de veremiyorum.1 yaşına gelince allerji testi yapılacak neye alerjisi olduğu bulunacak.aynı beslenmelerine rağmen ikizine bi şey olmadı yani bebekten bebeğe fark var hem de kardeşi daha zayıf.Allah beterinden saklasın şimdi bir de allerji hekimine götürüyoruz 3 yaşına kadar atlatır dedi inşallah öyle olasını umut ediyoruz.

sizde yani veriyorum dediysem doyumluk vermiyorum baktım bişi olmuyor aynen devam ediyorum tabiki sağlık bu riske atılmaz ne zorluklarla buldum ben çocuğumu olmadığım tedavi kalmadı 8 yıl sonra kavuştuk birbirimize ilk başladığım bişiye bi kaç yudum veriyorum aradan biraz zaman geçince yine veriyorum bu zaman içinde bakıyorum ters giden bişi yoksa yine devam aynı kararda inek sütü kullanmıyorum ben mamadan yapıyorum yoğurdunu yani fazla doktora bağımlı kalmıyorum ben

8 yıl uzun bı zaman allah bağıslasın. bebek kaç aylık?

masallah ne güzel yemış yavrun benımkı bu zamana dek karıstırıp yıyordu ama bır anda öle yemeyı kestı ve ayrı yemege basladı çok sükür ancak sız sabah uyanınca hemen bunu mu yedırıyorsunuz yoksa uyanınca devam sütü ıkı saat sonra mı kahvaltı yaptırıyorsunuz ne bıleyım az gelıyor gözüme yedıklerı oglumun mesela bu sabah 1 yumurta sarısı kıbrıt kutusu kadar peynır 3-4 yudum ekmek içi küçük bır sosısın 4/1ini yedı sadece az gelıyor bana nebıleyım anlamadım bu işi sonrada öglene kadar bişi yemıyor öglen çorbası var işte aksam üstü meyvelı yogurt yada pudıng aksam 8de bızımle sofrada yıyıyor daha yedıremıyorum sizce nasıl bızımle sofrada ekmek ve domatesın suyuna banıp yemeyı çok sevıyor o sekılde bır dılım ekmek içi yıyıyor ve sofrada ne varsa az az yıyıyor o sekılde patates varsa yıyıyor peynır olabılır bılmıyorum bana mı az gelıyor yoksa çok mu takıyorum anlamıyorum sızınkılerın bır günü nasıl

Son düzenleme:

Ayy adaşımız varmış burda:))
Rüzgar ismine karar verdiğimde hiç bir yerde duymamaıştım, sadece ünlü birinin artık 30larına gelmiş oğluydu. Şimdi o kadar çok rastlıyorum ki bu isme, Algı da seçicilik mi, yoksa bir an popüler mi oldu bilmem ama çok hoşuma gidiyor yine de

Eğer aralarda anne sütü ya da formül süt de alıyorsa yetiyordur herhalde. Çünkü aç kaldıklarında illa ki yiyorlar. Ben bir kaç sayfa önce bir günümüzü yazmıştım. Hemen hemen aynı şekilde gidiyoruz. Ben artık yeme olayını takmamaya karar verdim. Ben taktıkça sanki inatla daha az yşyor, daha çok yemek seçiyor. Yemek olayının işkenceye dönmesini istemiyorum ikimiz için de. Allahtan emiyor bol bol o yüzden daha rahatım, mesela az emince daha çok yediğini farkettim. Kahvaltı, öğle yemeği, yoğurt mayala, pekmez içir, muhallebi yap olmadı çorba. Günümüz yemekle geçiyor. Elebette doyuyorlardır bir şekilde. En önemlisi asla zorlamamakmış.

evet adasız ne güzel Rüzgar ısmını bende çok az duydum ama dedıgın gıbı suan çok sık rastlıyorum ogluma Rüzgar adını koydum aynı rüzgar gıbı esıyor okadar fena ve yaramaz ınş ılerde sakın olur senın oglun nasıl
yok canım benı emmıyor ve devam sütünü içmeyı 5 aylıkken bıraktı bende hep mamalarına katarak verdım devam sütünü sımdı de anca muhallebı yaparsam katabılıyorum yada özel püreler yaptıgımda yoksa içmiyor zaten ya aslında önceden daha düzenlıydı sabah karısık kahvaltı yapıyordu öglen çorba aksam 5 gıbı meyveleı yogurt meyve püresı vs. yıyordu aksamda 8-9da muhallebı yıyıordu sımdı kahvaltı karısık bıraktı tek tek yedıyorum eee öyle oluncada sankı az yıyıyor gıbı gelıyor bana öglen yıne çorba aksam üzerı 5gıbı yıne püre yogurt vs. ama sımdı ramazan nedeıyle 8den sonra yedıgımız için o da bızımle sofrada ne varsa yıyıor az az sonra aksam kı muhallebısını yemıyor dogal olarak doyuyor sanırım ve anladıgım kadarı ıle tatlı ıstemıyor hep tuzlu hosuna gıdıyor sanırım büyümüş oglum artık bızımle yıyecek sabaha kadar da bısı yemıyor yanı böyle işte çok takıyorum sanırım

Sevgili zehsel Çok takmayın bence, biraz rahat olmak en iyisi. Sağlığı yerindeyse, gelişimi iyiyse zaten kendisine yetecek kadar besin alıyor demektir. Doktor kontrolünde boyu kilosu nasıl çıkmıştı. Bizimkisi biraz zayıf yaşıtlarına göre ama çok hareketli olmasına veriyorum, bir saniye durmuyor. ee ismini Rüzgar koyup sonra dur, otur, bekle diyemiyoruz
Desek de durmuyor. Daha yürümeden peşinde koşturuyorum gün boyunca, bir de yürüyünce ne olacak bilmiyorum artık. Rüzgar gibi esip savuruyoruz her yeri.

bizim bir günümüzü şöyle sıralayayım sabah 9-10 arası uyanır hemen emziririm arkasından pekmezini veririm bir çay kaşığı yada tatlı kaşığı aradan yarım saat sonra kahvaltısını hazırlarım biraz oyalayıcı oluyor minik minik hazırlamak tek tek yer onları sonra öğleye kadar bir kere emziririm 12:00 - 13:00 arası çorbasını yediririm hemen arkasından öğlen uykusuna yatar saat 15.00 gibi uyanır emziririm 16:30 gibi yoğurt yada muhallebisini veririm emziririm 18:00 gibi tekrar uyur saat 19:30 da uyanır emziririm kısa aradan sonra akşam yemeğini yediririm artık menüde ne varsa saat 21:30 gece uykusuna yatar o vakite kadar emziririm ne zaman acıkırsa emer uyur sonra yalnız dün gece hiç uyanmadı ilk defa demekki acıkma olayı olmadı onun için biraz korktum aç kalıcak şekeri düşücek diye ama sonra paniğim geçti ihtiyacı olsa uyanırdı yani

Allah bağışlasın yavrunuzu. Anlattığınıza göre bana da az yiyormuş gibi geldi oğlunuz. Yani sadece, kahvaltı, çorba, yoğurt, meyve muhallebi ise (normal olanı bu aslında ama çok yemiyor demişsiniz o yüzden diyorum) ayrıca süt içmemesi konusunda doktoru bir şey söyledi mi? Emmiyor ve formül süt de içmiyor. Muhallebiyi de arada sırada yiyormuş. E, süt ihtiyacını nasıl karşılıyor peki? Yoğurt peynir bir nebze görüyordur ama ne bileyim. Bunları kafanızı karıştırmak ya da sizi endişelendirmek için sormuyorum. Benim kız da beni emiyor ama formül süt hiçbir şekilde içiremiyorum, bir şeylere karıştırırsam zorla o da. Emmeyi bıraktığında acaba sütü de reddederse ne yaparım diye merak ediyorum o yüzden soruyorum. Bu arada sütlaç, puding, meyveli yoğurt, domates rendesi, pirinç lapası az az öğün aralarında yedirebilirsin. Hem farklı tat olur hem de az mı yiyor acaba diye düşünmezsin...

Çocukların bir günü bir gününe uymuyor, ben böyle anlatıyorum ama Ayşe de arada inatlaşıyor yemiyor. Hele şu iki üç gündür dişlerini kilitliyor ben de ısrar etmiyorum güya ama içim de gidiyor. Benle birlikte oruç tutuyor sıpa =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…