- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
mama sandalyesi önereceğim.ikea da hem ucuz hem hafif ve partik olarak mevcut.oğlum çok rahat oturuyor.hem de bizimle masada beraber yemek y,yormuş gibi oluyor,çok hoşun gidiyor.1 hafta olmadan alışır.mama sandalyesi olursa ,önündeki tepsiye de mesela pilav tanesi ekmek falan koyuyorum onunla oyalanıyor.kaşık da veriyorum eline.hem kendi kendine yemek yemesi de gelişiyor.
kendim konuşurum kendim dinlerim
aslında ben de sana tam omleti nasıl yaptığını soracaktım ki, bizim ufaklık uyandı:) şimdi anneannesiyle gezmeye gitti. Geçen ben de sadece sarısıyla omlet yaptım ama yine de pek iştahlı yediremedim. Benim için en korkulu öğün kahvaltı oldu artık.
kendimize nasıl yapıyorsak o şekilde tuzsuz yaptım yumurtayı ayırmadım 1 yumurtanın içine az maydanoz,az peynir rendeledim tereyağında pişirdim tabi o küçük tavalar var bakır görmüşsünüzdür onlarda pişirdim ufak olması için yanınada 3 dilim domates,beyaz peynir bir dilim, bir kaç yudum biberde verdim biraz ekmek içi birde ıhlamur çok iştahlı yedi :81:
Oh maşalah bizim gibi kahvaltı yapıyor artık:)
O zaman artık yumurtanın beyazını vermeye başladınız. Ben 1 yaşından önce verilmez diye biliyordum ve daha hiç vermedim. Son iki ayımız kaldı bu yasaklara. Sen ne zamandır veriyorsun beyazını?
Oh maşalah bizim gibi kahvaltı yapıyor artık:)
O zaman artık yumurtanın beyazını vermeye başladınız. Ben 1 yaşından önce verilmez diye biliyordum ve daha hiç vermedim. Son iki ayımız kaldı bu yasaklara. Sen ne zamandır veriyorsun beyazını?
bugün ilk kez verdim ne kadar çok sakınırsanız o kadar çok pimpirikli olursunuz ay alerji yapar ay dokunur bilmem nolur hiç bişi olduğu yok domateste vermeyin alerji olur diyorlar maşallah benim oğlum 5 aylıkken yemeye başladı hiçte bişi olduğu yok yani o kadarda doktorlara bağımlı bebek büyütmeyin 4 aylıkken ben tarhana yapıp veriyordum küçücük tabakta toplasan 6 - 7 kaşık veriyordum 3 aylıkken yarım çay bardağıyla yoğurda başladım çokta sağlıklı maşallah çocuklar büyüdükçede onu yemiyor bunu yemiyor diye şikayetler başlıyor abartmadan kararında verdikten sonra hiçbirşey olmuyor
sizde yaniveriyorum dediysem doyumluk vermiyorum baktım bişi olmuyor aynen devam ediyorum tabiki sağlık bu riske atılmaz ne zorluklarla buldum ben çocuğumu olmadığım tedavi kalmadı 8 yıl sonra kavuştuk birbirimize ilk başladığım bişiye bi kaç yudum veriyorum aradan biraz zaman geçince yine veriyorum bu zaman içinde bakıyorum ters giden bişi yoksa yine devam aynı kararda inek sütü kullanmıyorum ben mamadan yapıyorum yoğurdunu yani fazla doktora bağımlı kalmıyorum ben
8 yıl uzun bı zaman allah bağıslasın. bebek kaç aylık?
kendimize nasıl yapıyorsak o şekilde tuzsuz yaptım yumurtayı ayırmadım 1 yumurtanın içine az maydanoz,az peynir rendeledim tereyağında pişirdim tabi o küçük tavalar var bakır görmüşsünüzdür onlarda pişirdim ufak olması için yanınada 3 dilim domates,beyaz peynir bir dilim, bir kaç yudum biberde verdim biraz ekmek içi birde ıhlamur çok iştahlı yedi :81:
masallah ne güzel yemış yavrun benımkı bu zamana dek karıstırıp yıyordu ama bır anda öle yemeyı kestı ve ayrı yemege basladı çok sükür ancak sız sabah uyanınca hemen bunu mu yedırıyorsunuz yoksa uyanınca devam sütü ıkı saat sonra mı kahvaltı yaptırıyorsunuz ne bıleyım az gelıyor gözüme yedıklerı oglumun mesela bu sabah 1 yumurta sarısı kıbrıt kutusu kadar peynır 3-4 yudum ekmek içi küçük bır sosısın 4/1ini yedı sadece az gelıyor bana nebıleyım anlamadım bu işi sonrada öglene kadar bişi yemıyor öglen çorbası var işte aksam üstü meyvelı yogurt yada pudıng aksam 8de bızımle sofrada yıyıyor daha yedıremıyorum sizce nasıl bızımle sofrada ekmek ve domatesın suyuna banıp yemeyı çok sevıyor o sekılde bır dılım ekmek içi yıyıyor ve sofrada ne varsa az az yıyıyor o sekılde patates varsa yıyıyor peynır olabılır bılmıyorum bana mı az gelıyor yoksa çok mu takıyorum anlamıyorum sızınkılerın bır günü nasıl
Ayy adaşımız varmış burda:))
Rüzgar ismine karar verdiğimde hiç bir yerde duymamaıştım, sadece ünlü birinin artık 30larına gelmiş oğluydu. Şimdi o kadar çok rastlıyorum ki bu isme, Algı da seçicilik mi, yoksa bir an popüler mi oldu bilmem ama çok hoşuma gidiyor yine de
Eğer aralarda anne sütü ya da formül süt de alıyorsa yetiyordur herhalde. Çünkü aç kaldıklarında illa ki yiyorlar. Ben bir kaç sayfa önce bir günümüzü yazmıştım. Hemen hemen aynı şekilde gidiyoruz. Ben artık yeme olayını takmamaya karar verdim. Ben taktıkça sanki inatla daha az yşyor, daha çok yemek seçiyor. Yemek olayının işkenceye dönmesini istemiyorum ikimiz için de. Allahtan emiyor bol bol o yüzden daha rahatım, mesela az emince daha çok yediğini farkettim. Kahvaltı, öğle yemeği, yoğurt mayala, pekmez içir, muhallebi yap olmadı çorba.Günümüz yemekle geçiyor. Elebette doyuyorlardır bir şekilde. En önemlisi asla zorlamamakmış.
masallah ne güzel yemış yavrun benımkı bu zamana dek karıstırıp yıyordu ama bır anda öle yemeyı kestı ve ayrı yemege basladı çok sükür ancak sız sabah uyanınca hemen bunu mu yedırıyorsunuz yoksa uyanınca devam sütü ıkı saat sonra mı kahvaltı yaptırıyorsunuz ne bıleyım az gelıyor gözüme yedıklerı oglumun mesela bu sabah 1 yumurta sarısı kıbrıt kutusu kadar peynır 3-4 yudum ekmek içi küçük bır sosısın 4/1ini yedı sadece az gelıyor bana nebıleyım anlamadım bu işi sonrada öglene kadar bişi yemıyor öglen çorbası var işte aksam üstü meyvelı yogurt yada pudıng aksam 8de bızımle sofrada yıyıyor daha yedıremıyorum sizce nasıl bızımle sofrada ekmek ve domatesın suyuna banıp yemeyı çok sevıyor o sekılde bır dılım ekmek içi yıyıyor ve sofrada ne varsa az az yıyıyor o sekılde patates varsa yıyıyor peynır olabılır bılmıyorum bana mı az gelıyor yoksa çok mu takıyorum anlamıyorum sızınkılerın bır günü nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?