Allah bağışlasın yavrunuzu. Anlattığınıza göre bana da az yiyormuş gibi geldi oğlunuz. Yani sadece, kahvaltı, çorba, yoğurt, meyve muhallebi ise (normal olanı bu aslında ama çok yemiyor demişsiniz o yüzden diyorum) ayrıca süt içmemesi konusunda doktoru bir şey söyledi mi? Emmiyor ve formül süt de içmiyor. Muhallebiyi de arada sırada yiyormuş. E, süt ihtiyacını nasıl karşılıyor peki? Yoğurt peynir bir nebze görüyordur ama ne bileyim. Bunları kafanızı karıştırmak ya da sizi endişelendirmek için sormuyorum. Benim kız da beni emiyor ama formül süt hiçbir şekilde içiremiyorum, bir şeylere karıştırırsam zorla o da. Emmeyi bıraktığında acaba sütü de reddederse ne yaparım diye merak ediyorum o yüzden soruyorum. Bu arada sütlaç, puding, meyveli yoğurt, domates rendesi, pirinç lapası az az öğün aralarında yedirebilirsin. Hem farklı tat olur hem de az mı yiyor acaba diye düşünmezsin...
Çocukların bir günü bir gününe uymuyor, ben böyle anlatıyorum ama Ayşe de arada inatlaşıyor yemiyor. Hele şu iki üç gündür dişlerini kilitliyor ben de ısrar etmiyorum güya ama içim de gidiyor. Benle birlikte oruç tutuyor sıpa =)
keşke dediğiniz gibi olsaydıkızım atopik dermatit oldu dr. balık muz ceviz bunları yasakladı korkumdan yumurta domates de veremiyorum.1 yaşına gelince allerji testi yapılacak neye alerjisi olduğu bulunacak.aynı beslenmelerine rağmen ikizine bi şey olmadı yani bebekten bebeğe fark var hem de kardeşi daha zayıf.Allah beterinden saklasın şimdi bir de allerji hekimine götürüyoruz 3 yaşına kadar atlatır dedi inşallah öyle olasını umut ediyoruz.
benim bebişimdede atopik dermatit var.biz 8. ayında alerji testini yaptırdık.yumurtaya patatese alerjisi çıktı.neden 1 yaşını bekliyosunuz.
Sevgili zehsel Çok takmayın bence, biraz rahat olmak en iyisi. Sağlığı yerindeyse, gelişimi iyiyse zaten kendisine yetecek kadar besin alıyor demektir. Doktor kontrolünde boyu kilosu nasıl çıkmıştı. Bizimkisi biraz zayıf yaşıtlarına göre ama çok hareketli olmasına veriyorum, bir saniye durmuyor. ee ismini Rüzgar koyup sonra dur, otur, bekle diyemiyoruz
Desek de durmuyor. Daha yürümeden peşinde koşturuyorum gün boyunca, bir de yürüyünce ne olacak bilmiyorum artık. Rüzgar gibi esip savuruyoruz her yeri.
Allah bağışlasın yavrunuzu. Anlattığınıza göre bana da az yiyormuş gibi geldi oğlunuz. Yani sadece, kahvaltı, çorba, yoğurt, meyve muhallebi ise (normal olanı bu aslında ama çok yemiyor demişsiniz o yüzden diyorum) ayrıca süt içmemesi konusunda doktoru bir şey söyledi mi? Emmiyor ve formül süt de içmiyor. Muhallebiyi de arada sırada yiyormuş. E, süt ihtiyacını nasıl karşılıyor peki? Yoğurt peynir bir nebze görüyordur ama ne bileyim. Bunları kafanızı karıştırmak ya da sizi endişelendirmek için sormuyorum. Benim kız da beni emiyor ama formül süt hiçbir şekilde içiremiyorum, bir şeylere karıştırırsam zorla o da. Emmeyi bıraktığında acaba sütü de reddederse ne yaparım diye merak ediyorum o yüzden soruyorum. Bu arada sütlaç, puding, meyveli yoğurt, domates rendesi, pirinç lapası az az öğün aralarında yedirebilirsin. Hem farklı tat olur hem de az mı yiyor acaba diye düşünmezsin...
Çocukların bir günü bir gününe uymuyor, ben böyle anlatıyorum ama Ayşe de arada inatlaşıyor yemiyor. Hele şu iki üç gündür dişlerini kilitliyor ben de ısrar etmiyorum güya ama içim de gidiyor. Benle birlikte oruç tutuyor sıpa =)
ekim anneleri başlığında adaşımız RÜZGAR ları ilk defa görüyorum....
o zaman RÜZGAR kardeşliği olmuş nerdeyse ne güzel
arkadaşlar benim bebeğim de ekimde doğdu. kafıasındaki yastsılık düzelmedi. kendimi çok suçluyorum. bi akıl verin
Öncelikle çook geçmiş olsun arkadaşım. Benim atopik dermatitle tanışmam tamamen tesadüfi gelişti. Kızımın yanağındaki kabarcıklar dikkat çekmeyecek kadar azdı bi çıkıp bi kayboluyodu ilk başta önemsemedim. Burda bi forumda bebeklere yemek tarifi forumunda bi arkadaş yazmış yardım istemiş bilgi istemiş. İyice araştırınca çok panik oldum kızımın atopik dermatit olduğuna karar verdim. Zaten kontrolümüzün zamanı gelmişti doktorumuza direk kızım atopik dermatit mi diye sordum evet dedi. Sonra bi allerji hekimine götürdük 3 yaşına kadar geçer dedi ama önemli olan vücutta bi hastalık bırakmadan geçip gitmesiymiş. Allerjik astım gibi allerjik rinit gibi...Kısacası dr.umuz dedi test 1 yaşında yapılacak diye benim de tuhafıma gitmedi değil hani. Sizce ne yapmalıyım beklemeden götürsem mi test için. Şimdilik dr.un verdiği kremi mecbur kalınca çok kızarıklık olunca kullanıyorum fazla kullanmak istemiyorum kortizon olduğu için ama mecburum. Allerset şurup kullanıyoruz bir de bu çok önemli tavsiye ederim MUSTELA STELATOPIA diye bi krem var atopikli bebekler için bi kadıncağız sadece bundan şifa bulmuş. Günlük kullanabileceğimiz bi nemlendirici hiç bi yan etkisi yok ... Şunu bir kez daha anladım ki damdan düşeni ancak damdan düşen anlıyor...
ekim anneleri başlığında adaşımız rüzgar ları ilk defa görüyorum....
O zaman rüzgar kardeşliği olmuş nerdeyse ne güzel
kızlar merhaba herkeze
nette dolaşırken kan sayımı ile ilgili bi yazı okudum.10 11 ay arası yapılması
gerektiği yazıyo..benim bildiğim 1 yaşına basınca değilmi=
bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
arkadaşlar benim bebeğim de ekimde doğdu. kafıasındaki yastsılık düzelmedi. kendimi çok suçluyorum. bi akıl verin
çok teşekkür edeerim canım kortizonlu kremden kurtulduk çok şükür.yumurtayı ve patatesi kesince artık hiç çıkmıyo ama alerji testine kadar sürekli çıkıyodu.mustelanın bütün ürünlerini aldım bide emolyum var onunda bütün ürünlerini aldım onlar kesmiyo sadece bakım yapıyo.testten önce doktor atoderm diye bi krem önermişti çok ağır atopikli bir çocuğun tamamen kesmiş atopiğini.onu alacaktım şükür gerek kalmadı.bence git hemen testini yaptır zararı olan bişey değil sonuçta.nelerden uzak durman gerektğini bilirsin en azından.ben üniversitenin çocuk alerji bölümünde yaptırdım.çok geçmiş olsun şimdiden
slm cici ekim anneleri
Bir Rüzgar daha:)))) 2010 ekiminde çok Rüzgar esmiş anlaşılan
Canım ben uzun zamandır ara ara forumu takip etmeye çalışıyordum aslında ama çok aktif değildim, fırsat bulamıyordum, aklıma takılan bir şeyler olursa araştırmak için geliyordum genelde. Şimdi annemlere tatile geldik biraz fırsat buldum yazışmaya. tatil dönüşü ne olur bilemiyorum ama.
Bebekleri aynı zamanda doğan annelerle paylaşımda bulunmak çok güzel oluyor. Bazen merakta kalıyorum bu yaptığı normal mi, böyle mi yapmalı, şu mu olmalı vs. bilgi ve tecrübelerin burada paylaşılması çok iyi oluyor.
sizinki hem rüzgar la hem oğlumla adaşmış
Oğlum da ata..
Canım ata'm
kızlar merhaba herkeze
nette dolaşırken kan sayımı ile ilgili bi yazı okudum.10 11 ay arası yapılması
gerektiği yazıyo..benim bildiğim 1 yaşına basınca değilmi=
bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?