2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sütlacı inek sütüylemi yapıyosun ve şeker katıyormusun. pudingi neyle nası yapıyorsun yoksa hazır pudingmi kullanıyosun . bide domates rendesi dediğin sadece domatesi rendeleyip başka bişi katmadan o şekildemi veriyosun çok sordum ama bende ne yedireceğimi bilemiyorum benim kızımda öle kilolu bi bebek değil.

Sütlacı da pudingi de inek sütüyle yapıyorum. Az yaptığım için şekeri de az koyuyorum, şekersiz denedim sevmedi. Dün de tavuk göğsü yaptım bayıldı. Kilolu olması için yapmıorum, karnı tok olsun gerisi önemli değil aslında. Pudingi netten tarif alıp kendim yapıyorum, eşim hazır vermemi istemiyor zaten Ayşe de pek sevmiyor. Sütlaç ve tavuk göğsünü daha iyi yiyor.

ekim anneleri başlığında adaşımız RÜZGAR ları ilk defa görüyorum....

o zaman RÜZGAR kardeşliği olmuş nerdeyse ne güzel

benim bebişimdede atopik dermatit var.biz 8. ayında alerji testini yaptırdık.yumurtaya patatese alerjisi çıktı.neden 1 yaşını bekliyosunuz.

benim bebişimdede atopik dermatit var.biz 8. ayında alerji testini yaptırdık.yumurtaya patatese alerjisi çıktı.neden 1 yaşını bekliyosunuz.

Öncelikle çook geçmiş olsun arkadaşım. Benim atopik dermatitle tanışmam tamamen tesadüfi gelişti. Kızımın yanağındaki kabarcıklar dikkat çekmeyecek kadar azdı bi çıkıp bi kayboluyodu ilk başta önemsemedim. Burda bi forumda bebeklere yemek tarifi forumunda bi arkadaş yazmış yardım istemiş bilgi istemiş. İyice araştırınca çok panik oldum kızımın atopik dermatit olduğuna karar verdim. Zaten kontrolümüzün zamanı gelmişti doktorumuza direk kızım atopik dermatit mi diye sordum evet dedi. Sonra bi allerji hekimine götürdük 3 yaşına kadar geçer dedi ama önemli olan vücutta bi hastalık bırakmadan geçip gitmesiymiş. Allerjik astım gibi allerjik rinit gibi...Kısacası dr.umuz dedi test 1 yaşında yapılacak diye benim de tuhafıma gitmedi değil hani. Sizce ne yapmalıyım beklemeden götürsem mi test için. Şimdilik dr.un verdiği kremi mecbur kalınca çok kızarıklık olunca kullanıyorum fazla kullanmak istemiyorum kortizon olduğu için ama mecburum. Allerset şurup kullanıyoruz bir de bu çok önemli tavsiye ederim MUSTELA STELATOPIA diye bi krem var atopikli bebekler için bi kadıncağız sadece bundan şifa bulmuş. Günlük kullanabileceğimiz bi nemlendirici hiç bi yan etkisi yok ... Şunu bir kez daha anladım ki damdan düşeni ancak damdan düşen anlıyor...

Son düzenleme:

haklısın canım zaten yavas yavas düzene gırıyor yemesı çok sukur
ısım konusunda haklısın ısmını Rüzgar koy sakin olmasını bekle dımı nerdeeeeee bende 1dk oturamıyorum hep pesındeyım yürüyünce yandık kısacası:))))

amın canım hepımızınkını yaaaa sımdı düzene gırdı çok sukur sabah 6.30da formül süt içiyor 2 saat sonra yumurta peynır ve 1 dılım ekmek içi yıyıor ekmegını bazen domates suyu bazen ılık sütle ıslatıyorum öglen bır kase çorba aksam üzerı 5de pudıng vs. 7 gıbı bızım yedıklerımızden az az yıyıor ve yatmadan öncede 1 kase yogurt yıyıyor canım masallah çok sukur düzene oturdu rabbıme sükürler olsun Allah ım yardım ettı uzun zaman formul süt içmedı ama hep kahvaltısında ve muhallebısınde aldı rahattım o yuzden ancak 1 haftadır muhallaebı ve karısık kahvaltıyı bırakınca napıcagımı sasırmıstım çok sükür düzeldı sımdı daha ıyı oldu herseyı ayır yedrebılıyorum çok sukur Allah ıma yınede tesekkür ederım yazdıkların için sagol canım

ekim anneleri başlığında adaşımız RÜZGAR ları ilk defa görüyorum....

o zaman RÜZGAR kardeşliği olmuş nerdeyse ne güzel

Bir Rüzgar daha:)))) 2010 ekiminde çok Rüzgar esmiş anlaşılan

Canım ben uzun zamandır ara ara forumu takip etmeye çalışıyordum aslında ama çok aktif değildim, fırsat bulamıyordum, aklıma takılan bir şeyler olursa araştırmak için geliyordum genelde. Şimdi annemlere tatile geldik biraz fırsat buldum yazışmaya. tatil dönüşü ne olur bilemiyorum ama.
Bebekleri aynı zamanda doğan annelerle paylaşımda bulunmak çok güzel oluyor. Bazen merakta kalıyorum bu yaptığı normal mi, böyle mi yapmalı, şu mu olmalı vs. bilgi ve tecrübelerin burada paylaşılması çok iyi oluyor.

arkadaşlar benim bebeğim de ekimde doğdu. kafıasındaki yastsılık düzelmedi. kendimi çok suçluyorum. bi akıl verin

nasıl yani kendinizi ne için suçluyorsunuz? bebeğe bişimi yaptınızda çaresine bakmadınız suçluyorsunuz? bebeğin kafatası şekle girmesi için sağ sol ve sırt üstü değiştirerek uyutulması gerek dedi annemler uyduk bizde sorun yok şükür doktora göstermediniz mi ? yada doktorluk bişimi var ?

Son düzenleme:

çok teşekkür edeerim canım kortizonlu kremden kurtulduk çok şükür.yumurtayı ve patatesi kesince artık hiç çıkmıyo ama alerji testine kadar sürekli çıkıyodu.mustelanın bütün ürünlerini aldım bide emolyum var onunda bütün ürünlerini aldım onlar kesmiyo sadece bakım yapıyo.testten önce doktor atoderm diye bi krem önermişti çok ağır atopikli bir çocuğun tamamen kesmiş atopiğini.onu alacaktım şükür gerek kalmadı.bence git hemen testini yaptır zararı olan bişey değil sonuçta.nelerden uzak durman gerektğini bilirsin en azından.ben üniversitenin çocuk alerji bölümünde yaptırdım.çok geçmiş olsun şimdiden

kızlar merhaba herkeze
nette dolaşırken kan sayımı ile ilgili bi yazı okudum.10 11 ay arası yapılması
gerektiği yazıyo..benim bildiğim 1 yaşına basınca değilmi=
bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

kızlar merhaba herkeze

merhabaa
biz son kontrolumuze gittiğimizde tüm kan tahlillerinin 12 ayıncı kontrolunde yapılıcanı söyledi ayrıca 2 de ası varmış..

arkadaşlar benim bebeğim de ekimde doğdu. kafıasındaki yastsılık düzelmedi. kendimi çok suçluyorum. bi akıl verin

Canım kendini üzme düzelir inşallah. Hep aynı tarafa yatırmamaya gayret et.

Senin adına çok sevindim etoy darısı başımıza ama dediğin gibi önce test yaptırmamız lazım en kısa zamanda büyük ihtimalle bayram dönüşü yapıcaz testi. Çünkü eşim bu ara çok yoğun iki bebekle tek gitmem mümkün değil...Peki bebiş ne zamana kadar yumurta patates yiyemicek?

Evet mustelanınki bakım kremi cilldin kurumasını engelliyo o yüzden faydalı.

slm cici ekim anneleri

sana da selam cicianne...

evet canım hamilelik döneminde sıkça giriyordum bende çok faydasını da gördüm bu paylaşımların sonrasında ara ara gelsemde bir dönem kimse kalmadı zaten bu forumda herkes face de grup olup görüşmeye başladı

ekim anneleri başlığının yeni annelerle tekrar kalabalıklaşması sevindirici

RÜZGAR konusuna gelince bazen daha sakin bir isim mi koysaydık diye düşünmüyor değilim .... esiyorrrr resmennn bu rüzgarlar

sizinki hem rüzgar la hem oğlumla adaşmış
Oğlum da ata..
Canım ata'm

aaaa evet ne güzel... oğlum olacağını ilk öğrendiğimde eşime ismi ATA olacak istersen öne arkaya bir isim ekle dedim ( daha doğrusu dayattım )

inşallah evlatlarımız ulu önderimiz gibi asil kararlı ve vatan sevdalısı yetişirler cenım

kızlar merhaba herkeze

Bizimki 9. ay kontrolünde yapıldı, hem kan tahlilleri hem de idrar tahlili. Hatta kansızlık çıkınca doktor demir damlasının dozunu da 2 katına çıkardı. günlük 20 damla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…