- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
ben de Ata 3 aylıkken çalışmaya başladım.resmi olarak ne gerekiyosa o zaman yani,doğum öncesinde 3 hafta kala ayrıldım izne.süt iznimi de toplu kullandım,6aylık olana kadar kısa sürelerle ayrı kaldım yanından.
insanın vicdanı sızlıyor tabii ama yine de çalışmak evde olmaktan daha iyi benim için.hiçbir zaman evde kalabilen bir insan olamadım ben.böyle söyleyince bencillik gibi geliyor ama oğlumu ne kadar çok özlesem de evde uzun zaman kaldığımda stressim artıyor benim.bebeğim için daha kötü diye avunuyorum ben de..hem ben küçük bir şehirde yaşıyorum şuanda,o yüzden evimle işim arası çok yakın.haftasonları da çalışmıyorum.zaten haftasoları da oğlumla geziyoruz
şöyle düşünelim Kübraderin cim,onların geleceği için çalışıyoruz,ayrıca eminim ki sende de durum aynıdır,iş dışındaki kalan vaktimin tamamı onun ..(babasının da tabii:)
bir avuntum daha varannem de çalışan bir anneydi hiçbir sıkıntım olmadı,eksikliğini de hissetmedim..kendi işimi kendim yapmayı öğrendim,ve kendime güvenim artttı...
canım arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.ne yazıkki ben senin kadar sanslı olamadım 2 aylıktı ayrıldık sadece 1 ay öğlen saatım ile 1 saatımı kullanabildim.evimde uzaktı zaten sadece gidip emziriyodum geri dönüyodum.kesinlikle ihtiyacımızın olmadığını bilsem 1 sn ayrı kalmam kızımdan.hayat zor 1 kişinin maaşı ile olmuyor malesef.tabikide arkadaşım akşam 6 da yanında oluyorum kızımın yatana kadar beraberiz.arkadaşlarımı,sosyal aktivitelerimin hepsini unuttum sadece kızım-işim arası mekik dokuyorum:) güzel düşünmek her zaman iyidir.içim yansada zorundayım.çok tşk ederim sana yanlız olmadığımı bilmek yaramı hafifletiyor..hangi gün doğdu bebişin..
benimkinin bakıcısı da var,onu çok seven ablası diyebilirim.annem de kayınvalidem de çok yakın oturuyorlar bize.her gün ikisinden biri mutlaka bizde.
bu avantajlarım var tabii benim de..
slm kızlar uzun zamandır gıremiyodum. benım kızım çok iştahsız ne yapsam yemiyo meme de emmiyo mama içiyo bıraz sadece ne yapayım doktora söyledim balık yağı verdı sabah kalkıyo yatana kadar bı ıkı kaçıktan başka bişey girmiyo ağzınaçok zayıfladı memlekete gitmiştim dönmemize bı kaç gü kala çiçek çıkardı çiçekleri gitti sayılır sizden de aynı durumları yaşayan varmı çok canım sıkılıyo bu duruma
ben de Ata 3 aylıkken çalışmaya başladım.resmi olarak ne gerekiyosa o zaman yani,doğum öncesinde 3 hafta kala ayrıldım izne.süt iznimi de toplu kullandım,6aylık olana kadar kısa sürelerle ayrı kaldım yanından.
insanın vicdanı sızlıyor tabii ama yine de çalışmak evde olmaktan daha iyi benim için.hiçbir zaman evde kalabilen bir insan olamadım ben.böyle söyleyince bencillik gibi geliyor ama oğlumu ne kadar çok özlesem de evde uzun zaman kaldığımda stressim artıyor benim.bebeğim için daha kötü diye avunuyorum ben de..hem ben küçük bir şehirde yaşıyorum şuanda,o yüzden evimle işim arası çok yakın.haftasonları da çalışmıyorum.zaten haftasoları da oğlumla geziyoruz
şöyle düşünelim Kübraderin cim,onların geleceği için çalışıyoruz,ayrıca eminim ki sende de durum aynıdır,iş dışındaki kalan vaktimin tamamı onun ..(babasının da tabii:)
bir avuntum daha varannem de çalışan bir anneydi hiçbir sıkıntım olmadı,eksikliğini de hissetmedim..kendi işimi kendim yapmayı öğrendim,ve kendime güvenim artttı...
canım arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.ne yazıkki ben senin kadar sanslı olamadım 2 aylıktı ayrıldık sadece 1 ay öğlen saatım ile 1 saatımı kullanabildim.evimde uzaktı zaten sadece gidip emziriyodum geri dönüyodum.kesinlikle ihtiyacımızın olmadığını bilsem 1 sn ayrı kalmam kızımdan.hayat zor 1 kişinin maaşı ile olmuyor malesef.tabikide arkadaşım akşam 6 da yanında oluyorum kızımın yatana kadar beraberiz.arkadaşlarımı,sosyal aktivitelerimin hepsini unuttum sadece kızım-işim arası mekik dokuyorum:) güzel düşünmek her zaman iyidir.içim yansada zorundayım.çok tşk ederim sana yanlız olmadığımı bilmek yaramı hafifletiyor..hangi gün doğdu bebişin..
Kübraderincim ,Ata 15 ekim doğumlu.
süt iznini nasıl kullanamadın,sanırım işyerin yüzünden?çok zalimce bi durum bu ama..
güzel düşün tabii ki,her iki durumun da olumlu olumsuz yanları var.o yüzden çalışan anne olarak,bu durumun olumlu yanlarını düşünmeye çalış hep.ben öyle yapmaya çalışıyorum:))verimli zaman geçirmeye özen gösteriyoruz bebeklerimizle..hem çalışıp para kazanmasak,bu sefer de çocuklarımız bir şey istediğinde ya da ihtiyacı olduğunda alamazsak eğer,daha fazla kahroluruz gibi geliyor.yalnız değilsin emin ol,bizim gibi çok var,ve çocuklarımızı da en iyi şekilde yetiştiriyoruz..
kızın hangi gün doğdu canım?
terleme durumlarımız aynı,oto koltuğu için nette satılan kılıflar var,denemeyi düşünüyorum.kullanan var mı acaba?bizim ki de emzirirken ve uyurken kan ter içinde kalıyor. oysa ki çok ince giyiniyor. Bir de oto koltuğunda çok terliyor malesef
canım tabii ki senin kararın ama ücretsiz izin ne kadar uzarsa,işe geri dönmek o kadar zorlaşır gibi geliyor bana.ben de ücretsiz izin aldım 1 yıllık. Ama zaman yaklaştıkça 2 yıla çıkarsam mı diye düşünüyorum. Hem ayrılmak çok zor geliyor hem de güvenerek bırakabileceğim kimse yok. İnşallah güvenilir bir bakıcıya denk gelirim
Kübraderincim ,Ata 15 ekim doğumlu.
süt iznini nasıl kullanamadın,sanırım işyerin yüzünden?çok zalimce bi durum bu ama..
güzel düşün tabii ki,her iki durumun da olumlu olumsuz yanları var.o yüzden çalışan anne olarak,bu durumun olumlu yanlarını düşünmeye çalış hep.ben öyle yapmaya çalışıyorum:))verimli zaman geçirmeye özen gösteriyoruz bebeklerimizle..hem çalışıp para kazanmasak,bu sefer de çocuklarımız bir şey istediğinde ya da ihtiyacı olduğunda alamazsak eğer,daha fazla kahroluruz gibi geliyor.yalnız değilsin emin ol,bizim gibi çok var,ve çocuklarımızı da en iyi şekilde yetiştiriyoruz..
kızın hangi gün doğdu canım?
canım benim toplam 3 ay iznim vardı 1 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası.ne süt iznimi kullanmama müsade ettiler ne ücretsiz izinebütün her yer reklam yapıyor ilk 6 ay sadece anne sütü diye veriyolar 3 ay izin..o kadar sinir oluyorum ki.. dediğiniz gibi inşallah en iyi şekilde yetiştiririz..bende olumlu yanlarını düşünüyorum artık.yoksa bu hayat böyle geçmez..benim ecrinim 4 ekim de doğdu.. maşlh sizinkide çok tatlı adıyla yaşasın...
Sevgili aedk ,
oğluşun baya erkenciymiş yürümekte maşallah ona süper. Bizimkisi de deniyor ama biraz daha var. Yürüsün artık diyorum. O kadar hızlı ve aceleci emekliyor ki dizleri mosmor oluyor artık. dizlik falan yaptım çoraptan:)
Selam anneler, uzun zamandır ilk kez geçmişi okumak zorunda kaldım =) Ne güzel herkes yavaş yavaş sorununu çözmeye başlamış. Çalışma olayını da tam zamanında dile getirmişsiniz. Kötü geçen hamileliğim yüzünden işten ayrılmıştım, kızımı kendim büyütürüm diye de avutuyordum kendimi ama bir yandan da çalışan annelere özeniyordum. Bugün bir iş fırsatıyla karşılaştım. Bir iki ay içinde çalışma ihtimalim var ama öyle kararsızım ki. Kızımı nasıl bırakacağım diye kara kara düşünüyorum. Bunları yazarken bile gözlerim doluyor vallayi. Maddi sıkıntımız yok çok şükür eşim de çok taraftar değil çalışmama. Bakıcıya bırakamam kızımı, kaynanam başka şehirde zaten hasta. Annem bakarım diyor ama evde de babam ve kardeşlerim var. Kreşe de eşim yanaşmıyor. Emzirmeyi nasıl yaparım onu da bilmiyorum, sağınca benim sütüm kesiliyor ilginç bir şekilde. Çalışma şartları da iyi aslında. İlk birkaç ay zor olacakmış, sonra rahat olurmuşum ama ne bileyim çok kararsızım :/
canım bizimkini nasıl yürümeye başladığını inan anlamadık bile.emeklemeyen oğluşum bir gün vızır vızır emeklemeye başladı.ama emeklemekten pek hoşlanmadı.hemen koltuğa tutunup kalkmak istiyordu.bende çok sakınmadım açıkçası.salonun ortasına polar battaniye serdim senin dediğin gibi dizleri acımasın diye.üç tarfta koltukları vardı diğer tarafıda kırlentlerle kapattım.kendi kendine denedi yürümeyi.önce bir kaç adım falan derken şimdi maşaallah diyim 8-9 adım atıyor.iki gündürde oturduğu yerden tutunmadan kalkmaya çalışıyor.emeklemiyor derken birden yürümeye çalışması bizi de şaşırttı.daha ağzında tek bir dişi yokken yürümeye başladı bizim küçük adam:))
süper ya maşallah ona
artık peşinde siz de koşuşturursunuz:))
Antalya'dasın galiba. Komşuymuşuz. Biz de Lara'da oturuyoruz. Gerçi sıcaklardan şuanda ege tarafına kaçtık, Eylülde dönüyoruz
kızlar tam bu ek gıda olayı tamam diyordum yine karıştım.yardım edin.mama veren anneler günde ne kadar mama veriyorsunuz.biz gece uyanığında dahil olmak üzere 4 defa 180 lik veriyorduk.dün annemle konuştum.çok fazl veriyorsun artık ek gıdaları arttırıp mamayı azalt günde 2 ye falan indir dedi.ben de dünden beri gece uyumadan ve gece uyandığında veriyorum.önceden sabah kahvaltı,öğleden önce mama , öğlen yemek.öğleden sonra mama akşam yoğurt ,yatmadan da mama veriyordum.bir de aralarda meyve tabiki.ama şimdi öğleden önce ve öğleden sonraki mamaları bıraktık.onun yerine öğleden önce meyve,öğleden sonra yoğurt , akşam yine yemek şeklinde değiştirdik.ama sanki az yediriyormuşuz gibi geldi.zayıf değil ama kiloluluda değil.zaten çok hareketli o yüzden kilo verir diye korkuyorum.sizler nasıl yapıyorsunuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?