kızlar tam bu ek gıda olayı tamam diyordum yine karıştım.yardım edin.mama veren anneler günde ne kadar mama veriyorsunuz.biz gece uyanığında dahil olmak üzere 4 defa 180 lik veriyorduk.dün annemle konuştum.çok fazl veriyorsun artık ek gıdaları arttırıp mamayı azalt günde 2 ye falan indir dedi.ben de dünden beri gece uyumadan ve gece uyandığında veriyorum.önceden sabah kahvaltı,öğleden önce mama , öğlen yemek.öğleden sonra mama akşam yoğurt ,yatmadan da mama veriyordum.bir de aralarda meyve tabiki.ama şimdi öğleden önce ve öğleden sonraki mamaları bıraktık.onun yerine öğleden önce meyve,öğleden sonra yoğurt , akşam yine yemek şeklinde değiştirdik.ama sanki az yediriyormuşuz gibi geldi.zayıf değil ama kiloluluda değil.zaten çok hareketli o yüzden kilo verir diye korkuyorum.sizler nasıl yapıyorsunuz??
hadi ya.hakkaten komşuymuşuz.biz de perge bulvarında oturuyoruz.işyerimde güzelobada.iyiki kaçmışın buradan.antalya bildiğin kavruluyor:))
gece yatarken ve sabaha karşı 180ml veriyorum fakat uykuya dalmakda zorlandığı için öğle uykusu öncesi de bir öğün yiyor genelde
oğlumu yanımdan ayırmaya çalışıyorum ve çok zorlanıyorum zar zor beşikde uyudu ama ağlayarak uyanıp tekrar dalıyor içim parçalanıyor pes etmem umarım...
Canım yaa, inan ben de şu sıralar uykuya dalma ve uyanma sorunlarıyla boğuşuyorum. Ne oldu da böyle oldu anlayamıyorum ama artık uyumamak için resmen direnmeye başladı, ben uyutmaya çalışırken benimle kavga ediyor. Gözlerinden uyku akıyor, gözleri kapanıyor ama o sürekli kalkacağım diye çırpınıyor. Ve kendi başına asla uykuya geçemiyorOysa hiç böyle değildi, benim yaptığım bir hata mı acaba diye düşünüyorum. Bazen de bir dönemdir geçer diye düşünüyorum bakalım.
Bu arada kızlarbiz annelere göre sanırım ne kadar yese de hep doymuyor gibi geliyor. Oysa bir şey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama bir çocuk doktoru söylemişti. 2 yaşına kadar sadece emziren ve hiçbir ek gıda vermeyen anneler varmış. Bebeklerin gelişimi de normalmiş:86:
Afrika'daki anneler iki sene sadece emziriyorlarmış. Şu sıralar sanırım daha da uzun süre emzirmek zorunda kalıyorlar =( Onları düşündükçe halime şükrediyorum, kız yememekte ısrar edince de onları düşünüp bırakıyorum. Allahım yardımcıları olsun.
Uyku sorunu bizde de var bir haftadır. Gece hiç uyanmayan kız kurulmuş saat gibi 3'te kalkıyor. Yatağını sallıyorum uyuyor 10 dk sonra mızmızlanmaya başlıyor. Emzirmezsem uyumuyor kesinlikle. Dün gece yine kalktı, gözleri kapalı zırlayınca aldım yanımıza yatırdım. Tam 50 dk yatakta dört döndü. Sığmadı koca yatağa. Acaba diyorum yatağı küçük geliyor da dönemiyor diye mi uyanıyor. Alışır diye ödüm kopuyor. Park yatak aldığım için ilk kez pişman oldum. Bugün çekyat açıp yatıracağım bakalım uyanacak mı :/
Veee çalışmaya karar verdim. Kesin bir şey yok zaten ortada 1-2 aya kadar belli olacak iş durumum. O zamana kız yaşına girer, artık annemle bir süre idare ederiz. Sonra da sağlam bir çare bulurum inşallah. Anneme yakın bir yere taşınırım ya da ajanstan referansı iyi bir bakıcı bulurum. Bakalım hayırlısı olsun.
Bizim kızın da uykuya dalma problemi var. Gündüzleri 15 dakikada uyutuyorum ama gece uykusuna geçmekte çok zorlanıyor. Gözleri kapansada kalkmak için direniyor, bir anda kalkıp gülmeye başlıyor ya da oyun oynamak istiyor. Hadi bakalım baştan başla uyutmaya. Bazen 40 dakika sürüyor uyutup yatağına koymam.
Hani Amerikan filmlerinde saat 8 de yatağına koyulup kendi kendine uyuyan bebekler var ya sanırım onlar sadece filmlerde var :)
Ben kızımın odasını 6 aylıkken ayırdım. Çünkü sese çok duyarlı (sanırım o konuda da bana çekmiş). Bizim yatakta dönememizden, kapının sesinden bile uyanıyordu. Tabi o uyandıkça ben de. Daha kaliteli uyuyalım diye ayırdım odasını ve işe yaradı, artık daha az uyanıyor. Geceleri de uyanır uyanmaz başındayım.
Bizim kız anneanne ve babaanne ziyareti sırasında yerde rahatça döne döne uyumaya alıştı. Şimdi tekrar beşiğine alıştırmaya çalışıyorum. Parmaklıklara çarptıkça uyanmaya başladı ama sanırım yavaş yavaş alışacak, onun için en güvenli yer orası.
Bez değiştirmek bizim de en büyük problemimiz. Eğer kaka yaptıysa doğru banyoya götürüp yıkıyorum artık. Başka türlü yakalayıp da düzgünce temizleyemiyorum. Suyu da sevdiği için rahatlıyor biraz.
İnşallah tüm beişler kendi kendilerini uyumayı tez zamanda öğrenirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?