2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bende aksam uyumadan önce ve sabah uyanınca 150cc mama veriyorum.hatta doktorumuz sabahları verme dedi ama sabah mamayı içerken bazen uyumaya devam ediyor o sebeple veriyorum

hadi ya.hakkaten komşuymuşuz.biz de perge bulvarında oturuyoruz.işyerimde güzelobada.iyiki kaçmışın buradan.antalya bildiğin kavruluyor:))

İş yerine daha çok komşuyuz o zaman, bizim ev de Güzeloba'da. Sevindim. Belki bir gün tanışırız, bebişler de birlikte oyun oynarlar:))

Ben de çok emziriyorum diye düşünüyordum çünkü emdikten sonra ek gıdayı çok almıyordu. O kadar çok öğün var ki, emzirsem ek gıdaya sıra gelmiyor, emzirmesem süt çok almıyor ama sanırım büyüdüler ve artık daha az emzirip daha çok yediriyorum. Bir de benim bildiğim bu dönemde günde en az 500ml süt almaya devam etmeleri. Tabi ben emzirdiğim için ne kdar emiyor hiç bilemem, mamada takip etmek daha kolaydır.

Ben her uyumak istediğinde emziriyorum mecburen, sabah ve akşam uzun uzun emiyor. Haftada bir kere falan da 80 cc formül sütle kahvaltı hazırlıyorum. Ben de 500 ml alması gerektiğini biliyorum. Doktoruna sormak lazım.

gece yatarken ve sabaha karşı 180ml veriyorum fakat uykuya dalmakda zorlandığı için öğle uykusu öncesi de bir öğün yiyor genelde

oğlumu yanımdan ayırmaya çalışıyorum ve çok zorlanıyorum zar zor beşikde uyudu ama ağlayarak uyanıp tekrar dalıyor içim parçalanıyor pes etmem umarım...

Canım yaa, inan ben de şu sıralar uykuya dalma ve uyanma sorunlarıyla boğuşuyorum. Ne oldu da böyle oldu anlayamıyorum ama artık uyumamak için resmen direnmeye başladı, ben uyutmaya çalışırken benimle kavga ediyor. Gözlerinden uyku akıyor, gözleri kapanıyor ama o sürekli kalkacağım diye çırpınıyor. Ve kendi başına asla uykuya geçemiyor Oysa hiç böyle değildi, benim yaptığım bir hata mı acaba diye düşünüyorum. Bazen de bir dönemdir geçer diye düşünüyorum bakalım.

Bu arada kızlarbiz annelere göre sanırım ne kadar yese de hep doymuyor gibi geliyor. Oysa bir şey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama bir çocuk doktoru söylemişti. 2 yaşına kadar sadece emziren ve hiçbir ek gıda vermeyen anneler varmış. Bebeklerin gelişimi de normalmiş:86:

Afrika'daki anneler iki sene sadece emziriyorlarmış. Şu sıralar sanırım daha da uzun süre emzirmek zorunda kalıyorlar =( Onları düşündükçe halime şükrediyorum, kız yememekte ısrar edince de onları düşünüp bırakıyorum. Allahım yardımcıları olsun.

Uyku sorunu bizde de var bir haftadır. Gece hiç uyanmayan kız kurulmuş saat gibi 3'te kalkıyor. Yatağını sallıyorum uyuyor 10 dk sonra mızmızlanmaya başlıyor. Emzirmezsem uyumuyor kesinlikle. Dün gece yine kalktı, gözleri kapalı zırlayınca aldım yanımıza yatırdım. Tam 50 dk yatakta dört döndü. Sığmadı koca yatağa. Acaba diyorum yatağı küçük geliyor da dönemiyor diye mi uyanıyor. Alışır diye ödüm kopuyor. Park yatak aldığım için ilk kez pişman oldum. Bugün çekyat açıp yatıracağım bakalım uyanacak mı :/

Veee çalışmaya karar verdim. Kesin bir şey yok zaten ortada 1-2 aya kadar belli olacak iş durumum. O zamana kız yaşına girer, artık annemle bir süre idare ederiz. Sonra da sağlam bir çare bulurum inşallah. Anneme yakın bir yere taşınırım ya da ajanstan referansı iyi bir bakıcı bulurum. Bakalım hayırlısı olsun.

Aynen işte bizimki de ayağıma alıyorum kalkmak için çırpınıyor kaldırıyorum uykudan kafasını yatakda bir o yastığa bir buna sürtüyo...artık istediği yere gidiyor yatakda greçen gece karyoladan düştü yavrum artık beşiğine alıştırmam gerektiğini anladım ama karyola dar geliyor yaa beşikle cebelleşiyor resmen...

o istiyor ki ben yanında olayım o da saatlerce yatakda dört dönsün.. demek ki uykularının düzene sokulması dönemi bunların

Vallaha benim duyduğum bunu Türkiye'de de gayet bilinçli olarak yapanlar varmış. Daha sağıklı ve doğal olduğuna inanıyorlarmış galiba açıkçası bilemiyorum. Ama dediğin gibi dünyada açlıktan ölen çocuklar varken biz bu kadar kafamıza takmamalıyız.

Parkyatak küçük gelyor dönemiyor diyorsun da o kadar hareketliyse çekyattan düşmesin. Dikkat et canım ya, mesela bizimki gözleri kapalı ayağa fırlıyor ya da yatağın içinde emekliyor. ben cesaret edemem çekyatta yatırmaya.

Çalışma kararın da hayırlı olsun canım. Umarım en iyi çözümleri en kolay şekilde bulursun. Dediğin gibi yaşına da giriyor büyüyor bizim ufaklıklar.

Sevgili Ata-Seven

Bizimki kendi yatağında yatıyor ama hala bizim odamızda. Doktorumuz artık ayırmalısınız demişti ama gece uyanmaları da artınca nasıl olacak başka odada bilmiyorum. Benim zaten uykum çok ağır ve tatlıdır. Ama bir yandan da artık kalıcı alışkanlıklar geliştirebilirler. Bu yüzden doğru hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Uzun vadede daha da zorlanmayalım. Ne gerekiyorsa bir süre zorluğa katlanıp yapalım. Mesela kendi kendilerine nasıl uyuyacaklar ve kendi odalarında.:97:

Güvenlik önlemlerini alacağım tabii ki =) Pufum var onu koyacağım ya da yatağını koyacağım. Olmazsa babamızı atarız çekyata biz karyolada yatarız. Birkaç gün böyle deneyip bakacağım, ona göre yatağını değiştiririm. Oda yapmamıştım ona, çünkü bilgisayar, kitaplık, dolap ve çekyatım vardı. Onları da atamadım, yanımızda yatıyor zaten diye düşünmüştüm. Üstelik ev değiştirme ihtimalimiz var, boşuna uğraşıp masraf etmeyeyim dedim. Sorun yataksa bir çözüm bulacağız artık.

Ve kesinlikle kendi kendilerine uyumaları gerektiğine katılıyorum. Nasıl bir eğitim vermek gerek bilmiyorum ama araştıracağım vallayi bizimki de can =) Benim de uykum çok tatlı ve ağırdır ama kız bir ıh dese hemen uyanıyorum, annelik duygusu demek ki.

Son düzenleme:
Bu geceki uyuma seansımızda resmen ikimiz de sınırlarımızı zorladık oğluşumla. Tam uyutuyorum yatağına yatırıyorum hoop bir iki dönüş yapıp ağlayarak ayağa fırlıyor. Haydi baştan her şeye. Ayakta salla, olmadı odada dolaş, olmadı defalarca emzir, göğüslerim çekildi resmen:82:
5-6 kez oldu bu. Ağlamak istedim bir ara. Bir neden bulamıyorum artık. Mestcan ben de yataktan şüphelendim viscoleks midir nedir. çıkartım onu, altına koltuk süngerlerini koydum. bakalım bu gecemiz nasıl geçecek.

benim uyutmanın yanında bide bez değişme krizi var bu aralar resmen işkence haline geldi.temizlerken kendini feryat figan atıyo on saatte bi bez değişiyorum nerdeyse sizinkiler nasıl altlarına ettiklerinde sorunsuzca temizletip bağlattırıyorlarmı bezlerini of offffffffffffffffffffffffffffffffffff

kızlar mama konusundaki yanıtlarınıza çok teşekkürler.bugün daha da çok alıştı günde 2 kere mama almaya.180 lik veriyordum 210 a çıkardım dengelesin diye.

uyku sorunu olan anneler Allah yardımcınız olsun.hakikaten zor.biz maşallah diyim sonra kendi kendime nazar ediyorum,çözdük uyku sorununu.öğleden sonra 17:30 gibi uykusundan kalkıyor.bunu standarta bağladık.akşam yemeğinden sonra yatma saatine kadar bayağı bir yoruyoruz.oyun falan derken zaten yerinde durmuyor birhayli yorulmuş oluyor.sonra hemen ılık bir duş aldırıp pijamalarını giydiriyorum.peşinden 210 luk mama.ve uzun zamandır ayağımda sallamıyorum.yatabilen salıncaklardan almıştım,oturarak sallanmaktan pek hoşlanmadı.bende onda yatırıp sallıyorum.onda iyice daldıktan sonra yatağına alıyorum.benim işimi çok hafifletti.birde çok mızmızlandığı zaman kavun yediriyorum.bir yerde okumuştum hem antioksidan etkisi var hemde rahatlatıp sakinleştiriyormuş.ondan mı bilmem ama bizde işe yarıyor.

yatak konusunda da bizimkide park yatak.çok dönüyor.gece boyunca yatağın her köşesinde yatıyor sanırım.ama daha iyi bence.normal yatakta düşerdi yoksa kesin.
ben hala kendi odamızda yatırıyorum.3-4 yaşına kadar da ayırmayı düşünmüyorum açıkçası.her ağladığında kucağıma alıyorum.olmadı yanıma yatırıyorum.şımarır diye bir korkum yok.ağlamasında.zaten iki yaşından önce bu tarz ilgiler şımarıklığa sebep olmazmış,sadece çocuğun ihtiyacına yanıt olurmuş.bu aralar sabiha keskinin çocuk psikolojisi ile ilgili bir kitabı var.onu okuyorum.%100 değil tabi ama aklıma yatanları kendimce uyguluyorum.bu dönemde en önemli şey iki yaşına kadar çocuğu ağlatmamakmış.anneye ve kendine olan özgüveni için kendini güvende hissetmesi gerekiyormuş.bir de günde en az 15 dak.sessiz bir ortamda sadece onunla konuşarak ve ilgilenerek geçirmek lazımmış.çoğu zaman uyku sorununu yediğine içtiğine,huysuzluğuna dayandırıyoruz ama artık büyüyorlar ve etraflarında olan bitenin kendince farkındalar.o yüzden nasıl yaklaşacağımız konusunda daha dikkatli olmamız gerekiyor sanırım.örneğin ben yemiyor yada uyumuyor diye stres yapınca daha beter olduğunu farkettim.konuya biraz derinden yaklaştım galiba ama farklı bir açıdan da düşünmek lazım..herkese iyi geceler:))

Emeklemeye, hatta dönmeye başladıktan sonra bez değiştirme de zorlaşmaya başladı. Şimdilerde zar zor temizledikten sonra bağlatmadan kaçıyor cıbıl cıbıl, ben de tuttuğum yerde ayakta falan yeni bağlama stilleri geliştirdim:) Geçen ben elimde bezle peşinden koşarken çişini de yaptı yere, bir de gülüyor yaptığını anlamış gibi:)))

çalışan anneler...aşağıdaki yazı işinize yarar diye düşündüm:)))

Tüm itirazlara rağmen çocuk da yaparız kariyer de… Ama bazen bu ikisini bir arada yürütmekte zorlanırız da… Rollerimiz çatışmaya başladığında tercihlerimiz bizi yanıltabilir de. Çocuk bakımında hataya düşmemiz kolaylaşır. Oysa çalışan anneler olarak hangi davranışların hata olduğunu bilirsek, kendimizi çocuk bakımında doğru yola sokabiliriz.

Pediatrist - Pediatrik Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çalışan annelerin hatalarından yola çıkarak çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. İşte, o tavsiyeler…

Çalışan annelerin en çok yaptığı hatalar nelerdir?
Çalışan anneler çocuk şımarır diye ağlatarak büyütürler çocuklarını. Çocukla tamamen ipleri koparırlar ve çocuk anneyi reddetmeye başlar. Bu hata sonucu çocuk ağlar, agresiftir, uykuları bozulur, yemek istemez, sizi reddeder. Bu durumu yaratmak çok yanlıştır.

Bu tip durumlarda sonuçlar çok dramatik olur. Evde huzursuzluk oluşur ve anneler çareyi çocuğu ayrı bir yatakta yatırmakta bulurlar. Oysa 0-3 yaş çocuğu gece uyanır ve annesini görmek ister. Annesini bulamazsa görmek için sayısız defalar kalkmaya başlar.

O nedenle bebeklik döneminde çocuğun aile odasında ayrı bir yatakta yatması iyi olur. Çocuk, herhangi bir şekilde uyandığı zaman annesinin varlığını fark edebilecek şekilde yatmalıdır.

Çalışan anneler çocuklarıyla nasıl zaman geçirmeli?
Çalışan anneler işten gelir gelmez paltolarını atıp, “Sen onunla ilgilen, ben yemeğini hazırlayayım, en hijyenik şekilde, en güzel bir şekilde mamasını hazırlayayım” diyorlar.

“Tamam hazırladım, sen şimdi besle, ben sonra onunla oyun oynarım” diyorlar. Bu tutum yanlıştır.

0-3 yaşta eve gelen anne çocuğuna ayıracağı zamanda onu uyutmalı, beslemeli, altını değiştirmeli ve banyosunu yaptırmalıdır. Bunları bebeği ağlatmadan, tam onun istediği şekilde yapmalıdır.

Bebeğin isteklerine uyun
Günümüzde sallayarak uyutmak yeni annelere pek uygun gelmiyor. Ancak sallamayı yetişkinler değil, bebekler keşfetmiştir.
Aynı şekilde bebeğin emzikle uyuması da günümüzde pek kabul edilmiyor. Ama emziği de yine bebek keşfetmiştir.

O nedenle bebeğin talebi neyse uykuya o şekilde geçmeli. Bebek nasıl mutlu yıkanıyorsa, nasıl mutlu altı alınıyorsa ve nasıl mutlu besleniyorsa öyle beslenmelidir. 0-3 yaşta çalışan annenin kaliteli zamanını bu aktiviteler doldurmalıdır.

Doğum yapan kadın çalışmayı bırakmalı mı?
Doğum yapan kadın çalışmaya devam etmelidir. “Çocuklara şöyle davranın, böyle davranın, şu fedakarlıkları yapın” derken kişiyi ihmal etmemek gerekir. Çünkü kadın üretim dönemindedir ve çalışmalıdır.

Hiçbir zaman bir kişiyi mutsuz ederek, onun ilerlemesine engel olarak, onun bir başkası için daha yararlı olabileceğini iddia etmemek gerekir. Anne doğurmalı ve çalışmaya devam etmelidir.

Bakıcıyı değiştirmeyin
Anne çalışırken evde çocuğa bir bakıcı bakabilir. Bu kişinin tek yüz olması, değişmemesi önemlidir. Çünkü üç yaşına kadar bebek, onu besleyen yüze yönelir. Onun ilk tercihi annesidir. Ancak ikinci bir yüzse onu besleyen, bu yüz değişmemelidir.

Bakıcı seçilirken doğru karar vermeli, değiştirme ihtimali olmayan biri tercih edilmelidir.

Sevgili aedk,
uku sorunu çözmenize çok sevindim, maşallah diyiim
darısı başımıza. Gerçekten çok zor bir şey uykusu gelen bebeğini uyutamamak, ikimiz de helak oluyoruz. Oysa ki saatlerimiz tam oturmuştu, her şey yoluna girmişti. Gerçi ne zaman bunu desem hatta aklımdan bile geçirsem her şey tersine dönüyor ne hikmetse. Secret yapmaya uğraşsam bu kadar tutturamam. Nazarım değiyor herhalde senin de dediğin gibi:) İnşallah düzelir yine.
Ayrıca ben de ne zaman stres yapsam yemesi ya da uyuması konusunda daha beter oluyor ama kendimi de tutamıyorum.

Sonunda uyuttum oğlumu beşiğine koyup biraz vakit geçirtiyorum iyice mızıklanınca yanıma alıp sallıorum ayağıma almanın sevinciyle kalkma şımarıklığı yapmıyor pek ve beşiğe teslim

oğlum odasında yatıyor ama bende hemen yanındaki bazada anneye olan güveni sarsmak istemiyorum o yüzden bir süre daha böyle yapıcaz zaten bana çok düşkün elleriyle beni arıyor uykuda bende iki büklüm beşiğe sarkıyorum dakikalarca..

yanlız güvenlik sorunum hala var şimdide beşiğe asıldıkça minderlerini indiriyor tahtalarını kemiriyor ya da uyku haliyle burnunu alnını sürtüyor her yerine ek minderler yapmam gerek...

odasında sanki daha rahat edecek gibi görünüyor şimdilik...sürekli yanında olduğumu onu bırakmayacağımı söyleyip öperek yatırıyorum... Sabiha Paktuna Keskin gerçekten düşünemediğim bazı ayrıntılara deyiniyor çok faydalanıyorum ben..

bez krizi aynen bizdede var birtürlü o sırtı yere gelsin istemiyor kaka yapınca cebelleşme halinde oluyor mecburen değişik objeler verip birkaç saniye oyalıyorm

zamanla kendi kendine uyumaya daha sonra da odasında artık yanlız yatmaya alışacaklardır umarım

Bizim kızın da uykuya dalma problemi var. Gündüzleri 15 dakikada uyutuyorum ama gece uykusuna geçmekte çok zorlanıyor. Gözleri kapansada kalkmak için direniyor, bir anda kalkıp gülmeye başlıyor ya da oyun oynamak istiyor. Hadi bakalım baştan başla uyutmaya. Bazen 40 dakika sürüyor uyutup yatağına koymam.
Hani Amerikan filmlerinde saat 8 de yatağına koyulup kendi kendine uyuyan bebekler var ya sanırım onlar sadece filmlerde var :)

Ben kızımın odasını 6 aylıkken ayırdım. Çünkü sese çok duyarlı (sanırım o konuda da bana çekmiş). Bizim yatakta dönememizden, kapının sesinden bile uyanıyordu. Tabi o uyandıkça ben de . Daha kaliteli uyuyalım diye ayırdım odasını ve işe yaradı, artık daha az uyanıyor. Geceleri de uyanır uyanmaz başındayım.

Bizim kız anneanne ve babaanne ziyareti sırasında yerde rahatça döne döne uyumaya alıştı. Şimdi tekrar beşiğine alıştırmaya çalışıyorum. Parmaklıklara çarptıkça uyanmaya başladı ama sanırım yavaş yavaş alışacak, onun için en güvenli yer orası.

Bez değiştirmek bizim de en büyük problemimiz. Eğer kaka yaptıysa doğru banyoya götürüp yıkıyorum artık. Başka türlü yakalayıp da düzgünce temizleyemiyorum. Suyu da sevdiği için rahatlıyor biraz.

İnşallah tüm beişler kendi kendilerini uyumayı tez zamanda öğrenirler.

benim oğlumda tatilde alıstı bir aydır yerde yatıyor.. yere yatak açıyorum döne döne uyuyor beşiğine koydum uyanıyor kenarlarına çarpıyor ve hemen uyanıyor.. eskiden ne güzel beşiğinde uyurdu şimdi yerde ve mecbur bende onun yanında.. nasıl alıştırıcamı bilemiyorum beşiğinde yatmaya malum kısta geliyo yerde yatılmaz ve her yer dağınık oluyo taplanamıyorum öğle uykusu bile yerde yatak hep açık

Evet kızlar deneyim başarıyla sonuçlandı meğerse bizim kız "deli" yatıyormuş ve yatağa sığmıyormuş =) Karyolada yanımda yatırdım bu gece, döne döne bi uyudu ki, bi ara yine mızmızlandı ellemedim bile hoppp döndü uyudu kendi kendine. Bizim uyku düzenimiz şöyle, sabah bazen 7-8 gibi uyanıyor emziriyorum yatakta oynayıp uykuya dalıyor. 10-11 gibi uyanıyor kahvaltı yapıyor. 2 saat sonra bir daha uyuyor bir de akşam üstü 6-7 gibi uyuyuyor. Israr edersem 10 gibi akşam uyuyor ama sonra uyanma ihtimali oluyor o yüzden 11e kadar bekletiyorum şimdilik. Erken kalkıp da uyumazsa 10da yatırıyorum. Gece uykusunu söylemiştim zaten, bir haftadır düzensiz inşallah onu da koyacağız düzene. Yatak işini ne yapsam bilmiyorum beşiğe tekrar alışma ihtimali var mı acaba :/ Yatak değiştirsem bile büyük bir yatak lazım, baza almayı planlıyorum etrafına da portatif korkuluk. Dün gece yatağını dayamıştım karyolaya yastıkla da destekledim. Bir ıh sesi geldi arkamı bi döndüm kız yok Beşikle yatak arasına düşmüş, neyse ki uyanmadı =)

Bez bağlarken de çok sinirleniyor, külotunu falan yüzüne atıp ellerini meşgul ediyorum oyun sanıyor onu.
Benim en büyük sorunum uykudan ziyade kızın biberonu reddetmesi. Hiçbir şekilde ağzına almıyor, en sevdiği şeyleri bile onda içmiyor. Dün sütümü sağdım koydum ağzına sürdü bıraktı. Sütü bardakla içirmeye çalıştım onu da içmedi. Bıraksam 24 saat emer beni ama sağılmış sütü içmiyor sıpa. Formül süt de içmiyor. Çalışırsam nolacak bu kız bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…