2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Kesinlikle çok dogru...sabiha paktuna keskinin yazılarını mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum.bizler çalışan anneyiz yavrularımız için onların sağlıklı yaşaması için en önemlisi gelecekleri için çalışıyoruz..allah yardımcımız olsun..iiyi haftalar herkeze

Benim Kuzeyim de emmeden asla uykuya dalamiyor.geceleri de sık sık uyanip yine emerek geri uyuyor. Bu daha ne kadar devam edecek acaba boyle? Memeden kesilme zamani gelince napicaz? Uykusuz kalmak bir yana beni ilerisi dusunduruyor. Kendi kendine uyumayi nasil ogretecegiz? Boyut yayin grubunun uykuyla ilgili bir kitabinda kontrollu aglama yontemiyle alisir,baska yolu yok diyor. Ama ben aglamasina dayanamam oglusun. Hem yine ayni yayin evinden cikan sabiha paktuna keskinin kitaplaeinda da ilk 3yas asla aglamamali diyor zaten ki bazi arkadaslarin dedigi gibi sabiha hoca cok degerli bir bilim insani. Yani kisacasi ben aglatarak uyumasini bekeleyemem bebegimin. Ee peki napicaz arkadaslar?
Oglus bizim odamizdaki park yataginda yatiyordu. Ama bir sur
edir annemlerle yazliktayiz. Burda benimle beraber koca karyol
ada yatmaya alisti. Bir uctan bir uca geziyor. 2gun sonra donuyoruz eve. Bu konuda danapicagimi bilmiyorum. Off ne zormus cocuk yetistirmek. Yapacagim bir hatanin cocugun yasaminj etkileyecegini dusunmek cok geriyor insani. Rahat olmaya calisiyorum ama arada geriliyorum iste. Kotu bir anne miyim acaba diye uzuluyorum. Yemek konusunda da boyle. Yaz basi dan beri eski istahi yok kuzeyin. Pek bisey yemedigi gunler oluyor mesela. Sadece beni emerek duruyor neredeyse. Dis cikarma da eklendi tabi bu duruma. Buna da kafam bozuluyor arada.
Yazlikta surekli disarilarda olmaya alisti benim kuzu. Bakalim eve gidince nolacak. Ama bu uyku isine bir care bulmak gerek. Ne onerirsiniz kizlar???

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür kızımın saçını tararken baya bir dökülmeye başladığını farkettim. Tarağı her sürüşümde 4-5 tel saç kalıyor. Sizi bebişlerin de saçı dökülüyor mu?
Daha önceden böyle birşey yoktu, acaba bir vitamin eksikliği falan mı oldu?

Ben de kontrollü ağlatma yöntemiyle ilgili bir kaç kitap okumuştum. Bir kaç kez denemeye çalıştım ama başarılı olamadım. Ağladıkça iyice sinirlendi tekrar sakinleştirmem daha da zorlaştı. O yüzden bir daha denemedim hiç.

İştah konusunda da yaz sezonu ve tatil sanırım tüm bebişlerin dengesini bozdu. Ben de tam bir düzen oturtmuştum. Tatil, anneanne babaanne ziyareti derken rutinleri iyice bozuldu. İştahsız bir çocuk oldu. Döneli iki hafta oldu ama hala kahvaltıyı reddediyor. Oysa önceden az da olsa bri şeyler yerdi.

Yatak konusunda bizim de aynı sorunumuz vardı. Önce geceleri yere yatak yaptım, gündüz uykularında beşiğine koydum. İlk başta dönerken çarptığı için uyanıyordu ama 2 gündür alıştı sanki.

Çocuklar hep alıştıkları düzende olmak istiyorlar. Bir değişiklik olunca ya yemesine ya uykusuna mutlaka yansıyor malesef. Kendini kötü bir anne gibi hissetme. Sonuçta hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Yavaş yavaş eski düzenlerini yakalamalarını sabırla beklememiz lazım.

Beşik konusunu hallettik sayılır ellerimle oynayarak kendi kendine uyuyor bazen... başlarda karyola rahatlığını arayıp dört dönmek istiyordu rahat edemicek diye az daha pes edecektim ama kendi kendine pozisyonunu buluyor...

bazı arkadaşlar bizim bıraktığımız karyola sistemine geçmiş aman dikkat edin aşağı sarkmayı çok seviyorlar tatil yüzünden hepsi yanımıza alıştı beşiği bıraktı anlaşılan ama en güvenli yer yinede beşik sanırım...

sabah yaz başında olduğu gibi 15 dk şekerleme bile yaptım oğlum beşiğinde uyanıp oynarken

bizim sorun oğlumun gece beslenmeleri hala sık formul mama veriyorum 4-5 saat acıkmaması lazım ama bizimki 3 saati zor dolduruyor maşallah iştahı aynı uykudan çok boğaz tatlı bizimkine..

satinezgi valalhi aynen cemrede memede emerek uyuyo.. bazen bende çok uykusu geldiğinde bırakıyorum beşiğine başlıyo ağlamaya.. şarkı söylüyorum olmuyo, konuşuyorum, masal anlatıyorum olmuyo, iyice ağlıyo.. bazen daha ağlamadan başlıyorum şarkılara ninnilere ama fayda etmiyo.. öyle bi ağlıyoki bütün yastık gözyaşlarından ıslanıyo, bazen yara eğilip eğilip ağlıyo, kıyamıyorum alıyorum kucağıma.. zaten babası benim kadar bile dayanamıyo odadan kaçıyo bazen balkona kaçıyo sesini duymasın diye.. babamız dahada dayanamıyo.. "bırak diyo yemişim diyo bilmem ne bilimadamını bırak al memede uyusun diyo" ben zaten o ağlarken içim burkuluyo.. nasıl öğretçez hiç bilmiyorum..

bide gecelerşi çok üstünü açıyo.. kalktıkça hep örtüyorum.. örtünün altından çok üstünde uyumayı tercih ediyo kızçem
hadi şimdi sıcak açılsada üşümez diyorum önümüz kış napçaz hiç bilmiyorum.. hiç bişey örtemiyorum üztüne bacakları hemen yukarı kaldırıyo, zorlayıncada sinir oluyo..

satinezgicim,hala aynı durumdayız ne yazık ki..uykusuzluktan buna benzedim sanırım artık
geçen hafta 2 gün sadece 4 kere uyanınca ,dedim ki düzeliyoruz inşallah ama sonrasında intikamı çok acı oldu,dün gece 9:20 de girdiğimiz odadan ,ben saat 11:30 da çıktım.ve 45 dk.da bir uyanmaya devam etti.Ata sadece uynadığında bazen,kucağıma almadan uyuyabiliyor.su içiriyorum,sırtını okşuyorum .dönüp yatıyor.ama ne dönmek yatakta(bizim odada oyun parkı yatağında)deymedik yer bırakmadan.o yüzden benim yanımıza alıp yatma şansım da yok inanılmaz deli yatıyor,zira düşmüşlüğe de var yataktan..
memeden ne zaman kemeli acaba bilmyorum,1 yaştan sonra sanırım.zaten ben tek taraftan emziriyorum zaten.ayy bi de fiziksel olarak görseniz beni,2 taraf arasında 2 beden fark var neredeyse..ayy konudan konuya atlıyorum kusura bakmayın..
kötü anne deme sakın,çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek isteyen anne diyelim:)
uyku olayına çözüm bulursanız minnettar kalıcam ben de,zira böyle devam ederse gözaltı torbalarım estetik ameliyatsız düzelmicekk

farklı bi soru sorucam kızlar:15 eylülde 2 günlüğüne yurtdışına çıkmam gerek iş için.bebeğinden ayrı kalan oldu mu bu şekilde?

canım bence o akdar ağlatma ,bu sefer inatlaşmaya başlar uyumamak için. çok uykusu geldiğinde yanına yatıp kitap okumayı dene.yani iyi bi yöntemse sende neden başarılı olmuyo diye sorabilrsin tabii.:)şöyle ki oğlumla bu yöntemi yapıyoruz.dalmak üzereyken yatağına koyuyorum ama uyanıyor.ama ben denemeye devam ediyorum.gerçi bazen ,çalıştığım için ,akşamları halim olmuyo ve hemen uyusun diye,emzirip ayağımda sallıyorum ama..şöyle bi tez geliştiriyorum,masaldan sonra yine emip uyuyo ama masal süresini giderek uzun emme süresini kısaltarak bu işi çözüceğime inanıyorum
bu gidişle tez yazıcam zaten

Havalar sıcak olduğu için üstlerini açıyorlar bence. Ayşe de öyle sürekli döndüğü için açılıyor üstü. Örtünce de uyanıyor. Ben de uzun kollu yazlık pijamasını giydirim karnının üstünü örtüyorum sadece, midesi üşümesin yeter. Böylece uyanmıyor ve rahat yatıyor.

hayırr henüz memeden kesmeyin sakın.kesmesi gereken biri varsa oda benim çünkü sigara kullanıyorum.düşün ben bile kesmiyosam 2 yaşına kadar emsin bence.

uyku düzeni hiç bir zaman olmadı sanırım ata'nın öyleyse belli saat belirleyen ve uyutma yönteminiz nasılsa öyle devam edin hep benim kzımda öyleydi şimdi iyiyiz saatımız belli uyutma yöntemimiz belli.bide malum havalar sıcak terletmemek için camı açıyorum oda serin oluyo daha kolay uykuya dalıyo

2 gün ayrı kalmadım ben inş. cabucak gidip cabucak gelirsinizz..

benim oğlum memeyi bırakalı 2 ay oluyo zaten en bastan beri sütüm azdı oda sonunda bıraktı bıraktıktan sonra gece uyanmaları azaldı çok sükür ama hala bir gece bile uyanmadan yatmadı. geceleri her uyandığında biberonla su veriyorum sonra tekrar uyuyoo.. ama acıkınca gözlerini açıyo yani uyanıyo busefer mama vermek zorunda kalıyorum ama bu genelde sabaha karsı oluyo.. söyle gece yatıp sabah kalkıcamız günler nerelerde merak ediyorum doğrusu. bizimki hala beşiğinde yatmıyo yer yatağında yatıyo beşiğe nasıl alısıcak hala bi fikrim yok.. şimdi havalar sıcak diye üzerini örtmüyorum zaten örtsemde sizinkiler gibi üzerini açıp örtünün üstünde yatıyor.. ama havalar serinleyince uyku tulumu almayı düşünüyorum yoksa üzerinde hayatta yorgan tutmaz çok deli yatıyor.. bizdede durumlar böyle

umarım çok içmiyosundur,ben de bazen dayanamayıp,günde 1-2 tane içiyorum.hamileliğim de dahil 1 ay öncesine akdar 1 nefes bile çekmemiştim.ama emzirme azalınca sanırım psikolojik olarak,sanki yeni bırakıyomuşum gibi oldum.ve bu uykusuzluk içinde bir de o stresi kaldıramadım ne yazık ki.ama vicadnım da sızlamıyo değil..

aslında Ata her akşam aynı düzende gidiyor.eve gelince emiyor(tüm gün birikmiş oluyor).sonra akşam yemeğinde yiyor bizimle.sonra 1 saat oyun,sonra banyo ve sütünü içerken baby tv de uyku saatini izliyor 15 dk.sonrda da saat 9 a doğru yatak.genelde ilk uyumakta sorun yaşamıyoruz,diş sıkıntısı vs.yoksa. sorunumuz devamlı sık sık,yani 45 dk da bir gibi uyanması.

hele bu hafta inanılmaz,diş de çıkartıyor bi yandan sanırım,bir de yürümeye odaklandı sanırım,gözleri kapalıyken bile ayağa kalkıp yürümeye çalışıyo.
oğlumun da maşllahh kilosu iyidir,(13 kg kadar) oyun parkı yatağından alıp kaldırmak her 45 dk da bir inanılmaz bel ağrısı yapıyor.zaten bel fıtığım var,ameliyat olmuşluğum da var ayrıca.bugün perişanım sırt,bel ağrısından..

ayrıca evet sıcağı hiç sevm,yo oğlum,üstünü de örttürmüyo kesinlikle.penceremiz hep açık.eğer rüzgar yoksa,oturma odasında klimada uyuyoruz.tabi 27 derecede ayarlı.

canım işte her çocuk farklı oluyor,ablamın kızı gece acıkmaz hiç,ki normalde yemesi maşallah çok iyidir.ama işte bazı çocuk da yatmadan mama versen de acıkıyor.belki uyku öncesinde kaşık mamalrından irmikli,tahıllı falan tok tutar.
yoksa da bir saat belirleyebilrsin.mesela gece 3 veya 4. her gece o saatlerde mama ver.bir ark. bu şekilde alıştırdı kızını.kalkabilirse kızından önce uyanıyor ve mamasını hazırlıyor,uyanmadan veriyor uykusunda içiyor resmen,ve devam ediyor.uyanmıyor bile kızı.

irmikli mamadan bende aldım. üst komşumun tavsiyesi üzerine yatmadan önce yani 9,30-10 gibi (bizimki 10,30dan aşağı uyumaz) irmikli mama yapıp veriyorum sonrada uykusu geldiğinde meme emerken uyuyo.. 2gecedir sadece 2defa falan uyandı.. galiba işe yarıyacak.. inşlhhhhh

ben de kasık mamalarını denedim ama biberon maması daha iyi geldi bize emerken uykusu geliyo ama kasık mamaları rahatsız ediyo uyuymuyo uyanmaları sanırım alıskanlıktan.. öyle böyle büyüyolar yaaa..surda doğum günlerine ne kaldı1 yasında koca dana olucaklar.. allah bütün bebeklere sağlık sıhhat versin..AMİNN.

kızlar doruk ilk dişini çıkarıyor dün akşam işten geldim babaannesi müjdemi isterim diş görünüyor dedi.tam değil ama ucu görünüyor.çıktı çıkmadı derken ilk dişimiz çıkıyor hayırlısıyla.ilk diş alttan çıkar diye biliyorum ama bizimkinin üstteki dişi çıkıyor.baktım netten normalmiş.yarın da kontrole gidicez bakalım dr.ne diyecek.bu arada yürümeyi maşaallah diyim iyice düzeltti.odanın bir ucundan diğer ucuna gidiyor kendi başına.hiç yerinde durmuyor.sürekli koşturuyor bizi .haftasonu bayramlık kıyafet alıcaz bakalım bir de ayakkabı bakıcaz artık küçük adama.konudan konuya atladım ama bugün bir de yayla çorbası yaptım akşam için.bayıldı.sıcak diye kahvaltıda yumurta vermiyorum ,en azından bu çorbanın içinden alır vitamini heralde.ek gıda olayında artık eskisi gibi sakınmıyorum.ne olursa veriyorum valla.bugün iftara davetliydik irmik helvası vardı verdim çok sevdi.

ben kaşık mamasını akşam vermiyorum.öğleden sonra babaannesi veriyor.aptamil almıştım önce , bir kaç kere yedirdik.kusuyordu.onu kesince düzeldi.2 aydır falan vermiyordum.bir ara iştahı kesilince bu sefer hero baby nin organik sekiz tahıllı meyvelisi var ondan almıştım.o çok hoşuna gitmişti.çok sık da vermiyorum açıkçası haftada 1-2 kere.çok taraftar değilim hazır gıdalara.çoğu zaman onun yerine muz,pekmez,fındık,ceviz,badem ve süt karışımı yapıp veriyoruz.bizimki biraz tatlıcı olduğundan seviyor.

ya kizlar bir sorum var simdi benim kiz arkadas özel dr götürüyor kizini 14 aylik 12500 gr gelmis dr da kilosu fazla dikkat et demis etin icinde kemik gelismez diye yani öyle demis simdi burda bizimkiler daha 11 aylik olacak normal ne kadar olmasi gerekiyorki

nasıl yani 14 aylık bebeğe 12.5 kg fazla değil birkere abartmış bende özel götürüyorum oğlum 10.5 kg doktorumuz da gayet memnun her seferinde güçlü bebek diye seviyor kilodan ziyade tabiii vücut değerleri önemli yoğurt yiyorsa kalsiyum protein alımı vitamin alımı yeterliyse sorun yok demektir...

sanki çocuk 20 kilo olmuş da kemiği gelişmezmiş.. bazı doktorlar nedense aman ayrıntı verelim geçiştirmiş olmayalım derken gözünü korkutuyorlar insanların gereksiz yere bence... tahlil sonuçları iyiyse tamamdır işte

valla yiyen çocuktan korkma diye bir laf vardır önemli olan az yedirmek değil sağlıklı yedirmek bence endişelenme canım

birde örnek verim birşey olsa kızkardeşimin kızına olurdu çünki bizim prenses tam bir toparlakdı kolları kat izinden ibaretti annesi tek tek katlarını silerdi bütün gün
pişmesin diye şimdi 4 yaşında dal gibi kibar bir kız

Bence normali kişiye göre değişir, genetik faktörler de önemli. Şimdi 2 metre bir adamın ya da 80 kilo bir kadının bebeğiyle, daha minyon tiplerin bebekleri aynı boy ve kiloda olabilir mi. Biz de özel doktora gidiyorduk. Gelişimi, kilo alımı, sağlığı, keyfi normaldi bizimkinin ama biraz zayıf çıkıyordu. Doktor genetiktir dedi ki ben de çok zayıfmışım bebekken, eşim de zayıf yapılı. Kilo bebekte sağlık göstergesi olarak görülüyor ama her şeyin fazlası zararlı tabi. Yine de bebek kilolu diye kemiklerinin gelişmemesi olayını ilk kez duyuyorum, bana pek mantıklı gelmedi.

Son düzenleme:
Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…