2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?

ben oğlumu 7 aylıkken sünnet yaptırdım saat 3 gibi olmuştu doktor saat 4 ten sonra 15 dakikalık çok şiddetli bir ağlaması olucak hiç korkma uyuşmanın etkisi geçicek acıyı hissedecek demişti dediği gibide oldu çok ağladı 15 dakika hiç susmadan ağladı kucaktan inmedi sımsıkı yapışmıştı bana o süreci atlatınca ara ara ağlamaları oldu gece 11 den sonra hiçbirşeyi kalmadı gayet neşeli bir bebek olmuştu ilk 24 saat yüz üstü yatırılmamasına dikkat edin ve bezin içinde idrarıyla iyileşme daha çabuk olur yaktığı için demişti doktorumuz yani sadece 1 gün zahmet çekiyorsunuz bezini havada yukarı çekerek sımsıkı bağlattırmıştı bezini her açtığımızda antibiyotik krem kullandık el değmeden havadan sıkıyorduk kremi bolca yine aynı işlemle sımsıkı kapatıyorduk 2 günde kurudu yarası yalnız bir hafta sonra etrafı balon gibi şişiyor şişmesinin nedeni şekil almasıymış ben korkmuştum acaba cereyanda kalıp şiştimi diye meğer şekil aldığı için şişme oluyormuş oda bir iki gün içinde indi başka sormak istediğin merak ettiğin varsa cevaplarım

kızlar yarın dr kontrolümüz var. rutin takibi için kan testi felan yapılcak.. sizler yaptırdınızmı..
idrar testide yapıyorlarmı.. bizimkisi kız bebek idrar testi nasıl yapılcak ki.. çişini nasıl alıcaz.. özel bezlerimi var acep..

kızlar için de özel idrar torbaları var. oraya yapıştırıyorsun. Ama çıkarırkrn dikkat etmek gerekyor, çünkü içinden akıp gidebiliyor. Yukarıdan aşağı doğru çıkarmak lazım. Bir de mümkünse yapıştırdıktan sonra bezini bağlama, bazen bebek hareket ettikçe beze akıyor. İnşallah hemen yapar çişini

hayırlı olsun inci gibi dişleri olsun inşallah.umarım sorunsuz çıkarır. Bir de diş çıkarma döneminde tatlı verince daha çok ağrı yapar diye biliyorum.

canım nette persentil değerleri var incelemek isetersen.yani o aydaki min ve max oranları. ama
kemik gelişimez mantıksız geldi.bizim ailede çocuklar hep topalaktır,sütümüz yağlı olduğu için..hiç kemik gelişimi sorunu yaşayan da olmadı:)önemli olan sağlıklı beslenmesi..

aynen bence de..örnek oğlum:)walla canım benim oğlum 13 kg boyu da 82 cm.maşallah.bizde aile geleneği böyle her çocuk emer ve sütümüz de çok yağlıdır,yarar.ayrıca ben 1.70 eşim de 1.84 boyunda.ayına göre bakarsak 1,5 2 yaş sınırında.ama aile olarak yapılı insanlarız.bu durumda oğlumun da minik olması pek beklenen bi durum değil.

Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?
eylül sonu biz de yaptıracağız.yalnız doktorlar bile çok iyi bir sünnetçi adı verdiler,kendi torununun da ona yaptırdı,evde ..kararsızım,evde daha iyi olur tabii ama steril olmaz mı nası olur,hadi adam yanlış yaptı...hastanede de oğlu korkacak..ne yapsam bilemedimm...sünnetçi olayı çok cah,il işi diye düşünürdüm ama 3-4 dr. daha iyi yapar diyince kafam karıştı.
,sünnetçiye yaptıran var mı?

ben geçen hafta yaptırdım,bizde de darlık vardı,havalar ısınsın diye bekledim,iyiki de yaptırmışım,ağladı ama acı hissettiği için değil,kollarını ayaklarını tuttular ona sıkıldı,eve getirince yarım saat ağladı sonra oyuna daldı,unuttu,bide ilk idrarda yanma olduğu için ağladı,geçti bitti,3 günde yaraları iyileşti zaten,ben tavsiye ederim,fazlada bekleme bence,daha hareketlendikçe zor oluyor..

ben doktora yaptırdım ama sünnetçiler daha iyi yapar diyor doktorlar,sünnetçi sadece bu işle uğraştığı için eli bu konuda daha pratik oluyor,güvenebilirsin bence..

Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
Keşke ben de daha küçükken yaptırsaydım valla pişman oldum. Hem o zamanlar bu kadar hareketli ve bilinçli değildi. Operasyon sonuçta basit bir şey olsa bile insan korkuyor tabi. onun bir saçının teli bile kopsa benim içim gidiyor. Annelik nasıl bişeymiş böyle ya! 15 dakika hiç susmadan ağladı demek, kıyamazlar ona. Lokal mi, genel anestezi mi yaptılar. Benim bildiğim hastanelerde uyutuyorlarmış, sünnetçilerde lokalmiş. Biz de daha karar vermedik nerede nasıl yaptırsak diye. araştırmalardayım.

Bizim idrar ve kan testleri 9. ay kontrolünde yapıldı. Kız bebekler için idrar torbası var. ama gördüğüm kadarıyla idrar almak baya zor diyorlardı. Birisi sabah gelmişti, biz çıkarken 3. torba takılıyordu, kayıyormuş. Dikkat etmeniz gerek çok. İnşallah sağlıklı sonuçlarla dönersiniz.

ben doktora yaptırdım ama sünnetçiler daha iyi yapar diyor doktorlar,sünnetçi sadece bu işle uğraştığı için eli bu konuda daha pratik oluyor,güvenebilirsin bence..

Sevgili cansett,
rica etsem sen de tecrübeni biraz daha detaylı anlatır mısın acaba? Çok sorun oldu mu, nasıl geçti, ne zaman iyileşti?

Kesinlikle katılıyorum, anne babaya göre değişiyor. Gerçi benim ablam iriyarıdır kızı hiç kilolu olmadı, iki kilo doğdu öyle de zayıf devam etti. Ama maşallah çok dinç, hiç yerinde durmaz. Aksine ben de minyonum ama kızım 3300 doğdu ve şimdi tombul maşallah, ama totosu ağır hanımın. Kemik gelişimi konusu da çok saçma. Kilolu insanların kemikleri gelişmemiş mi yani peh.

Bakın teyzeleri sıpama =)

Eklentiler

• $ayse45.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 60

ay kıyamam çok tatlı maşallah ne yediriyosun bu fıstığa böle .

AYŞE ya maşallah,ne tatlı bir karakız gerçekten de..

oğlum,4.060 kg 54 cm doğdu,dr. demişti ki bebek genelde annenin doğum kilosuna benzer.ben de 4.850 kg 52 cm doğmuşum.
sonuçta insanda genetik geçiş diye bir durum sözkonusu,vücut yapımızdan,sağlığımıza,kilomuza kadar büyük ölçüde bunla ilgili.
yeter ki sağlıklı beslensinler..

Teşekkürler =) Bu bir iki ay önceki fotoğrafı şimdi biraz daha zayıf ama buna da şükür.
Quarta eğer söylediğin doğruysa benim kızda bir sorun var Ben 2200 doğmuşum ve annemin 31 gün günü geçmiş yani 10 aylıkmışım. Doktor ölü doğacak diye bizimkileri hazırlamış. Tırnaklarım morarmış falan düşün artık. Anne karnında susuz kalmışım. O günden beri hep zayıfım=)

:):) canım sadece doğum kilosu için geçerli ama söylediğim.devamındaki kilo ile ilgil değil.
ben de o kadar kilolu doğmuşum,ergenliğimde biraz kilom vardı,şimdş 33 yaşındayım,zayıfım ben de..
ayy sizin kendi doğumunuz da ne zormuş öyle anneniz için..ya işte eskiden ultrason yok bişi yok,dr lar steteskopla kalp atışı dinleyip,elleriyle muayene ediyolarmış.cinsiyet de göbek şeklinden çok şükür tıp ilerledi de her tür imkana sahibiz..

Maşallah ona yaa, tam sıkmalık, ısırmalık:))
Canım bence sizin genetik durum şöyle olmuş kızlar teyzelerine çekmişler, anlattığın kadarıyla böyle görünüyor:))

Bizde de durum şu ki, ben tam 9ay 10 günlük ve 3,250 doğmuşum. Benim oğlum maalesef 8. ayda 2,750 doğdu. demekki bir ay daha bekleseymiş benim gibi olacakmış ya da daha ağır. Babası ise zaten zayıf hayatının her döneminde de zayıfmış hal böyleyken nereye çekerse çeksin, tombul tombul olamayacak:SS aradaözeniyorum öyle iştahlı tombiş bebişlere ama işte ne verdik ki ne bekliyoruz

Son düzenleme:
bugün oğlum buz dolabı poşetiyle oynuyordu. bende karsısındaydım ama çamasır katlıyordum arada onada bakıyordum bi ara ağzını oynattığını gördüm sonra posete bi baktım büyük bi kısmı yok yani poşeti yemiş:2: napıcamı sasırdım hemen doktoru aradım korkma onu sindiremez ve kakada cıkar dedi ama sabahtan beri bekliyorum henüz göremedim varmı böyle bi durumla karsılasan???.. nekadar dikkat etsekte boş işte gözümğn önünde engel olamadım..

Ay inşallah hiçbir şey olmadan hemen çıkarır canım ya,
Büyük parça dediğin ne kadar büyük ki, vallaha gözünü bir saniye ayırmaya gelmiyor haklısın.
Bizimki hiç öyle poşet tarzı yemedi ama kağıt, taş, kum gibi şeylerden yedi, Allaha şükür bir şey olmadı. Doktor sorun yok dediyse endişelenme çok, saat kaçta yedi, büyük ihtimal yarınki postadadır o. Bizimkisi bir gün önceki menüyü ertesi gün çıkarıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…