Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?
kızlar yarın dr kontrolümüz var. rutin takibi için kan testi felan yapılcak.. sizler yaptırdınızmı..
idrar testide yapıyorlarmı.. bizimkisi kız bebek idrar testi nasıl yapılcak ki.. çişini nasıl alıcaz.. özel bezlerimi var acep..
kızlar doruk ilk dişini çıkarıyordün akşam işten geldim babaannesi müjdemi isterim diş görünüyor dedi.tam değil ama ucu görünüyor.çıktı çıkmadı derken ilk dişimiz çıkıyor hayırlısıyla.ilk diş alttan çıkar diye biliyorum ama bizimkinin üstteki dişi çıkıyor.baktım netten normalmiş.yarın da kontrole gidicez bakalım dr.ne diyecek.bu arada yürümeyi maşaallah diyim iyice düzeltti.odanın bir ucundan diğer ucuna gidiyor kendi başına.hiç yerinde durmuyor.sürekli koşturuyor bizi .haftasonu bayramlık kıyafet alıcaz bakalım bir de ayakkabı bakıcaz artık küçük adama.konudan konuya atladım ama bugün bir de yayla çorbası yaptım akşam için.bayıldı.sıcak diye kahvaltıda yumurta vermiyorum ,en azından bu çorbanın içinden alır vitamini heralde.ek gıda olayında artık eskisi gibi sakınmıyorum.ne olursa veriyorum valla.bugün iftara davetliydik irmik helvası vardı verdim çok sevdi.
ben kaşık mamasını akşam vermiyorum.öğleden sonra babaannesi veriyor.aptamil almıştım önce , bir kaç kere yedirdik.kusuyordu.onu kesince düzeldi.2 aydır falan vermiyordum.bir ara iştahı kesilince bu sefer hero baby nin organik sekiz tahıllı meyvelisi var ondan almıştım.o çok hoşuna gitmişti.çok sık da vermiyorum açıkçası haftada 1-2 kere.çok taraftar değilim hazır gıdalara.çoğu zaman onun yerine muz,pekmez,fındık,ceviz,badem ve süt karışımı yapıp veriyoruz.bizimki biraz tatlıcı olduğundan seviyor.
canım nette persentil değerleri var incelemek isetersen.yani o aydaki min ve max oranları. amaya kizlar bir sorum var simdi benim kiz arkadas özel dr götürüyor kizini 14 aylik 12500 gr gelmis dr da kilosu fazla dikkat et demis etin icinde kemik gelismez diye yani öyle demis simdi burda bizimkiler daha 11 aylik olacak normal ne kadar olmasi gerekiyorki
aynen bence de..örnek oğlum:)walla canım benim oğlum 13 kg boyu da 82 cm.maşallah.bizde aile geleneği böyle her çocuk emer ve sütümüz de çok yağlıdır,yarar.ayrıca ben 1.70 eşim de 1.84 boyunda.ayına göre bakarsak 1,5 2 yaş sınırında.ama aile olarak yapılı insanlarız.bu durumda oğlumun da minik olması pek beklenen bi durum değil.Bence normali kişiye göre değişir, genetik faktörler de önemli. Şimdi 2 metre bir adamın ya da 80 kilo bir kadının bebeğiyle, daha minyon tiplerin bebekleri aynı boy ve kiloda olabilir mi. Biz de özel doktora gidiyorduk. Gelişimi, kilo alımı, sağlığı, keyfi normaldi bizimkinin ama biraz zayıf çıkıyordu. Doktor genetiktir dedi ki ben de çok zayıfmışım bebekken, eşim de zayıf yapılı. Kilo bebekte sağlık göstergesi olarak görülüyor ama her şeyin fazlası zararlı tabi. Yine de bebek kilolu diye kemiklerinin gelişmemesi olayını ilk kez duyuyorum, bana pek mantıklı gelmedi.
eylül sonu biz de yaptıracağız.yalnız doktorlar bile çok iyi bir sünnetçi adı verdiler,kendi torununun da ona yaptırdı,evde ..kararsızım,evde daha iyi olur tabii ama steril olmaz mı nası olur,hadi adam yanlış yaptı...hastanede de oğlu korkacak..ne yapsam bilemedimm...sünnetçi olayı çok cah,il işi diye düşünürdüm ama 3-4 dr. daha iyi yapar diyince kafam karıştı.Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?
Erkek anneleri, oğluşunuza sünnet yaptırdınız mı ve ne zaman? Bizim doktor 6 aylıktan beri darlık var sünnet yaptırın diyor, ben daha yaptıramadım. Nasıl bir tecrübe aranızda bilen var mı?
ben oğlumu 7 aylıkken sünnet yaptırdım saat 3 gibi olmuştu doktor saat 4 ten sonra 15 dakikalık çok şiddetli bir ağlaması olucak hiç korkma uyuşmanın etkisi geçicek acıyı hissedecek demişti dediği gibide oldu çok ağladı 15 dakika hiç susmadan ağladı kucaktan inmedi sımsıkı yapışmıştı bana o süreci atlatınca ara ara ağlamaları oldu gece 11 den sonra hiçbirşeyi kalmadı gayet neşeli bir bebek olmuştu ilk 24 saat yüz üstü yatırılmamasına dikkat edin ve bezin içinde idrarıyla iyileşme daha çabuk olur yaktığı için demişti doktorumuz yani sadece 1 gün zahmet çekiyorsunuz bezini havada yukarı çekerek sımsıkı bağlattırmıştı bezini her açtığımızda antibiyotik krem kullandık el değmeden havadan sıkıyorduk kremi bolca yine aynı işlemle sımsıkı kapatıyorduk 2 günde kurudu yarası yalnız bir hafta sonra etrafı balon gibi şişiyor şişmesinin nedeni şekil almasıymış ben korkmuştum acaba cereyanda kalıp şiştimi diye meğer şekil aldığı için şişme oluyormuş oda bir iki gün içinde indi başka sormak istediğin merak ettiğin varsa cevaplarım
kızlar yarın dr kontrolümüz var. rutin takibi için kan testi felan yapılcak.. sizler yaptırdınızmı..
idrar testide yapıyorlarmı.. bizimkisi kız bebek idrar testi nasıl yapılcak ki.. çişini nasıl alıcaz.. özel bezlerimi var acep..
ben doktora yaptırdım ama sünnetçiler daha iyi yapar diyor doktorlar,sünnetçi sadece bu işle uğraştığı için eli bu konuda daha pratik oluyor,güvenebilirsin bence..
Bence normali kişiye göre değişir, genetik faktörler de önemli. Şimdi 2 metre bir adamın ya da 80 kilo bir kadının bebeğiyle, daha minyon tiplerin bebekleri aynı boy ve kiloda olabilir mi. Biz de özel doktora gidiyorduk. Gelişimi, kilo alımı, sağlığı, keyfi normaldi bizimkinin ama biraz zayıf çıkıyordu. Doktor genetiktir dedi ki ben de çok zayıfmışım bebekken, eşim de zayıf yapılı. Kilo bebekte sağlık göstergesi olarak görülüyor ama her şeyin fazlası zararlı tabi. Yine de bebek kilolu diye kemiklerinin gelişmemesi olayını ilk kez duyuyorum, bana pek mantıklı gelmedi.
Kesinlikle katılıyorum, anne babaya göre değişiyor. Gerçi benim ablam iriyarıdır kızı hiç kilolu olmadı, iki kilo doğdu öyle de zayıf devam etti. Ama maşallah çok dinç, hiç yerinde durmaz. Aksine ben de minyonum ama kızım 3300 doğdu ve şimdi tombul maşallah, ama totosu ağır hanımın. Kemik gelişimi konusu da çok saçma. Kilolu insanların kemikleri gelişmemiş mi yani peh.
Eki Görüntüle 246940
Bakın teyzeleri sıpama =)
Teşekkürler =) Bu bir iki ay önceki fotoğrafı şimdi biraz daha zayıf ama buna da şükür.
Quarta eğer söylediğin doğruysa benim kızda bir sorun varBen 2200 doğmuşum ve annemin 31 gün günü geçmiş yani 10 aylıkmışım. Doktor ölü doğacak diye bizimkileri hazırlamış. Tırnaklarım morarmış falan düşün artık. Anne karnında susuz kalmışım. O günden beri hep zayıfım=)
Kesinlikle katılıyorum, anne babaya göre değişiyor. Gerçi benim ablam iriyarıdır kızı hiç kilolu olmadı, iki kilo doğdu öyle de zayıf devam etti. Ama maşallah çok dinç, hiç yerinde durmaz. Aksine ben de minyonum ama kızım 3300 doğdu ve şimdi tombul maşallah, ama totosu ağır hanımın. Kemik gelişimi konusu da çok saçma. Kilolu insanların kemikleri gelişmemiş mi yani peh.
Eki Görüntüle 246940
Bakın teyzeleri sıpama =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?