Ay inşallah hiçbir şey olmadan hemen çıkarır canım ya,
Büyük parça dediğin ne kadar büyük ki, vallaha gözünü bir saniye ayırmaya gelmiyor haklısın.
Bizimki hiç öyle poşet tarzı yemedi ama kağıt, taş, kum gibi şeylerden yedi, Allaha şükür bir şey olmadı. Doktor sorun yok dediyse endişelenme çok, saat kaçta yedi, büyük ihtimal yarınki postadadır o. Bizimkisi bir gün önceki menüyü ertesi gün çıkarıyor.
Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
Keşke ben de daha küçükken yaptırsaydım valla pişman oldum. Hem o zamanlar bu kadar hareketli ve bilinçli değildi. Operasyon sonuçta basit bir şey olsa bile insan korkuyor tabi. onun bir saçının teli bile kopsa benim içim gidiyor. Annelik nasıl bişeymiş böyle ya! 15 dakika hiç susmadan ağladı demek, kıyamazlar ona. Lokal mi, genel anestezi mi yaptılar. Benim bildiğim hastanelerde uyutuyorlarmış, sünnetçilerde lokalmiş. Biz de daha karar vermedik nerede nasıl yaptırsak diye. araştırmalardayım.
bugün oğlum buz dolabı poşetiyle oynuyordu. bende karsısındaydım ama çamasır katlıyordum arada onada bakıyordum bi ara ağzını oynattığını gördüm sonra posete bi baktım büyük bi kısmı yok yani poşeti yemiş:2: napıcamı sasırdım hemen doktoru aradım korkma onu sindiremez ve kakada cıkar dedi ama sabahtan beri bekliyorum henüz göremedim varmı böyle bi durumla karsılasan???.. nekadar dikkat etsekte boş işte gözümğn önünde engel olamadım..
Ek gıdalarla ilgili bir şeyler ararken harika bir kaynak buldum, sizinle de paylaşmak istedim. Baştan sona okudum, içinde çok yararlı bilgiler var.
http://www.saglik.gov.tr/TSHGM/dosya/1-36430/h/a-8-bebek--beslenmesi.pdf
sunnet konusunda da benim görumcem ankara baskentde hastanesnde dogum yaptı, sırf doktorlar bebekken kolay olur dedikleri için dogumdan yarım saat sonra sunnet yaptrdı ve gayetde kolay oldu ordaki genel cerrah yaptı galiba, hiç öyle aglaam krizi su bu olmadı bebek anlayamadı bile pek kıpırdıyamadıgı içinde korumasıda kolay oldu kolayca halletdi bu işi yani bilginiz olsun diye yazdım erkek annelerine
bende ekim 2010 annesi olarak son bi kaç sayfayı okudumda genelde dertler aynı, memede uyumak istiyen bir turlu yataklarında yatmak istemeyen bebişler, sanki sorunu çözmuşde cevap yazacakmıs gibi bir giriş oldu ama ben de aynı dertden muzdaripim kızım bir çorba içiyor bide beni emiyor akşamları yatarkende çorba içirmek pek kolay olmuyor uykusu geldiği için, biberondan da hiç bir şey içiremiyorum sağdıgım sutude, mamayıda reddediyor sadece su, sadece emdgi içinde doymuyor sanırım. sabaha kadar mızıltı dinliyorz uyanıyo 2 dk emiyor uyuyo saatde iki saatde bir uyanıyor napcam bilmiyorum,kuzum zayıfladıda yani eskisi gibi kilo almıyor cok yavasladı alımı iki aydır 200 gram almıs nerdeyse 9 200 gr oolmus eskiden nasıl tombişti şimdi daha çıtı pıtı oldu normal mi az yedigine mi bilemiyorum. bazı cocuklar var sütlerini yada mamalarını biberondan çeke çeke uyuyorlar gecede uyanırlarsa anneleri bi biberon veriyor ohh ikiside uykuya, ben sabahta işe geliyorum napcam bilmiyorum normal hayat sıfır devamlı yorgunluk uykusuzluk, her ne hikmetse babasıda geceleri bizi duymaz bile ama o da hep uykusu var ve yorgun bu da beni sinir ediyor belirteyim dedim
sunnet konusunda da benim görumcem ankara baskentde hastanesnde dogum yaptı, sırf doktorlar bebekken kolay olur dedikleri için dogumdan yarım saat sonra sunnet yaptrdı ve gayetde kolay oldu ordaki genel cerrah yaptı galiba, hiç öyle aglaam krizi su bu olmadı bebek anlayamadı bile pek kıpırdıyamadıgı içinde korumasıda kolay oldu kolayca halletdi bu işi yani bilginiz olsun diye yazdım erkek annelerine
bende ekim 2010 annesi olarak son bi kaç sayfayı okudumda genelde dertler aynı, memede uyumak istiyen bir turlu yataklarında yatmak istemeyen bebişler, sanki sorunu çözmuşde cevap yazacakmıs gibi bir giriş oldu ama ben de aynı dertden muzdaripim kızım bir çorba içiyor bide beni emiyor akşamları yatarkende çorba içirmek pek kolay olmuyor uykusu geldiği için, biberondan da hiç bir şey içiremiyorum sağdıgım sutude, mamayıda reddediyor sadece su, sadece emdgi içinde doymuyor sanırım. sabaha kadar mızıltı dinliyorz uyanıyo 2 dk emiyor uyuyo saatde iki saatde bir uyanıyor napcam bilmiyorum,kuzum zayıfladıda yani eskisi gibi kilo almıyor cok yavasladı alımı iki aydır 200 gram almıs nerdeyse 9 200 gr oolmus eskiden nasıl tombişti şimdi daha çıtı pıtı oldu normal mi az yedigine mi bilemiyorum. bazı cocuklar var sütlerini yada mamalarını biberondan çeke çeke uyuyorlar gecede uyanırlarsa anneleri bi biberon veriyor ohh ikiside uykuya, ben sabahta işe geliyorum napcam bilmiyorum normal hayat sıfır devamlı yorgunluk uykusuzluk, her ne hikmetse babasıda geceleri bizi duymaz bile ama o da hep uykusu var ve yorgun bu da beni sinir ediyor belirteyim dedim
ataseven canım sölediklerine aynen katılıyorum,sadece bir farkla fındık ciddi alerji risk taşıyor.oğlumu bal,inek sütü,çilek,fıstık dışında bir de fındık vermiyorum henüz.
Ata da armut kemirmeyi pek sever,bir de bebek ekmeği var etinin kızarmış ekem gibi, ama tuzsuz.diş kaşıntısı için bire bir.çok da şeker görünüyolar ellerinde yiyecekle
ben verirken yemedi geçen gün,minik peynirli pide vardı,elleriyle mıncıklayarak nası yedi anlatamam.tabi mama sandalyesinin 1 metrekare alanını da...
olsun yeter ki yesinler..
hoşbulduk
ben arada okurumda, her zaman katılamıyorum. işlerim yoğun olmadığı zamanlarda kaçamak yaparım internete böyle
yapcak bişey yok zaten anne olmanın yan etkisi uykusuzluk yapıyor, allahın hikmeti işte bebeğin sorumluluk duygusunu kadınlara vermiş,eğer erkeklere verseymiş onlar heralde yorgunluktan ölürlermiş
e peki ne yedireyim benim minik kuşa ben yatarken o da uyusa bende uyusam var mı bi önerisi olan
tatlım alerjik bir bebekse zaten onun beslenme düzeni apayrı kendi adıma rüzgar ata da azardan denedim bazı besinleri çilek fındık gibi zaten artık yaşlarına yaklaştılar ben önden baktırıyorum tadına hep açıkcası oğluma....
mesela yoğurt pek sever oğlum ama kışın bağışıklık güçlensin diye kefir vericem ve kefiri 5 aylıkken arada verip tadını öğrettim...
bir küçük bilgi kefir iştah içinde iyidir kışa öneririm ....
bir önerim olacak canım sana ...
bazı bebekler özellikle emen bebekler ek gıdaya geç ya da yetersiz geçerlerse ileride besinlere karşı reddetme yaşıyorlar .... ona yemek işini başına dikilip bir seramni halinden bir süre çıkar iztersen yani eline kemirebileceği birşeyler var mesela en sevdiği çizgi filmi ya da reklamı izlerken kaptır ...
galeta,trabzon ekmeği ver sert kısımlarından dişi kaşıdıkça hoşuna gider oğluma haftada 2 kere verdiğim tek çıtı pıtı tarzı şey gofret.... ülkerin fındıklı gofreti hm bulaşmıyor oraya buraya hemde çıtır çıtır yiyor yarısını tuttur eline... meyve ver ki bu benim oğlumda geçerli değil ama kimi çocuk meyveyi ısırıp yemeye bayılır...
yani yeme güdüsünü ateşlemek gerek doktorum ek gıdaya geçiş sürecinde beni uyarmıştı ... bu dönemde hiçbir öğünü atlama ki mide gelişimi başlasın zamanla bu besinlere alışmazsa midesi almayacak ve reddecektir diye
oğlum öğle yemeğinde bir köfte yayla çorbası biraz kadayıf tatlısı ve kemirmelik ekmek yedi....doymadan reddetmiyor kaşık gelmeden ağzını açıyor çok şükür o konuda sorunum yok ama az emzirebilen bir anne olarak ek gıda konusunda gerçekten tez yazacak kadar uğraştım diyebilirim...
artık yaşlarına geldiler bu yememe işini huy yaparlarsa çok zor olur hele ki çalışan bir anneye ....inşallah işe yarar yemesi düzene girer canım ...
canım çorba seviyorsa eğer,kıvamlı bir yoğurt çorbası,yayla çorbası yedirebilirsin.ben şu tahıllı,tahıllı ballı falan gece mamalarından yedirdim bi ara.bayaa tok tutuyor.onları da kıvamlı hazırlıyodum,böylece uzun zamana almıyor yedirmesi uykusu geldiğinde.ben şu ara devam sütü içiriyorum gece yatmadan,biberon uykusunu getiriyor,gerçi gece sık uyanmasına hiçbişi mani olamadı ama belki seninkinde işe yarar,açlıktan uyanıyosa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?