2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

inşallah canım.. sabah 11 civarındaydıı.. 3 parmak kalınlığında yaklaşık.. internette sindirim sistemine bi zarar vermez soluk borusunu kaçarsa ölümcül olabiliyomus diye okudum ama.. valla bu oral dönemi hayırlısıyla atlatsak ne bulsa ağzına götürüyo.. sabır sınavındayız.. bakalım beklemedeyim deli gibi kaka bekliyorum..ayrıca cevap yazdığın için tesekkr ederim.. rabbim korusun biz nekadar koruyabiliyorus işte

biz özel polikilinikte çocuk cerrahına yaptırdık bizzat eşim ve ben izledik sünnet olurken çok itinalı ve titiz çalıştı sünnet basite indirgenicek bir olay olmadığını orada hem anlattı hem sünnetini yaptı ileride cinsel işlev bozukluklarına bile yol açabileceğini söyledi hatalı sünnetin...bamyasından (anlayın işte ) iğne vurdu 15 dakika bekledik uyuşunca operasyona başladı bebeğin tümden uyutulması sakıncalıymış verdiği bilgiler o kadar uzunduki aklımda kalmadı desem yeri çünkü çok heyecanlıydım o gün birde izleyince karşımda yavrum öle bakınıyo zor aslında ne bilim karıştım yine ben aklıma geldi o gün

ooyy kıyamam ben ona geçmiş olsun canım doktorunuz çıkar dediyse hiç korkma bizimkide dün nazar boncuğuna asılı minik minik filler vardı onları nasıl çıkardıysa ağzına atmış geviş getiriyor eşim farketmiş nerde bunda asılı filler deyince ikimiz birlikte ani bir bakış attık çocuğa nasıl ağzına yapıştığımı bilemedim bir baktıkki ağzında minik filler gayet mutlu sırıtıyor yüzüme insan aklını oynatacak gibi oluyor çıkarmaya çalışıp çıkmayınca neyseki olaysız atlattık günü

Ek gıdalarla ilgili bir şeyler ararken harika bir kaynak buldum, sizinle de paylaşmak istedim. Baştan sona okudum, içinde çok yararlı bilgiler var.

http://www.saglik.gov.tr/TSHGM/dosya/1-36430/h/a-8-bebek--beslenmesi.pdf

Hımm güzel gayet açıklayıcı ve ayrıntılı bir sunum hem bildiklerimi tekrar etmiş hemde besinlerin yapıları içerikleriyle ilgili yeni şeyler öğrenmiş oldum

baklayı bilmiyordum mesela neyse ki yemiyorduk bizde zaten

teşekkürler paylaşım için sevgili adaş annemiz

Ekim anneleri hepinize günaydın,

Sevgili Ariburnu,
bebişin çıkardı mı poşeti çok merak ettim, İnşalah sorunsuz çıkarır canım, güzel haberlerini bekliyoruz.

Sevgili 3kilo1milyon,
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler umarım biz de öyle titiz ve işini iyi yapan birini buluruz da sorunsuz atlatırız şu işi, çok kafama takılıyor.

Ata-Seven'ciğim,
Gerçekten çok yararlı bir kaynak olmuş, benim de bir çoğu bildiğim şeylerdi ama gıdaların içeriklerini bilimsel olarak açıklamaları çok iyi olmuş. Öğrendiğim şu bilgi bile bana yetti on aylık bebeğin annesütüne ek olarak günlük 300 kalori alması gerektiğini ve altında verdiği tek örnekle aşağı yukarı neler yedirmek gerektiğini görmüş oldum.

bende ekim 2010 annesi olarak son bi kaç sayfayı okudumda genelde dertler aynı, memede uyumak istiyen bir turlu yataklarında yatmak istemeyen bebişler, sanki sorunu çözmuşde cevap yazacakmıs gibi bir giriş oldu ama ben de aynı dertden muzdaripim kızım bir çorba içiyor bide beni emiyor akşamları yatarkende çorba içirmek pek kolay olmuyor uykusu geldiği için, biberondan da hiç bir şey içiremiyorum sağdıgım sutude, mamayıda reddediyor sadece su, sadece emdgi içinde doymuyor sanırım. sabaha kadar mızıltı dinliyorz uyanıyo 2 dk emiyor uyuyo saatde iki saatde bir uyanıyor napcam bilmiyorum,kuzum zayıfladıda yani eskisi gibi kilo almıyor cok yavasladı alımı iki aydır 200 gram almıs nerdeyse 9 200 gr oolmus eskiden nasıl tombişti şimdi daha çıtı pıtı oldu normal mi az yedigine mi bilemiyorum. bazı cocuklar var sütlerini yada mamalarını biberondan çeke çeke uyuyorlar gecede uyanırlarsa anneleri bi biberon veriyor ohh ikiside uykuya, ben sabahta işe geliyorum napcam bilmiyorum normal hayat sıfır devamlı yorgunluk uykusuzluk, her ne hikmetse babasıda geceleri bizi duymaz bile ama o da hep uykusu var ve yorgun bu da beni sinir ediyor belirteyim dedim

sunnet konusunda da benim görumcem ankara baskentde hastanesnde dogum yaptı, sırf doktorlar bebekken kolay olur dedikleri için dogumdan yarım saat sonra sunnet yaptrdı ve gayetde kolay oldu ordaki genel cerrah yaptı galiba, hiç öyle aglaam krizi su bu olmadı bebek anlayamadı bile pek kıpırdıyamadıgı içinde korumasıda kolay oldu kolayca halletdi bu işi yani bilginiz olsun diye yazdım erkek annelerine

bebekler doğduğu ilk 7 gün içinde sinir sistemi gelişmediği için acıyı hissetmezler bilginize doğar doğmaz daha kolay tabiki :82:

emisa hoşgeldin aramıza,tabii bizden önce başlayıp ara vernelerden miydin bilemiyorum ama :)
büyük ihtimalle aç olduğu için uyanıyodur.oğlum 45 dk da bir uyanıyor,sebebi tam belli değil tabii ama burdaki yazsılarmızdan ortak sonucumuz emen bebeklerin bu şekilde uyandığı.bir de çalışan annenin emen çocukları özellikle diye de ilave edeyim
bu aylarda kilo alımları zaten eskiye oranla çok olmazmış,ayrıca sıcak falan derken,iştahalrı azalabiliyor.

aslında doğum yaptığım hasatnedeki doktorumuz doğumdan sonra sünneti uygun bulmamıştı.organ gelişimi yok o yüzden en azındna bir süre organ gelişimi olsun öyle yaptırın demişti.bana mantıklı geldi o zaman.

ben asıl eşinle ilgili cümlene koptum çünkü eşim de ayn ı durumda ben de çalışıyorum ve eşim de duymaz ağladığını falan.ona rağmen hep yorgun ve uykusuz diyo ki böyle olma sebebim senin moralinin bozuk olması,o yüzden kaliteli uyuyamıyomuş

boşver canım,sen onu,ben öyle yaptım,sinir bozunca daha da depresyonik oluyo insan.ben uykusuzluğa inat,geziyorum hep.oğlumu da alıp geziyorum.arkadaşlarımla görüşüyorum. akşam ailece çıkıyoruz falan.bence sen de dene.uykusuzluğa çözüm yok madem,düzelene kadar kendimi bozmayalım bari..

bir önerim olacak canım sana ...

bazı bebekler özellikle emen bebekler ek gıdaya geç ya da yetersiz geçerlerse ileride besinlere karşı reddetme yaşıyorlar .... ona yemek işini başına dikilip bir seramni halinden bir süre çıkar iztersen yani eline kemirebileceği birşeyler var mesela en sevdiği çizgi filmi ya da reklamı izlerken kaptır ...

galeta,trabzon ekmeği ver sert kısımlarından dişi kaşıdıkça hoşuna gider oğluma haftada 2 kere verdiğim tek çıtı pıtı tarzı şey gofret.... ülkerin fındıklı gofreti hm bulaşmıyor oraya buraya hemde çıtır çıtır yiyor yarısını tuttur eline... meyve ver ki bu benim oğlumda geçerli değil ama kimi çocuk meyveyi ısırıp yemeye bayılır...

yani yeme güdüsünü ateşlemek gerek doktorum ek gıdaya geçiş sürecinde beni uyarmıştı ... bu dönemde hiçbir öğünü atlama ki mide gelişimi başlasın zamanla bu besinlere alışmazsa midesi almayacak ve reddecektir diye

oğlum öğle yemeğinde bir köfte yayla çorbası biraz kadayıf tatlısı ve kemirmelik ekmek yedi....doymadan reddetmiyor kaşık gelmeden ağzını açıyor çok şükür o konuda sorunum yok ama az emzirebilen bir anne olarak ek gıda konusunda gerçekten tez yazacak kadar uğraştım diyebilirim...

artık yaşlarına geldiler bu yememe işini huy yaparlarsa çok zor olur hele ki çalışan bir anneye ....inşallah işe yarar yemesi düzene girer canım ...

hoşbulduk

ben arada okurumda, her zaman katılamıyorum. işlerim yoğun olmadığı zamanlarda kaçamak yaparım internete böyle

yapcak bişey yok zaten anne olmanın yan etkisi uykusuzluk yapıyor, allahın hikmeti işte bebeğin sorumluluk duygusunu kadınlara vermiş,eğer erkeklere verseymiş onlar heralde yorgunluktan ölürlermiş

e peki ne yedireyim benim minik kuşa ben yatarken o da uyusa bende uyusam var mı bi önerisi olan

ataseven canım sölediklerine aynen katılıyorum,sadece bir farkla fındık ciddi alerji risk taşıyor.oğlumu bal,inek sütü,çilek,fıstık dışında bir de fındık vermiyorum henüz.
Ata da armut kemirmeyi pek sever,bir de bebek ekmeği var etinin kızarmış ekmek gibi, ama tuzsuz.diş kaşıntısı için bire bir.çok da şeker görünüyolar ellerinde yiyecekle
ben verirken yemedi geçen gün,minik peynirli pide vardı,elleriyle mıncıklayarak nası yedi anlatamam.tabi mama sandalyesinin 1 metrekare alanını da...
olsun yeter ki yesinler..

Son düzenleme:

tatlım alerjik bir bebekse zaten onun beslenme düzeni apayrı kendi adıma rüzgar ata da azardan denedim bazı besinleri çilek fındık gibi zaten artık yaşlarına yaklaştılar ben önden baktırıyorum tadına hep açıkcası oğluma....

mesela yoğurt pek sever oğlum ama kışın bağışıklık güçlensin diye kefir vericem ve kefiri 5 aylıkken arada verip tadını öğrettim...

bir küçük bilgi kefir iştah içinde iyidir kışa öneririm ....

mrb kızlar
bizdede uyku ve yeme problemi var...şuana kadar hiç deliksiz uyumadı
ben gece mamasını bıraktırmayı deneyeceğim alışkanlık haline getirdi çünkü gece mamayı emdiği halde mama içmese ortalığı yıkıyor.arkadaş gece mamasını bıraktırdı kuzusu maşallah sabaha kadar uyumaya başladı
bir de ilk adım aykkabısı alan var mı kuzusuna?

canım çorba seviyorsa eğer,kıvamlı bir yoğurt çorbası,yayla çorbası yedirebilirsin.ben şu tahıllı,tahıllı ballı falan gece mamalarından yedirdim bi ara.bayaa tok tutuyor.onları da kıvamlı hazırlıyodum,böylece uzun zamana almıyor yedirmesi uykusu geldiğinde.ben şu ara devam sütü içiriyorum gece yatmadan,biberon uykusunu getiriyor,gerçi gece sık uyanmasına hiçbişi mani olamadı ama belki seninkinde işe yarar,açlıktan uyanıyosa..

tüm ekim annelerinin kandili mübarek olsun

babsıyla bir saatir oynayan oğlumun şirinliklerine dayanamayıp onlara katılmaya gidiyorum

benim alerjilerim var o yüzden bu saydıklarımı tattırmaya korkuyorum walla.ablamın kızı da bana çekmiş,1,5 yaşında tırnak ucuyla fındık verdi,çocuk şişmeye başladı,gece acillerdeydik.

onlar dışındaki herşeyi tattırıyorum ben de.akşamları biz ne yersek Ata da yiyor hem aynı sofrada yemek olunca iştahı da açılıyo
kefirin faydalarını okumuştum,kendim tadını hiç sevmedim,zaten ben tatlıcıyımdır,ama oğlum ekşi tatlara bayılıyor.kefir iyi bir fikir,oğluma da tattırayım bakalım,umarım severek içer.

ben devamlı eline bişeyler vermesini söylüyorum anneme bende veriyorum hurma, salatalık,ekmek, elma vs ne bulursak işte alıyor biraz uğraşıyor bazen büyük büyük koparıyo tükürüyo hemen bitiriyo, bazende emekliyo yerlerde sürüyor bi yerlerde bırakıyor elindekini. öyle tv ye bakıyorda dalıp bakmıyor.küçükken çok gözü takılıyordu engelledik bakmasını devamlı tvdeydi gözü,

şimdi de devamlı etrafta bişeyler bulma karıştırma derdinde, koltukları tırmanma hiç bıkmıyuor ya çıkıyor iniyor çıkıyor iniyor bide arkasına bakıp gülüyor burnunu falan kıvırıp suratı şekilden şekile giriyor kuzumun ay işyerindeyim ya şimdi nasıl özledm
her neyse böyle yani kandırıp yemesi zor oturmuyor hep kaçıyor karsımdan, sandalyesinde de hep kafa yerde eğilip bişeyler alcak sanki yerden eğilip duruyor

Son düzenleme:

agzına mama koymuyor ki sıpa ne sutunu ne kaşık mamasını, zamanında alışırmadım işte anne sutu anne sutu başka bişey vermedik, yeni anne olanlara ilk tavsiyem biberonla mamaya azıcıkta olsa alıştırın oluyor tadımlık olsun arada verip alıştırmak lazımmış, anne sutu herzaman aynı yoğunlukta olmuyor, süt olmadımı vay haline annennde bebegnde kabus

hurma da verin bebeklerinize hurmada her vitaminden belli oranda varmıs ben yıkayıp eline veriyorum bazen guzel yiyor bazende yemiyor ama ne yese kardır

birde ben maden suyu veiryorum bebegime tabi ki gazını cıkartıp baya uzun zaman alıyor sallaya sallaya cıkarmak ama çok mineralli oldugu için uğrasıyorum verirseniz gazını ii çıkarın co2 gazı almasın bebekler

ooo ne güzel burası baya hareketlenmiş

bizimkinin uyku sorunu da yemek sorunu da her gün değişiyor artık. herhalde büyüme atakları diye düşünüyorum. Artık iyice bilinçlendi çevresine karşı, bize karşı, tatlara, seslere karşı belki de normaldir bu durumları.

Mesela bizimkisi yemek sorunu var mı yok mu bilemiyorum sanırım çok seçici. Her şeyi beğenip yemiyor,tadına bakıp sevmediyse tükürüyor, sonra diliyle kaşığı itiyor ve kafasını sağa sola çevirip kesinlikle kabul etmiyor. Eğer çok uğraşıp yaptıysam üzülüyorum yemediğinde.
Ama eğer açsa ve tadını severse güzel güzel yiyor ve ben de mutluluktan uçuyorum. Bu kadar erken yemek seçmesini tattırmaya çok erken başlamamıza veriyorum. 3-4 aylık bizimle masaya otururdu anneannesi ve dedesi de ne yiyorsak bir parmak tattırırdı alışsın diye:44: doktora söyleyince çok erken tattırmayın kesinlikle, sonra erkenden yemek seçer zor beğendirirsiniz dedi. Adam nostradamus gibi ne dese oluyor.

Bugün balık çorbası yaptım çok severek yedi limonlu limonlu, mutluyum yani
Meyveleri elinde kemirmeye bayılıyor ama midesine gidip gitmediğinden emin değilim özellikle muzu ve şeftaliyi çok sever. Şimdi yazlığın bahçesinde yediriyoruz ve her öğün sonrasında savaş alanından çıkmış gibi oluyor yerler, üstümüz başımız, 5 öğün Rüzgar ve bahçe dahil yıkanıyoruz:) Kışa düzelir umarım

Balık çorbası deneyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…