hurma da verin bebeklerinize hurmada her vitaminden belli oranda varmıs ben yıkayıp eline veriyorum bazen guzel yiyor bazende yemiyor ama ne yese kardır
birde ben maden suyu veiryorum bebegime tabi ki gazını cıkartıp baya uzun zaman alıyor sallaya sallaya cıkarmak ama çok mineralli oldugu için uğrasıyorum verirseniz gazını ii çıkarın co2 gazı almasın bebekler
agzına mama koymuyor ki sıpa ne sutunu ne kaşık mamasını, zamanında alışırmadım işte anne sutu anne sutu başka bişey vermedik, yeni anne olanlara ilk tavsiyem biberonla mamaya azıcıkta olsa alıştırın oluyor tadımlık olsun arada verip alıştırmak lazımmış, anne sutu herzaman aynı yoğunlukta olmuyor, süt olmadımı vay haline annennde bebegnde kabus
ooo ne güzel burası baya hareketlenmiş
bizimkinin uyku sorunu da yemek sorunu da her gün değişiyor artık. herhalde büyüme atakları diye düşünüyorum. Artık iyice bilinçlendi çevresine karşı, bize karşı, tatlara, seslere karşı belki de normaldir bu durumları.
Mesela bizimkisi yemek sorunu var mı yok mu bilemiyorum sanırım çok seçici. Her şeyi beğenip yemiyor,tadına bakıp sevmediyse tükürüyor, sonra diliyle kaşığı itiyor ve kafasını sağa sola çevirip kesinlikle kabul etmiyor. Eğer çok uğraşıp yaptıysam üzülüyorum yemediğinde.
Ama eğer açsa ve tadını severse güzel güzel yiyor ve ben de mutluluktan uçuyorum. Bu kadar erken yemek seçmesini tattırmaya çok erken başlamamıza veriyorum. 3-4 aylık bizimle masaya otururdu anneannesi ve dedesi de ne yiyorsak bir parmak tattırırdı alışsın diye:44: doktora söyleyince çok erken tattırmayın kesinlikle, sonra erkenden yemek seçer zor beğendirirsiniz dedi. Adam nostradamus gibi ne dese oluyor.
Bugün balık çorbası yaptım çok severek yedi limonlu limonlu, mutluyum yani
Meyveleri elinde kemirmeye baKyılıyor ama midesine gidip gitmediğinden emin değilim özellikle muzu ve şeftaliyi çok sever. Şimdi yazlığın yediriyoruz ve her öğün sonrasında savaş alanından çıkmış gibi oluyor yerler, üstümüz başımız, 5 öğün Rüzgar ve bahçe dahil yıkanıyoruz:) Kışa düzelir umarım
Balık çorbası deneyin derim.
Ekim anneleri hepinize günaydın,
Sevgili Ariburnu,
bebişin çıkardı mı poşeti çok merak ettim, İnşalah sorunsuz çıkarır canım, güzel haberlerini bekliyoruz.
Sevgili 3kilo1milyon,
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler umarım biz de öyle titiz ve işini iyi yapan birini buluruz da sorunsuz atlatırız şu işi, çok kafama takılıyor.
Ata-Seven'ciğim,
Gerçekten çok yararlı bir kaynak olmuş, benim de bir çoğu bildiğim şeylerdi ama gıdaların içeriklerini bilimsel olarak açıklamaları çok iyi olmuş. Öğrendiğim şu bilgi bile bana yetti on aylık bebeğin annesütüne ek olarak günlük 300 kalori alması gerektiğini ve altında verdiği tek örnekle aşağı yukarı neler yedirmek gerektiğini görmüş oldum.
bugün oğlum buz dolabı poşetiyle oynuyordu. bende karsısındaydım ama çamasır katlıyordum arada onada bakıyordum bi ara ağzını oynattığını gördüm sonra posete bi baktım büyük bi kısmı yok yani poşeti yemiş:2: napıcamı sasırdım hemen doktoru aradım korkma onu sindiremez ve kakada cıkar dedi ama sabahtan beri bekliyorum henüz göremedim varmı böyle bi durumla karsılasan???.. nekadar dikkat etsekte boş işte gözümğn önünde engel olamadım..
arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım ama çoğunluk anneler tv karşısında yemek yedirmeye çalışıyorlar halbuki tv seyretmek bebek için çok sakıncalı otizm hastalığının başlangıcı olduğunu bilmiyorlarmı acaba :26: bir iki derken alışıp gidiyorlar tvye sonrada istersen ayrıl iki yerinden sesimi duyurucam diye dönüp bakmıyorlar tv den kafasını kaldırıp ben çok üzülüyorum tvye odaklanıp kalan çocuklaramüzik açmayı deseniz karşısında dans ederek bi kaşık iki kaşık derken biter gider yemeği ben öyle yapmaya çalışıyorum yemek sorunumuz yok ama eğlenmesi için... ben yaşamadığım için bu sorunu bilmiyorummu acaba sıkıntılarını ne yapıcanızı şaşırıyorsunuzdur eminim ama nolur tvye odaklanmasına izin vermeyin
esin bana balık çorbasının tarifini verebilirmisin rica etsem
bende duydum tv ot,zm hastalıgına sebep oluyormus ama çocuğuda tvden soyutlayamıyorum özellikle reklamlar cıkınca resmen kitleniyor önüne geçip turlu sebeklikler yapıyrum bakmasın diye eliyle beni itiıp illaki bakmaya çalısıyor..
geceleri yatakta kalkıp oturuyor üstelik bizim yanımızda yatıyor düşücek diye uyuyamıyorum ve uyutamıyorum beşiğini istemiyor nasıl ayırıcam bir haftadır böyleyiz nazar değdi kuzuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?