2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım ama çoğunluk anneler tv karşısında yemek yedirmeye çalışıyorlar halbuki tv seyretmek bebek için çok sakıncalı otizm hastalığının başlangıcı olduğunu bilmiyorlarmı acaba :26: bir iki derken alışıp gidiyorlar tvye sonrada istersen ayrıl iki yerinden sesimi duyurucam diye dönüp bakmıyorlar tv den kafasını kaldırıp ben çok üzülüyorum tvye odaklanıp kalan çocuklara müzik açmayı deseniz karşısında dans ederek bi kaşık iki kaşık derken biter gider yemeği ben öyle yapmaya çalışıyorum yemek sorunumuz yok ama eğlenmesi için... ben yaşamadığım için bu sorunu bilmiyorummu acaba sıkıntılarını ne yapıcanızı şaşırıyorsunuzdur eminim ama nolur tvye odaklanmasına izin vermeyin

hurmayı bende veriyorum ama maden suyunu hiç duymamıştım midesine nasıl olurki :26:

esin bana balık çorbasının tarifini verebilirmisin rica etsem

Canım ya işte ilk tecrübelerimiz yanlışlarımız da oluyor tabi ki. Sen zamanında alıştırmadım yemiyor diyorsun. Ben de zamanından önce ne varsa tattırdım şimdi o da çok seçici oldu. Severek yediği şeyler de çok az.

Canim tarifini verir misin balik corbasinin?

herkese hayırlı kandiller...
bugün iki defa kaka yapotı ikisindede göremedim malesef ama annemve kayın valdemin tecrübelerine dayanarak rahatlıyorum sen görmezsende korkma o çıkmıstır diyolar zaten seffaf ve küçük parçalar halinde yutmuşş. şimdilik bi problem var gibi durmuyor.. işte böylee:) bu arada bugün oğlusum kendi tutunmadan 3-4 adım attı çok mutluyum

meraklanma canım bir şey olmaz inşallah.bizimki de geçende havlu peçetinin karton kısmı oluyor ya onunlar oynarken bir baktım kemirmiş ve koparmış hemen aldım ama çoktan yuttum.dr da senin dr un dediği gibi sindiremez atar vücuttan dedi.ne kadar dikkat etsek de olacak sanırım böyle durumlar arada.

bende duydum tv ot,zm hastalıgına sebep oluyormus ama çocuğuda tvden soyutlayamıyorum özellikle reklamlar cıkınca resmen kitleniyor önüne geçip turlu sebeklikler yapıyrum bakmasın diye eliyle beni itiıp illaki bakmaya çalısıyor..

ben tvyi açmıyorum o uyanıkken doğal olarakta varlığının farkında olmuyor bi kaç kere baktı bu ne acaba edasıyla kitlenip kalmıştı o günden beri açmıyorum müzik dinletiyorum sık sık

kızlar selam.iki gündür giremiyordum.ne olmuş bizim topic böyle.iyice hareketlenmiş.süper olmuş.güzel paylaşımlar var.

fındık ben yediriyorum.artık yaşına yaklaşıyorlar.açıkçası alerji riski olduğunu bilmiyordum.ama iki haftadır ceviz,fındık,badem karşımını kahvaltıda ekmek içine karıştırıp veriyorum.bazende muz ve pekmezle veriyorum.

tv karşısında yeme konusuna kesinlikle katılıyorum.bir ara çok iştahsız olduğu zaman tv karşısında yedirmeye çalışıyordum.sonra zararlı olduğunu öğrenince kestim.artık doruk uyumadan tv açmıyorum.çocukların hayal dünyasındaki ve düşünme gelişimini olumsuz etkiliyormuş.kendi yaratıcılıklarına ve düşünme yetenekerine set vuruyormuş.dr da en az iki yaşına kadar tv izletme diye tavsiye etmişti.yeme olayını düzene koyduk şükür.3 ana 2 ara öğünle.

dün dr kontrolümüz vardı.boyu güzel 3 cm uzamış ama kilosu alması gerekenden 200 gr kadar az.350 gr almış sadece.dr normal dedi ama ben biraz üzüldüm.emekliyor dimi dediğinde yürüyor diyince dr da şaşırdı.yürüttü hatta.acelecei senin oğlan dedi.üstte iki diş patlamış.ama alttekiler yakın zamanda çıkacak gibi görünmüyor dedi.bir de önceki gün eşimin kuzeni sanki ayağı biraz eğri gibi falan dedi ki bana hiç öyle gelmedi.ama insan telaşlanıp acaba diyor.dün dr a onu da sordum.daha detaylı baktı gayet normal sorun görünmüyor dedi.ama delinin biri bir taş atmış biz tamamen aklımızdan çıkarmak için test yapalım dedi.kemik filmi ve kan test yaptı.eşim bugün sonuçları almaya gitti.şükür herşey yolunda demiş.sorun yok yani.ama ben kan sonuçlarına baktım.artık hamilelikten falan kan testlerinde uzman olduğum için biraz anlar oldum.herşey normal görünen değerler arasında ama lenfosit diye bir değer var o normalin biraz üzerinde.yarın dr arayıp sorucam bunun anlamı ne diye.acayip kafama takıldı.yarın bir olsa da sorsam.dr bir şey olsa söylerdi heralde diyorum ama merak ediyorum.bizde durumlar böyle kızlar.
bu arada herkesin kandili mübarek olsun.bugünün hürmetine Allah hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin,uzun güzel ömürler versin inşallah kuzucuklarımıza.

balık çorbası tarifi isteyenler ben kendi yaptığım çorbanın tarifini yazayım size.
1 adet balık (mezgit,lüfer,somon olabilir ben somon yapıyorum)
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
yarım limon suyu
biraz kereviz sapı
tereyağ

balığı önce soğuk suda yıkıyorum.patates,soğan,havuç küp küp doğtaıp tencereye koyuyorum.üzerine balığı koyup yklaşık 2 su bardağı su koyup ocağa koyuyorum.yarım saatten biraz fazla haşlıyorum.sonra balığı üzerinden alıp kılçıklarını çıkartıyorum.balığı küçük küçük didikleyip tencereye geri koyuyorum.diğer haşlanan malzemelerle karıştırıyorum.tavada da un ve yağı kavuruyorum.diğer karışıma ilave ediyorum.bir de küçük küçük doğrayıp kereviz saplarını ilave ediyorum15 dak kadar daha pişirdikten sonra hazır oluyor.ocağı kapatınca çok ama çok az tat versin diye karabiber koyuyorum ve limon suyu ekliyorum.bizimki severek yiyor bu çorbayı.bazen kereviz olmadan da yapıyorum.somon çok faydalı demişlerdi.ama ızgarada dağılıyor hemen bende böyle çorbasını yapıyorum.afiyet olsun bebişlere..:)))

Selam kızlar:)))
dün internetimde problem olduğu için sürekli kesilip durdu ve çorbanın tarifini veremedim gitti:))
Bu arada çorbayı ben internetten bakıp bulmuştum aedk'nin yaptığı gibi bir tarifti ama bizimkini annem yaptı:76:

Patates havuç koyamadık çünkü bitmişti.
her şey göz kararı olduğu için de miktar veremiycem:26:

Balık çorbası:
Biz löp et balıktan 3-4 parmak kadar kestik suda haşladık.
haşlanan etleri didikledik
aynı suya, 3-4 diş sarımsak ve soğan rendeledik, arpa şehriye koyduk kaynattık, didiklenen balıkları da ekledik.
Terbiyesi için:
Kaynayan çorbadan biraz alıp içine bir yumurta sarısı ve yarım limon koyup çırptık, karıştıra karıştıra geri ekledik.
Birazcık da karabiber ve işlem tamam

tabi patates ve havuç olsaydı çok güzel giderdi, belki biraz da maydanoz rendesi. Afiyet olsun bebişlere

Son düzenleme:
Neyseki bizim evde televizyon sadece geceleri açılır film ve haber izlemek için. o yüzden bizimki tv'yi kara dev bir kutu olarak görüyor ve sadece kablolarıyla ilgileniyor. Bir aralar digitürk'ün müzik kanallarını açardık klasik müzik eşliğinde akvaryum görüntüsü olurdu o zaman da çok ilgilenmezdi gerçi.
Bence de o kadar hareketli, hızlı ve karışık görüntüler, bizimkilerin henüz sünger gibi olan ve her şeyi hızla kaydeden beyinlerine fazla ve tehlikeli gelir. Hele ki reklamlar ben bile biraz izlesem başım ağrıyor çok fazla uyaran var. Zaten bebişler de reklamlarda neye uğradıklarını anlamaya çalışırken yiyorlardır farketmeden ki öyle de yazık, hipnotize edip yedirmek. Ben, annem ya da babası şebek şaklaban oluyoruz bazen yesin diye ama yine de reklamda yedirmekten iyidir. Kızlar onların tertemiz beyinlerine, ışıl ışıl gözlerine yazık. Kıyamam ben. Bilgisayara bile çok onun yanında girmek istemiyorum ama kaçamak yapıyorum arada :82:
hayatla tek bğlantım gibi

kızlar merhabalar....gerçekten şenlenmiş topik,benim cimcimem evde meyye diye yırttırıyor :) ablasının adı sümeyye ya ona bağırıyo zilli...bide şikayet etmeyi öğrenmiş kızınca emekleyerek geliyor bişeyler anlatıp gidiyor,büyüdüler yaaa

Ohh ohh hepten şenlenmiş =) Kandil gecesi annemde kaldım çok kalabalıktı çocuğum gece 2ye kadar uyuyamadı. Yabancıları görünce de ağla ağla bir hal oldu. Odaya kapadım kendimi, saatlerce emdi beni, sömürdü resmen. Tövbe ettim vallayi evimden rahatı yok. Kız elime geçmiyor annemlerde, kardeşlerim babam falan başının üstünde taşıyor ama yeme düzeni falan bir şekilde bozuluyor.

Bizim de biberon sorunumuz devam ediyor. Dün Pınar'ın devam sütünden aldım. Bu sabah cicibebe ile verdim sevdi sayılır 50 ml içti bayram ettim yani. Toz formül sütlerden hoşlanmıyor bizim kız oldu bitti, artık almayacağım. Zaten yaşı da yaklaştı, Pınar ile devam ederim bir süre. Tv karşısında ben de yedirmiyorum sandalyesinde şaklabanlık yapıyorum zar zor yiyor. Yarından itibaren bir liste yapıp mutlaka ona uymayı planlıyorum. Birkaç gündür çok saldık, yeme saati uyku saati derken. Gece de sütlü tahıllı mama aldım ondan vereceğim. Bizimkinin karnı tok oluyor ama bir şekilde uyanıyor, ahhh ahhhh geçen aya kadar bir kere bile uyanmazdı geceleri =( Biran önce düzene girmek lazım. Bu arada ben hâlâ balık vermedim. Bir iki kere biz yerken ağzına vermiştim ama o kadar. Balık mevsimi değilmiş çünkü daha. 1 Eylülden sonra taze mezgit, somon, lüfer arayışlarına geçeceğim. İnşallah beğenir sıpa.

geceleri yatakta kalkıp oturuyor üstelik bizim yanımızda yatıyor düşücek diye uyuyamıyorum ve uyutamıyorum beşiğini istemiyor nasıl ayırıcam bir haftadır böyleyiz nazar değdi kuzuma

ohhh uyuttum nihayet.
sevgili mestcan, gerçekten de haklısın düzen için ev gibisi yok. ben iki aydır evimden uzağım, şimdi annemlerde yazlıktayım, ne uyku ne yemek düzen bir türlü oturmuyor. evimi de özledim. bir yandan da annemle daha rahatım neredeyse o yapıyor her şeyi
emzirmek ve uyutmak hariç. bakalım gidince nasıl alışacağım eski düzene iyice de hareketlendi.

geceleri yatakta kalkıp oturuyor üstelik bizim yanımızda yatıyor düşücek diye uyuyamıyorum ve uyutamıyorum beşiğini istemiyor nasıl ayırıcam bir haftadır böyleyiz nazar değdi kuzuma

Ben de asla yatıramam bizimle o kadar hareketli ki. ayağa bile kalkar gider biz uyurken korkarım. Hatta otelde iki gece uyuyamamıştım o bizimle yatarken. sonra artık uykusuzluktan ölmeyeyim diye gece vakti kalktım fular gibi bişeyle belinden koluma bağlayıp mışıl mışıl uyumuştum. en azından o uyuduğu sürece

Ayşe de uyudu, bakalım bugün kaç kez uyanacak. Öğlen tam üç buçuk saat uyudu, yanına yatmıştım ben de uyumuşum =) Dün geceden sonra ikimiz de yorgun düştük. Sabah uykusunu çok seviyor ama yarın erkenden kaldıracağım ben kalkmasam bile babamız erken uyanıyor o kaldıracak. Oruç tuttuğum için sütüm de eskisi kadar çok değil, mecbur düzene girmeliyiz. Bu dönemi de kolayca atlatırız inşallah, hepimize kolay gelsin. Bu arada hayır'ı iyiden iyiye öğrendik. Arada ben hayır deyince o da bana bağırıyor. Babası söyleyince dudak büzüp ağlıyor hemen ama bana cevap veriyor sıpa.

Ayrıca esinrüzgar çocuğu eline bağlama olayına bayıldım, annelik güdüsü bu olsa gerek =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…