Selam kızlar:)))
dün internetimde problem olduğu için sürekli kesilip durdu ve çorbanın tarifini veremedim gitti:))
Bu arada çorbayı ben internetten bakıp bulmuştum aedk'nin yaptığı gibi bir tarifti ama bizimkini annem yaptı:76:
Patates havuç koyamadık çünkü bitmişti.
her şey göz kararı olduğu için de miktar veremiycem:26:
Balık çorbası:
Biz löp et balıktan 3-4 parmak kadar kestik suda haşladık.
haşlanan etleri didikledik
aynı suya, 3-4 diş sarımsak ve soğan rendeledik, arpa şehriye koyduk kaynattık, didiklenen balıkları da ekledik.
Terbiyesi için:
Kaynayan çorbadan biraz alıp içine bir yumurta sarısı ve yarım limon koyup çırptık, karıştıra karıştıra geri ekledik.
Birazcık da karabiber ve işlem tamam
tabi patates ve havuç olsaydı çok güzel giderdi, belki biraz da maydanoz rendesi. Afiyet olsun bebişlere
Ben de asla yatıramam bizimle o kadar hareketli ki. ayağa bile kalkar gider biz uyurken korkarım. Hatta otelde iki gece uyuyamamıştım o bizimle yatarken. sonra artık uykusuzluktan ölmeyeyim diye gece vakti kalktım fular gibi bişeyle belinden koluma bağlayıp mışıl mışıl uyumuştum. en azından o uyuduğu sürece
herkes yazlıkta tatilde valla kıskandım.ben pazar ve iki haftada bir cts dışında tatil yapamıyorum.bizim işler yazın yoğun bu yüzden sadece kışın tatil var.o da pek işe yaramıyor.ama bayramda günübirlik bir gece hotele gidicez.az ama ne yapalım onunla avutucam kendimi(
bugün ben iftara yemek hazırlarken eşim ilgileniyordu doruk la.bababımızın bir anlık dalgınlığıyla oğluş ağzını yatağın kenarına çarpmış.dudağı biraz kanadı yavrumun.aklım gitti , çok korktum.hemen buz falan sürdüm ama çok az şişti.eşimde çok korktu kıyamam ona da birşey diyemedim.ilk zaiyatımızı verdik yani.o kadar hareketliki hızına yetişmek çok zor.hele de işten gelince zaten yorgun oluyoruz mahvediyor bizi.akşam misafirler vardı.kesin hiperaktif bu dediler.çok dikkatli olmamız lazım.Herkes yürüyünce daha zor diyordu da inamıyordum.hakikaten çok zormuş.
bugün ben iftara yemek hazırlarken eşim ilgileniyordu doruk la.bababımızın bir anlık dalgınlığıyla oğluş ağzını yatağın kenarına çarpmış.dudağı biraz kanadı yavrumun.aklım gitti , çok korktum.hemen buz falan sürdüm ama çok az şişti.eşimde çok korktu kıyamam ona da birşey diyemedim.ilk zaiyatımızı verdik yani.o kadar hareketliki hızına yetişmek çok zor.hele de işten gelince zaten yorgun oluyoruz mahvediyor bizi.akşam misafirler vardı.kesin hiperaktif bu dediler.çok dikkatli olmamız lazım.herkes yürüyünce daha zor diyordu da inamıyordum.hakikaten çok zormuş.
ohhh uyuttum nihayet.
sevgili mestcan, gerçekten de haklısın düzen için ev gibisi yok. ben iki aydır evimden uzağım, şimdi annemlerde yazlıktayım, ne uyku ne yemek düzen bir türlü oturmuyor. evimi de özledim. bir yandan da annemle daha rahatım neredeyse o yapıyor her şeyi
emzirmek ve uyutmak hariç. bakalım gidince nasıl alışacağım eski düzene iyice de hareketlendi.
ah canıımm..biz de 2 gün oldu yazlıktan döneli. nasıl alışmışım,herşeyi annemin yapmasına. bebiş de sürekli dışarılarda olmaya alışmış, kapıyı gösteriyor sürekli. yazlıkta yanımda yatmaya çok alıştı. 2gecedir yatmıyor bir türlü beşiğinde. sürekli uyanıyor.hayır zaten çok uyanıyordu,abarttı artık. bir de park yataktan almak çok zor artık,kiloları arttı tabi bıcırıkların. belim bişey olacak diye korkuyorm wallahi. çok alçakta kalıyor. ne yapsam bilemedim.
sizler nerde yatırıyorsunuz bebişleri? park yatakta yatıranlar yükseltmek için bişey yaptılar mı acaba??
ah canıımm..biz de 2 gün oldu yazlıktan döneli. nasıl alışmışım,herşeyi annemin yapmasına. bebiş de sürekli dışarılarda olmaya alışmış, kapıyı gösteriyor sürekli. yazlıkta yanımda yatmaya çok alıştı. 2gecedir yatmıyor bir türlü beşiğinde. sürekli uyanıyor.hayır zaten çok uyanıyordu,abarttı artık. bir de park yataktan almak çok zor artık,kiloları arttı tabi bıcırıkların. belim bişey olacak diye korkuyorm wallahi. çok alçakta kalıyor. ne yapsam bilemedim.
sizler nerde yatırıyorsunuz bebişleri? park yatakta yatıranlar yükseltmek için bişey yaptılar mı acaba??
bugün ben iftara yemek hazırlarken eşim ilgileniyordu doruk la.bababımızın bir anlık dalgınlığıyla oğluş ağzını yatağın kenarına çarpmış.dudağı biraz kanadı yavrumun.aklım gitti , çok korktum.hemen buz falan sürdüm ama çok az şişti.eşimde çok korktu kıyamam ona da birşey diyemedim.ilk zaiyatımızı verdik yani.o kadar hareketliki hızına yetişmek çok zor.hele de işten gelince zaten yorgun oluyoruz mahvediyor bizi.akşam misafirler vardı.kesin hiperaktif bu dediler.çok dikkatli olmamız lazım.Herkes yürüyünce daha zor diyordu da inamıyordum.hakikaten çok zormuş.
:96: off anca uyuttum bizimkini 1 saatten fazla oldu :96: yanmdan ayırıp beşiğe alıştırma turlarımız bazen sıkıntılı oluyor beşik ayak sallama derken baktım olmicak tek kişilik bazada sıkışa sıkışa yatırdım yanıma dön dolan tekmele yuvarlan iyica mayıştı son vuruşu sallayarak yaptım :76:
dün ilk defa sazan yedirdim oğluma şükür onu da güzel yedi kefal ve somonu yiyordu zaten... sabiha paktunanın bir videosuna rastladım dün....
0-3 yaş güven verin isteklerini yapın diyor ( birçoğumuzun bildiği gibi)
4-6 yaş örnek olun yani olması gerekeni aile düzeniniz ve davranışlarınızla gösterin( babanın en aktif olması gereken zaman bence)
7 yaş sonrası ise bırakın diyor seçimlerine karışmayın sadece seçenekleri gösterin o zaten olması gerekeni bilir siz soran anlatan değil dinleyen olun..
işte dananın kuyruğu burda kopuyor... aman çocuğum şu kursa git aman şununla görüş böyle giyin şöyle görün yok...
Sevgili Ata-seven güzel bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler.
biliyorum 0-3 yaş arası güven vermek çok önemli herkes öyle söylüyor ama bazen hiç kolay olmuyor bu. Bazen öyle şeyler istiyor ki inatla, izin vermek mümkün değil, çok tehlikeli. Mesela geçen babam bahçeyi suluyordu, bizimkii suya bayılır, bıraksan bütün gün oynar. Neyse hortumu verdik eline, tuttu oynadı, ıslandı sonra bıraktır braktırabilirsen, ne çeşmeyi kapattırıyor ne hortumu bırakıyor, akşam oldu hava serinledi, eller ayaklar buz tuttu yok inadım inat, zorlasam çığlık çığlığa ağlıyor, dikkatini başka şeylere çekmeye çalıştım sanki 4 yaşında unutmuyor. En sonunda üşümesin diye ağlamasını göze aldım içeri soktum, üstünü değiştirmeye çalışıyorum ama nasıl bir ağlamak, morara morara, duyan sanırki ben çocuğa işkence yapıyorum, canını yakıyorum. ağlarken bi de kusmasın mı sinirinden, çok korktum valla. Hemen götürdüm çeşmenin başına verdim hortumu sanki hiç bir şey olmamış gibi başladı gülmeye, ama bu sefer de ben ağlıycam artık el kadar bebek istediğini yaptırıyor. o değil hasta olacak. Çok gözüm korktu valla çook. Nasıl olucak bu işler.:95:
Sana katılıyorum Esinrüzgar. Gerçekten de çok zor bir denge. Güven verelim derken her istediği yapılan arsız bir çocuk olmasından çok korkuyorum.
Bu arada herkese iyi bayramlar. Bebişlerimizle birlikte şeker gibi nice güzel bayramlara kavuşuruz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?