2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

herkes yazlıkta tatilde valla kıskandım.ben pazar ve iki haftada bir cts dışında tatil yapamıyorum.bizim işler yazın yoğun bu yüzden sadece kışın tatil var.o da pek işe yaramıyor.ama bayramda günübirlik bir gece hotele gidicez.az ama ne yapalım onunla avutucam kendimi(

canım senin tarif de süpermiş.yarın balık günümüz.senin tarifi denicem.dönüşümlü yaparım artık beğenirse bizim sıpa.

bi gece ateşlenmişti kıyamadım yanımda yatırdım bi alıştı bırakmadı bi daha yatırıyorum kalkıyor beşikten illa yanımıza gelicek iyi güzelde uyumuyoki yine kıpır kıpır geçenlerde düştü zaten ödüm koptu :78: ben bağlasamda çocuk benle savrulur yere ben rahat uyumamki çok fena dağınık yatarım o var diye usturuplu olmaya çalışıyorum

bizimde tatilimiz yok

bugün ben iftara yemek hazırlarken eşim ilgileniyordu doruk la.bababımızın bir anlık dalgınlığıyla oğluş ağzını yatağın kenarına çarpmış.dudağı biraz kanadı yavrumun.aklım gitti , çok korktum.hemen buz falan sürdüm ama çok az şişti.eşimde çok korktu kıyamam ona da birşey diyemedim.ilk zaiyatımızı verdik yani.o kadar hareketliki hızına yetişmek çok zor.hele de işten gelince zaten yorgun oluyoruz mahvediyor bizi.akşam misafirler vardı.kesin hiperaktif bu dediler.çok dikkatli olmamız lazım.Herkes yürüyünce daha zor diyordu da inamıyordum.hakikaten çok zormuş.

Çok geçmiş olsun canım. Gerçekten de bu bebişleri zaptetmek her geçen gün daha da zorlaşıyor.

çok geçmiş olsun.. Büyükler diyorya düşe kalka büyürler diyee. Gerçektende öyle olucak galiba..bizimkide çok düşüyor yüremeye çalısırken böyle yürüyünce napıcaz bilmem.. Allah beterinden korusun .. :26:

ah canıımm..biz de 2 gün oldu yazlıktan döneli. nasıl alışmışım,herşeyi annemin yapmasına. bebiş de sürekli dışarılarda olmaya alışmış, kapıyı gösteriyor sürekli. yazlıkta yanımda yatmaya çok alıştı. 2gecedir yatmıyor bir türlü beşiğinde. sürekli uyanıyor.hayır zaten çok uyanıyordu,abarttı artık. bir de park yataktan almak çok zor artık,kiloları arttı tabi bıcırıkların. belim bişey olacak diye korkuyorm wallahi. çok alçakta kalıyor. ne yapsam bilemedim.

sizler nerde yatırıyorsunuz bebişleri? park yatakta yatıranlar yükseltmek için bişey yaptılar mı acaba??

park yatakta yatırıyorum bende öğlen uykumuzu orada geçiriyoruz gece uykusu bizimle çok zor oluyor eğilip alması kuyudan alır gibi yükseltsen atar kendini aşağıya

:96: off anca uyuttum bizimkini 1 saatten fazla oldu :96: yanmdan ayırıp beşiğe alıştırma turlarımız bazen sıkıntılı oluyor beşik ayak sallama derken baktım olmicak tek kişilik bazada sıkışa sıkışa yatırdım yanıma dön dolan tekmele yuvarlan iyica mayıştı son vuruşu sallayarak yaptım :76:

dün ilk defa sazan yedirdim oğluma şükür onu da güzel yedi kefal ve somonu yiyordu zaten... sabiha paktunanın bir videosuna rastladım dün....

0-3 yaş güven verin isteklerini yapın diyor ( birçoğumuzun bildiği gibi)

4-6 yaş örnek olun yani olması gerekeni aile düzeniniz ve davranışlarınızla gösterin( babanın en aktif olması gereken zaman bence)

7 yaş sonrası ise bırakın diyor seçimlerine karışmayın sadece seçenekleri gösterin o zaten olması gerekeni bilir siz soran anlatan değil dinleyen olun..

işte dananın kuyruğu burda kopuyor... aman çocuğum şu kursa git aman şununla görüş böyle giyin şöyle görün yok...

Ayy canım yaa, kolay gelsin sana beni de şimdiden gitme stresi sardı bayram sonu dönüyorum ben de, artık başbaşa kalıcaz bütün gün oğluşumla, beni ne güzel hırpalar şimdi bütün gün anneciiiim Neyse artık o düzene de alışırız zaten daha 5 kilo fazlam vardı gitmesi gereken:82:

bizimkisi babasına da çekse bana da çekse kaçış yok deli yatacaktı zaten, öyle de oldu evde parmalıklı bebek karyolası vardı çilek'in onun içinde bütün gece oradan oraya yüz pozisyon değiştirirdi, arada parmaklıklara tutunup ayağa bile kalkardı. O yüzden tatilde dedim hayatta başka bir yerde yatıramayız uzun da tatil olacak ya, hemen park yatak aldık ilk iş. Evet çok derin, evet çok zor yatırıp kaldırmak ama ne yalan söyliim yanımda yatırmaktan çok rahat oldu. hem o rahat uyudu, hem ben. Bir de öğlen uykularında falan düştü mü, kalktı mı, kıpırdandı mı diye gözüm arkada kalmadı. Şimdi de uykuda istediği yere dönsün dursun

4-5 yaşa kadar kullanılabilen bebek karyolalarından var ya bence alabilirseniz ondan alın, bebekler için en iyisi onlar. Parmaklıkları olması çok önemli artık iyice hareketlendiler, ayağa da kalkınca uyanır uyanmaz koşmak isterler.

Canım benim çok geçmiş olsun. Ne kadar dikkat etsek de düşüyorlar artık. Bizimki dişleri çıkmaya başladıktan sonra kaç kere dudağını, dişini kanattı hem de göz göre göre, oturduğu yerden bir şey almaya çalışıyor hoop çenesinin üzerine, sehpaya tutunup kalkmak istiyor hoop kayıyor dişini çarpıyor. Hem de ben bakıp dururken anlık. böyle küçük kazalara alışmak lazım artık, insanın içi gidiyor gerçi ama Allah büyük kaza yaşatmasın. Allah korusun tüm bebişleri. Amin.

bizde çok zor uyuyoruz yatırıyorum yarım saat sonra hoop kalkıyor hiç abartmıyorum gözüm saatte hep sallarken tam 2 saat 15 dakika salladım ayaklarımda bigün :96:zaten bir saatten önce kesinlikle uyumuyor sallasamda pışpışlasamda ne etsem uyumaz kolay kolay uyku semeside olmuyo hani böle sersemlemede yok hiç ne biçim genleri var anlamadım baba evde olduğunda atıyorum üzerine bugün sen uyut diyorum uyutunca odasından bi çıkışı var dışarıya perişan halde uyuttum diyor kapıyı kapatmadan bizimkisi kafayı kaldırıp gülümsüyor babanın hali içler acısı o zaman

bu arada hepinizin bayramı mübarek olsun hayırlı bayramlar güzel anneler :87:

Sevgili Ata-seven güzel bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler.

biliyorum 0-3 yaş arası güven vermek çok önemli herkes öyle söylüyor ama bazen hiç kolay olmuyor bu. Bazen öyle şeyler istiyor ki inatla, izin vermek mümkün değil, çok tehlikeli. Mesela geçen babam bahçeyi suluyordu, bizimkii suya bayılır, bıraksan bütün gün oynar. Neyse hortumu verdik eline, tuttu oynadı, ıslandı sonra bıraktır braktırabilirsen, ne çeşmeyi kapattırıyor ne hortumu bırakıyor, akşam oldu hava serinledi, eller ayaklar buz tuttu yok inadım inat, zorlasam çığlık çığlığa ağlıyor, dikkatini başka şeylere çekmeye çalıştım sanki 4 yaşında unutmuyor. En sonunda üşümesin diye ağlamasını göze aldım içeri soktum, üstünü değiştirmeye çalışıyorum ama nasıl bir ağlamak, morara morara, duyan sanırki ben çocuğa işkence yapıyorum, canını yakıyorum. ağlarken bi de kusmasın mı sinirinden, çok korktum valla. Hemen götürdüm çeşmenin başına verdim hortumu sanki hiç bir şey olmamış gibi başladı gülmeye, ama bu sefer de ben ağlıycam artık el kadar bebek istediğini yaptırıyor. o değil hasta olacak. Çok gözüm korktu valla çook. Nasıl olucak bu işler.:95:

Vallaha ben hamileyken bebekli arkadaşlarım en rahat zamanların tadını çıkar diyorlardı. ben ne rahatı bir an önce çıksın da daha rahat edeyim derdim, eskiden millet kaç çocuk büyütürmüş, bir çocuğun nesi o kadar zor olacak derdim. Çoook erken konuşmuşum çoook

annem şimdi diyor ki yaaa gördün mü nasılmış annelik. Gördüm gördüm diyorum
ama tabi her kadının yaşaması gereken bir şey bence, çok özel, zor ama güzel.

herkese iyi bayramlar!

Sana katılıyorum Esinrüzgar. Gerçekten de çok zor bir denge. Güven verelim derken her istediği yapılan arsız bir çocuk olmasından çok korkuyorum.

Bu arada herkese iyi bayramlar. Bebişlerimizle birlikte şeker gibi nice güzel bayramlara kavuşuruz inşallah.

bende park yatakta yatırıyorum.yükseltmek mümkün değil.kesin düşer çünkü.çok deli yatıyor zaten normal bir yatakta yatması imkansız gibi geliyor bana.ama biraz daha büyüsün 1-2 ay kadar sonra değiştirmeyi düşünüyorum.kardeşim oğluna almış yeni bir yatak.çok güzel.parmaklıklı.yerden biraz yüksek.altı çadır gibi içinde oyun oynayabiliyor.ayak tarafında da küçük bir kaydırak var.o da parmaklıklı.oradan kayarak inebiliyor sadece.çok hoşuma gitti.ama henüz bizlere erken sanırım.gece kalkmaları azalınca süper olur.

doğru diyorsun dilka.gerçekten dengeyi iyi ayarlamak lazım.ben sabiha paktuna okuyorum ne zamandır.temel kural 0-3 yaş arası çocuğu ağlatmamak.bu dönemde çocuk şımarıklık kavramını yaratmazmış.ağladığında sakinleştirilmezse anne babaya ve kendine olan özgüven duygusu zedelenirmiş.ben zaten mümkün değil dayanamıyorum ağladığında.şu gece ağlasla ağlasın bakmayın kuralı falan var ya mümkün değil bana göre değil.bir de şımarıklığı çocuğun şımarıklığı olarak değil aradaki ilişkinin şımarıklığı olarak tanımlıyor.bu da bana mantıklı geldi.yani şu an için onların tek ihtiyacı sevgi ve güven duygusu.bizimkide çok inatlaşmaya başladı.elinden birşeyi aldığımız an yıkıyor ortalığı.o zaman ben hemen kucağıma alıp bir iki gezdiriyorum hem ağlamayı bırakıyor hem dikkati dağılıp unutuyor.3 yaşından sonra tabiki her istediğini elde edemeyeceğini öğretme zamanımız gelecek.gerçekten zor işmiş çocuk.sadece besle uyut değil işimiz işin psikolojik gelişimini de düşünmemiz gerekiyor.
bir de çalışan anneler , sabah giderken kesinlikle çocuğun gözünün içine baka baka ayrılmamak gerekiyormuş.ayrıca bak akşam gelicem,anne para kazanıcak falan gibi laflar kesinlikle onların algılamayacağı şeylermiş.bu dönemde söylenendne çok davranışa odaklı algıları var.

hepimiz çocuk gelişimi kitapları okuyoruz izliyoruz.bunları da uygulamaya çalışıyoruz ama dört dörtlük uygulamaya çalışmakta işin doğallığını yitiriyor bence.nasıl davranmamız gerektiğini öğrenip annelik içgüdülerimizle birleştiricez yaklaşımlarımızı sanırım.işimiz çok ama çookkkkkkk zor anneler....

Ben de park yatakta yatırıyorum. Gerçi şuan bizim yatakta babayı attık çekyata yine =) Yatağın asansörünü indirmedim ben daha çünkü Ayşe henüz tutup kalkmayı öğrenemedi. Şu sıralar çalışıyor birkaç güne keşfeder ama benim sırtımda ağrı var doğumdan kalan. Emzirmekten 7. omur mudur nedir ortaya çıkmış. Doktor dik durursan geçer dedi ama dik durmak mümkün mü :/

Bugün kızım bir güzel yemek yedi. Yıkadım pijamasını giydirdim yatmaya hazırladım. İki dakika mutfağa gittim, eşim çağırdı. İçeri bi geldim bizimki kusmuş. Hem de ne kusma. Moralim sıfır oldu. Baştan yıkadım, cicibebe süt yaptım mide boş durmasın diye biberonla savaştık yine içmedi. Sinirlendim emzirip uyuttum. Bu biberon işini ne yapacağım bilmiyorum. Sabah da ayakkabı almak istedim hanım büktü parmaklarını giydiremedim ayakkabıyı sıpaya: Alamadan geldik. Amma şikayet etmişim =)

Herkese hayırlı huzurlu bayramlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…