2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Offffff offffffffffffff bende çok dertlıyım su gece uykusu konusunda ne yapacagımı sasırdım artık hep uyanıyor sık sık derdı ne anlamıyorum salla dur süreklı besıgı kollarım kopuyor ne zaman düzelecek bılmıyorum ruh gıbı gezıyorum bu sabah devam sütü yaptım içsin dıye uyuyordu bıraz bekleyeyım dedım nasılsa kıpırdanır kafamı koydum yastıga elımde bıberon uyuyakalmısım ayaklarım yerde belden yukarısı yatakta esım kaldırdı da yedırdım mamasını yanı halımız içler acısı doktora görütürücez sanırım artık böyle olmuyor nereye kadar dayanıcaz kı tek basımıza resmen tükendım yaaaaaa sadece benım oglum böyle sanıyordum ammaaaa degılmıs sızlerıdne böyle sıkıntıları varmıs Allah yardımcımız olsun çok zor çok...

Bu arada herkesın bayramı kutlu olsun...

Zehsel Canım seni çok iyi anlıyorum,
dün gece ben de tam 5 kere kalktım. artık bir süre sonra rüya mı gerçek şaşırıyor insan. Bir an kalkıp emzirdiğimi hatırlıyorum, sonra bir uyanıyorum yataktayım "eyvah Rüzgarı naptım, uyuyamı kaldım" bakınıyorum dehşetle çevreye bir an, bakıyorum beşiğinde rahatlıyorum. Sonra yine kalkıyor emiyor yatırıyorum, 2 saatte bir nerdeyse. Diyorum ki sanki yeni doğdu, ne güzel uyuyor 9 saat kesintisiz derken gitgide başa döndük. Hatta bizimki yeni doğduğunda bile geceleri uyanmazdı ben uyandırmasam.
Vallahi doktorumuzun dediği doğruysa ki öyle görünüyor, emdiği sürece uyanmaları giderek sıklaşacak dedi. Emzirmesem gece diyorum ama bu sefer de uykum o kadar tatlı ki uğraşamıyorum o an, en kestirme yol emzirip uykumuza dönmek gibi geliyor. bakalım neler olacak.

Valla ben çok zorda kalmazsam emzirmiyorum geceleri. Çünkü uyuyana kadar zaten bir saat emiyor. Karnı da tok oluyor. Dün mesela döne döne uyudu. Ben düşmesin diye tetikteydim ama yine de emzirmedim, alışırsa diye korkuyorum. Neyse ki o da istemedi. Yemek konusunda bayağı bi geriye gittik biz artık, şuan mesela saat 13'te yedirdim biraz çorba ondan beri ağzına lokma girmedi. Israrla yemiyor, emmek istiyor. Ben de biraz bağırıp bıraktım, az da emzirdim içerde oynuyor sıpa. Acıkmış olması gerekmiyor mu şu saate kadar. Ne güzel yeme sorunumuz yok diye seviniyordum. Uyku sorunu olsun yeter ki yeme sorunu olmasın ona bile razıyım :/ Allahım sabır versin bize.

Kızlar bence hiçbir şey için aman ne güzel dememek lazım ben bunu anladım. ister nazar diyelim, ister gizem. ama tecrübeyle sabittir bende %99 tutuyor. Rüzgarla ilgili hangi konuda tamam oldu, aman ne güzel, bizde bu olmaz vs. dediysem hemen 180derece terse dönüyor. Sanki beni dinliyor da benimle inatlaşıyor gibi. Şu sıralar ağlama krizlerimiz başladı mesela. Hiç ağlamazdı rüzgar. ağlayacağı yere en fazla mızırdanırdı, çok canı yanmadan hiç ağlamayı bilmezdi. Daha geçen hafta komşular dedi ne güzel evde bebek var mı yok mu hiç anlamıyoruz dedi. Ben de "yok öyle ağlayıp bağırma huyumuz" demez miyim. Demez olsaydım ya, bu hafta ortalığı ayağa kaldırmaya başladı. bir ağlamaya başladık mı da sustur susturabilirsen. Alışık olmadığım için de elim ayağıma dolanıyor, çok üzülüyorum. Tabi insan bebektir tabiki ağlar, başka ne yapacaktı diyor ama işte hiç olmayan bir şey bir anda olmaya başlıyorsa insan endişeleniyor tabi. Sizde de böyle radikal değişiklikler olmaya başladı mı. Çünkü büyüyor herhalde diye avutuyorum kendimi. Bir yerde yanlış mı yaptım ki diye düşünüyorum ya da ne yapabilirim. Sağlıklı olsun da değişecekse de değişir artık biz de alışırız yeni düzene.

benimkide çok ağlıyor saniye yanından ayrılsam ortalığı yıkıyor ağlamaktan.gece desem çok uyanıyor sabah 6 -6,5 gibi ayakta gündüzleri en fazla 2 sefer uyuyo az az çıt çıksa uyanıyo o uyurken nefes almaya korkuyorum uyanıcak die bide okuduğuma göre 9. ayda duygusal gelişim olarak bez bağlanmasına direnir bağlatmak istemezlermiş yani bu durum normal gelişim süreciymiş ben bu bez değişme işinden çok çekiyorumda değişene kadar eline vermediğim şey kalmıyo.iştahıda yok zorla yediriyorum bizde durumlar böyle yorgunlukdan ruh gibiyim ayakta çok yoruluyorum.

Doktorumuzun verdiği bir bilgiyi paylaşıyorum bebeklerin bir çoğu 9-12 ve21-24 ayları arasında anneye aşırı düşkün olabilirlermiş bu dönemi bol kucak öpücük ilgi ve yanyana uyuma biçiminde atlatabilirsiniz yaşadım biliyorum 10 gün uyku dışında oğlumla yapışık gezdim hala çoğu zaman aklına ben düşerim ve kucağımda oturmaz bile ayakta kucağıma çıkar ve sarılır öyle oynar dakikalarca... bez sorunumuz ortak birçok anne gibi birde kaçma huyu çıktı bezini alır almaz diğerini takmadan kaçıyo artık yaramaz

merhab anneler uzunzamandır girmiyordum bu sayfaya ama az önce okuyunca uyku konusund ayalnız olmadığımı gördüm ben artık yanımda yatırıyorum çünkü kaç kez uyandığını saymıyorum artık böyle daha rahat ve mutluyuz ama tekrar park yatağa dönmemiz gerekecek yavaş yavaş...
Ekim anneleri ilk doğum günlerimiz yaklaşıyor planlarınız nelerdir pasta? misafirlere hediye VS..?

bende uzun zamandır giremiyordum ben uyku konusunda çok çekmiştim ama neyse ki düzeldi maşallah diyeyim gecede sadece bir kez kalkıyor mama veriyorum tekrar uyuyor ama sabahları erken kalkıyor olsun bunada şükür 1 aydır tutunup kalkıyor sıralıyor 2-3 adım atıyor tutnmadan sonra düşüyor baba mama dede gel diyor bazen de sanki anne diyor gibi geliyor ama daha tek bir dişi bile çıkmadı doğum günü için çok şey düşünüyorum araştırıyorum evi süslemeyi düşünüyoruum kızıma gelinlik almıştım akrabamızın dügünü için doğum gününde gelinliğini giydirmeyi düşünüyorum google parti malzemeleri yazınca güzel ürünler çıkıyor ordan bir siteye üye oldum bardak tabak peçete vs. alcam çok güzel şeyler var burdan birbirimize güzel fikirler veriririz

Eveettt kızlar beklenen oldu ve sıpam emeklemeye başladı =) Bayramın ikinci günü yerde oynarken birden emeklemeye başladı bi sevindim bi sevindim =) Totoyu kaldıramıyor daha bir iki emekleyip dinlenmeye alıyor kendini ama olsun ilerler heralde. Bir yerlere tutunup kalkıyor, oturmak istemiyor, gece bir kere belki kalkıyor, hiç ağlamıyor desem yeridir, emzik vermiştim eline artık onu emmeye çalışıyor, biberonla sadece su içiyor (en büyük derdim bu), süt sevmiyor bazen bi iki yudum bardakla içiyor, yatmadan önce bir şey yemek istemiyor falan filan.

Doğumgününde pasta yaptırmayı planlıyorum, börtü böcüklü. Kurabiye falan bizimkilerle evde kutlarım inşallah. Dayısının düğünü var d.gününden 1 hafta önce güzel bir elbise alıp ikisinde de giydiririm diyorum. Bizde haberler bu kadar.

vallha doğumgünü konusunda bende çok kararsızım.pasta kesin olur da nasıl yaparız bilmiyorum.eşim , bizim burada kır bahçesi var eve de uzak sayılmaz.orada yapalım diyor ama henüz daha çok küçük olduklarından farkında bile olmayacak doğumgünü olayının.gereksiz gibi geliyor.burada bebeklerin ilk dişleri çıkınca diş dirgiti diye birşey var ondan yapıyorlar.bende burda öğrendim.mevlüt falan okunuyor.malum bizimkininde ilk dişi yeni görünmeye başladı.acaba doğumgününde onu yapsamda akşamına da pasta mı kessem diyorum.henüz kararsızım yani:26:

kızlar doruk yürüme olayını bayağı bir ilerletti ayakkabı olarak şu patik gibi olanlardan almıştık henüz yürümeye başlamadan.ama onları giyince malum yürüyemiyorum.ayakkabı almamız lazım sanırım.dr a sormayı unuttum bu ayki kontrolde.ilk adım ayakkabısı varmış.alan var mı aranızda? nasıl almalı ve belli bir marka var mı bir de ortopedik falan olması gerekiyor sanırım :26:

kızlar doruk yürüme olayını bayağı bir ilerletti ayakkabı olarak şu patik gibi olanlardan almıştık henüz yürümeye başlamadan.ama onları giyince malum yürüyemiyorum.ayakkabı almamız lazım sanırım.dr a sormayı unuttum bu ayki kontrolde.ilk adım ayakkabısı varmış.alan var mı aranızda? nasıl almalı ve belli bir marka var mı bir de ortopedik falan olması gerekiyor sanırım :26:

Bizim kız henüz yürümediği için ayakkabı almadık ama Biraz önce okudum çocuklar ilk yürüdüklerinde mümkün olduğunca ayakkabısız yürümelilermiş. Böylece ayak kasları daha iyi çalışır ve düz taban olmazlarmış. Bu yüzden ortopedik ayakkabı değil altı ince olabildiğince esnek olan patik tarzı ayakkabı giymeleri daha iyiymiş. Tabi sen doktoruna yine sorarsın ben kitabın yalancısıyım :)

maşallah doruğa benim oğlumda 3-4 adım atıyo birisinin onu tutmadığını farkedince kendini yere bırakıyo sanırım daha zamanımız var.. bizim doktorda patik tarzı ayakkabılardan giydirmemi söyledi 1 yasındaki kontrolunde nasıl ayakkabı almam gerektiğini söylicekmiş bakalım

dilka , arıburnu saolun kızlar.bugün dr.a sordum.aynen sizin dediğiniz gibi ayakkabıyı yaşından önce önermiyoruz dedi.patikli ayakkabıyı da giydiremiyorum.onlarla yüreyemiyor.artık çıplak ayakla gezicez napalım.dışarıda zorlanıyorum sadece ayakkabı giydiremediğimden.arabasında durmuyor hemen yere inip yürümek istiyor.bugün annemlere gittik.2 yaşında yeğenim var onunla bayağı bir oynadılar.annemlerin bahçeye saldım.toprakta yuvarlandı durdu valla.bayağı bir kirlendik ama çok keyif aldı.

bir de bugün arpa çorbası içirdim annemlerde.bayıldı.çok faydalıymış.soğuk içildiğinden yaz için ideal.tavsiye ederim.

slm kızlar bende çok uzun zamandır girmiyodum bu foruma bebeler ayaklanınca zaten iyice yoruluyoruz ben bide bilgisayarda oturunca çok zaman harcıyorum o yüzden giremiyorum kızımla sorunlarımız aynı sizlerin olduğu gibi demekki hepsi aynı dönem de olduklarından aynı şeyler oluyo normaL o vakııııttt :) ama benim kızımın hala dişi yoookkkkk

okuyorumda hakkaten sanki benim kızımın hal ve hareketleri anlatılıyor,
gece cok sık uyanmalar. yemek yememek emmeye düşmek, bebekken hiç ağlamazken şimdi çok mızmız olmak, en ufak seye sanki canı yanmıs gib aglamak cok cadı oldu cook

balık corbasını akşama hemen denicem

birde dun hipp in organik pirinç mamasını aldım akşamları yatarken sütlü pirinç unu maması yapıyorum yedigi kadar artık diyerekten , hiç değilse organik olsun (inşallah dogrudr) diye hipp aldım, daha önce pirinçli ulkerin milupanın vs mamalarını almıştım hep devam sutuyle falan yapın yazıyordu bunda öyle yapılmıyor normal sutlede yapılıyor yaptım sadece içinde pirinç unu var başka yok sut sekeri laktozmuş, yok şu, yok bu yok. O yuzden tatsız oluyor ama ben cok sevdm artık hep ondan alcam ilgilenen olursa diye yazıyorum

ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
kilosu 14 boyuda 76 cm mış (maşallah) ya ballandıra ballandıra anlattıı.imrendim....
bana normal gelmedi sizce nasıl???

mrb. arkadaşlar, en azından sizinkiler daha önce uyuyormuş benim oğlum doğduğu günden bugüne dek en fazla 1 saate uyanır emmeden de uyumaz. bu aralar iiice cozuttu 1 saatte tam 6 kez kalktı emmek için. üstelik emzirmezsm kesinlikle uyumuyor ve kıyametleri kopartıyor. ertesi gün işe gelmek ölüm tabii.

bizimde yememe ve bez bağlatmama sorunlarımız mevcut hatta geçen ay ne kilo almış nede boyu uzmaış sıpanın. günde 1 veya 2 öğün anca yiyor, kahvaltı asla yapmak istemiyor, sadece sebze püresini severek yiyor onun dışında yoğurt, mama, meyve aslaaa zorlarsamda basıyor ağlamayı.

istediklerini yapmazsak hemen başlıyor ağlama nöbetleri susturabilene aşkolsun.

bu arada emisa ben 6. aydan itibaren hipp organik pirinçli mama kullanıyorum, anne sütü, devam sütü veya suyla yapıyorum çokda memnunum. hiç değiştirmedim ve oğlum çok severek yiyordu taki son 1 aya kadar artı hiçbirşeyi yemek istemiyo malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…