2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben normal sutle yaptım marketden gunluk sut alıp yapmıstım içindeki tarifte organik sutle yapın diyordu 250mlsi 2.5 mu 3.5 mu ne hipp in sutu vardı denemek için aldmda bir daha almam sanırım

benimkide kilo almıyor 2 aydır boyuda 1 cm uzadımı uzamadımı anlayamıyorum cunku bazen ölçtüğümde farklı cıkıyor

Son düzenleme:
ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
kilosu 14 boyuda 76 cm mış (maşallah) ya ballandıra ballandıra anlattıı.imrendim....
bana normal gelmedi sizce nasıl???

benim bi arkadasında öyle erkek cocuk boyu 6 aylıktı 74 demişti kilosuda 8.5- 9 du bi daha da sormadım

ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
kilosu 14 boyuda 76 cm mış (maşallah) ya ballandıra ballandıra anlattıı.imrendim....

benim bi arkadasında öyle erkek cocuk boyu 6 aylıktı 74 demişti kilosuda 8.5- 9 du bi daha da sormadım

canım benimki de 13,5 kg boyu da 83 .daha önce konuştuğumuz gibi,kalıtımsal diyorum ve de anne babanın boyu ebatları önemli.bir de erkekn bebek daha iri oluyor,gelişim tablolarına bakarsanız erkek,kız diye ayrılıyo zaten

Doruk'a maşallah.ne güzell.benimki sıralıyor ama daha adım falan atmadı.bu ara konuşma derdinde.10 dan fazla kelime öğrendi ,Ata gel,Ata hayır falan bile diyor.
ben yürümeye başlayınca nike almayı düşünüyorum,ilk adım ayakkabısı olarak var nike da.altı çok sert değil,bileği kavrıyo,rahat yürümesi için.

canım benım oglumda 9. aydan ıtıbaren mama yemeyı bıraktı o kadar severek yıyordu ancak son zamanlarda verdıgımde aglamalar yemek ıstememeler bır anda hemde bende aksam kendı yemeklerımızden vermeye basladım meger artık bızımle yemek ıstıyormus ondan mamayı ıstemıyormuş sende dene ıstersen ben böyle çözüm buldum az yıyıyordu bızımle ama gün geçtıkçe arttı ve yatmadan öncede yogurt verıyorum daha ıyı oluyor zaten artık mamalar kalkmalı yanı bızım yedıklerımıze alıştırmalıyız yoksa sonra zor olur

bızımde öglen yemek yeme problemımız var 3gündür öglenlerı çorbasını içmek ıstemıyor napacagımı sasırdım yogurtla takvıye yapıyorum önerısı olan varmı acaba

bızımde öglen yemek yeme problemımız var 3gündür öglenlerı çorbasını içmek ıstemıyor napacagımı sasırdım yogurtla takvıye yapıyorum önerısı olan varmı acaba

benimki de cozuttu bu ara nazar değdirdim dilimle sebze çorbasına bayılan çocuk artık çorba yemiyor neredeyse yoğurtla veriyorum bende yoğurdu çok seviyor aralada çorbayı kaptırıyorum....

yarından itibaren şu un kavurmalı çorbalara ağırlık vericem bir süre bakalım... ama menü değiştirmicem öğle saati çorba içilecek az ya da çok :82:

Çorba ve yoğurdu birlikte verdiğiniz zaman mideleri bulanmıyor mu :S İkisi de sulu ya ne bilim, bizim kız hayatta içmez öyle, tip anasına çekmiş =) Maşallah diyerek başlıyorum vallayi, son bir haftadır züperiz, uyku düzene girdi, kaşığı görür görmez ağzını da açıyor.

Bizimki de yoğurt yemiyordu, çorbayı zorluyordum falan. Ama pes etmedim, az az verdim. Ve şunu anladım kesinlikle hazır bir şey yemiyor. Bebek yoğurtları aldım (kendim yapmıyorum artık) yemedi, bizim yediğimiz yoğurttan verdim bayıldı. Akşamları hero baby tahıllı mamalardan aldım istemedi, çorba yediriyorum itiraz etmiyor. Hazır puding, mama falan hiçbirini sürmüyor ağzına. Babamız da durumdan çok memnun. Tek sorunum süt içmek istememesi, onu da aşarız inşallah.
Bu arada yarın iş görüşmesine gidiyorum, hâlâ kararsızım. Kızım için hayırlısı neyse o olur inşallah.

Sakın pes etmeyin, öğünleri değiştirseniz ne gibi sorun olur ki. Ayşe yemediği zamanlarda tek sevdiği yayla ve tarhana çorbasını verdim, hatta bazen günde iki kere verdim sorun çıkarmadı. Alıştı şimdi de hepsinden yiyor. Siz de deneyin.

öğlenleri vben yemek ve yoğurt veriyorum

benim oğlan da süt sevmiyor yaa nasıl sevdirsem

Bizim kız 1 Ekim doğumlu. Sanırım ilk doğum günü bizim olacak. Bugün biraz pasta araştırması yaptım çok hoş pastalar var henüz karar veremedim nasıl bir şey olacağına ama gelen misafirler için şeker hamurlu bebek kurabiyeleri yapmaya karar verdim. Şeker hamuru toptancılarda satılıyor galiba. Ayrıca ŞEKER HAMURU YAPIMI
bu sitede şeker hamurunu evde nasıl hazırlayabileceğimizin tarifi var. Gerçekten pratik ve ekonomik.Ben henüz denemedim ama bir arkadaşım kzının doğum günü için yaptı bu şeker hamurunu. O pastasını yapmıştı kendisi çok da güzel oldu ama ben pastayı yapmaya cesaret edemiyorum. Pastayı hazır alırım, pastaya uygun kurabiyeler yapıp şeker hamuru ile kaplarım diye düşünüyorum. İlgilenirseniz ŞEKER HAMURLU KURABİYELER linkinde örnek bir tarif ve kurabiye çeşitleri var.

Sevgiler

kızlar size bir şey danışmak istiyorum. emziren anneler günde kaç sefer emziriyorsunuz? sanırım haftaya işe başlamak zorunda kalacağım, gerçi gün aşırı gideceğim. evde olmadığım zamanlarda kaç öğün verilmeli acaba süt?

Dilka; bu şeker hamurunu yapmayı denedim geçtiğimiz haftalarda, ağzım burnum şeker oldu =) Kolay görünüyor ama değil. Marşmelovları eritmek bir dert, onları hamur haline getirmek ayrı bir dert. En iyisi hazır almak. Ben yeğenim için kurabiye yaptım, üzerini de çikolata eritip süsledim, şeker hamuru olmayınca mecburen, daha güzel oldu.

Hy_patia; ben artık günde dört kere falan emziriyorum. Sütüm de artık çok fazla değil, kız uyumak için emiyor, bir de süt içmediği için gereksinimini karşılasın diye emziriyorum. İşe başlarsam da heralde; sabah bir-akşam iki kere gece uyanırsa da o zaman emziririm, bu da yeter bence.

maşalahh diyelim gerçekten de..ben 3 aydır kendi yediğimiz pastörize yoğurttan veriyorum,çok severek yiyor oğlum.o da sevmedi bebek yoğurtlarını falan. zaten oğlum ekşi seviyor genelde.yoğurdu her şartta yiyor oğlum ,sevmediği şeyleri yedirmek için kaşıkta öne yoğurt arkaya diğer yiyecek ,kandırıyorum walla akşamları biizm yediğimiz ne varsa veriyorum,aynı sofrada olunca bayılıyor.
iş görüşmende başarılar dilerim,hayırlısı neyse o olsun.bizi de haberdar edersin değil mi sonucunu,:)

canım ben tek taraf emziriyorum ama maşallah sütüm var.ben de çalışıyorum.akşama kadar sağmıyorum ben,birikiyor.ikindi vakti yemek durumuna göre,süt içmemişse gittiğimde emziriyorum,yoksa yatmadan önce emziriyorum.ve ne yazık ki tüm gece uyandığı için oğlum,onu uyutmak için emziriyorum devamlı.

quarta maşallahcanım oğluna. benimki en son 11 kg ve 76 cmdi. şimdide öyledir heralde pek bi fark göremedim ben.

oğlum masada da yemek yemeyi sevmiyor sadece ekmek ve pide yiyor kızlar hal böyle oluncada mecburenb mama vermeye gayret ediyorum offf. uykusuzluğumuz hat safhada gece boyu 12-15 kez kalkıyor ve emmeden yeniden uykuya dalamıyor. çıldırma noktasındayız artık inş. tez zamanda düzelir.

onun dışında konuşma ve yürüme çalışmaları hızla devam ediyor. derdini öyle güzel anlatıyorki bazen şaşırıp kalıyorum. anne gel, baba atta, anane... ne desek 3. tekrardan sonra kapıyor maşallah.

asla 2 yiyeceği birlikte yemiyoruz. yani yemek ve yoğurt mümkün değil...

canım seninkinin de maşallahı var.bu aylarda kilo almaları yavaşlıyor zaten,yeter ki sağlıklı olsunlar.ekmek kemirmeyi oğlum da seviyor. bir de sulu şeyeleri pek sevmiyo. çorbayı da koyu hazırlıyorum ben.hem az kaşıkta çok besin almış oluyor.
uykusuzluğu hiç sorma aynı durumdayız.bend e çıldırma noktasındayım hatta o noktayı geçtim.1 sene olucak neredeyse kesintisiz 3-4 saat uyumadım daha doğduğundan beri.

Selam kızlar,

uzuuuun tatilim bitti ve eve döndük. Bakalım artık uyku ve yeme olayına bir düzen getirmeye çalışacağım. Eskiden ne güzel ne versem yerken şimdi sadece süt emerek doymaya çalışıyor. Tabi sütüm de artık eskisi gibi çok ve besleyici değil. O yüzden acil önlemler almam lazım mesela eti bir türlü yediremiyorum, köfte, kıyma, suluköfte, kıymalı sebze her şeyi denedim ama ağzına gelir gelmez çıkarıyor. Vejeteryan mı olacak nedir:))
Bu arada inek sütüne geçtiniz mi? Ben daha hiç denemedim içirmeyi. Artık bir yaşında sayılırlar denemek lazım yavaş yavaş. Aslında kefir yapmak istiyorum o çok yararlıymış, maya nereden bulurum bilmiyorum.

Bizim burada çok tanıdık yok, o yüzden doğum gününü büyük ihtimalle babasıyla biz aramızda kutlayacağız. Bir pasta bir mum tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…