mrb. arkadaşlar, en azından sizinkiler daha önce uyuyormuş benim oğlum doğduğu günden bugüne dek en fazla 1 saate uyanır emmeden de uyumaz. bu aralar iiice cozuttu 1 saatte tam 6 kez kalktı emmek için. üstelik emzirmezsm kesinlikle uyumuyor ve kıyametleri kopartıyor. ertesi gün işe gelmek ölüm tabii.
bizimde yememe ve bez bağlatmama sorunlarımız mevcut hatta geçen ay ne kilo almış nede boyu uzmaış sıpanın. günde 1 veya 2 öğün anca yiyor, kahvaltı asla yapmak istemiyor, sadece sebze püresini severek yiyor onun dışında yoğurt, mama, meyve aslaaa zorlarsamda basıyor ağlamayı.
istediklerini yapmazsak hemen başlıyor ağlama nöbetleri susturabilene aşkolsun.
bu arada emisa ben 6. aydan itibaren hipp organik pirinçli mama kullanıyorum, anne sütü, devam sütü veya suyla yapıyorum çokda memnunum. hiç değiştirmedim ve oğlum çok severek yiyordu taki son 1 aya kadar artı hiçbirşeyi yemek istemiyo malesef.
ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
kilosu 14 boyuda 76 cm mış (maşallah) ya ballandıra ballandıra anlattıı.imrendim....
bana normal gelmedi sizce nasıl???
ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
kilosu 14 boyuda 76 cm mış (maşallah) ya ballandıra ballandıra anlattıı.imrendim....
canım benimki de 13,5 kg boyu da 83ya kızlar bi arkadaşımla bebeklerimizin arasında 3 gün var. o erkek benim ki kız
Doruk'a maşallah.ne güzell.benimki sıralıyor ama daha adım falan atmadı.bu ara konuşma derdinde.10 dan fazla kelime öğrendi ,Ata gel,Ata hayır falan bile diyor.kızlar doruk yürüme olayını bayağı bir ilerlettiayakkabı olarak şu patik gibi olanlardan almıştık henüz yürümeye başlamadan.ama onları giyince malum yürüyemiyorum.ayakkabı almamız lazım sanırım.dr a sormayı unuttum bu ayki kontrolde.ilk adım ayakkabısı varmış.alan var mı aranızda? nasıl almalı ve belli bir marka var mı bir de ortopedik falan olması gerekiyor sanırım :26:
mrb. arkadaşlar, en azından sizinkiler daha önce uyuyormuş benim oğlum doğduğu günden bugüne dek en fazla 1 saate uyanır emmeden de uyumaz. bu aralar iiice cozuttu 1 saatte tam 6 kez kalktı emmek için. üstelik emzirmezsm kesinlikle uyumuyor ve kıyametleri kopartıyor. ertesi gün işe gelmek ölüm tabii.
bizimde yememe ve bez bağlatmama sorunlarımız mevcut hatta geçen ay ne kilo almış nede boyu uzmaış sıpanın. günde 1 veya 2 öğün anca yiyor, kahvaltı asla yapmak istemiyor, sadece sebze püresini severek yiyor onun dışında yoğurt, mama, meyve aslaaa zorlarsamda basıyor ağlamayı.
istediklerini yapmazsak hemen başlıyor ağlama nöbetleri susturabilene aşkolsun.
bu arada emisa ben 6. aydan itibaren hipp organik pirinçli mama kullanıyorum, anne sütü, devam sütü veya suyla yapıyorum çokda memnunum. hiç değiştirmedim ve oğlum çok severek yiyordu taki son 1 aya kadar artı hiçbirşeyi yemek istemiyo malesef.
bızımde öglen yemek yeme problemımız var 3gündür öglenlerı çorbasını içmek ıstemıyor napacagımı sasırdım yogurtla takvıye yapıyorum önerısı olan varmı acaba
merhab anneler uzunzamandır girmiyordum bu sayfaya ama az önce okuyunca uyku konusund ayalnız olmadığımı gördüm ben artık yanımda yatırıyorum çünkü kaç kez uyandığını saymıyorum artık böyle daha rahat ve mutluyuz ama tekrar park yatağa dönmemiz gerekecek yavaş yavaş...
Ekim anneleri ilk doğum günlerimiz yaklaşıyor planlarınız nelerdir pasta? misafirlere hediye VS..?
maşalahh diyelim gerçekten de..ben 3 aydır kendi yediğimiz pastörize yoğurttan veriyorum,çok severek yiyor oğlum.o da sevmedi bebek yoğurtlarını falan. zaten oğlum ekşi seviyor genelde.yoğurdu her şartta yiyor oğlum ,sevmediği şeyleri yedirmek için kaşıkta öne yoğurt arkaya diğer yiyecek ,kandırıyorum wallaÇorba ve yoğurdu birlikte verdiğiniz zaman mideleri bulanmıyor mu :S İkisi de sulu ya ne bilim, bizim kız hayatta içmez öyle, tip anasına çekmiş =) Maşallah diyerek başlıyorum vallayi, son bir haftadır züperiz, uyku düzene girdi, kaşığı görür görmez ağzını da açıyor.
Bizimki de yoğurt yemiyordu, çorbayı zorluyordum falan. Ama pes etmedim, az az verdim. Ve şunu anladım kesinlikle hazır bir şey yemiyor. Bebek yoğurtları aldım (kendim yapmıyorum artık) yemedi, bizim yediğimiz yoğurttan verdim bayıldı. Akşamları hero baby tahıllı mamalardan aldım istemedi, çorba yediriyorum itiraz etmiyor. Hazır puding, mama falan hiçbirini sürmüyor ağzına. Babamız da durumdan çok memnun. Tek sorunum süt içmek istememesi, onu da aşarız inşallah.
Bu arada yarın iş görüşmesine gidiyorum, hâlâ kararsızım. Kızım için hayırlısı neyse o olur inşallah.
Sakın pes etmeyin, öğünleri değiştirseniz ne gibi sorun olur ki. Ayşe yemediği zamanlarda tek sevdiği yayla ve tarhana çorbasını verdim, hatta bazen günde iki kere verdim sorun çıkarmadı. Alıştı şimdi de hepsinden yiyor. Siz de deneyin.
kızlar size bir şey danışmak istiyorum. emziren anneler günde kaç sefer emziriyorsunuz? sanırım haftaya işe başlamak zorunda kalacağım, gerçi gün aşırı gideceğim. evde olmadığım zamanlarda kaç öğün verilmeli acaba süt?
quarta maşallahcanım oğluna. benimki en son 11 kg ve 76 cmdi. şimdide öyledir heralde pek bi fark göremedim ben.
oğlum masada da yemek yemeyi sevmiyor sadece ekmek ve pide yiyor kızlar hal böyle oluncada mecburenb mama vermeye gayret ediyorum offf. uykusuzluğumuz hat safhada gece boyu 12-15 kez kalkıyor ve emmeden yeniden uykuya dalamıyor. çıldırma noktasındayız artık inş. tez zamanda düzelir.
onun dışında konuşma ve yürüme çalışmaları hızla devam ediyor. derdini öyle güzel anlatıyorki bazen şaşırıp kalıyorum. anne gel, baba atta, anane... ne desek 3. tekrardan sonra kapıyor maşallah.
asla 2 yiyeceği birlikte yemiyoruz. yani yemek ve yoğurt mümkün değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?