Selam kızlar.Hepinizin bebişleri iyidir inş.
Biricik kızım pazartesi günü yüksek ateş nedeniyle havale geçirdi.Yaklaşık 5 dakika sürmüş.Annem bakıyo kızıma annemlerde olmuş.Evde kalabalıklarmış hemen en yakın hastaneye kaldırmışlar.hastaneye gittiklerinde ateş 38 miş.Müdahele ettiler serum takıldı.kuzum geceyi hastanede geçirdi.pazartesiden beri tetikdeyiz ya tekrarlarsa diye.Ateşi dünden beri normal.Bi etkisi kalmadı gözüküyor.Ama bizi çok etkiledi mahvolduk ailecek üzüntüden.
Siz de dikkatli olun kızlar ateş konusunda.Ateşliyken yanından ayrılmamaya calısın.Bizimkiler yanında olunca farketmişler.o gün ateşi düssün diye calpol verip duş aldırmış ama annem daha faydası olmadan oldu olay heralde.Sizler bilinçli olun diye anlatıyım dedim.Allah yavrularımız korusun inş...
Kızımın altıncı dişi de çıktı. Demek ki geçen haftaki uykusuzluk, iştahsızlık nedeni buymuş. Çocuklar belli bir döneme girdiklerinde (hastalık, diş, yürüme, emekleme vb.) huyları değişiyormuş derlerdi de inanmazdım, doğruymuş. Sizinkiler de öyle bir dönemdedir belki. Allah yardımcınız olsun.
İnek sütünü bir iki kere verdim ben bisküviyle birlikte bir de kahvaltıda üç beş yudum. Biberon denemelerimiz de devam ediyor, pes etmedim ve ilerleme kaydediyorum çok şükür. Sabah 50 ml itirazsız içti.
İş görüşmem de iyi geçti sayılır. Heyecandan hatırlamıyorum nasıl geçtiğini =)
Bir şey soracağım, saçlarınız dökülüyor mu? Üç aydır neredeyse aşırı dökülüyor saçlarım, vitamin içmeye başladım. Şampuan da değiştirdim ama hiç değişiklik yok. Doğumla mı alakalı acaba :/
Biricik kızım pazartesi günü yüksek ateş nedeniyle havale geçirdi.Yaklaşık 5 dakika sürmüş.Annem bakıyo kızıma annemlerde olmuş.Evde kalabalıklarmış hemen en yakın hastaneye kaldırmışlar.hastaneye gittiklerinde ateş 38 miş.Müdahele ettiler serum takıldı.kuzum geceyi hastanede geçirdi.pazartesiden beri tetikdeyiz ya tekrarlarsa diye.Ateşi dünden beri normal.Bi etkisi kalmadı gözüküyor.Ama bizi çok etkiledi mahvolduk ailecek üzüntüden.
Siz de dikkatli olun kızlar ateş konusunda.Ateşliyken yanından ayrılmamaya calısın.Bizimkiler yanında olunca farketmişler.o gün ateşi düssün diye calpol verip duş aldırmış ama annem daha faydası olmadan oldu olay heralde.Sizler bilinçli olun diye anlatıyım dedim.Allah yavrularımız korusun inş...
Çok büyük geçmiş olsun canım,
Hasta mıydı kızın yoksa bir anda mı çıkmış, sebebini söylediler mi?
Allahım hepimizin bebişlerini korusun, onları sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.
benim doğumdan sonra çok fazla dökülmüştü,şimdi durdu,hatta gürleşti bile:)bence bir doktora görün,demir eksikliğinden olabiliyormuş.
canım çok geçmiş olsun
38 derece ateş bebekler için çok değil ama,kaç derece ateşle havale geçirdi anlayamadım.
selam kızlar.ne zamandır giremiyorum.bu aralar hiç keyfimiz yok.doruk biraz rahatsız.gündüzleri hiç birşeyi yok.geçen gece bir öksürük krizi tuttu.1 saat neredeyse öksürdü.peşinden istifra etti biraz rahatladı.sabahına hemen dr götürdük.iki tane öksürük şurubu verdi.bir de hastanede buhar vermeye çalıştık ama bizimki morarana kadar ağladı veremedik.dün akşam yine tuttu öksürük krizi.sonunda yine istifra etti.ilginç olan gündüz hiç birşeyi yok.koşup oynuyor.akşama kadar en fazl 2-3 kere öksürüyor ama gece öksürükten uyuyamıyor oğlum.burun akıntısı hırıltı ateş falan da yok.dr hafif soğukalgınlığı dedi.biraz boğazları kızarmış.bir de alt dişleri patlamak üzereymiş.bir kaç arkadaşım diş çıkardığı için olabilir öksürük dedi ama ne bileyim.bu akşam biraz netten baktım çoğu yerde öksürük şurubu vermeyin 2 yaş altı çocuklara diyor.bizim dr iki tane verdi.antibiyotik değil ama nette okuduklarımdan sonra kafam karıştı.eşimde vermeyelim heryerde faydadan çok zararı var öksürük şurubunun diyor.ne yapacağımı şaşırdım..birde doruk inanılmaz terliyor.geceleri her uyandığında üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum hatta yastığını bile.inanılmaz terliyor.dr ona da normal dedi.bir kaç yerde okudum demir eksikliğinden falan da olurmuş.normal bir terleme midir onu da anlayamadım.şu üç günde resmen pilim bitti.yani.çok araştırıp bakmak da kafa bulandırıyor.
Amin.O gün hafif hastalık belirtileri vardı ama ateşi birden yükselmiş.tahlillerde bişey çıkmadı.viral kaynaklı dediler.Soguk algınlıgı teshisi konuldu.
Sagol canım.evde havale gecirirken atesi daha yüksekmiydi bilemiyoruz ölcmemiş annem hemen öncesinde ama hastaneye vardıklarında 38 miş.Doktor 38 dede havale olabilecegini söyledi.Özellikle anne babası kücükken havale gecirenler risk grubundaymış.Biz o grupta degildik ama.Bundan sonra bizimde riskli.Çünkü 1 kez havale geciren cokcukların tekrar gecirme olasılıgı yüksek.
selam kızlar.ne zamandır giremiyorum.bu aralar hiç keyfimiz yok.doruk biraz rahatsız.gündüzleri hiç birşeyi yok.geçen gece bir öksürük krizi tuttu.1 saat neredeyse öksürdü.peşinden istifra etti biraz rahatladı.sabahına hemen dr götürdük.iki tane öksürük şurubu verdi.bir de hastanede buhar vermeye çalıştık ama bizimki morarana kadar ağladı veremedik.dün akşam yine tuttu öksürük krizi.sonunda yine istifra etti.ilginç olan gündüz hiç birşeyi yok.koşup oynuyor.akşama kadar en fazl 2-3 kere öksürüyor ama gece öksürükten uyuyamıyor oğlum.burun akıntısı hırıltı ateş falan da yok.dr hafif soğukalgınlığı dedi.biraz boğazları kızarmış.bir de alt dişleri patlamak üzereymiş.bir kaç arkadaşım diş çıkardığı için olabilir öksürük dedi ama ne bileyim.bu akşam biraz netten baktım çoğu yerde öksürük şurubu vermeyin 2 yaş altı çocuklara diyor.bizim dr iki tane verdi.antibiyotik değil ama nette okuduklarımdan sonra kafam karıştı.eşimde vermeyelim heryerde faydadan çok zararı var öksürük şurubunun diyor.ne yapacağımı şaşırdım..birde doruk inanılmaz terliyor.geceleri her uyandığında üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum hatta yastığını bile.inanılmaz terliyor.dr ona da normal dedi.bir kaç yerde okudum demir eksikliğinden falan da olurmuş.normal bir terleme midir onu da anlayamadım.şu üç günde resmen pilim bitti.yani.çok araştırıp bakmak da kafa bulandırıyor.
çok geçmiş olsun arkadaşım bilginiz olması için başımızdan geçeni anlatayım...oğlum iki aylıkken babannemizin gece yıkayalım inadı tuttu malesef ne kadar olmaz desemde kimse beni dinlemedi ve malesef o gece oğlum üşütüp hasta oldudoktora götürdük öksürük şurubu ve balgam söktürücü şurup verdi kullandım iyi güzel gelişme var sandık hep sürekli öksürme ve balgam kusması vardı ama nasıl anlatayım resmen avucumun içi balgam doluyor sürekli atıyor ama gece gündüz sonra bi gece ağlama krizi tuttu acile götürdük bişiyi yok dediler çaresiz geri döndük eve o gecenin sabahı bebeğim nefes alamamaya başladı hızlı hızlı soluklanmalar tak tak ses geliyo göğsünden nefes almaya çalıştıkça nefes alırken göğüs kemiklerini say o derece kaptığımız gibi soluğu özel doktorda aldık meğer bebeğim astım krizine girmiş gece ağlamasıda o yüzdenmiş nefes alamama sinyalini vermiş ama kimse anlayamadı nasıl doktorlar var anlamıyorum :96: nedeni ise kullandığımız ilaçlar birincisi bebeklere 3 yaşını doldurmadan önce ne öksürük şurubu nede balgam söktürücü şurup kullanılmaması gerekiyormuş sadece hava yeterliymiş bir tane öksürük için hava verildi bir tanede balgam dağıtıcı hava verildi içine ilaçlar felan koydular 4 gün sabah akşam acilde hava verdiler iyileşti geçici astım olmuş balgam söktürücü şurup bebeğin nefes borusunu tıkarmış yatırınca çok ağlıyordu nefes almasını engelliyormuş meğer yatırınca dağılırmış balgam borulara tıkarmış o yüzden nefes alamazmış ve bir ay tamamen iyileşene kadar sırt üstü yatıramadık hep oturur pozisyonda uyudu yavrum ana kucağında yastıklarla destekledik çok zor bi dönemdi ve o sabah doktora götürmeseydik astım krizinden ölecekmiş bebeğim çünkü daha çok küçük olduğu için sürekli çabalaması ciğerlerini yorarmış ve sonunda pes edip nefessiz kalırmış doktorun acele tavırları beni çok korkuttu acilen hava verdi bebeğime daha verirken yavrumun yüzünde gülücükler açtı nefessiz kalmak ne kötü söylediğinde dişimi çatlattım sıkarken ağlamamak için zor tuttum kendimi bebeğim göz göre göre ölecekti...dikkat edin bebeklerinize öksürük balgam şurubu vermeyin öksürdüğünde zaten öksürüyor bir yardımcı maddeye gerek yok balgam söktürücüyle tıkamayın bebeğinizin nefesini hani derlerya yaşayan bilir hiç unutamıyorum o yaşadım kabus dolu bir ayı :96:
canım benimki de 13,5 kg boyu da 83.daha önce konuştuğumuz gibi,kalıtımsal diyorum ve de anne babanın boyu ebatları önemli.bir de erkekn bebek daha iri oluyor,gelişim tablolarına bakarsanız erkek,kız diye ayrılıyo zaten
maşallah doruk bebeğeallah nazarlardan saklasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?