2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ben de ayakkabı alacağım ama kararsızım. Öneri bekliyorum =)
Oto koltuğu da Hepsiburada.com : Heyner Kids Multi Protect Ergo Sp Oto Koltuğu (9-36 Kg) | Anne / Bebek / Çocuk şunu aldık biz altı yedi ay önce yeni yeni kullanmaya başladık. Ama malesef bizim kızı araba tutuyor buna oturunca kusuyor =( İlaç, çubuk kraker falan veriyorum ama yine de kollu uzun önlüklerden giydiriyorum mecburen. Biz çok araştırdık koltuk için en mantıklısı bu geldi, hem fiyat hem de yorumlara bakınca. Çok uçuk rakamlar var çünkü. 250 tl'ye aldık biz. Sadece koltuğun yatmaması ve siyah (yanlış seçim yaptım =) olmasından rahatsız sayılırız ama onun dışında gayet konforlu. Rengi farklı olmak kaydıyla önerebilirim. Bir de isofix'li ürünlerden istedik ama bu özellik yüzünden çok fazla ücret farkı koyuyorlardı biz de almadık=)

Bende gordum hepsiburada da bu koltugu ama yatma pozisyonu olmadigi icin tercihlerim arasina almamistim. Ama senin de soyledigin gibi yorumlara bakilirsa en mantiklisi bu. Kuzey bir turlu otirmuyor oto koltugunda,bunlar ters degil ya belki oturur diye umitleniyorum. Uyursa yolda dimdik nasil uyutacak cnm? O kadar dik degil mi yoksa?

Ben e-bebekten NP (nano plus) diye bir markanın oto koltuğunu aldım. Aslında Kraft omega alacaktım ama bu model indirime girmişti. Aynı kalitede olunca daha ucuz diye bunu aldım. İsofiksli değil. Ben memnunum. Bence yatıyor olması çok önemli çünkü dik pozisyondayken baya dik duruyor, rahat uyuyamıyor bizim kız. Ben almadan önce baya karasız kaldım çünkü modeller arasında çok fazla fiyat farkı var. Ama kullanınca anladım ki çok pahalı bir şey almaya gerek yok. Yatması ve 5 nokta emniyeti olması yeterli.

Söylediğim gibi yatmaması konusunda rahatsızım. Ama çok da dik durmuyor. Başı düşüyor bazen ama küçük yastıkla falan destekliyorum :/ Onun dışında çok memnunum, dilka'nın da dediği gibi uçuk rakamlar ödemeye gerek yok.

bendede kraft var ancak benim hatun üzerinde sıkılıyo kucakta olmak istiyor küçük hanım

aedk canım geçmiş olsun inş kuzucuğun biran önce düzelir benim oğlumda 2 aylıkken ilkez olmak üzere 5 kez bronşiolit geçirdi, öksürük nöbetleri, nefes alamama gibi sorunları oluyordu, gittiğimiz bir iki dr öksürük şurubu vermişti ama en son gittiğimiz prof bizi hastaneye yatırdı ve hava verdi hatta nebülizatörü eve aldık şimdi her tıkandığında evde kendimiz hava veriyoruz. çok şükür bikaç güne rahatlıyor. küçük bebeklere öksürük önleyici verilirse öksüremediği için balgam vücutta kalıp bronşları tıkayabiliyor canım. bence ilaçları kullanmadan önce başka bir dra daha göster oğlunu.

merhabalar herkese kızlar bebişleriniz nasıl benim kızın kilosu biraz az canım sıkılıyor sizinkiler nasıl.birde konuuşuyorlarmı artık dün resmini çektirmeye gittik ciddi ciddi durdu dede gel diyor bizimki fotocuda güldüremedi bir türlü en sonunda fotocude dede dede diyerek güldürdü de resmini çekti dedesine aşık olmuş:))

kç ekim doğumlu kızçen
ne kadarki kilosu
bizimkide dedeyi seviyo ne varsa dede de

bizim kızınkide az ama çok hareketli ve saglıklı olduğu için takmıyorum 20 ekim doğumlu 8.400 gr 74 cm baba mama cici gel dede diyor

bizim kızınkide az ama çok hareketli ve saglıklı olduğu için takmıyorum 20 ekim doğumlu 8.400 gr 74 cm baba mama cici gel dede diyor

benim kuzuda 20 ekim doğumlu ve 8500 gr boyuda 70 cm mintik kızım diyorum ama dediğin gibi çok hareketli maşallah koltukları tuta tuta tüm evi geziyo anne baba dede tette diyebiliyordu birkaç gündür idil diyorum ıda idiii diyor maşallah kuzularımıza

selam ekim anneleriiiiii...doruk rahatsız diye kaç gündür giremiyordum.şükür bugün daha iyi.tüm iyi dileklerinizi için saolun.öksürük şurubunu vermedim.sabahları zaten ıhlamur içiriyordum biraz limon da kattım öyle içirdim..maşallah diyim dün daha rahat uyudu.öksürük krizlerimiz azaldı.bunları yazacağımı hiç sanmazdım hatta başkası yazsa aaa olur mu derdim ama gerçekten dr.lara güvenilmiyor.tabi hepsini kastetmiyorum ama her verilen ilaca koşulsuz uymak da sakıncalı.çoğu tıptaki yeni gelişmelerden gerçekten birhaber.öksürük şurubu iki senedir falan özellikle 0-2 yaş grubu için avrupadaki çoğu ülkede yasaklanmış bile.bazı arkadaşların da yazdığı gibi öksürüğün engellenmesi (tabi 3-4 aylık bebekler değil kastettiğim 6 ay üstü) yarardan çok zarar sebep olurmuş.insan vücudunun içindeki mikropları dışa atımı için bir refleksmiş öksürük.15 güne kadar ara ara devem etmesi normalmiş.sonrasında devam ederse ilaçla tedavi öneriliyor.tabi bu astım bronşit gibi durumlar hariç.ama bizim dr.saolsun 2 tane birden vermişti öksürük şurubunu...meleklerimiz hastlanacağına biz hastalanalım daha iyi valla.o öksürük krizine girdikçe elimden de birşey gelmeyince oturdum ağladım valla geceleri.ne zormuş annelik.insanın yüreği daha bir dayanmıyor.neyse Allah beterinden korusun hepimizimkileri..

doruk en son geçen ay sonu 9,850 gr ve 77,5 cm olmuş.geçen ay az kilo almış.ama dr çok hareketli normal dedi.bizde 18 ekim doğumluyuz...az kaldı doğumgününe..bir dahaki ay bebişlerimizin doğumgünleri kızlar...nasıl olacak merakla gün sayıyorum.eşiminde 14 ekim..doğumgünü ayı bizim için...

benim kızım 4 ekim doğumlu (galiba ilk parti bizim olucak) kızım gecen ay 72 cm 10.5 kiloydu..
çok hareketliyiz.. artık evde tek başımıza yürüyoruz her odayı geziyoruz.hatta gecen gün bonyada dolaplarla
oynuyordu..ses etmedim bende oynasın diye mutfakta iş yapıyorum ama seslerini dinliyorum bende
bi ara sesi gelmedi bi koştum banyoda yok eyvah dedim yatakodasındada yok odasında da yok allahım deli oldum.kızım kızım bagırıyorum
sonr bi baktım salonda koltukarın arkasına saklanmış afedersiniz kakasını yapıyor.ayy yüreğim agzıma geldi.canım kızım benim..
işe giderken anne diye aglıyor babamız kahroluyor.teyzesine büşlaa diyo, mama,hadi,gel,dede,baba, he birde kızınca ağlıyor ama nasıl gözünden
yaş geliyor.. :)

senin kızınla aynı kiloları ben evde tartıyorum devamlı 8.600 bazen yükseliyor bizde çok hareketliyiz hiç yerinde durmuyor yaramaz sizlere birşey sorayım şimdi çok hareketlendiler ya herşeyi elliyor benim kızım ben de tabi hayır yapma dur deyip duruyorum bazen bakıyorum beni hiç dinlemiyor benim korkumda şu ileride de aynısını yaparmı herşeyi ellermi giittiği yerde onu bunu istermi nasıl engel oluruz buna ya.

maşallah hepinizin bebişlerine sağlıkla büyümeleri nasip olsun inş.
doğum günlerine az kaldı 1 ekimde bizim ki heyecanla bekliyorum evi süslemeyi düşünüyorum kafamda hayal kuruyorum sanki benim doğum günüm gibi çok seviniyorum ilk olacak ya güzel olsun istiyorum.

Ayşe de televizyonla çok oynuyor. Alçakta biraz tv engel de olamıyorum çünkü oynarken birden oraya gidiyor. Sıpa ayaklandı bu arada tutunup kalkıyor, duvara tutunarak koridoru falan bütün evi geziyor. Tembel tembel dedim bi atak yaptı tam yaptı. Sehpamdaki örtüleri indirip duruyor, her ne kadar hayır yapma desem de tınmıyor. İlk zararı bile verdi, vazomu kırdı eşek sıpası. Kilosu da iki ay önce falan 10 buçuktu pek bir değişiklik yok gibi anca boyu uzamıştır. Bir yaş kontrolünde gideceğim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…