2010 Ekim Bebekleri Büyürken...


bizimkide öyle ama ben kendine zarar vermeyecekse çok engellemiyorum.evde herşeyi ona göre düzenledim zaten.örtülerin üstü boş.alçak yerlerde tehlikeli şeyler yok.sonuçta çevreyi keşfetme zamanları.ne görse dokunmak hissetmek istiyo.dediğim gibi ben engel olmuyorum ilerde de böyle olacaklarını sanmam canım.tanıma dönemleri geçtikten sonra bırakacaklardır.
benim size sorumda sizdede çorap problemi varmı.ben kızıma 6 aydır kısa çorap ve ayakkabı giydiremyorum.çekip atıyo.ya yürüteçte ya emekliyo o yüzden hep patikli alt var.külotlu çorapda sıkıyo diye sürekli giydiremiyorum ama patikli altlarda şık değil.arabasında giderken bile ayağını sallaya sallaya çıkartıyo kısa çorabı yada ayakkabıyı.napsamki.paket lastiğiyle bağlamayı bile düşündüm:26:
 
Selam kızlar,
umarım hepinizin bebişleri ve keyifleri iyidir.
Bugün Rüzgar beyimiz sünnet oldu. Yatmayı ve hareketsiz durmayı sevmediği için zor tuttuk operasyon sırasında. Ama asıl ağrı 2 saat sonra evde başladı ve bir saat boyunca hiç durmadan ağladı katıla katıla. Ne zormuş elimden bir şey de gelmiyor. Doktor söylemişti anestezinin etkisi geçince çok ağlayabilir yapacak bir şey yok kendiliğinden geçecek diye. Ağladı ağladı ne yapsak fayda etmedi hiçbir şey yemedi, ilacını bile içiremedim eme eme sızdı şimdi uyuyor. Umarım uyandığında ağrısı geçmiş olur. İnsan çok üzülüyor, mahvoldum valla.
 
geçen hafta oğlum da sünnet oldu bize merhem verdiler 2 tane sontra da üzerine damlatmak üzzere bir ilaç verdiler ilk gün oğlum da ağladı emeklemek bile istemedi emeklerken de bacaklarıını ayıra ayıra otururken de bacaklarını havada tu
ttu biz de sünnet kilodu aldık kilodun arkasını kestim ama çok değil popişi açıkta kalacak şekilde öyle rahat etti kaka yapınca gidip hemen yıkıyordum 3 tane aldık biz
 
Bize her bez değiştirmede sürülmek üzere bir krem ve bir de şurup verdi doktor. Size şurup vermediler mi, sanırım enfeksiyon önleyici bir şurup iki gün kullanılacakmış. merhem de 5 gün.
Şimdi uyandı bizimki, biraz mızıldandı ama ağlamıyor Allahtan. Hareketlerinde ise bir değişiklik yok şimdilik, umarım sünnet kiloduna falan gerek kalmaz. Zaten doktor bez içinde iyileşir bu, açıkta falan bırakmayın, sallanma olursa pipi şişebilir dedi. Umarım en kısa zamanda geçer.
 

şurup verdiler dediğin giibi biz de tahriş oldu o yüzden daha fazla artmasın diye kullandık biz
 
loveli bir sorum daha olacak.
Bunun sargısı kendinden eriyor dedi doktor. Kaç günde eridiğini sormayı unuttum. Sizinkisi nasıldı, eriyenden mi, öyleyse kaç günde eridi?
 
loveli bir sorum daha olacak.
Bunun sargısı kendinden eriyor dedi doktor. Kaç günde eridiğini sormayı unuttum. Sizinkisi nasıldı, eriyenden mi, öyleyse kaç günde eridi?

valla eriyen bir sargı yoktu bandaj ve sargı bezi vardı merhemleri üzerine sürün o çıkar dediler aynı günde çıkar 3 günde de çıkar dediler
 
slm ekim anneleri hamileyken burda arada sırada sizlerle yaptığım sohbetleri özlemiyo değilim ama ev bebiş iş derken pek fırsat olupgirilmiyo bebişler iidir inşallah benim kızım daha yürümüyo ayakta dahi durmuyo oturuveriyo tembel tosbağam :)
 
1 ekimde doğdu kızçem. çok hasta olduk ondan kilo kaybetti yavrum
ne zamandır kontrole gitmedim 1 yaş aşısında giderim dedim ben evde tartıyorum 9 kilo bile gelmiyor

Benim kızımda 1 ekim doğumlu. 10 kilo ve 76 cm. Bizimki de mama, baba, anne, dede ve pisi pisi diyor. Henüz yürümüyor ama koltuklara ve duvarlara tutunarak tüm evi dolaşıyor.
 

Çorap tutucular satılıyor istersen onlardan bir dene. Benim ihtiyacım olmadı ama parkta bazı çocuklarda görüyorum sanırım işe yarıyor. http://www.e-kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk/corap/baby_jem/baby_jem_corap_tutucu/BJE-48
 

cevabın için teşekkürler canım benim kızımda bir ara çıkartıyordu çorabını çekip atıyordu unutmuş şimdi yapmıyor lastikli olanıda mı çıkartıyor dar olanı yani bol olursa ça-buk çıkıyor çorap
benim yaramazda kafasına birşey taktırmıyor şapka yada toka takarsam hemen elini atıyo kafasına bende dikkatini başka yere veriyorum unutuyo çorabıda çıkaracağı zaman eline başka birşey verin belki unutur zamanla.
 
Benim kızımda 1 ekim doğumlu. 10 kilo ve 76 cm. Bizimki de mama, baba, anne, dede ve pisi pisi diyor. Henüz yürümüyor ama koltuklara ve duvarlara tutunarak tüm evi dolaşıyor.

ne güzel sizde 1 ekimsiniz demek aynı gün çocukları:))
benim kız<ımda öyle koltuklardan tutunarak gidiyo bence bir iki aya kadar yürürler
birde birşey daha sorayım sizlere benim kızım gece yatarken ayaklarıyla illa üstünü açıyor kışda geldi nasıl ederim bilmiyorum sizlerde de aynı sorun varmı.
 
slmmmm bizde 11 aylık yakında 1 yaşımızıda kutlarız inşallah bu gece hanımın uykusu gelmedi bi türlü halen ortalıkta dolanıp duruyo
 
kızlar sizleri gördükçe seneye bendemi böyle olcam diyorum sanki şimdi günler geçmiyo o günler gelmicekmiş gibi hepinizin evlatlarının hayırlı bir ömrü olur ve hayırlı bir evlat olurlar inşallah banada dualarınızı eksik etmeyin
 
esinrüzgar , loveli hayırlı olsun kızlar.Allah damatlıklarını da gösterir inşallah..siz kurtuldunuz bakalım biz ne yapacağız..

doruk artık bildiğimiz bizim gibi yürüyor.dışarıda arabasında falan zaptedemiyorum hemen inmek istiyor.artık ayakkabı alın dediler.bugün ilk adım ayakkabısı aldık.bilekten destekli alt tabanının içinde jel gibi birşey varmış.dr da ayakkabıcıda uyanık olduğu sürece ayağında kalsın ayakkabı çıkarmayın dedi.yanları açık aldık.sıpanın ayaklar büyük maşallah 20 numara aldık.başta biraz garipsedi ama alıştı.hakikaten büyüdü sıpalar.bizimki,anne,baba,mama,dede,gel,buuu diyor şimdilik.çok sinirliyiz elinde oyuncağı alınınca yıkıyor ortalığı.üstteki iki dişimiz iyice çıktı sayılır ,altta da birtane çıkmak üzere ama biraz yamuk gibi sanki.
 

çok geçmiş olsun..damatlığınıda görürsünüz inş..çok agladımı bende kızımın kulagını deldirmek istiyorum ama aglamasında vede acısından korkuorum..
 

çok geçmiş olsun allah damatlığınıda gösterir inş..
 
esınrüzgar lovelı geçmıs olsun sünnet yaptrmıssınız nasıl geçtı neler yasadınız uyuttularmı bende düşünüyorum ama korkuyorum ayrıntıları ıle anlatırmısınız
 
çok geçmiş olsun..damatlığınıda görürsünüz inş..çok agladımı bende kızımın kulagını deldirmek istiyorum ama aglamasında vede acısından korkuorum..

ben cumartesi günü deldirdim çok güzel oldu çok istiyordum küpeyi
kuyumcuya gittik benim tatlı kızım kuyumcuya garip garip bakarken tak kulağını deldi bir bağırma bağırdı kuzum hiç beklemediği anda oldu şaşırdı çocukcağaz.biraz ağladı ikinci kulağınıda deldi kuyumcudan çıktık sustu o anlık ağlıyorlar geçiyor yani ve şimdi rahatız elini değdirmiyor hiç ben korktum eller diye ama ellemedi inş. böyle gider.
ilk kulağını deldiğinde vazgeçeçektim dayanamadım bir anlık geçti şükür annem de vardı yanımda tek deldiremezdim yoksa ben.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…