2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Çok teşekkürler kızlar. Darısı diğer erkek annelerinin başına. Allahın izniyle atlattık sayılır. İyileşme dönemindeyiz.
Bizimkinin sünnet derisinde darlık vardı doğuştan. Doktor 6. ayından sonra sünneti düşünebilirsiniz demişti. ama öyle çok da kesin konuşmamıştı biz de yaşına gelsin hiç olmazsa diye düşündük ama işte darlıktan iltihap oluşmaya başladı, bir ara testis iltihabına bile dönüştü. Ben de iyice korktum hemen kestirelim bari dedim, zaten darlığın tek tedavisi sünnetmiş.

esınrüzgar lovelı geçmıs olsun sünnet yaptrmıssınız nasıl geçtı neler yasadınız uyuttularmı bende düşünüyorum ama korkuyorum ayrıntıları ıle anlatırmısınız

Çok saol canım. Bizimkisi biraz aceleye geldi açıkçası. Çok fazla araştıramadık ama internetten bulduk içimize sinen özel bir klinikte yaptırdık. Çocuk cerrahı, sadece sünnet yapıyor, biraz tuzlu oldu ama...
Hastanelerde genel anestezi yapılıyormuş diye duydum, o yüzden özel kliniğe gittik, pansumansız, kendinden eriyen sargı ve dikişler ile en kolay yöntem dediler.
Neyse gittik doktora, bizimkinin en sevmediği pozisyon dümdüz yatmaktır duracak mı durmayacak mı diye çok endişelendim ben, bir sürü değişik oyuncak topladık başımıza, doktorun operasyon masasında playstation bile vardı araba yarışı, çizgifilmler. ama kar etmedi bize.
Uyuşturucu iğnelerden sonra 20 dakika bekledik ve operasyon başladı. iki dakika içinde bizimki kalkmak için çırpınmaya başladı, tut tutabilirsen. Ağladı da, dedim acaba tam uyuşmadı mı, doktor bunları hissetse böyle mi ağlar sanıyorsun asıl acıyı ağlamayı iki saat sonra hissettiğinde göreceksiniz dedi. Neyse toplam 10 dakika sürmedi zaten masada uğraşmamız tabi bana saatler gibi geldi. Operasyon bitti. Eve geldik arabada uyudu bir şeyi yoktu. derken tam da 2 saat sonra bastı çığlığı ve bir saat boyunca katıla katıla ağladı, ne yapsak kar etmedi, beklememize rağmen çok affalladık, ağla ağla helak oldu çocuk. Sonra emzirdim derken uyudu yine ağlamaktan bitap düştü ya. Uyandı ve sanki hiçbir şey olmamış gibi, ayağa kalktı ilk adımlarını bile attı hemen dedim erkek olmayı mı bekliyodun sen. Şimdi arada sanırım çişini yaparken yanıyor ucu ondan mızıldanıyor arada, her bez değiştirmede krem sürüyoruz. İltihaptan kıpkırmızı tahriş olmuş pipi ucu sanırım sünnetten çok ondan ağlıyor arada. İlk iki gün şurup da içti.
bugün artık banyo da yapabilecek. 20 dakika sıcak suda otursun dedi doktor. sargı erimeye başladı her açtığımda daha da erimiş oluyor.

İşte böyle bizim sünnet maceramız. Şu anda keyifler iyi, inşallah hemen iyileşir yaralar da. Darısı başınıza canım.

çok geçmiş esinrüzgar çok sevindim biran önce yaptırmışsın gördün değilmi nasıl olduğunu insan bi hoş oluyor anlatsana diyordunya aslında yaşamak gerekiyormuş değilmi :93:hadi hayırlı olsun damatlıklarınıda görelim hepberaber inşallah :87:ayy kayınvalide olucaz

şurup vermemişti bize doktor her doktorun işlemi farklı oluyor demekki :97:sargı kullanmamışlardı bizde sadece dikiş vardı... hadi en zorunu atlattın bakalım daha neler yaşayacağız

çok geçmiş olsun loveli

esinrüzgar ,loveli,çok geçmiş olsun, tabii bir de hayırlı olsun.oğluşumu pazar günü sünnet ettireceğiz biz de..
kızlar ben de 4 gün yurtdışındaydım ve haftasonu döndüm.çok endişeli gitmiştim,Ata gece en az 10 kere uyandığı için nasıl olacak diye ama ummadığım gibi oldu ve sadece 2-3 kere kalkmış.onda da hemen ayakta sallayınca uyumuş.yalnız gece (babaannesi kalmıştı gece,babasıyla beraber),2 kere 150 ml lik süt içmiş.deiler ki bu çocuk acıktığı için uyanıyomuş işte..:)neyse dün gece ben vardım tabii yanında,ve eski performansını aynen yakaldı oğlum.9 kere uyandı kocam kafayı yiyodu,ya bu çocuk geçen hafta böle diildi diye.demek ki bana bu şekilde yapıyo sadece,çözemedim gitti..
bakalım sünnet nasıl geçecek,biz sünnetçi tercih ettik(özel hastanede sağlıkçı olarak çalışıyo).evde yaptrıcağız.umarım doğru karardır.

sevgili quarta teşekkür ederim, siz de hayırlısıyla kolayca atlatırsınız umarım.
Bugün sargısı düştü. ama görüntü çok tuhaftı, insan bilmeyince neyin normal olup olmadığını da anlamıyor. Babasıyla bakıp bakıp fazla mı kesmiş, içe mi kaçmış, şişmiş mi, kızarmış mı diyip durduk:96: inşallah her şey normaldir.

canım acıktığı için uyanıyor da olabilir, senin geleceğini bildiği için de kontrol etmek isteyipte uyanıyor da olabilir.
Rüzgarın uyanmalarını ben de bir ara açlığa veriyordum ama tıka basa yediği ve üstüne de kusana kadar emdiği zaman da uyandı.

Son düzenleme:
sünnet yaptıran arkadaslara çok geçmiş olsun yaptıracaklarada allah kolaylık versin bizde yaptırmıstık 9 aylıktı iyikide yaptırmısız şimdi bari onu düşünmicez:9

evet canım iyi ki yaptırmışsınız. Ben de çok keşke dedim, bilseydim böyle olacağını hemen 6 aylık yaptırırdım. 2 yaşından önce diyorlar ama bence 1 bile çok geç eğer erken yapılacaksa. Çünkü hem çok hareketli hem de her şeyin farkında. Bir de eğer pipide darlık varsa hemen yaptırmalıymış, biz bir sürü antibiyotik kullandığımızla kaldık işte, tek çözümü sünnetmiş.

esınrüzgar lovelı geçmıs olsun sünnet yaptrmıssınız nasıl geçtı neler yasadınız uyuttularmı bende düşünüyorum ama korkuyorum ayrıntıları ıle anlatırmısınız
sağol canım
benim de korkulu rüyamdı biz özel hastanede genel cerraha yaptırdık içeri almadılar ama uyuşturuc iğne yapmışlar yanına eşimin halası girdi ağlamadı bile dedi orda hemşireler oyalamışlar ya da beni üzmemek için dedi bilmiyorum ,
ilk gün ağladı 15 dk kadar çok üzüldüm sonra merhemler verilmişti onları sürdükşurup verdik 2 gün sonra şu enjeksiyon iğnelerinin camlı ilaçları oluyor ya anlatabildim mi bilmem ondan verdiler 4 günde geçti dikişliydi bizim atıyor dikişleri ilk bir kaç gün esin gibi normal mi şekilsiz duruyor çok mu kesitler deyip bir üroloğa götürdük içimiz rahat etti ama tahriş oldu biz de sünnet kilodu giydirdik popo kısmını kesip çünkü bez sürtünüyordu ve oğlum emeklerken bacaklarını ayıra ayıra yürüyordu uyurken bile bacakları ayrık oluyordu
şimdi iyi banyo yapıyor hala kızarık ve şiş gibi ama normalmış
çok geçmiş olsun allah damatlığınıda gösterir inş..

anne kokusu istiyorlar ondan uyanıyor
sünnet yaptıran arkadaslara çok geçmiş olsun yaptıracaklarada allah kolaylık versin bizde yaptırmıstık 9 aylıktı iyikide yaptırmısız şimdi bari onu düşünmicez:9

evet ya geç kaldık aslında 3 aylıkken hareket etmeden en iyisi

Sünnet yaptıran herkese çoook geçmiş olsun
biz de 4 aylıkken yaptırmıştık
iyi ki yaptırrmışız şimdi ne yapardım bilemiyorum
çünkü oğlumda bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji var aşırı hareketli
bez bağlamak adeta korkulu rüyam çünkü sürekli dönüyor kaçıyor altını bağlatmıyor
bez elimde peşinden koşuyorum yakaladığım yerde bağlıyorum
ayakta bağladığım çok olmuştur
alt temizliği için banyoya koşuyoruz direk yıkıyoruz popoyu başka türlü durmuyor...

hal böyle olunca ne kadar isabetli bi karar vermiş yaptırmışız diyorum çok şükür
yaptırmayanlar acele etsinler çünkü günden güne zorlaşıyor ve hareketleniyolar
zaten 2-6 arası hiç önerilmiyor cinsel kimlik gelişiyormuş...

canları yanıyor tabi ister istemez ama yapacak bişey yok
biz yarım fitille hallettik hastanede biraz ağladı sonra hep uyudu...

dün gece ağlaya ağlaya uyandı saat 3'te. Baktım yeni çiş yapmış, demek ki çok acıyor hala. Hemen altını değiştirdim ve krem sürdüm uyuttum. Çok üzülüyorum, keşke bu kadar iltihap olmadan yaptırsaymışız, belki bu kadar çekmezdi. Baktım sabah da çişini yaparken ağlıyor aradım hemen doktoru. Normal dedi, hem iltihap temizlendi hem de yapışıklık açıldı bir süre devam edecek sıcak suda oturtun en iyi o gelir dedi. Bakalım ne zaman geçicek:84:

iltihabasıcaksumu:44:

sünnet yaptıran arkadaşlar hepinize çokk geçmiş olsun...
kızlar sizler artık süt veriyormusunuz biberon yada bardakla ve ne katıp veriyorsunuz sütün içine benim kızım da gece çok sık kalkıyor acaba acıkıyormu diyorum en azından gece süt verebilirim dedim

EN BÜYÜK SIKINTIM BİZİM SIPA SÜT İÇMİYOR =( Ben başladım 15 gündür falan süt vermeye çalışıyorum (bazen pastörize sütle formül süt karıştırıyorum) ama içmiyor. Ne bardakla ne de biberonla. Çoooook aç bırakırsam 4-5 saat kadar 50 ml anca içiyor. Kahvaltıda veriyorum rengini görür görmez bardağı itiyor, fincanla veriyorum rengini görmesin diye kokusunu duyunca itiyor =((( Ben hamileyken sadece 3 ay süt içtim ondan beridir ağzıma sürmedim. Midemi bulandırıyordu. Acaba ondan mı içmiyor diyorum. Beslenme uzmanına götürmeyi bile düşündüm. Her türlü yolu denedim. Pes etmeden her gün veriyorum farklı şekilde (pekmezli, sade, bisküvili, cevizli, ballı) ama heba oluyor sütler. Uykuda bile içmiyor. Sadece sabah akşam beni emiyor. Emzirmeyi mi bıraksam napsam

Bence 10 aylıkken başlamak gerekiyor. Çocuklar için en önemli besin bence. Eğer kızın reddetmiyorsa başla bence.

iltihabasıcaksumu:44:

Yok şu anda iltihap temizlendi zaten, iltihap kestirmeden önce birikmiş, şimdi pipinin ucundaki tahriş ve hassasiyet sorunumuz, ona da sıcak suda oturtun dedi. Oturtmak da zor canı yanıyor tabi.

Süt konusuna gelince, ben hamileliğimde de emzirirken de süt içmiştim bol bol ama bizimkisi de benim sütümden başka süt içmiyor, bebek sütü, devam sütü, keçi sütü, inek sütü hepsini denedim ama biberonu ağzına alır almaz püskürtüp her yeri süt yapıyor. Denemeyi bıraktım bir süredir ben de. Belki emmeyi bırakınca içecek. Tabi bu durumda anne sütü mü, inek sütü mü tercihi yapacağız sanırım.

ama tatlım tahriş olan yer sıcak suda dahada açılır antibiyotikli krem kullanmıyormusun :44:

dün oğlum ölümden döndü temizlik yapıyordum oda odasında oynuyordu içim rahattı oyuna daldı dedim bende evi temziliyim dedim bi ara nedense süpürgeyi durdurup oğlumu dinledim acaba ne halde diye baktım derinden derinden öksürüyo sesi çıkıyo gibi çıkmıyo gibi öksürürken... hemen yanına koştum bide ne göreyim kapanmış halının üstüne elleriyle var gücüyle vuruyo halıya nasıl kucakladığımı bilemedim yüzüne baktığımda ağız kenarları yeşil sarı bi renk almış nefes alamıyo o panikle ne yapıcamı şaşırdım yüzüme bakıyo anne yardım et der gibi o bakışları hiç unutmuycam elimi soktum ağzına bastırdım dilini bir kustu kustuğu gibi derin bir nefes aldı bi sarılması vardı bana ama... o ağlıyo ben ağlıyorum... ne çıktı dersiniz kocaman bir çekirdek kabuğu nerde buldun onu odanda ne arıyo çekirdek kabuğu evde bile yedirmem ben o mereti :84:

Çok geçmiş olsun =( Gözlerim doldu okurken vallayi. Rabbim korumuş. Bizimki üç kere boğulma tehlikesi geçirdi, ağzı yüzü morardı, bilirim neler hissettiğini. Yalnız bırakmaya gelmiyor artık sıpaları ne bulsalar ağızlarına alıyorlar. Aman dikkat :S

bende deneyeyim artık ya birde gündüz zaten yoğurtdu çorbaydı derken ben sütü hangi ara verecem ki zaten diğer besinleri zor yiyiyor benim kız zor işler bunlar valla.az da olsa içsin sütün vitamini farklı
demek senin cimcime içmiyor bugün bir yerde okudum güzel taktikdi bir bak istersen
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...-inek-sutu-iciremeyen-anneler-icin-oneri.html

anne sütünü bırakınca genelde içiyo çocuklar sütü ama daha çok küçükler emsinler hele de benim kızım emmeden duramaz hiç kıyamam da emsin diyorum sütü de eninde sonunda içerler bence ya.

çokk geçmiş olsun nasıl kötü oldum ya yavrum nasıl kötü olmuş öyle benim kızda herşeyi ağzına atıyo korkuyorum bende çok. ALLAHım korusun onları.kaynanamın balkonundaki böcekleri bile ağzına atmaya çalışıyor ben elinden alınca da kıyamet kopuyor.geçmiş olsun tekrardan gözümüzün önünden ayırmayalım aman.ilaçları deterjanları çok önceden kaldırdım ben geçende bir olay duydum dahada korktum kadının biri evi siliyormuş viledayla çocukta viledaya tutunup kalkmaya çalışmış içine düşmüş viledanın içindeki sudan boğulmuş bunu duydum daha korktum onun için gözümden ayırmamaya çalışıyorum.

çok teşekkür ederim...kanım dondu vileda kovasında :96: bi kaç sorunum var ama şimdi yazamıycam oğlum rahat vermiyor bi ara sizlerle paylaşmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…