2010 Ekim Bebekleri Büyürken...


Canım yaa çok büyük geçmiş olsun, Allah korumuş. Annelik nasıl bir içgüdü işte, tam zamanında yetişmişsin, hissetmişsin demek. Yavrularımızı Allah bize bağışlasın. Ben de çok koruyorum bir an gözümü ayırmaya gelmiyor, bıraktım vallaha evi, temizliği, akşam babamız gelince toparlayabildiğimi toparlıyorum yeter. Çünkü gözümün önünde bile bir anda ne yapacağı belli olmuyor, ağzından neler neler çıkarmadım ki; kurumuş minik kelebek, çekirdek kabuğu, taşlar, kağıtlar, peçeteler, çiçekler... ben evi ne kadar silip süpürsem bile kıyıda köşede nerede minicik gözden kaçan bir şey var beyfendiden sorulur. Hem ağzına bir şey atmasa bile nereye gireceği de belli olmuyor. Allah korusun. tekrar geçmiş olsun.
 

tşkr ederim esinrüzgar artık daha dikkatli olmaya çalışıyorum :96:
 
çok geçmiş olsun ben bi işim olduğu zaman park yatağına koyuyorum derin olduğu için dışına çıkamıyo en güvenli yer şimdilik orası bizim için orda nerde oldunu biyere gidemiyceni zararlı bişeye elleyemeyeceğini biliyorum en azından odada olmadığımda hep oraya koyuyorum odaya girince çıkarıyorum gözümün önünde sorun olmuyo tehlikeli biyere uzansa müdahale edebiliyorum yine bile hemen kaşla göz arası uzanıyo tehlikeli her yere kablolara prizlere çok zor onları kollamak.allaha emanetler allahım herkesin yavrusunu korusun.allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.AMİNNNNNNNNNNNNNNNNN
 

Çook geçmiş olsun. Allah minik meleklerimizi korusun

Geçmiş olsun canımm

tşkr ederim...hedi keşke benim oğlumda park yatakta dursa kuyu gibi yatak içine koyuyorum canı sıkılıyo en fazla beş dakika kalıyo sonra basıyor çığlığı istersen alma mosmor oluyor almassam neler yaptım orada oynaması için tepelerden süsledim duvarları süsledim heryerden oyuncakları sarkıyo etrafı sirk gibi yaptım ı ıh banamısın demiyor özgür olucak illa...başım dönüyor artık takip ederken :97:
 

canım çok geçmiş olsun okurken gözlerim doldu inan..gerçi ben anne olduktan sonra her an gözümde bir damla yaşla dolaşır oldum.gazete okuduğum köşe yazısı,izlediğim haber her ana ağlamama sebep.ki ben pek ağlamazdım eskiden soğukkanlıyımdır.
 

tşkr ederim canım...
 
kızlar aranızda türk kahvesi seven,içen varmı? ben sabahları kahvaltıdan sonra çok severim vede arada içiyorum.
zararı olurmu acaba?
 
kızlar aranızda türk kahvesi seven,içen varmı? ben sabahları kahvaltıdan sonra çok severim vede arada içiyorum.
zararı olurmu acaba?

canım emziriyosan çay kahve fazla tüketmemelisin...

her şey bebişler için ne de olsa...bak bulduğum yazının seni ilgilendiren kısmını kopyaladım

Annenin kötü alışkanlıkları:

Emziren annenin sigara içmesi sakıncalıdır. Çünkü sigara içen annenin sütünde bebek için zararlı toksik maddeler yüksek oranda bulunur. Yine emziren annenin alkol almaması, çay ve kahve gibi içecekleri aşırı miktarda ve yemekler ile tüketmemesi gerekir.

KAYNAK : SAĞLIK BAKANLIĞI (GIDA GÜVENLİĞİ LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI)
 
kubraderin cim,bebeklerimiz artık neredeyse 1 yaşında olacaklar.bebeklikten çocukluğa terfi etmek üzereler.bünyeleri de daha kuvvetli artık. hem de zaten ne kadar emiyor ki artık,yani doymak için emziriyor musun ki?bu yüzden çay kahve gibi şeyleri sakıncalı bulmuyorum ben artık.kendim içiyorum,hem de bayaadır.ilk 6 ay çay kahve kola vb. hiç içmedim ama sonra başladım.bu tip şeyler gaz yapmaması ve uykusuzluk olmaması için tüketimi sınırlanıyor.
 
sünnet yaptırmış olan anneler,yardım gerekli.sünnetten sonra bez bağlanıyor mu hemen?sünnet külodu lazım mı?
 
sünnet yaptırmış olan anneler,yardım gerekli.sünnetten sonra bez bağlanıyor mu hemen?sünnet külodu lazım mı?

Bizim doktor sünnet sonra sargısının üzerine sıkıca bezini de bağladı. Bezini değiştirdikçe krem sürün dedi, idrar steril zaten daha çabuk iyileştirir dedi. Pipi sallanırsa şişme yapabilir bezini mutlaka sıkıca bağlayın dedi. Biz de öyle yaptık, sünnet kilodu kullanmadık. Tabi sünnet işleminin şekline ve uzmanına göre değişir herhalde. Siz de bir an önce hayırlısıyla atlatırsınız inşallah.
İlk gün biraz zor oluyor. Bizimkisi 2 saate yakın ağlamıştı susmadan. ikinci gün normale döndü ki bizimkinin sünnet derisinde bitiklik varmış. O daha zor oluyor, şimdi sünnet yarası iyileşti ama tahriş geçmedi. Ben bugün denize de soktum doktor 3. günde girebilir demişti, ben yine de biraz daha bekledim, bir hafta sonra soktum belki daha iyi gelir dedim:))

Nerede, nasıl yaptırmaya karar verdiniz canım?
 
kızlar aranızda türk kahvesi seven,içen varmı? ben sabahları kahvaltıdan sonra çok severim vede arada içiyorum.
zararı olurmu acaba?

Canım bence sabahları bir türk kahvesinin zararı olacağını sanmıyorum. Ben hamileliğimde de arada içmiştim, emzirirken de 3.-4. aydan sonra sabahları düzenli içmeye başladım, o keyfimden vazgeçemedim:)
Zaten tek bir türk kahvesi neskafe ve kolanın yanında neredeyse su kadar saf kalır:)) Bizimkiler d artık iyice büyüdüler yakında bir yaş yasakları da kalkıyor, bal, tam yumurta, inek sütü ne bulursak yedirebiliriz büyüdüler. Gerçi ben bunlara azar azar başladım bile artık.
 

esincim,pazar günü yaptırıyoruz hayırlısıyla sünnetini.o kadar çok doktor ve büyüklerin yorumlarınıdan sonra kendi inisiyatifimi kulladım ve en doğrusu budur diye düşündüm.herkes farklı bişi sölüyo,sanırsın ki doktorların hepsi ayrı fakültelerden ayrı bölümlerden mezun:)
sünnetçiye yaptırıyorum canım.(hastanede çalışan sağlık görevlisi sünnetçi.)ve de evde yaptırcağım.oğlum hastanede korkar diye düşündüm.umarım doğru karardır..
bir güzel de devat veriyorum evde ailelerimiz,yakın arkadaşlar yer içeriz dedim.:)
bakalım sonrasında çok zopr geçirmeyiz umarım.ben çok heyecanlıyım ve de çok korkuyorum aynı zamanda.yanında olsam bakamam kesilrken diyorum,olmasam bensiz daha çok korkam diyorum.sanırım tüm cesaretimi toplayıp kesilirken oğlum sarılıyo olucam..
 

evet canım artık büyüdüler,doymak ememiyo süt yokki.işyerimdeki arkadaşlarım kübra artık abartıyossun diye söyleniyolar.fikrinizi almak istedim tşk ederim canımcım.
 

içmeyen varsa helal olsun valla...
 

hamileyken toplasan 3 kere içmişimdir.. artık allahın izniyle bişey olmaz 1 yaşına giriyolar değil mi:)
hangi marka inek sütünü veriyosunuz.birde cıtadaki ballar daha iyi diyorlar bende ondan aldım artık yavaş yavaş başladık bizde
 
içmeyen varsa helal olsun valla...

yok be güzelim yanlış anlamışsın hiç içmeden olur mu....dikkat edersen yazıda aşırı tüketimden bahsediyor...

gelelim diğer soruna canım...ben artvinden organik bal getirttim onu veriyorum hamileyken de hep onu tüketmiştim.süzme bal...

sütü de cam şişede günlük sek ya da sütaş veriyorum

benim prematürelerim yaşına girdi bu arada teyzeleri her şeyi veriyorum yumurta beyazı bal herşeyden yiyolar artık...
 
benim prematürelerim yaşına girdi bu arada teyzeleri her şeyi veriyorum yumurta beyazı bal herşeyden yiyolar artık...

Süper, size birlikte nice güzel, mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum. inşallah 10 yaşlarını da, 40 yaşlarını da görürüz. Amin.
Bizimkisi de bir hafta sonra yaşına giriyor inşallah. Çok değişik bir duygu şimdiden bir yıl nasıl da geçti diyorum. Hayatımın en değişik en güzel, en kaygılı, en yorucu, en muhteşem bir yılı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…