2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

çoook teşekkür ederim canım güzel dileklerin için
evet zaman çok hızlı geçiyor Allahım o günleri görecek miyim derdim
bir de baktım yürümelerini bekliyorum 4 gözle
ne güzel yazmışsın her cümlene katılıyorum
hayatınıza değen rüzgar sizi hiç bırakmasın...

slm herkese kızlar benim kız ekimin birinde bir yaş oluyor ve özel aşısı ile normal aşısı beraber mi yaptırayım sizler yaptıracakmısınız özel aşıyı

merhaba kızlar
24eylül saat 09.50de sünnetımızı olduk hayırlısı ıle sünnetımız çok güzel geçtı sorunsuz çok sukur sünnetten çıktıgı gıbı uyandı hemen baya mızmızlandı anestezının etkısı ıle ancak sonra duruldu mamasını içirdim çünkü kasıkla bırsey yemesı mumkun degıldı 180ml mama içti içine cıcıbe kattım ıyı geldı yavruma sonra uyuttum eve geldık o sekılde eve geldık tabıkıde anestezının etkısı geçtı ve bır aglama bır aglama susturabılene ask olsun hemen agrı kesıcı surup verdım çok etkı etmedı daha sonrada fıtıl koydum öle rahatladı da bıraz uyudu öglen yogurt yedırdım bıraz ancak kustu sanırım anestezıden dolayı oldu sonra yıne agladı baya sımdı daha ıyı çok sukur çorba falan ıçırmek ıstedım kabul etmedı pudıng yedırdım çok sukur rahatladı ve süt içti az da olsa inş daha ıyı olacak yarın ılk gün oldukça zor ve sancılı tabıkıde ellerımle sünnete amelıyathaneye verırken içim gıttı agladım zor durdum bır bakısı vardı bana içim erıdı resmen ama hemen çıktı 10dk yanımdaydı çok sukur annelık çok zor gerçekten Allah ım yardım etsın hepımıze sünnet annesı olmak çok güzel bır duygu o kadar da zor inş daha ıyı olacak ıyılesme sürecı 1hafta 10 gün artık darısı ısteyenlerın basına

Son düzenleme:
Kızlar artık ciddi ciddi sütten kesmeyi düşünmeye başladım. Geceleri sürekli uyanıyor uyanmaları daha da sıklaştı, 1-2 saate kadar indi. Uyanıyor ve emzirmediğim sürece kesinlikle uyumuyor, ağlıyor, ne yaptıysam fayda yok. Hayır uykusuzluk ya da her iki saatte kalkıp mzirmek değil asıl sorun, öylesinin onun için iyi olduğunu bilsem seve seve. ama geceleri büyük bir iştahla emiyor, sürekli ve gündüz hiçbir şey yememeye başladı. Kahvaltı olayımız iyice bitti zaten, şimdi diğer öğünleri de atlayıp meme emmek istiyor(( çok üzülüyorum, yetersiz beslendiği için ve bunda benim de çok büyük payım olduğu için. Keşke hiç geceleri emzirmeseydim 6. 7. aydan sonra.
araştırdığım kadarıyla aha da artacakmış bu uyanmalar Ne yapsam bilemiyorum Aslında en az 18 aylık olana kadar emzirmeye karar vermiştim ama şimdi emzirmek onun zararına dönüşmeye başladı sanki. Ne yapmalıyım acaba...

Ben daha 1 yaş aşılarını araştırmadım, doktor gerekli görürse yaptırırım özeli de.

Canım hayırlı uğurlu olsun atlatmışsınız. İlk gün geçtikten gerisi kolay, hele o ağlama nöbetini atlattıysanız tamamdır. İnşallah hemen iyileşir. Allah damatlığını da göstersin.

Aynen ben de düşünmeye başladım. Gerçi eşimle annem izin vermezler, bizim kız da kolay kolay bırakmaz zaten =( Son zamanlarda çok düştü memeye ve bana. Yabanileşti, kimseye gitmiyor bazen babasını bile istemiyor illa bende olacak. Akşamları onbuçuktan önce yatıramıyorum, oldu ki yatarsa geri uyanıyor ve uyumuyor. Sabahları da kaldıramıyorum sıpayı, 10.30-11 arası kahvaltı yapıyor :S:S Uyandırırsam ağlıyor. Zayıfladı da, zayıflamadıysa bile kilo almadı bu ay doğru düzgün. Yaşını doldursun diye bekliyorum götürcem doktora. Düzenimiz bozuldu on gündür falan. Ama kararlıyım yarın tekrar erken kaldırıp yatırmaya başlayacağım. Yemesinde sorun yok gerçi, itiraz etmiyor ama benim canım sıkılıyor.

Aşıyı da; yaşında sağlık ocağı çağırdı. Özelden de 13 aylıkken su çiçeği yapılacak dedi doktorumuz.

slm herkese kızlar benim kız ekimin birinde bir yaş oluyor ve özel aşısı ile normal aşısı beraber mi yaptırayım sizler yaptıracakmısınız özel aşıyı

doktorumuzla konuşmadık daha :97:

geçmiş olsun zehsel

kafamı karıştırdın bendede aynı sorun olacak gibi sanki :44:

özel aşıya taktım bu ara ondan sormak istedim sizlere kızım rota virüs aşısı olmadı o hastalığı geçirdik onun için özel aşılarını kaçırmak istemiyorum doktora bende sormadım daha öğrenirseniz bana söyleyin mümkünse kızlar.

kafamı karıştırdın bendede aynı sorun olacak gibi sanki :44:

Canım vallaha daha o sorun olmadıysa bir an önce önlemini al bence. İş işten geçtikten sonra değiştirmek imkansız gibi görünüyor. Ben bol bol emsin diye gece ara sıra uyanmalarında hemen emzirdim hem de büyük bir mutlulukla. hatta bazen daha o uyanmadan mızıldanırken aldım emzirdim hemen dalsın yine diye. Ben alıştırdım yani. Şimdi bir yaşına geldi artık benim sütüm ek olması gerekirken daha da öne geçti. Sürekli emmek istiyor, gece gündüz, hatta öğlen uykusu arasında bile uyanıp emip uyuyor o dereceye geldik. emzirmemeye çalışırsam çok daha kötü çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor. bu sefer de sakinleştirmek zor oluyor ve ben de hemen pes edip yine emziriyorum. Oysa ilk uyanmalar başladığında önlemimi alıp emzirmek yerine kendi kendine uyumasına yardımcı olsaydım şimdi o da biz de deliksiz uykular çekiyor olacaktık. :84:
Bu saatten sonra şimdi bu hatamı nasıl düzelteceğimin yollarını arıyorum. gece emmelerini bıraktırmanın yolunu bulursam süttn kesmek zorunda da kalmam. Bakalım.

Suçiçeği özel aşıymış 15. ayda da yapılabiliyormuş sanırım. Ben yaptırırım herhalde.

yemesinde sorun yoksa iyi. Yemesi bozulmasaydı ben de böyle düşünmezdim. Bizimki bütün besinin gece boyunca aldığı için gündüz ek gıdalara hiç yüz vermiyor. Zorlamak istemiyorum, ama zorlamasam 2-3 öğün rahat atlatır. Zaten hemen memeye saldırıyor, vermezsem ağlıyor. Ek gıdaya ilk geçtiğimiz aylarda bile bundan fazla yerdi hem de ne iştahla, şimdi çiğneyip tükürmeye başladı, nerde hata yaptığımı da anlamadım.

bize doktor rotavirüsü söylerken 13.ayda özel su çiçeği aşısından az biraz bahsetmişti acaba 12 ay aşısı dediğiniz o mu ?

canım bebegının bu durumu farklı bı sebeptende olabılır sabıha paktuna keskının kıtaplarını okumadıysan okumanı tavısye ederım belkı senın kokunu daha fazla duymak ıstıyordur o nedenle yapıyor olabılır bı de ben uzun zamandır topıge gırmıyorum bu özel asıdanda haberım yok bıraz bılgı verırmsınız

esincim,aynı durumdayız biliyosun,gece 45dk-1 saat arası uyanır oğlum.ama ben yokken 4gece sadece 2 kere uyanmış.demek ki anne kokusu onları uyandıran.pazar günü sünnet oldu ve gece neredeyse memeyi hiç çıkarmadı ağzından.süt yok sadece emiyor,kucağımda olmak maksat..:)
ben bu hafta sonu odasını ayırıyorum ve yavaştan emmeyi bitirmeye karar verdim.hem benim hem onun psikolojisi için.:)
zaten sütüm de çok azaldı.(üstelik tek taraftan emiyor sadece)

kızlar sağlık ocağında yapılacak aşılar dışında,özel aşı olarak çiçek aşısı var bildiğim kadarıyla.

günaydın ekim anneleri bebişler iidir umarım benim kızım kaç gündür hastaydı antibiotikle biraz iileşti allaha şükür.bebişleri yürümeye başladımı herkesin.ne çabuk büyüdüler ne çabuk geçti zaman.

kızlar bir yaş aşımız su çiçeği aşısı yani özel aşı.ama 13 aylık mı 15 aylık mı onu bilmiyorum ne zaman vuruyorlar onu öğrenicem bende...zor bir hastalık onun için yaptırmak istiyorum ben ağzım yandı bir kere

kızlar yazık ya memeden kesmeyin çok ufaklar daha benim kızım da gece çok kalkıyor 1-2 saatde bir kalkıyor zor oluyor ama akılları yetince yani 2 yaşına doğru zaten mecbur bıraktıracağız ben o yüzden şimdi kıyamıyorum sonra vicdan azabı çekerim ben erken bıraktırdım diye gündüzde aklına meme gelince saldırıyor bana bende önce yemeğini yediriyorum sonra emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…