Süper, size birlikte nice güzel, mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum. inşallah 10 yaşlarını da, 40 yaşlarını da görürüz. Amin.
Bizimkisi de bir hafta sonra yaşına giriyor inşallah. Çok değişik bir duygu şimdiden bir yıl nasıl da geçti diyorum. Hayatımın en değişik en güzel, en kaygılı, en yorucu, en muhteşem bir yılı
merhaba kızlar
24eylül saat 09.50de sünnetımızı olduk hayırlısı ıle sünnetımız çok güzel geçtı sorunsuz çok sukur sünnetten çıktıgı gıbı uyandı hemen baya mızmızlandı anestezının etkısı ıle ancak sonra duruldu mamasını içirdim çünkü kasıkla bırsey yemesı mumkun degıldı 180ml mama içti içine cıcıbe kattım ıyı geldı yavruma sonra uyuttum eve geldık o sekılde eve geldık tabıkıde anestezının etkısı geçtı ve bır aglama bır aglama susturabılene ask olsun hemen agrı kesıcı surup verdım çok etkı etmedı daha sonrada fıtıl koydum öle rahatladı da bıraz uyudu öglen yogurt yedırdım bıraz ancak kustu sanırım anestezıden dolayı oldu sonra yıne agladı baya sımdı daha ıyı çok sukur çorba falan ıçırmek ıstedım kabul etmedı pudıng yedırdım çok sukur rahatladı ve süt içti az da olsa inş daha ıyı olacak yarın ılk gün oldukça zor ve sancılı tabıkıde ellerımle sünnete amelıyathaneye verırken içim gıttı agladım zor durdum bır bakısı vardı bana içim erıdı resmen ama hemen çıktı 10dk yanımdaydı çok sukur annelık çok zor gerçekten Allah ım yardım etsın hepımıze sünnet annesı olmak çok güzel bır duygu o kadar da zor inş daha ıyı olacak ıyılesme sürecı 1hafta 10 gün artık darısı ısteyenlerın basına
Kızlar artık ciddi ciddi sütten kesmeyi düşünmeye başladım. Geceleri sürekli uyanıyor uyanmaları daha da sıklaştı, 1-2 saate kadar indi. Uyanıyor ve emzirmediğim sürece kesinlikle uyumuyor, ağlıyor, ne yaptıysam fayda yok. Hayır uykusuzluk ya da her iki saatte kalkıp mzirmek değil asıl sorun, öylesinin onun için iyi olduğunu bilsem seve seve. ama geceleri büyük bir iştahla emiyor, sürekli ve gündüz hiçbir şey yememeye başladı. Kahvaltı olayımız iyice bitti zaten, şimdi diğer öğünleri de atlayıp meme emmek istiyor(( çok üzülüyorum, yetersiz beslendiği için ve bunda benim de çok büyük payım olduğu için. Keşke hiç geceleri emzirmeseydim 6. 7. aydan sonra.
araştırdığım kadarıyla aha da artacakmış bu uyanmalarNe yapsam bilemiyorum Aslında en az 18 aylık olana kadar emzirmeye karar vermiştim ama şimdi emzirmek onun zararına dönüşmeye başladı sanki. Ne yapmalıyım acaba...
Ben daha 1 yaş aşılarını araştırmadım, doktor gerekli görürse yaptırırım özeli de.
slm herkese kızlar benim kız ekimin birinde bir yaş oluyor ve özel aşısı ile normal aşısı beraber mi yaptırayım sizler yaptıracakmısınız özel aşıyı
merhaba kızlar
24eylül saat 09.50de sünnetımızı olduk hayırlısı ıle sünnetımız çok güzel geçtı sorunsuz çok sukur sünnetten çıktıgı gıbı uyandı hemen baya mızmızlandı anestezının etkısı ıle ancak sonra duruldu mamasını içirdim çünkü kasıkla bırsey yemesı mumkun degıldı 180ml mama içti içine cıcıbe kattım ıyı geldı yavruma sonra uyuttum eve geldık o sekılde eve geldık tabıkıde anestezının etkısı geçtı ve bır aglama bır aglama susturabılene ask olsun hemen agrı kesıcı surup verdım çok etkı etmedı daha sonrada fıtıl koydum öle rahatladı da bıraz uyudu öglen yogurt yedırdım bıraz ancak kustu sanırım anestezıden dolayı oldu sonra yıne agladı baya sımdı daha ıyı çok sukur çorba falan ıçırmek ıstedım kabul etmedı pudıng yedırdım çok sukur rahatladı ve süt içti az da olsa inş daha ıyı olacak yarın ılk gün oldukça zor ve sancılı tabıkıde ellerımle sünnete amelıyathaneye verırken içim gıttı agladım zor durdum bır bakısı vardı bana içim erıdı resmen ama hemen çıktı 10dk yanımdaydı çok sukur annelık çok zor gerçekten Allah ım yardım etsın hepımıze sünnet annesı olmak çok güzel bır duygu o kadar da zor inş daha ıyı olacak ıyılesme sürecı 1hafta 10 gün artık darısı ısteyenlerın basına
Kızlar artık ciddi ciddi sütten kesmeyi düşünmeye başladım. Geceleri sürekli uyanıyor uyanmaları daha da sıklaştı, 1-2 saate kadar indi. Uyanıyor ve emzirmediğim sürece kesinlikle uyumuyor, ağlıyor, ne yaptıysam fayda yok. Hayır uykusuzluk ya da her iki saatte kalkıp mzirmek değil asıl sorun, öylesinin onun için iyi olduğunu bilsem seve seve. ama geceleri büyük bir iştahla emiyor, sürekli ve gündüz hiçbir şey yememeye başladı. Kahvaltı olayımız iyice bitti zaten, şimdi diğer öğünleri de atlayıp meme emmek istiyor(( çok üzülüyorum, yetersiz beslendiği için ve bunda benim de çok büyük payım olduğu için. Keşke hiç geceleri emzirmeseydim 6. 7. aydan sonra.
araştırdığım kadarıyla aha da artacakmış bu uyanmalarNe yapsam bilemiyorum Aslında en az 18 aylık olana kadar emzirmeye karar vermiştim ama şimdi emzirmek onun zararına dönüşmeye başladı sanki. Ne yapmalıyım acaba...
Ben daha 1 yaş aşılarını araştırmadım, doktor gerekli görürse yaptırırım özeli de.
özel aşıdan kastınız nedir hangi aşı
kafamı karıştırdın bendede aynı sorun olacak gibi sanki :44:
Aynen ben de düşünmeye başladım. Gerçi eşimle annem izin vermezler, bizim kız da kolay kolay bırakmaz zaten =( Son zamanlarda çok düştü memeye ve bana. Yabanileşti, kimseye gitmiyor bazen babasını bile istemiyor illa bende olacak. Akşamları onbuçuktan önce yatıramıyorum, oldu ki yatarsa geri uyanıyor ve uyumuyor. Sabahları da kaldıramıyorum sıpayı, 10.30-11 arası kahvaltı yapıyor :S:S Uyandırırsam ağlıyor. Zayıfladı da, zayıflamadıysa bile kilo almadı bu ay doğru düzgün. Yaşını doldursun diye bekliyorum götürcem doktora. Düzenimiz bozuldu on gündür falan. Ama kararlıyım yarın tekrar erken kaldırıp yatırmaya başlayacağım. Yemesinde sorun yok gerçi, itiraz etmiyor ama benim canım sıkılıyor.
Aşıyı da; yaşında sağlık ocağı çağırdı. Özelden de 13 aylıkken su çiçeği yapılacak dedi doktorumuz.
esincim,aynı durumdayız biliyosun,gece 45dk-1 saat arası uyanır oğlum.ama ben yokken 4gece sadece 2 kere uyanmış.demek ki anne kokusu onları uyandıran.pazar günü sünnet oldu ve gece neredeyse memeyi hiç çıkarmadı ağzından.süt yok sadece emiyor,kucağımda olmak maksat..:)Kızlar artık ciddi ciddi sütten kesmeyi düşünmeye başladım. Geceleri sürekli uyanıyor uyanmaları daha da sıklaştı, 1-2 saate kadar indi. Uyanıyor ve emzirmediğim sürece kesinlikle uyumuyor, ağlıyor, ne yaptıysam fayda yok. Hayır uykusuzluk ya da her iki saatte kalkıp mzirmek değil asıl sorun, öylesinin onun için iyi olduğunu bilsem seve seve. ama geceleri büyük bir iştahla emiyor, sürekli ve gündüz hiçbir şey yememeye başladı. Kahvaltı olayımız iyice bitti zaten, şimdi diğer öğünleri de atlayıp meme emmek istiyor(( çok üzülüyorum, yetersiz beslendiği için ve bunda benim de çok büyük payım olduğu için. Keşke hiç geceleri emzirmeseydim 6. 7. aydan sonra.
Canım vallaha daha o sorun olmadıysa bir an önce önlemini al bence. İş işten geçtikten sonra değiştirmek imkansız gibi görünüyor. Ben bol bol emsin diye gece ara sıra uyanmalarında hemen emzirdim hem de büyük bir mutlulukla. hatta bazen daha o uyanmadan mızıldanırken aldım emzirdim hemen dalsın yine diye. Ben alıştırdım yani. Şimdi bir yaşına geldi artık benim sütüm ek olması gerekirken daha da öne geçti. Sürekli emmek istiyor, gece gündüz, hatta öğlen uykusu arasında bile uyanıp emip uyuyor o dereceye geldik. emzirmemeye çalışırsam çok daha kötü çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor. bu sefer de sakinleştirmek zor oluyor ve ben de hemen pes edip yine emziriyorum. Oysa ilk uyanmalar başladığında önlemimi alıp emzirmek yerine kendi kendine uyumasına yardımcı olsaydım şimdi o da biz de deliksiz uykular çekiyor olacaktık. :84:
Bu saatten sonra şimdi bu hatamı nasıl düzelteceğimin yollarını arıyorum. gece emmelerini bıraktırmanın yolunu bulursam süttn kesmek zorunda da kalmam. Bakalım.
aynı hatayı yapmışız.bende doğduğundan itibaren gece her mızıldanmasında meme verdim.şu an 1-2 saate bir uyanıyor ve işin dahada kötüsü kendi yatagında uyumuyor.memelekete gittiğimizde alıştı 3 aydır yanyana uyuyoruz.bendekine uyku denirse tabi....uyanınca emziriyorum yatağına koyorum ağlamaya başlıyo.yanıma yatırıp yatarak memeeyi verirsem azcık çekip sırtını dönüp uyuyo hemen sıpa.9 aydan sonra anneye ve memeye aşırı düşkünlük görülüyormuş.nette geçici bir dönem diyo ama pek geçecege benzemiyo bizimki.gün içindede her an peşimde.odada yalnız oynamıyo.ben nerdeyim oda geliyo emekliyerek hemennn.babası bile yetmiyo ona illa benim yanımda olacak.veee ben aralıkda işe başlıyorummm.offf offff napcaz böyle bilmiyorum.bi diyorumki bana ihtiyacı var demekki bol bol kucak kucağa vakit geçirelim bi yandanda böyle ilerisi için ona daha mı çok zarar veriyorum diyorum.memmee demeyide öğrendi.memmeee diye mızıldanarak emekleyerek yanıma gelince dayanamıyorum o kadar sevimliki.memeyi bırakınca da gülerek konuşmaya başlıyo.gelde verme memeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?