2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

geçmiş olsun canım.bizimki maşallah artık dengesiz bir şekilde yani sallana sallana yürümeye çalışıyor:))
çok çabuk büyüdüler dediğin gibi kızımın doğum gününe çok az kaldı ekimin birinde abla oldu artık:)
ilk biziz galiba doğum günü çocuğu olarak.

2 yaş çok geç bence.kocaman çocuk oluyolar.sonuçta artık sadece bize yakın olmak için emiyolar.bence artık sarılmayı,kucakta olmayı bilebilceke duruma geldiler.emmek yerine sarılmayı öğrenebilrler.
ben devamlı ten teması kuran bi anneyim.o yüzden emme dışında da bunu yaşayabileceğimizi öğretmeye çalışıyorum.
bi süre daha devam edersem sanırım ilerde bırakması daha zor olucak artık farkına varıyolar herşeyin.
bunlr şahsi fikirlerim:)

canım çok geçmiş olsun.Ata henüz desteksiz yürümüyor ama sanırım yakında bi bakıcam kendi kendine yürüyor.:)

dün gece emmek için uyandığında emzirmedim malesef ayaklarımda afedersiniz anıra anıra ağladı salladım durdum çok zor uyuttum aklına geldikçe ağladı gece bende devamlı salladım zaten ayakta uyuyo sağolsun babaannemiz anneannemiz alıştırdı sabah olunca saldırdı üstüme emmee diye bi yandan gülüyorum bi yandan onu tutmaya çalışıyorum deli gibi emdi yaaa ilk gün zor geçti bakalım bu gece nasıl geçicek tavsiyene uyucam sağol esincim haftaya doktor günümüz bakalım konuşayım aşılar hakkında ne bilgi vericek bize

geçmiş olsun hedicim...oğluşum desteksiz tek başına çok rahat yürüyor artık ama elleri hiç rahat durmuyor sürekli karıştırmaca heryeri mutfak dolaplarını açıp içine oturmak istiyo ne varsa elinle atıyo dışarı içine girip oturuyo bende bağladım kapakları sinir oluyor bana dönüp dededede diye söleniyo bana

eren de gece uyanıyor onun yerine su veriyorum sabaha doğru emziriyordum ta kiiii bayrama kadar şimdi hep emmek istiyor bugünden itibaren başlıyorum gece su vermelere emme işini sadece sabah 4-5 gibi yapmaya

Gece emzirmelerini bırakmaya çalışan tüm ekim annelerine kolay gelsin. İnşallah herkes için kolay olur. Özellikle büyüme hormonunun salgılndığı 11-02 saatleri arasında uyumaları çok önemliymiş. Ben de diyorum acaba on buçuk gibi kaldırıp emzirsem mi sonra da su veririm uyandıkça. Gerçi bizimkisi suyu kabul etmiyor ama napalım.
Kızlar bu evrede eşlerin de çok destek olması lazım. Ben gece emzirmemeye çalışıyorum, rüzgar da ağlıyor ama öyle çok değil, babası hemen karışıyor, "ağlatma ben dayanamıyorum, emsin nolucak" diye. Tartıştık valla bu sabah. Bir daha karışırsa kalk sen uyut o zaman derim. Sözde o da destek olacaktı

Çok geçmiş olsun Hedi. Bizimki de sürünüp duruyor, iki kat giydirmeye başladım. Nerde çıplak yer var gidip oturuyor oraya.
Bugün sıpayı 9.30da uyandırdım. Şimdi de sürünüyor uyumak için ama tutuyorum. Bir şeyler yedirip yatıracağım. Bakalım uyanacak mı. Gece uyandığından benim eşimin haberi bile olmuyor. Yanıma alıp emziriyorum (böylece memeyi rahatlıkla bırakıyor, kucağıma alsam bir saat emer) o zaman babasına dönüp uyuyor. Eli ayağı çarparsa eğer anca anlıyor bizim koca. Geçen gece iki saat uyumadı kız, sinirlendim aldım yastığı gittim oturma odasına, eşim sallayıp uyuttu. Sabah da vicdan yapıyor, kıza annen seni bırakıp gitti diyor =) Ama bazen insan çıldırıyor. Bizimki emerek uyumasa hep babasına uyutturcam ama malesef emiyor.

sizde kendinizce haklısınızdır zaten onlarda memede oyalanıyor oynuyorlar gibi ben daha kıyamıyorum erken gibi geliyor şimdi akılları yetmeyince daha zor olur gibi geliyor 1,5 yaşnda felan daha iyi algılayabilir o zaman memeden keserim diye düşünüyorum zaten kız çocuğu en geç 1,5 2 yaşına kadar erkekde 2 yaş derler emzirme süresine zaten avunuyorlar memeyle bana bir zararı yok o yüzden bir süre daha emsin istiyorum.

bugün 5 kez kalktı ilk üçünde hemen yatırdım su verdim uyudu 4.30 uyandı emzirdim 7 de kalktı emzirdim ilk gün iyidir dimi

bugün 5 kez kalktı ilk üçünde hemen yatırdım su verdim uyudu 4.30 uyandı emzirdim 7 de kalktı emzirdim ilk gün iyidir dimi

Sevgili loveli su ile uyutmayı başardıysan çok şanslısın. İlk gün için gayet iyi, 4:30 gibi açıkmıştır zaten. Bazıları iki üç günde kalkmamaya alışıyormuş.

ilk gün için gayet iyi. Umarım kısa sürede başarılı olursun. Bizimki suyu kabul etse deneyeceğim ama hiç almıyor. Neyse sen başarılı olursan bize de bir umut olur :)

çok saolun kızlar bu gün biraz da iyi kuzum allaha şükür olsun.ben emme işini iki yaşında bırakırım heralde küçük abisinide 2 yaşında bırakmıştım biraz zor oluyo ama yinede öle sanıldığı kadar çok zor deil bir iki gecede alışırlar.emmeleri da rahat bence sık uyansalarda çoğunda ayılmadan dalıyolar yine öbür türlü ememeyince ağlayıp ayılacaklar uyutmak daha zor olcak.tabi bu benim fikrim bana zor gelmediği için şu anda öle düşünüyorum.şimdi yürümeleri emmeleri derken bi gün gelcek bezden ne zaman çıkarılacakları konuşulacak buralardaHEY GİDİ GÜNLER HEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Sevgili loveli su ile uyutmayı başardıysan çok şanslısın. İlk gün için gayet iyi, 4:30 gibi açıkmıştır zaten. Bazıları iki üç günde kalkmamaya alışıyormuş.

ilk gün için gayet iyi. Umarım kısa sürede başarılı olursun. Bizimki suyu kabul etse deneyeceğim ama hiç almıyor. Neyse sen başarılı olursan bize de bir umut olur :)
inşallah kızlarrr bakalım bu hafa kritikbi de yatmadan süte alıştırma çalışması yapıyorum bi deeee

2 yaştan önce ben de bıraktırmam diye düşünüyorum

Aslında ben de en az 18 aylık olana kadar emzirmeyi istiyorum. Sonuçta çok özel anlar oğluşumla aramızda bıraktırmak düşüncesi bile beni hüzünlendiriyor, çok mutlu emiyor çünkü. daha memeyi görür görmez gülmeye başlıyor.

Arada ısırıyor da kavga ediyoruz o zaman, oyun sanıyor ısırıp gülüyor. Geçen gece bağırdım ısırma diye, o da ağladı ( sonra da çok üzüldüm, kızdım kendime. Ama çok can yakıcı bir şey ve bilerek yapıyor, bir ara yara olmuştu krem kullanmıştım.

Açıkçası gece emip de doymalarına çözüm bulursam bu kışı da emzirerek geçiririm. Benim korktuğum gece kalkmak falan değil zaten, onun sütle doyup diğer besinlerden alamaması ve de uyuması gereken saatlerde emmek için kalkıp durması. Ama her gece değişik saatlerde ve sürelerde kalkıyor not tutmaya başladım. Eğer düzenliyse kalktığı saatler alışkanlıktanmış, yok değilse açlıktan ya da kendi kendine uyuyamamktan. Bakalım bu gece kaçta kalkacak, kaç kere kalkacak

valla kızlar eşimin eniştesi yenidoğan doç. iki tane kızları var ikisinide 2 yaşına kadar emzirdi teyzesi ve hiç aptamil mamalarından vermedi o kavanoz mamaları cicibebeler vs. o yüzden bizde hiç vermedik sürekli meyve ve ogün evde ne pişiyorsa ayrıca nekadar emerse okadar ver dedi eniştemiz bende emzirebildiğim kadar emzirmeyi düşünüyorum rahatımız açısından düşünüyoruz kızlar bıraktırmayı ama belki onlarında rahat edecğini düşünüyoruz ama ileride en ufak bi sağlık problemi olduğunda acaba azmı emzirdim yeterli besleyemedimmi bağışıklığı kuvvetlenemedi mi die düşünüp vicdan yapmak istemiyorum korkuyorumda bu yüzden en iyisi zorluk çeksekte vermeliyiz

kızlar şu emzirme ve bıraktırma konusuna açıklık getirmek istiyorum kendimce.
öncelikle ben emzirmeyi seven ve çok faydasını da görmüş bir anneyim.oğlumun hastalıkları sırasında ,hep emerek sakinleşti,uyudu ve hep dua ettim iyi ki emiyor diye.ancak ben bu yaşlarından sonra gelen 2 damla sütün (ben tek taraf emziriyorum zaten) bağışıklığı için çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum.zira alacağı faydayı aldı diye düşünüyorum.sadece oğlumla aramdaki özel bağ olarak düşünüyorum.zira emme dışında kucağımda durmuyor,kıpır kıpır
ben gece emzirmelerini kesmek Zorundayım,gece saat başı uyanması kendisi için çok büyük sorun.artık meme olmadan da uykuya dalmayı öğretmeye çalışıyorum,ayrıca ayakta sallamak da iyi değil bence artık,o yüzden kendi başına tekrar uyumaya alıştırmaya çalışıyorum.pışpışlayarak,su içirerek vb..
bu durum bende ilk başta sıkıntı olduysa da(emmeyi bırakma düşüncesi,sanki bana düşkün olmıcak gibi geldi),kendimi alıştırmaya çalışıyorum.

ayrıca sevgili CİMBOMLU,;nedir dehşetle okuduğun anlayamadım,1 yaşına gelen bebeklerimizi memeden kesmekle ilgili konuşuyoruz,2 aylık bebeğimizi keyfi şekilde,kendi rahatımız için kesmiyoruz ki memeden...bu konu da tamamen bebekten bebeğe,anneden anneye değişen bir konu.her bebek farklı her anne farklı.
bir de alakasız konu olucak ama,Sabiha paktuna keskin i ben de ilk başlard ahep takipe derdim ta ki,hakkındaki davalar ve yaptığı iddia edilen etik olmayan davranışlardna dolayı kendisindn acaip şekilde soğudum.ayrıca branşı da çocuk,psikiyatri,pedagoji flan değil,bu yüzden yazıkları da bana sadece sizin bizim önerilerimizden farklı gelmiyor..

emzirmek çok önemli o tartışılamaz zaten hastalandığı zaman ben az emzirdim ondan hastalandı diye hiç düşünmem çünkü ben bir damla bile anne sütü almamışım maşallah bağışıklık sistemim kuvvetli hastane yolunu hamileliğimde ögrendim mamalardan doluya fazla kilom da olmadı 1.70 boyunda 56 kiloyum doğum yaptığıma bile inanmayanlar var ne kadar çabuk vermişsin kilolarını diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…