2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Anneliğin ne olup olmadığını eminim herkes kendi tecrübe, bilgi ve hisleriyle kendince yaşıyordur ve biliyordur. Kimse bu konuda karşısındakileri yargılayamaz diye düşünüyorum. Çünkü herkes bebeği için en iyisini, en doğrusunu bulmaya çalışıyor.

Büyüme hormonunun sadece geceleri uykuda salgılandığını biliyor muydunuz. Ve bu hormon gece sindirim sistemi hareketleri olmadan, bebek derin uykudayken salgılanıyor. Oysa emmek için sürekli kalkan bir bebek bu hormonu yeterli salgılayamıyor. Kendi kendine uykuya dalamadığı için ileride uyku sorunları yaşıyor. Ayrıca dokuz aylık olan bir bebeğin artık gece beslenmesi gerekmiyor, gün içinde iyi beslenen bir bebeğin midesi sabaha kadar tok durabiliyor.

Ayrıca kendi tecrübelerimden söylüyorum bebeğim gece ne kadar güzel ve deliksiz uyursa ertesi gün o kadar keyifli ve iştahlı oluyor. Anne sütü tabiki de çok önemli ama artık bir yaşından sonra bebeğin normal beslenmesinin önüne geçmemeli diye düşünüyorum.
Ben sadece 6 ay emebilmişim annem hamile kalınca bırakmışım ama bağışıklık sistemim çok güçlüdür, hiç hasta olmam, olursam da çok çabuk ilaçsız atlatırım.

Biz burada bebeklerimizi en güzel şekilde, en sağlıklı şekilde büyütmek için çok güzel ve içten paylaşımlarda bulunuyoruz.
Bence yazdıklarımızı dehşetle okumak yerine anlayarak okumaya çalışsanız daha iyi olurdu.

Sizin düşüncelerinize de saygım var, isteyen 3 yaşına kadar da emzirsin öylesinin uygun olduğuna inanıyorsa. Ama lütfen yorumlarımızı, düşüncelerimizi yargılamadan paylaşalım.
Sevgiler.

tamamen katılıyorum size emmek istediğinde nasıl bir iştahla sevinçle geliyorlar daha küçücük geliyor bana en azından dediğiniz gibi kış geçsin eninde sonunda bırakacaklar zaten.
benim kızımda oyun yapıyor öyle memeyle savaşıyor ama daha arka dişlerimiz çıkmadı ön dişimiz var ısırmadı şu ana kadar ısırsa bile acıtmıyor öyle :)
zor olur ağrısı oda oyun yapıyo işte annesi sen gülmemeye çalış yoksa hep yapar.

Son düzenleme:

Benimkisi özellikle çok uykulu olduğunda, uykuya dalmak için emdiğinde ısırıyor hem de koparırcasına. Çünkü emek istiyor ama midesi dolu, süt geliyor. Doyduğu için süt gelince kızıyor, ısırıyor. Ben gülmüyorum hatta çığlık attırıyor vallahi, normal emmelerinde ısırmaz zaten konu doymak olunca:) ama doyduktan sonra da emerse ısırıyor.
Evet inşallah kışı da geçireceğiz, benim yapmaya çalıştığım gece emmelerini kesmek zaten.

esincim,çok güzel yazmışsın,aynen katılıyorum düşüncelerine..
sonuçta burda neden paylaşıyoruz,anlatıyoruz,diğer bir annenin yaptığı farklı birşeyler varsa,aklımıza gelmeyen daha önce düşünmediğimiz,onları bulmak,çıkar yol bulamadığımız durumlarda ,çözüm yolları üretmek vs..asla yargılamak değil.ayrıca da anneliğimizin eleştirilmesi asla söz konusu olamaz,kimse tarafından...
neyse cnm ,iyi şeylerden bahsedelim,Rüzgar ilk doğumgünü bebeğimiz galiba,1 ekim miydi?

oğlum süt içecekse ısırmıyor ama sonra bir ısırıyor kanatıyor o derece ve bir iki gün sızlıyor o derece malesef
esincim çok doğru yazmışsın canım destekliyorum
ablam kızını 2 yaşına kadar emzirdi hiç mama vermedi cicibebe kavanoz maması hiç vermedi ama yeğenim sürekli hastalanıyor en ufak şeyde

çok güzel yazmışsın canım

cimbomlu arkadaşım dehşet olacak bişeyden bahsettiğimizi sanmıyorum ben gece uyanıp emmesini istemiyorum çünkü artık kesintisiz uyuması gerekiyor gündüz sorun olmuyor ama gece uykularını alamadıkları için hırçın huysuz oluyorlarrrr

Sanırım ilk doğum günü bebeğimiz Hiranur 1 ekim onundu galiba, sonra da 2 ekim rüzgar beyin doğum günü.
Çok heyecanlıyım, uykularım kaçıyor, nasıl geçti bir yılımız. İnsan çok tuhaf oluyor düşününce; bambaşka tecrübeler, hisler, bambaşka bir insan büyüyor bu dünyada, her geçen gün değişiyor, gelişiyor.
Allah tüm isteyen kadınlara anneliği nasip etsin. Gerçekten hiçbir şeyle ölçülemez.

teyzeleri gece emmeleri bıraktık biz bide ayakta sallamayı bıraksak sakat kalıcam yaaa dakikalarca sallıyom şuanda bile ayaklarımda saat 13:20de başladım saat 14:50 ne zaman dalacak bilmiyorum :96:iyice sinirim bozuk bu aralar ikinci hamilelik kapıda heran

İnanmıyorum canım yaa, ikinci bebek demek hayırlısı olsun ne denir ki. Tabi daha bunlar bu kadar küçükken çok zor olur, gerçi bazıları da ilk yıl çok zor sonrası daha kolay diyor.
Eğer istemediğin bir şeyse inşallah yanlış alarmdır diyelim.
Gece emmelerini bıraktırmışsın sık sık uyanıyor mu hala? gündüz iştahına yansıdı mı?

canım bende üçüz doğduğum için bende hiç anne sütü emmedim ayrıca bünyemizde normal bir bebekten daha zayıf dünyaya geldiğimizi tahmin edersin bende çok şükür bu yaşıma kadar bi elin beş parmağını geçmez ilaçlada pek işim olmadı ama ben şundan bahsediyorum eskiden internet yokmuş insanlarımız daha az bilinçliymiş vs. ama şimdi elimizin altında okadar çok imkan varki bebeklerimize doğal mamalar yapmak için bunu yapmak varken neden yapay mamalar kullanalımki sadece bunu sölemeye çalıştım ben mama verilmesinede karşı değilim ayrıca ama hazır mama anneyi tembelliğe alıştırabilir ben böle düşünüyorum ayrıca konuşmamıda yanlış anlama lütfen herkez böledir demiyorum sadece genel olarak düşüncemi paylaşıyorum benn

inşallah yanlış alarmdır istemiyorum çünkü çok sinirim bozuluyo düşününce bi kucamda biri karnımda kabus gibi gece uyanmıyo artık bakalım nereye kadar devam edicek uyanmamaları iştahımızda düzeldi gayet güzel yemek istiyor tabağındaki bitince neden bitti gibisinden çığlık atıyor korkmaya başladım açtık boğazı kapatamazsak yandık :96:

canım ben bu durumdayken,artık ayak bilekelrim iflas ediyor,kalça çıkığı tehlikem oluyor bu yüzden bi süre uyumuyosa,odadan çıkıyoruz,10-15 dk başka odada babasıyla falan oyalanıyo sonra tekrar deniyorum.bunu 1-2 kere tekrarladığım oluyor.sonrasında çok çabuk uykuya dalıyo.yoksa salla salla siniri bozuluyo insanın..

hamilelikkkk,,,woowwwww sanırım henüz emin değilsin,hayırlısı olsun.bozma sinirlerini,herşeyin hayırlısı..
gecikme mi var regl de?yani ben daha sadece 1 kere oldum ve de doğal olarak düzen falan da yok bende.:)

evet 9.gün gecikti bugün ve 3. bekleyişim 9.ayda başladı reglim toplam 2 kere oldum bu 3 olucak inşallah gelir nolur gelsin allahım :96:bende bıraktım sallamayı uyatamadım geziniyo odalarda ayaklarım şişti salla salla sinir küpüne döndüm bıraktım :88:akşam olmak üzere ve haaaala öğlen uykusu yok :95:

OF OF HAVALAR SOUDU ARTIK ÜŞÜYORUM VALLA ZATEN KOLAY KOLAY ISINAMAM .EEEE EKİM ANNELERİ NASI GİDİYO GECE UYKULARI BU ARADA GÜNDÜZDEN KAÇ SEFER UYUTUYOSUNUS BEN GECE UYKUSU UYUTMAdan önce bi 4 -5 saat uyanık bırakıyorum o zaman gece kolay uyuyo ayakta kısa sürede sallamam yetiyo hatta bazen öle uykusu geliyoki emerken uyuyakalıyo.yani 5 saat uykusuzluk işe yarıyo ama gece uyanıyo emmek için tabi.

karınları tok olduğu halde emmek istiyorlar ne değişik bu çocuklar demek ki meme çok farklı çok güzel geliyor
ben bizim kızı yatırdım karnı dolu yine kalkıyo niye böyle yapıyor anlamıyorum gece emmeyi bende kessem iyi olacak aslında ama bende gündüz pek sık emzirmiyorum yemek veriyorum meme verirsem yemiyor çünki
gece yatmadan ne yediriyorsunuz sizler.

evet canım bizimki 1 ekimdi çok az kaldı heyecanla bekliyorum bende.demek sizinde 2 si.nasıl kutlamayı düşünüyorsunuz.amin rabbim herkese nasip etsin anneliği dediğin gibi çok güzel duygular ilk yürümeleri annee demesi çok güzel

aynen bende sizin gibi yapıyorum akşam uyku saati belli gündüzde ona göre ayarlıyorum gece erkenn uyuyor ama gece çok kalkıyor hatta şimdi bile uyuttum 10 dk yatmadan iki kez kalktı ayağımda sallayıp geri uyuttum niye böyle yapıyo anlamadım.
kızlar bebişlerinizin saçları ne durumda biz kel kaldık çıkmadı fazla.

benim kızım da bu aralar gündüzleri memeye çok düştü. Eskiden sadece uykusu geldiğinde emerdi. Şimdi neredeyse saat başı geliyor memmee diyerek. Dolayısıyla başka bir şey de pek yemiyor. Geçici bir durumdur diye her istediğinde veriyorum ama acaba vermesem mi?

Bu arada bizim de yarın doğum günümüz, ama babamızın işi olduğu için partimiz haftaya. çok heyecanlıyım çoook.

Şu sıralar bütün bebeklerde meme düşkünlüğü var galiba. Bizimki de sürekli emiyor ve göğüs uçlarım tekrar yara oldu :S Ne zamandır sütüm azalmıştı şimdi eme eme maşallah sıpa dolduruyor. Sanki emzirdiğim ilk aylara döndüm.
Gece uykularına gelince, yedinci aydan sonra bebeklerin gece uyanmamaları gerektiğini okumuştum. Normal olanı buymuş. Bizim kız sekiz aylıktı galiba bıraktı gece uyanmayı, buraya da yazmıştım hatta kendimi kötü hissediyorum diye. Şimdi arada uyanıyor, ya beşikte sallıyorum ya da su veriyorum. Uyumazsa yanıma alıp emziriyorum. Bazen damarı tutuyor ama mesela dün gece tam iki saat yatakta döndü, oturdu durdu. Ve altıdan sonra yatırmıyorum on - onbuçukta uyutuyorum ki uyanmasın diye. Bizimki uykusunu sabahtan alıyor. Büyüme hormonları gece salgılanıyormuş. Boşuna uyusun da büyüsün demiyorlar =)

Hazır mamalar konusunda da, her bebeğin bünyesi aynı değil tabii ki. Mümkün olduğunca vermemeye çalışıyoruz, zaten Ayşe de kabul etmiyor hiç. Ama dışarı çıkıldığında falan büyük kolaylık. Yatmadan önce de çorba ya da cicibebeli yoğurt veriyorum. Yoğurdu siz de deneyebilirsiniz, hem uykusu geliyor hem de rahat uyuyor=)

Merhaba ekim anneleri bebişlerimiz ne çabuk bir yaşna geldi diye düşünüyorum sonra geçen zamanda aslında ne kadar da onlar için endişeli stresli günler geçirmişiz diyorum..

oğlumu 3 ay zar zor emzirebildim son 1.5 ay sağarak doymasa da anne sütü alsın diye büyük bunalımlar atlatarak oldu...

rüzgar ata kolikli bir bebekdi doğduğu andan itibaren de çok iştahlıydı gün geçtikçe önce göğsümün birini reddetti ağlayarak emiyor neredeyse pes düşünrek uyuyordu yavrum

o sırada büyüklerimin bu çocuk aççç baskıları benim emzirme inadım oğlumun gaz sancısı derken ... ağlamakdan ve ıkınmaktan göbek fıtığı sonra da kasık fıtığı oldu bu süreçte doktorumu değiştirdim mamaya başlamıştım ufaktan ve mama değişikliği ile tüm bu sorunlara çözüm bulduk çok şükür...

ben de emmeyen bir bebekmişim bu yüzden emzirmek çok istedim ama olmayınca olmuyor .... çocuğumu emsin diye ağlattığım için fıtık olduğu için hala kendimi suçlarım bazen şimdiki aklım olsa yapmazdım...

neyse oğlumu mamayla büyüttüm ve o rahatlarına geliyor diyen arkadaşlara sesleniyorum ... ilk 6 ayı hatırlar herkes diğmi... gece bebeğim uyandığında ben koşturarak mama hazırlamaya gidiyordum.. biberon hijyen mama taze ve sıcaklığı makul olmalıydı yani saniyelerle iş yapıyordum sonra dakikalarca mamanın etkisi geçsin diye gaz çıkartmaya uğraşıyordum... hiçde rahat bir durum değildi yani....

herkesten önce ek gıdaya geçtim kii gerekli vitaminlere hemen ulaşsın diye... emzirmek evet büyük bir nimet ama rahatlıksa bunu rahatı için kullanan çok anne gördüm 9 aylık çocuğa nasılsa emiyor diye ek gıdaya başlamamış iki dakka emzirip uykuya göndermiş alması gereken besinleri hazırlaması zor gelmiş anne gördüm...

bu dönem bebekle annenein arasında bağ kuran bir araç daha çok ve bu bağı yönlendirmek de mümkün iki gıdım süt için çocuğun bütün gece sersemleyip uyanması huzrsuz olması daha da zararlı....

beni emmeyen oğlumu uyuturken yanına uzanırım kulaklarını başını bacaklarını okşarım ellerimle oynar bacağını üstüme atar sarılır mayışır sonra ben onu boynundan öperim öperim gözleri kapalı gülümser sonra ayağıma alır biraz sallarım uyur... sürekli öpüşürüz kucaklaşırız yani emzirmemiş bir anne olarak bu bağı kurduk çok şükür...

ilk 3 ay yaşadıklarım bana öğretti ki bir anne olarak siz gönlünüz rahat ederek çocuğunuza baktığınıza inanıyorsanız bilmiş bilmiş konuşanları takmayın hatta tersleyin... emziremedim diye beni ssuçlarcasına konuşan bir kaç kişi şimdi oğlumu görüp aferin ne güzel bakmışsın diyor çünki özenimi görüyor.. doktorumuz demir depolarını görüp 9. ayda
demir ilacını bıraktırıyor.....

ben hala gece yarısı kalkıp süt hazırlıyorum bir yıldır yatağımdan kalkmadığım bir gün olmadı öğününü kaçırdığım meyvesini sebzesini tahılını atladığım bir günde olmadı gezmede kapaklı kaplarda o öğünü hazırlayıp yedirdim kucağıma alıp emzirmek daha kolay olurdu herhalde...

düşüncem emzirsin ya da emzirmesin bir kadın anneyse bunun sorumluluğunun farkındaysa kolaya kaçmayı değil evladının rahatını sağlığını mutluluğunu düşünür..

böyle anneler de doğurmak için değil yeniden doğmak için çocuk sahibi olmayı amaçlayan annelerdir zaten

Canım yavrum iyiki doğdun .... Benim Oldun ...

evet canım bizimde gece uyku saatimiz belli ama benim kızımda gece çok uyanıyo oysa tam yedirip öle yatırıyorum hemen acıkması imkansız bide artık 10 kere kalkıyosa ikisinde tekrar emip dalıyosa sekizinde gözlerini açıp uyanıyo beşiğinde salla salla ölüyom zor daldırıyorum uykuya boyna çabalıyo üstünüde hiç örtmüyo da tam düzelmedi burnu akıyo hala napcam bilmiyorum.nası alıştırcam kışın örtünmeye havalar ne kadar olmasa soudu artık zor iş bunlarla ilgilenmek sabır işi ama öle seviliyorlarki her sıkıntıya deiyo onların bi gülüşü anne deişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…