- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
Sabiha Paktuna Keskin
amacım kimseye akıl vermek değil asla
ama dehşetle okudum yazılanları
ne olur yapmayın
sakın sakın
facebook dan takip edebilirsiniz Sabiha Hanımı
çok zor anne oldum ben
annelik bu olmamalı
Sabiha Paktuna Keskin
tamamen katılıyorum size emmek istediğinde nasıl bir iştahla sevinçle geliyorlar daha küçücük geliyor bana en azından dediğiniz gibi kış geçsin eninde sonunda bırakacaklar zaten.
benim kızımda oyun yapıyor öyle memeyle savaşıyor ama daha arka dişlerimiz çıkmadı ön dişimiz var ısırmadı şu ana kadar ısırsa bile acıtmıyor öyle :)
zor olur ağrısı oda oyun yapıyo işte annesi sen gülmemeye çalış yoksa hep yapar.
oğlum süt içecekse ısırmıyor ama sonra bir ısırıyor kanatıyor o derece ve bir iki gün sızlıyor o derece malesefBenimkisi özellikle çok uykulu olduğunda, uykuya dalmak için emdiğinde ısırıyor hem de koparırcasına. Çünkü emek istiyor ama midesi dolu, süt geliyor. Doyduğu için süt gelince kızıyor, ısırıyor. Ben gülmüyorum hatta çığlık attırıyor vallahi, normal emmelerinde ısırmaz zaten konu doymak olunca:) ama doyduktan sonra da emerse ısırıyor.
Evet inşallah kışı da geçireceğiz, benim yapmaya çalıştığım gece emmelerini kesmek zaten.
esincim çok doğru yazmışsın canım destekliyorumAnneliğin ne olup olmadığını eminim herkes kendi tecrübe, bilgi ve hisleriyle kendince yaşıyordur ve biliyordur. Kimse bu konuda karşısındakileri yargılayamaz diye düşünüyorum. Çünkü herkes bebeği için en iyisini, en doğrusunu bulmaya çalışıyor.
Büyüme hormonunun sadece geceleri uykuda salgılandığını biliyor muydunuz. Ve bu hormon gece sindirim sistemi hareketleri olmadan, bebek derin uykudayken salgılanıyor. Oysa emmek için sürekli kalkan bir bebek bu hormonu yeterli salgılayamıyor. Kendi kendine uykuya dalamadığı için ileride uyku sorunları yaşıyor. Ayrıca dokuz aylık olan bir bebeğin artık gece beslenmesi gerekmiyor, gün içinde iyi beslenen bir bebeğin midesi sabaha kadar tok durabiliyor.
Ayrıca kendi tecrübelerimden söylüyorum bebeğim gece ne kadar güzel ve deliksiz uyursa ertesi gün o kadar keyifli ve iştahlı oluyor. Anne sütü tabiki de çok önemli ama artık bir yaşından sonra bebeğin normal beslenmesinin önüne geçmemeli diye düşünüyorum.
Ben sadece 6 ay emebilmişim annem hamile kalınca bırakmışım ama bağışıklık sistemim çok güçlüdür, hiç hasta olmam, olursam da çok çabuk ilaçsız atlatırım.
Biz burada bebeklerimizi en güzel şekilde, en sağlıklı şekilde büyütmek için çok güzel ve içten paylaşımlarda bulunuyoruz.
Bence yazdıklarımızı dehşetle okumak yerine anlayarak okumaya çalışsanız daha iyi olurdu.
Sizin düşüncelerinize de saygım var, isteyen 3 yaşına kadar da emzirsin öylesinin uygun olduğuna inanıyorsa. Ama lütfen yorumlarımızı, düşüncelerimizi yargılamadan paylaşalım.
Sevgiler.
ablam kızını 2 yaşına kadar emzirdi hiç mama vermedi cicibebe kavanoz maması hiç vermedi ama yeğenim sürekli hastalanıyor en ufak şeydeemzirmek çok önemli o tartışılamaz zaten hastalandığı zaman ben az emzirdim ondan hastalandı diye hiç düşünmem çünkü ben bir damla bile anne sütü almamışım maşallah bağışıklık sistemim kuvvetli hastane yolunu hamileliğimde ögrendim mamalardan doluya fazla kilom da olmadı 1.70 boyunda 56 kiloyum doğum yaptığıma bile inanmayanlar var ne kadar çabuk vermişsin kilolarını diyorlar
kızlar şu emzirme ve bıraktırma konusuna açıklık getirmek istiyorum kendimce.
öncelikle ben emzirmeyi seven ve çok faydasını da görmüş bir anneyim.oğlumun hastalıkları sırasında ,hep emerek sakinleşti,uyudu ve hep dua ettim iyi ki emiyor diye.ancak ben bu yaşlarından sonra gelen 2 damla sütün (ben tek taraf emziriyorum zaten) bağışıklığı için çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum.zira alacağı faydayı aldı diye düşünüyorum.sadece oğlumla aramdaki özel bağ olarak düşünüyorum.zira emme dışında kucağımda durmuyor,kıpır kıpır
ben gece emzirmelerini kesmek Zorundayım,gece saat başı uyanması kendisi için çok büyük sorun.artık meme olmadan da uykuya dalmayı öğretmeye çalışıyorum,ayrıca ayakta sallamak da iyi değil bence artık,o yüzden kendi başına tekrar uyumaya alıştırmaya çalışıyorum.pışpışlayarak,su içirerek vb..
bu durum bende ilk başta sıkıntı olduysa da(emmeyi bırakma düşüncesi,sanki bana düşkün olmıcak gibi geldi),kendimi alıştırmaya çalışıyorum.
ayrıca sevgili CİMBOMLU,;nedir dehşetle okuduğun anlayamadım,1 yaşına gelen bebeklerimizi memeden kesmekle ilgili konuşuyoruz,2 aylık bebeğimizi keyfi şekilde,kendi rahatımız için kesmiyoruz ki memeden...bu konu da tamamen bebekten bebeğe,anneden anneye değişen bir konu.her bebek farklı her anne farklı.
bir de alakasız konu olucak ama,Sabiha paktuna keskin i ben de ilk başlard ahep takipe derdim ta ki,hakkındaki davalar ve yaptığı iddia edilen etik olmayan davranışlardna dolayı kendisindn acaip şekilde soğudum.ayrıca branşı da çocuk,psikiyatri,pedagoji flan değil,bu yüzden yazıkları da bana sadece sizin bizim önerilerimizden farklı gelmiyor..
teyzeleri gece emmeleri bıraktık biz bide ayakta sallamayı bıraksak sakat kalıcam yaaa dakikalarca sallıyom şuanda bile ayaklarımda saat 13:20de başladım saat 14:50 ne zaman dalacak bilmiyorum :96:iyice sinirim bozuk bu aralar ikinci hamilelik kapıda heran
emzirmek çok önemli o tartışılamaz zaten hastalandığı zaman ben az emzirdim ondan hastalandı diye hiç düşünmem çünkü ben bir damla bile anne sütü almamışım maşallah bağışıklık sistemim kuvvetli hastane yolunu hamileliğimde ögrendim mamalardan doluya fazla kilom da olmadı 1.70 boyunda 56 kiloyum doğum yaptığıma bile inanmayanlar var ne kadar çabuk vermişsin kilolarını diyorlar
İnanmıyorum canım yaa, ikinci bebek demek hayırlısı olsun ne denir ki. Tabi daha bunlar bu kadar küçükken çok zor olur, gerçi bazıları da ilk yıl çok zor sonrası daha kolay diyor.
Eğer istemediğin bir şeyse inşallah yanlış alarmdır diyelim.
Gece emmelerini bıraktırmışsın sık sık uyanıyor mu hala? gündüz iştahına yansıdı mı?
teyzeleri gece emmeleri bıraktık biz bide ayakta sallamayı bıraksak sakat kalıcam yaaa dakikalarca sallıyom şuanda bile ayaklarımda saat 13:20de başladım saat 14:50 ne zaman dalacak bilmiyorum :96:iyice sinirim bozuk bu aralar ikinci hamilelik kapıda heran
canım ben bu durumdayken,artık ayak bilekelrim iflas ediyor,kalça çıkığı tehlikem oluyorbu yüzden bi süre uyumuyosa,odadan çıkıyoruz,10-15 dk başka odada babasıyla falan oyalanıyo sonra tekrar deniyorum.bunu 1-2 kere tekrarladığım oluyor.sonrasında çok çabuk uykuya dalıyo.yoksa salla salla siniri bozuluyo insanın..
hamilelikkkk,,,woowwwwwsanırım henüz emin değilsin,hayırlısı olsun.bozma sinirlerini,herşeyin hayırlısı..
gecikme mi var regl de?yani ben daha sadece 1 kere oldum ve de doğal olarak düzen falan da yok bende.:)
Benimkisi özellikle çok uykulu olduğunda, uykuya dalmak için emdiğinde ısırıyor hem de koparırcasına. Çünkü emek istiyor ama midesi dolu, süt geliyor. Doyduğu için süt gelince kızıyor, ısırıyor. Ben gülmüyorum hatta çığlık attırıyor vallahi, normal emmelerinde ısırmaz zaten konu doymak olunca:) ama doyduktan sonra da emerse ısırıyor.
Evet inşallah kışı da geçireceğiz, benim yapmaya çalıştığım gece emmelerini kesmek zaten.
Sanırım ilk doğum günü bebeğimiz Hiranur 1 ekim onundu galiba, sonra da 2 ekim rüzgar beyin doğum günü.
Çok heyecanlıyım, uykularım kaçıyor, nasıl geçti bir yılımız. İnsan çok tuhaf oluyor düşününce; bambaşka tecrübeler, hisler, bambaşka bir insan büyüyor bu dünyada, her geçen gün değişiyor, gelişiyor.
Allah tüm isteyen kadınlara anneliği nasip etsin. Gerçekten hiçbir şeyle ölçülemez.
OF OF HAVALAR SOUDU ARTIK ÜŞÜYORUM VALLA ZATEN KOLAY KOLAY ISINAMAM .EEEE EKİM ANNELERİ NASI GİDİYO GECE UYKULARI BU ARADA GÜNDÜZDEN KAÇ SEFER UYUTUYOSUNUS BEN GECE UYKUSU UYUTMAdan önce bi 4 -5 saat uyanık bırakıyorum o zaman gece kolay uyuyo ayakta kısa sürede sallamam yetiyo hatta bazen öle uykusu geliyoki emerken uyuyakalıyo.yani 5 saat uykusuzluk işe yarıyo ama gece uyanıyo emmek için tabi.
aynen bende sizin gibi yapıyorum akşam uyku saati belli gündüzde ona göre ayarlıyorum gece erkenn uyuyor ama gece çok kalkıyor hatta şimdi bile uyuttum 10 dk yatmadan iki kez kalktı ayağımda sallayıp geri uyuttum niye böyle yapıyo anlamadım.
kızlar bebişlerinizin saçları ne durumda biz kel kaldık çıkmadı fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?