2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

aslında bebişlerimizin doğum günü resimlerini burada paylaşsak ne güzel olur hayatlarındaki ilk doğumgünleri özel bir anı .

aynı şeyleri yaşıyoruz valla.ama ben beşiğinde uzun süre salllamaya dayanamayıp pes ediyorum.yanıma alıyorum.yatarak emzirmek benim içinde kolay oluyo.doyunca dönüyo arkasını uyyuyo ama çok döndüğü için bizimde üstü açık kalma sorumumuz vardı.ilk doğduğunda fermuarlı battaniyelerden almıştım.onu kullanmaya başladım hava soğuyunca.battaniyenin üstüne yatırıp fermuarı çekiyorum.çıtçıtı da var.tulum gibi çok kullanışlı.ayakları açıkta olduğu için hareketi engellemiyo.sonra istediği kadar dönsün.tavsiye ediyorumm

ne güzel yazmışsın ne güzel anlatmışsın

canım ne güzel yazmışsın..
benim Ata'm da kolikti,ne kadar zor günler geçirdik biz de.o zaman demişlerdi,unutursun diye,ben de yok asla unutmam bu günleri diyodum.ama bak şimdi gülümseyerek hatırlıyorum:)

hatta ata da tek taraftan emdi benii,tesadüf..hala da öyle.1 beden fark var ikisi arasında
anne olmak bu demek ki böyle şeylere bile gülümseyebilmek..

bebişi sünnet olmuş anneler yardımmmmm...
oğlum pazar günü sünnet olmuştu,maşallah çok iyiydi.uyuşukluğu geçse de ağlaması olmadı çok şükür.
ancak dün küvete oturtup sargıları açtığımda,ne yazık ki,derisi yapışmış sargıya ve bir tarafı kanadıhemen sünnetçiyi çağırdık. bu arada şekli de bi garipti.sünnetçi baktı derisi biraz hassasmış dedi,kabuk olmuş dedi. tekrar sardı,3-4 gün daha durucak sargısı.
bize hiç krem falan vermedi.sadece her bezinde zeytinyağı sürüyoruz.bir de bazen akşamları ağrısı olmasın diye dolven verdim.ilk gece ve dün.
şekli sizinkinde de mi değişik?ilaç kullanmayanınız oldu mu?
ayy çok canım sıkkın yaaa

benim kızımda üstünü çok açıyor ya ne yapacam bilmiyorum ve burnu akıyo bugün siz ilaçmı kullandınız nasıl düzeldi biraz

ay canım ne güzel AKıl verdin bana ya çok sağol inan ki aklıma gelmemişti hiç benim de var o battaniyeden kaldırmıştım onu çıkartayımda öyle yatırayım artık. üstünü aşırı açıyo ayaklarını kaldırdığı gibi atıyo battaniyeyi ama dönmesine engel olurmu ki fermuarlı battaniye.

çok geçmiş olsun hayırlı olsun sıkma canını düzelir inş.pek bilgim yok o yüzden bilgi veremeyeceğim ama birşeyi yoktur bence çabuk atlatır çabuk geçer.

Canım çok geçmiş olsun bizimkinin sünneti tam 2 hafta oldu ama biz de hala uğraşıyoruz. Bizimkisinin de yara oldu. hala kanıyor bez bağlandığı için, sürekli bezle tahriş oluyor pipinin tam uç kısmı, hatta çişini bile zor yapıyor artık kabuktan. Ama bizde yapışıklık vardı ondan oldu.
İlk hafta krem olarak antibiyotikli krem kullandık. Şimdi doktor sadece betaden ile silin dedi. ayrıca sıcak suda hergün 20dk oturuyor şişliklere o iyi gelirmiş. Şekline gelince ben de ilk gördüğümde çok tuhaf geldi. tabi şekli değişiyor ve alışık olmadığımız bir görüntü, zamanla alışıyor insan. Ben hatta nette sünnet fotolarını aratıp bakmıştım, gördüklerimden sonra normal dedim
Şu yaralarımız da geçseydi(( Umarım sizinki de en kısa sürede iyileşir, çok içine sinmezse bir çocuk cerrahına ya da kendi doktoruna götür bir baktır. Biz de yaşımızı dolduruyoz ya kontrolde soracağım her şeyi kendi doktorumuza, eğer normal olmayan bir şey varsa yönlendirir.

Sünnetten hemen sonra çocuğun yaşına uygun bir ağrı kesici veriniz. Uyuşturma yapıldıktan iki saat kadar sonra uyuşukluk geçeceğinden geçici bir ağrı dönemi olabilir. Hafif acı başlarsa ağrı kesiciyi tekrar veriniz. Bu işlemi 5-6 saat ara ile tekrarlayabilirsiniz. Ağrı kesici olarak iki yaşına kadar olan çocuklarda fitil, yedi yaşına kadar olanlarda şurup, daha sonraki yaşlarda da tablet verilebilir.

Sargı sarılmamış ise, Sünnetten 3-4 saat geçtikten sonra yaraya verilen sarı sudan damlatınız ve hemen arkasından kırmızı ilaçtan damlatınız. Bu işlemi bir iki saatte bir tekrarlayınız. İlaçları bitinceye kadar kullanınınz.

İlk gün çocuk aşırı hareketlerden kaçınmalı ve tuvalette kendini zorlamamalıdır. Zorlama veya aşırı ağlama hafif kanamaya sebep olabilir. Bu önemli değildir. Buna kanama denmez. Kan akıp gidiyorsa bu kanamadır. Böyle birdurumda ailenin yapacağı bir şey yoktur. Sünnetçiye haber edilmelidir.

Arada bir sünnet bölgesi kontrol edilmelidir. İlk günden itibaren çocuk iyi oluncaya kadar yeni çıkan sünnet külotlarından giyerse rahat eder.

Beklenmedik bir şey olursa sünnetçi ile irtibat kurmadan bir şey yapılmamalıdır.

İkinci Gün:
Sünnette sargı sarılmamış ise birinci günde olduğu gibi önce sarı sonra kırmızı ilaçtan damlatmaya devam ediniz. Sargı var ise, sargıyı verilen sarı su ile güzelce yumuşatınız ve iyice yumuşadığından emin olduktan sonra çok yavaş bir şekilde açınız. Sargıyı açtıktan sonra yara üzerine önce sarı ilaçtan, sonra kırmızı ilaçtan damlatınız. Bu işlemi yara bölgesi ilaçlı kalacak şekilde bir iki saatte bir tekrarlayınız. Bölge özellikle ilk gün sık sık ilaçlanırsa yara çabuk iyileşir.

İlk günden itibaren çocuk yarası açık olarak dolaşmayacak, eşofman gibi bir şey giyecektir. Yara hava almayacak şekilde örtülmeyecektir. Küçük bebeklerde bez bağlansa bile sık sık yara bölgesi açık bırakılarak havalandırılacaktır. Bu havalandırma işi çok önemlidir. Yoksa yara kuruyup iyi olamaz.

Üç gün kadar bir yara dönemi olur, Bilezik gibi bir şişlik olabilir, bitiği olan çocukların kamış başı da yara olur. Örnek resim:

Kamış başı yara olursa bunun bitik yarası olduğu bilinerek endişe edilmemelidir. Bitik olan çocuklarda daha sonra kamış başına yapışma olabilir. Pipinin kertiği rahat olarak görünmüyorsa yapışma olmuş demektir. Bu çocuklar en az bir ay geçtikten sonra sünnetçiye kontrole getirilmeli ve yapışma durumu kontrol ettirilmeli, yapışma olmuşsa sünnetçi tarafından yapışıklık giderilmelidir.

Kamış'ın bel kısmı şişmemelidir.Böyle durumlarda veya yara üç beş gün geçtiği halde hâlâ iyi olmuyorsa çocuk sünnetçiye getirilmelidir. Örnek resim:

Yara durumu, iyileşme süresi çocuktan çocuğa değişir. Yine de yaranın üç-beş gün içinde iyileşmesi gerekir. Bilezik gibi olan şişlik ise çok yavaş bir şekilde iner.

Yatmanın faydası yoktur. Bunun için çocuğa yatması için ısrar etmeyiniz. Sadece yaranın temiz bir şekilde korunmasına ve bir yere vurup çarpmamasına dikkat ediniz. İlk günden itibaren çocuk rahatça gezebilir. Üstelik gezen çocuklar daha çabuk iyileşmektedir.

Sünnetten 72 saat sonra (üç gün) çocuk, ılık sabunlu su içine oturtularak baştan aşağıya, on dakika kadar mutlaka banyo ettirilmelidir. Bu banyo yara için çok faydalı olduğundan kesinlikle ihmâl edilmemelidir.

Çocuk bir hafta yarasına dikkat etmeli, bir yere vurup çarpmamalı, top oynamamalı ve bisiklete binmemelidir

Beklenmedik bir durum olursa sünnetçi ile temasa geçilmeli, rastgele bir şey yapılmamalıdır.

Çocuk tamamen iyi olduktan sonra sünnet bölgesini sık sık sabunlu su ile yıkayıp kurulaması öğretilmelidir. Çünkü, özellikle şişman olan çocuklarda genellikle pipi vücut içersinde durduğundan bu bölgede pislik toplanır ve çocuğun rahatsızlanmasına sebep olabilir. Temizlik çok önemlidir. Sünnet tamamen iyi olduktan sonra bile bu temizliğe dikkat edilmezse sıkıntılar olabilir. Sünnet tamamen iyi olduktan sonra özellikle sünnet yaparken "bitik var" dediğimiz çocuklar ve şişman olan çocuklar mutlaka son bir kontrole getirilmelidir. Çünkü, onlarda giderilmesi gereken yapışmalar olabilir. Önek resim:

ÖZELLİKLE BEZ BAĞLANAN BEBEKLERİN BEZLERİ AÇILARAK YARA BÖLGESİ HAVALANDIRILMALIDIR. YARA HAVA ALMADIĞI ZAMAN İYİLEŞEMEZ!

çok geçmiş olsun.. biz de hiç ilaç kullanmadık merhem falan vermedi ama bizimkinde sargı yoktu sadece üzerine gazlı bez kapatmıstı altını ilk açtığımızda idarardan dolayı o bez düşmüştü birdahada koymadık açıkta olduğu için idrar pişirdi ve geçti.. sekli değişik oluyo daha şiş ve kkırmızımsı.. seklini alması uzun sürüyo dikişleri de 10. gün kaybolmustu doktor kendiliğinden düşüceğini söylemişti öylede oldu.. tekrar geçmiş olsun ..

merhaba 7.5 aylık bir kızım var.
sinirlerim harap oldu her şeyi deniyorum
2 aydır ek gıdalara başlatmaya çalışıyorum şiddetle reddediyor.
kaşık istemiyordur dedi doktor elinle ver dedi yok yine olmuyor.
yutamıyor sanki ağzının önünden arkaya götürmüyor. sıvılar hemen kaçıyor dökülüyor, bulamaçlar katılar zaten ilerlemiyor
emzik ve biberon hiç almadı hiç alışık değil
haala sadece emiyor ve 7 kiloyu anca geçtik :)
sizin çocuklarınız büyümüştür
eskiden lütfen benim durumumda olanlar var mıydı lütfen bana özelden yazabilir miii???
bi kaç yere daha yazıyorum aynı şeyleri..
şimdiden teşekkür ederimm...

ayak tarafındaki çıtçıtları kapatmıyorum ben.o yüzden dönmesine engel olmuyo rahatça hareket ediyo ayakları battaniyede epey geniş zaten

Bugün kızımın doğum günü çoook mutluyum.
Sevgili Hiranur ve diğer 1 ekim anneleri sizin de doğum gününüz kutlu olsun.
İnşallah mutlu huzurlu güzel bir ömür sürerler

1 ekimde doğan tüm bebişlerimizin doğum günü kutlu olsun.
Kendileri gibi güzel ömürleri olsun. Sağlıklı, mutlu, huzurlu büyüsünler. Anneleriyle, babalarıyla ve tüm sevdikleriyle uzuuun ve güzel bir hayat sürsünler. Bugün kalplerinden gözlerine yansıyan o ışıl ışıl masumiyetleriyle gelecekte de dünyaya ışık saçsınlar.

İyi ki doğdunuz tüm ekim bebekleri...

benim kızımda üstünü çok açıyor ya ne yapacam bilmiyorum ve burnu akıyo bugün siz ilaçmı kullandınız nasıl düzeldi biraz

evet ilaç kullandık antibiotik grip ilacı ve burun damlası ama yine tekrarlıyo anlaşılan dün öksürürdü genzinde anladığım akıntı var açık yatınca üşüyo tabi of offffffffffffffffff.doktora gittimizde boğazları kötü olmuş dediydi biraz düzeldi ateşi falan geçti ama yine tam geçmedi.

dünkü 1 ekim ve bu günki 2 ekim bebekleri doğum gününüz kutlu olsun ömrünüz uzun kaderiniz ahlakınız güzel olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…