2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

gündüz bende fazla emzirmiyorum ama gece çok kalkıyor emmek yada başka neden sık kalkıyor baya bende emzirmemeye dikkat etsem düzelirmi acaba ya.bence kötü hissetmeyin kendinizi nede olsa artık büyüdüler yemeklerden daha güzel besin alabilirler vede gece uykusu da önemli en azından derin ve uzun yatmasını sağlamış olursun az emzirerek emmeyi bırakmazlar bence ya sıkma canını sen çok zor dediğin gibi çocuk büyütmek.

kızlar artık bebişlerimiz büyüyolar onların adına hesap açıp azda olsa para koyan arkadaşlarımız varmı? varsa nasıl yapıyosunuz bana tüyo verin ya..
5 tl bile koyamadım kızıma hala

babaannesi 40 ı çıktığında hesap açtırmıştı,bebek hesabı.bebek hesabı olunca hesapişletim ücreti de alınmıyor.banka kendiliğinden fonda değerlendiriyor.
o günden beri özel günlerde,bayram,sünnet vs. yakınlarımız oraya para yatırıyolar,gereksiz hediye almak yerine.
evde de kumbaramız var. ben de her gün oraya bozuk para atıyorum,damlaya damlaya göl oluyor.

süpersiniz çok iyi fikir olmuş hediye yerine para yatırmak.bayıldım..bereketli günler diliyorum size.

uyandığında su versen ben böyle yapıyorum suyunu içip yaptıyor 5 gibi ben de emziriyorum acıkıyor bi de yanıma alıyorum 1 saat beraber uyuyotruz
kızlar artık bebişlerimiz büyüyolar onların adına hesap açıp azda olsa para koyan arkadaşlarımız varmı? varsa nasıl yapıyosunuz bana tüyo verin ya..
5 tl bile koyamadım kızıma hala

bireysel emeklilik hesabı açtık her y otomatik kesilior

ben de 2010 ekim-1'de kızımı kucağıma almıştım.. benim kızım da memede uyuyor ve bütün gece 4-5 kere emiyor.. üstelik aramızda yatıyor.. yatağına yatırınca 1 saat içinde uyanıyor..
yatağına nasıl alıştırıcam bilmiyorum.. geceleri uğraşamıyorum, çünkü sabah işe gidiyorum. uykusuzluğa dayanamıyorum.. bana ne önerirsiniz?

merhaba,hoşgeldiniz aramıza..
yalnız değilsiniz,ben de dahil olmak üzere uyku sorunu yaşayan çok anne var burada.benim oğlum parkyatağında ,odamızda yatıyor(haftasonu kendi odasına taşınıyor).çalışan annelerin,emen bebeklerinde genel durum aynı..ben son aylarda gece emmelerini kesmeye çalışıyorum,tamamen bitmese de 1 e indirdim,uykusu süresi uzadı. eskiden her 45 dk da bir uyanırdı.şimdi 5-6 sefer kalkıyor.
gündüzleri kendi yatağında yatıyor mu bebeğiniz?sizin aranızda uyuduktan sonra yatağına koysanız? uykusuz işe gitmek nedir çok iyi biliyorum.ama şöyle düşünün ,biraz uykusuz kalarak,ona bu alışkanlığı verirsiniz ve ilerde rahat edersiniz.
hem 4-5 kere emmesi açlıktan değil,tamamen sizin kokunuzu alıp,anne özleminden kaynaklanıyor.

arkadaşlar bebeklerine yulaf ezmesi veren varmı ben daha hiç vermedim vermek istiyorum.nette biraz araştırdımda çok faydalıymış gerçekten.verenler hangi marka alıyosunuz acaba.ben geçenlerde etinin yulaf gevreğini aldım çocuklarda kullanmayınız yazıyo üzerinde.

mrb arkadaşlar arada sırada da olsa uğruyorum buralara merak edip bakıyorum aynı sorunlar hep aslında bizde aynı yatakta uyuyoz bebişimizle ama sorun kızımız da değil biz onsuz uyuyamaz olduk aramızda mis kokusuyla uyuyoruz valla amaaaannn 30 yasına kadar aramızda yatacak değil ya yatsın kuzucum anasının koynunda misss gibi o huzurlu biz huzurlu kime ne diyorum ben boşverin ya emmek istiyosa emsin uyumak istiyosa uyusun ben kendimi ona göre programladım zaten bebişle zıtlaştınmı iyice ters tepiyo tabi çok zararlı şeylerde mecburen zıtlaşıyoruz ama o ayrı mesele :) valla tabağım çanağım çekmecem her bişeyim elinde bantladık bazı erleri ama ozaman da çocuk bunalıyo evde iyice bide arkadaş yok ana baba akşama kadar yok offf ben çok üzülüyorum böle olunca o yüzden elimden geldiğince onunlayakın olmak istiyorum tabi bütün annlere de saygı duyuyorum bu arada çünkü aslında o ve ya bu şekilde hepimiz bebişimiz için iyi olanı bulma çabasındayız :) kolay gelsin herkeslere tüm ana babalara Allah bu sorunlardan başkasını vermesin tatlı şeyler bunlar bu arada yeni yaşına giren ve gireceklerinde yaşları kutlu ömürleri uzun sağlıklı huzurlu güzel olsun hayırlı evlat insan olsunlar öpüyorum hepinizi iyi akşamlar

kızlar selam..ne zamandır giremiyorum.2 haftadır yurtdışındaydım iş için yeni geldik.geldik diyorum çünkü uzun bir süre olduğundan oğluşumu ve babaannesini de götürdüm.çok güzel vakit geçirdik benim boş zamanlarımda.doğumgünü içn bol bol alışveriş yaptık.ama dönüş yolu felaketti.neler geldi başımıza bir bilseniz.dönüş uçuşunda herşey yolundaydı başta.sonra kayınvalide rahatsızlandı.tüm uçak panik yaşadı,ben zaten ne yapacağımı şaşırdım.havada kalp spazmı geçirdi.uçakta bir hemşire vardı ama lisansı olmadığından pilot benden ve hemşireden imza alarak müdahale etmesine izin verdi.tam 3 tüp oksijen bitirdik.sonra uçak antalya yerine istanbula acil iniş yaptı.istanbul Allah tan benim memleket olduğundan yabancı yer değil ama uçaktan iniş ambulansla hastaneye gidiş,kucağımda oğluş,valizlerimiz falan tam bir kabustu.doruk ,bağrışmalardan telaştan gürültüden çok korktu.helak oldu çocuk.tabi ben bu arada bir doruk u avutmaya çalıştım bir kayınvalideyle ilgilendim derken mahvoldum.korktum kayınvalide için,Allah korusun insanın aklına bir dünya şey geliyor.neyseki önceki gün geldik antalya ya.kayınvalide de çok iyi şükür.

geçmişi okudumda neler olmuş neler.sünnet yaptıran anneler Allah damatlıklarını da gösterir inşallah Darısı başımıza:)
hasta bebişlere geçmiş olsun.doruk ta rahatsız.öksürük ve burun akıntısı var.grip oldu.hava değişiminden sanırım biraz da.yarın dr a gidicez
veeeeee......doğum günü geçen tüm ekim bebeklerinin doğum günlerini kutluyorum.Allah uzun sağlıklı mutlu ömürler versin korusun kuzucuklarımızı.emdi emmedi,uyumadı,ek gıdaydı , yürüdü falan derken 1 yaşına geldiler .bizim de 18 ekimde.salı gününe geliyor.haftaiçi olduğundan biz sonraki pazar günü yapıcaz.
selamlar..

park yatak odamızda, ayrıca odasında da beşik var. onu uyuturken ben uyuyakalıyorum. mesela dün akşam kızı uyuturken fatmagül vardı, gözümü açtığımda 32.gün :)))) gündüzleri babaannede yatıyor.
bi şekilde düzene koyacam inşallah...

geçmiş olsun...

ben de öyle uyutmaya giderken fatmagül vardı geldiğimde 32.gün
yalnız ben küt diye uyuyakalıyorum hani gözüm ağırlaşmıyor bir bakıyorum uyumuşum o derecede oğlan uyuyor sonraa ben

hoşgeldin canım..ayy neler yaşamışsın çok geçiş olsun

ben de öyle uyutmaya giderken fatmagül vardı geldiğimde 32.gün
yalnız ben küt diye uyuyakalıyorum hani gözüm ağırlaşmıyor bir bakıyorum uyumuşum o derecede oğlan uyuyor sonraa ben

ne tatlı bi uyku ama.. uyanınca kalkmak istemiyorum :))))
benim derdim kızım yatağında yatmıyor. yazın yanımızda yatmaya bi alıştı. daha yatağına yatmıyor ((

ne tatlı bi uyku ama.. uyanınca kalkmak istemiyorum :))))
benim derdim kızım yatağında yatmıyor. yazın yanımızda yatmaya bi alıştı. daha yatağına yatmıyor ((

hem ne tatlı ben sadece sabah 6 gibi alıyorum yanıma beraber uyumak için onun dışında hiç yanımızda yatmadı
her uyuduğunda beşiğine koysan alışır 1 hafta içinde

Aedk çok geçmiş olsun, Allah korumuş vallayi. Doruk da biran önce iyileşir inşallah, herkeste aynı sorun var galiba. Dün anneme gittim, benim kız da dahil üç çocukta da öksürük, burun akıntısı vardı. Çocukları ayrı odalarda tuttuk resmen =)
Loveli, ne güzel yapmışsın yanında yatırmayarak, bizimki çok deli yattığı için yatağında olunca en az dört kere kalkıyor. O yüzden yanımda yatırıp babayı dışarı atıyoruz. Odasını ayırmayı düşünüyorum ama üstünü açıyor, e ben uyuyunca da kalkamam heralde diye korkuyorum. Birkaç gün daha yatağında yatıracağım bakalım durum ne olacak.
Bu arada sizden bir akıl istiyorum. Bizim kızda yine yeme sorunu başladı. En çok sevdiği kahvaltıyı artık istemiyor. Anca verirsem yağda yumurta yiyor, eline de bir kaşar tutuşturursam tamam. Domates, peynir, zeytin, salatalık, reçel, bal pekmez hakgetire. Bir iki kere haşlanmış yumurta verdim eline anca beyazını sevdi yedi. Ben de yağda yumurtanın içine peynir ve zeytin koyuyorum, bir yumurtanın yarısını yiyor. Aç karnına da pekmezi döküyorum ağzına ama mahvediyor her tarafı. Diyeceğim o ki, bu verdiğim kahvaltı sayılır mı acaba? Kandırarak yedirmeye çalışıyorum ama ıı ıh. Dün kontrolü vardı doktora süt içmediğini söyledim, 10 gün falan verme unutsun sonra tekrar dene dedi. Üstüne düşmek de istemiyorum aslında. Allahım yemeyen çocukların annelerine yardım etsin, ne zormuş yahu.

ne macera yaşamışsın canım yaa..geçmiş olsun çok:) doruk a da geçmişler olsunn

yulaf ezmesi barsakları yumuşattığı için çocuklara önerilmiyor diye biliyorum.onun yerine tam tahıllı ekmek,tahıllık kaşık maması yediriyorum ben.

canım çok geçmiş olsun.o da nazar boncuğunuz oldu demek ki..
ne güzel yurtdışına hepberaber gitmişsiniz,sadece meraktan,kendi işini mi yapıyorsun? ben de 1 ay kadar önce gittim de,bizim şirket asla kabul etmez de bu durumu..1 ay sonra 5 günlük bir yurtdışı seyahatim var yine,bu sefer nasıl olacak endişeliyim,oğlum bana çok düşkün,resmen wc ye bile gittiğimde kapıda bekliyor.o durumdayım..

Kızlar selam,
bayadır giremiyorum herhalde, geçmişi oku oku bitiremedim, neler olmuş:))
herkese tek tek bir şeyler yazmak isterdim ama çok yorgun hissediyorum, gece uyanmaları başlamadan ben de hemen uyusam iyi olacak.
ŞU günlerde bazen kafayı yemek üzereyim. Çocuklu evkadını olmak ne zormuş onu anladım. Daha doğrusu olamamak. Çünkü evin hali de benim halim de içler acısı. Tek başımayım evde bütün gün ve inanın ne yemek yapabiliyorum, ne de temizlik vs. Bizimkisi artık öğlen uykularını ya atlatıyor, ya da yarım saat uyuyor, direniyor resmen uykuya. benim de bir şeyler yapabildiğim tek zaman dilimi oydu. Bazen eve çat kapı birileri geliyor resmen utanıyorum evin halinden. Akşam koca geliyor yemek de yok yapamadım uyumadı bu öğlen de diyorum, dün makarna, bugün pizza yedik:26: geceleri de canım hiç istemiyor temizlik yapmak, halim de kalmıyor.
eskiden oyalanırdı, sandalyesinde, arabasında 15-20dk şimdi hiç durmuyor, bir de sürekli peşimde. Tuvalete giriyorum, pıtır pıtır kapıya geliyor, kapıyı açamıyorum. Bir de arada evden iş yapmaya başladım, geceleri çalışıyorum mecbur. Bu sefer de çok yorucu oluyor. Uykusuzluk en tahammül edemediğim şey. Neyse işte böyle bizim durumlar. bir formül bulmalı, enerji depolamalı.

Sinirlenince Rüzgar da yüzünü gözünü yoluyor. Ağlatmamaya, sinirlendirmemeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor, çok ağlarsa da kusuyor hemen zaten.

Biz hesap açtık Turuncu hesaptan kafama çok yattı vadeli ama istediğin zaman yatırıyorsun. Her ay en az 100 lira yatırıyorum ona, bilen akrabalar da arada veriyorlar. öyle öyle birikecek işte bir şeyler. Her ay 100 lira diye yola çıktığım için yaşında 1200 lirası oldu. Aynen devam.

Yulaf yedirdim ben, zaten kabızlığa yatkın, iyi geliyor sanki.
onudan konuya atlamışım:))

ne çok yazmışım

Tüm annişlere ve bebişlere sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…