2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

aynen beni anlatmışsın sanki cnm bende bu günlerde kendimi kötü hissediyorum evde hem ben hem kızım çok sıkılıyor akşama kadar yükü bende ve dediğin gibi hiç durmuyor oturup oyuncaklarıyla oynamıyor hep arkamda dolanıyor mızmızlığı da üstünde zaten gece uyumalarımızda aynı sık sık kalkıyoruz ne yemek ne iş yapasım geliyor çok yoruluyor insan hep zararlı yerlerde birde yapma dedikçe inadına yapıyor korkusz olmuş aldırmıyor bile beni ne kadar sinirlendirmemeye dikkat etsemde illa oluyor ve kafasına vuruyor sabrım kalmamış nedense bebekken büyüsün de kendi kendine oynar ağırlığı benden kalkar derdim daha kötü oldu güya kaynanam da var ama bana hiç yardımı yok aman öyle böyle büyüyecekler işte ama bizim ömür gidiyor işte:)

mestcan,kubraderin,satinezgi quarta saolun kızlar.valla daha yeni atlattık yaşadığımız stresi.şimdi kayınvelide ile birlikte gülüyoruz ne maceraydı diye ama o an öldüm öldüm dirildim.
quarta canım ben özel sektörde çalışıyorum.turizm sektöründeyim.en az iki ayda bir oluyor yurtdışı sehayatlarim.normalde 1-2 günlük oluyordu ama bu sefer önümüzdeki seneki yaz sezonu için uzun bir çalışma ve toplantılar vardı.iki hafta sürdü.ben üst düzey yöneticilerime en başından söylemiştim 1-2 gün ok ama uzun sürerse ayrılamam diye.yurtdışında da ofisimiz olduğundan sorun olmadı.onlarda saolsun beni kırmadılar.yoksa iki hafta mümkün değil ayrılamazdım.aynen beni yazmışsın.oğlum da bana çok düşkün kucağımdan inmiyor resmen.akşam işten geleceğim saatti biliyor resmen beni camda bekliyor.seninki de uzun bir seyahatse rica et belki müsade ederler.

inan yazmak istesen durumumu bu kadar anlatamazdım.gerçi ben çalışıyorum ama ev hali aynen anlattığın gibi.ayda bir temizlik için bayan geliyor ama sonuçta evde yapmam gereken işler var ve işten sonra o kadar zor geliyorki yapmak.bir haftasonum var onda da oğluşu eşime bırakıp evle ilglilenmek istemiyorum.haftaiçide işten gelince zaten oğluşu özlüyorum onunla oynaşıyoruz.uyudu falan derken saat 23 ü buluyor.o saatten sonrada çok zor oluyor.bugün kayınpederden rica ettim 1 saat kadar baktı da öyle apar topar temizlik yaptım sadece.oğluşun doğumgünü geçtikten sonra da halıları falan yıkatıcam büyük temizlik var.şimdiden düşünüyorum nasıl yapıcam diye.bir de haftada en az iki kere ütü yapmak zorundayım ve ben ütü yapmaktan nefret ediyorum neyse biraz daha büyüsünler inşallah seneye bu zamanlar daha rahat etmiş oluruz.

turuncu hesabu hiç duymamıştım.banka hesabı çok karlı değil demişlerdi ben de doğduğundan beri her ay bir çeyrek altın alıyorum oğluma.geleceğe yatırım..

oglum cok hasta salgın varmıs yıne temmuzdan berı kurtulamadı bebegım ıshal kusma ates hastaneye gıdıyoruz hastaneler pıs mıkrop yuvası alıp eve gelıyoruz bu sefer serumun etkısı gecınce yıne fenalasıyo ılaclar fayda etmıyo ıcırmekte zorlanıyoruz oturup aglamaktan baska bısey gelmıyo elımden bazen dun acınacak durumdaydık esım goreve gıttı ılceye yollamıslar zaten arazı ısı cıktıgından berı takvıye kalıyolar gece yarısı geldı para bırakmayı unutmus evde yogurt yok doktor yogurt ver bagrsakları temızlensın demıstı cocuk kusuyo doktora gıdemıyoruz tutmuslar bıngol gıbı bı yerde hastaneyı uzak dag basında bı yere yapmıslar bı de sadece kadın dogum ve cocuk hastanesı ne akıl ama oturdum agladım hadı bızım gelırımız var sadece esım para bırakmayı unuttu dıye goturemedım cocugumu hastaneye yemesı gerekenı alamadım sorun esım gelınce bıttı ama ya hıc olmayanlar ne yapıyodu cocuguna nasıl ıcım yandı anlatamam rabbım herkesın rızkını bol etsın evladıyla ımtıhan etmesın ılac ıcırmekte zorlanıyorum kızlar kolay bı yontem var mı bıldıgınız

canım öncelikle çok geçmiş olsun kolay değil yaşadıkların allah sabır versin.. bende oğluma ilaç içiremiyordum yakın bir yenidoğan doktorumuz şırıngayla verebileceğimi söylemişti bende öle yaptım inan büyük kolaylık tavsiye ederim..

Son düzenleme:

ÇOk geçmiş olsun canım. Evet onlar rahatsız olduğunda biz daha da fazla oluyoruz. Elinden bir şey gelmeyince, onları öyle görünce insan ağlıyor tabi. Umarım en kısa zamanda düzelir. Ben de şırıngayla içirdim. Başta yanağının iç kısmına azar azar sıkıyordum, yuttukça veriyordum. Antibiyotik olduğu için miktar önemli diye. bir süre sonra zorlamadım, tatlı ham ham diyip kendi içmesini sağladım şırıngayla. dene bakalım kaşıktan daha kolay olduğu kesin. Tekrar geçmiş olsun.

Ben de nasılsa bütün gün evdeyim, temizlikçi gelmesine gerek yok diyordum başta ama olmayacak bu böyle ayarlıycaz artık birini. Bütün gün evde de olsam hiç bir şeye zaman bulamıyorum zaten. 15 günde br gelse derin temizlik yapsak yeter bana. camları ayladır silmedim:) Rüzgar emeklediği için yerleri sık siliyordum, artık onu bile yapamıyorum Neyse bulucaz artık bi yolunu.
Altın biriktirmek de güzel fikirmiş. Bizden zengin olucaklar yakında, arada borç isteriz artık

seni bu yazın için tebrik ediyorum ve sana sonuna kadar katılıyorum. uzun zamandır yoktum forumlarda. oğlum olduğundan beri daha doğrusu, internete pek fırsat bulamıyorum. çalışan bir anneyim. eve gelince çocuktu, ev işiydi, ertesi gün hazırlığıydı geceyarısına kadar oturamıyorum. oğlum 7. ayında bıraktı memeyi. o kadar çok uğraştım ki emmesi için ama ne yazıkki başaramadım. ondan sonra herşey daha da zorlaştı tabiki sabah kahvaltıları, meyvesi, sebze çorbası, muhallebisi, yoğurdu, hepsi ayrı uğraş istiyor. dışarı çıkarken hazırlanmak daha da zor. oğlum 3.750 kg. doğdu ama sonra pek kilo alamadı gelişimi de biraz geri kaldı ne yazık ki. bu da beni çok üzüyor dolayısıyla. herkes keşke bıraktırmasaydın memeyi diyor sanki ben bilerek bıraktırmışım gibi.
ne çok isterdim oğlumun hala emiyor olmasını. neyse demem o ki meme emmeyen bebekler için annelerin sorumlu tutulması çok ama çok yanlış çünkü mama vs. hazırlamak, meme vermekten kat kat daha zor..

her anne ister emzirmeyi emmeyi bıraktıysa bunu anneye kesmek çok yanlış bence de mama hazırlamak daha zahmetli meme daha kolay ısıtma derdi yok ama çevreye anlatamıyorsun
ben hala emziriyorum keyif yapıyor tabi bi de ısırmasa iyi olacak

Teşekkürler öncelikle.. dediğin gibi ek gıda geçişi daha zor oluyor ama bu zorluk emziren anneler için de geçerli ya da öyle olmalı 6 ay sonunda nasılsa emiyor diyerek kanımca birazda tembel davranmak bebeği yavaştan yeni tatlarla tanıştırmamak bana göre yanlış. geçen gün prof dr erkan topuz şöyle dedi..'' En benzersiz besin anne sütüdür ama anne dikkat etmelidir alkol sigara vucudunda olmamalı kimyevi bir iş sahasında çalışmamalı hazır yitecekler yememeli yoksa anne sütü tüm bunları bebeğe geçiren bir besin oluyor. ben malesef sigara içtiği halde bebek emzirmeye devam eden anneler görüyorum artık 8-9 aylık olmuş bebekler. yahu yap çocuğa şöylr güzel bir sebze çorbası ya da yumurta haşla ez ver kahvaltılıklarla birlikte. ALLAH çalışan annelere ruhsal güç versin diyorum hep çünki biliyorum çalışırken bu süreci eksiksiz yerine getirmek çok zor çift düzenli yaşamak zor..

bize gelince valla benim gece kalkmalarım aynen devam işin kötü tarafı bizim oğlan kuş kanadına uyanır 10 civarı doyurup yatırıyorum ama ben yatamıyorum ikinci beslenmesini bekliyorum çoğu zaman yatmam 1-2 buluyor artık odasından çıksam mı diyorum ama bizimki beni göremeyince ağlıyor bu seferde uyku gidiyor..

birde kıskançlık var tabii ben kimseyle konuşmicam ( özellikle babasıyla ) hep ona bakıcam onunla oynicam baba asla bana dokunmicak alışsın diye eşim yanında bana sarılıyor falan pıtır pıtır gelip koynuma giriyor babaya da bir tokat :)

tüm nazı bana yaşı dolunca geçende anneme birkaç saatliğine emanet edebildim sonunda ve saatlerce uykusuz gıkı çıkmadan oyun oynamış getirin bunaltır uykusu gelmiştir diyorum yooo keyfi yerinde diyorlar evde olacak ve 6 saat uykusuz kalacak imkansız ...

Çerkeskızı Allah yardımcın olsun biran önce iyileşir inşallah yavrun.
Çocuklar şu sıralar sanırım kalabalık ortam istiyorlar. Bizim kız da önceden ağlardı ama şimdi bir iki insan görünce seviniyor, kendi kendine oynuyor.
Temizlik konusunda da ben de yardımcı alıyordum 15 günde bir ama Ayşe hasta olunca ayda bire indirdim. O da kadın müsait olursa gelebiliyor, o gelmeyince de yavaş yavaş kendim yapıyorum artık, cam, perde, halı ellemiyorum tabi.
Dün doğumgünümüzü kutladık. Ev bayağı bi kalabalık oldu, Ayşe de pek mutluydu. Bütün gün bir kere o da yarım saat uyudu. Gece de 11de bi yattı sabah 12de kalktı sıpa. Bir iki fotoğraf çekebildim, Rabbim diğer doğumgünlerini de görmemizi nasip etsin inşallah, sağlıkla;

bebeği hasta olanlara çok geçmiş olsun benim kızda hasta iki üç gündür gece hiç yatmıyor istifa ateş bugün doktora götürdüm tahlil yapın dedim yapmadı sinir oldum iyice ilçede nasıl bir doktor olacak düzgün ilgilenmiyorlar özel hastahanede uzak bir saatlik yol var ama iyileşmezse giderim özele bende oturup ağladım çaresizce insan yavrusunun halini kötü görünce ne yapacağını bilmiyor miğde bulantısından yatamıyor gece heralde kaç gündür uykusuz yavrum derin yatamıyor iğne verdi inş düzelir ya çok zor rabbim şifa versin tüm herkese.

mestcan doğum gününüz kutlu olsun çok güzel olmuş tatlı kızın nice güzel senelere olsun sağlıkla mutlulukla hayırlı evlat olmasını nasip etsin rabbim.

O kadar anneci olmuş yani:)) benimkisi hiç anneci değil hatta babacı, bütün zorlu işleri ben yapıyorum ya, sevemediği her şeyde beni görüyor çocuk, yedirmeye çalış, altını değiştirmek için zorla, üstünü değiştirmeye çalış, uyutmaya çalış canavar geliyooor!! o da babacı oldu, onunla eğleniyor hep, oyun zamanı, banyo zamanı baba geliyor, gezdiriyor ohh!

Hiranurm çok geçmiş olsun tekrardan. İnşallah düzelir iğneler işe yarar. Allah yardımcınız olsun.

Mestcan çok tatlı olmuş prenses, doğum günü kutlu olsun, birlikte nice yaşlar geçirin...

çok geçmiş olsun canım.en kısa sürede iyileşir inşallah bebeğin..

mestcan doğumgünü kutlu olsun kızının.ne tatlı şey o öyle.maaşallah

kızlar doruk özellikle ilk dört ay çok yaramaz olduğundan karşı olmama ve istememe rağmen emzikte bulmuştuk çareyi.Allahtan uyanıkken aramaz.sadece uyuturken veriyoruz kolay dalsın diye.yoksa kendi kendine sesler çıkarıp ayaklarıyla falan oynuyor,uyumuyor.bende tam aklı ermeden bıraktırayım diyorum.yoksa daha zor sanırım bıraktırmak.bugün akşam vermiyim hiç dedim ama bir saat salladım neredeyse uyumadı sonra bir iki dak.kadar verip aldım ağzından şükür ses çıkarmadı.böyle böyle unutur umarım..

doğum gününüz kutlu olsun nice nice yaşlara...hazırlanan herşey çok güzel görünüyor..

Teşekkür ederim kızlar, diğer yaşlarını da görürüz inşallah.
Benim kızım da babacı, kapının açıldığını duyunca hemen kapıya koşuyor. Durup durup babasına bakıyor Erdaaa (Erdal eşimin adı) diyor, soytarılık yapıyor. Besle kargayı misali =)

Bu arada sizden taktik istiyorum. Ayşe kahvaltıyı tamamen bıraktı desem yeridir. Haşlanmış yumurtayı ağzına almıyor, tükürüp duruyor, domates, salatalık, ekmekle üstünü kamufle ediyorum ama ıı ıh. Sizinkiler nasıl, yiyorlar mı? Nasıl sevdirebilirim kahvaltıyı tekrar:/ Eline kaşar tutuşturuyorum sadece onu yiyor, ve yağda yumurta. Her gün yağda yumurta olmaz ki :S Bazen tarhana yapıp veriyorum vallayi kahvaltı yerine, içime sinmiyor o da =(

Hiranurm çok geçmiş olsun tekrardan. İnşallah düzelir iğneler işe yarar. Allah yardımcınız olsun.

Mestcan çok tatlı olmuş prenses, doğum günü kutlu olsun, birlikte nice yaşlar geçirin...

çok sağol canım inş düzelir tüm herkese şifa versin rabbim.
fırsat buldum evi temizledim hemen hiç uyuyamıyordu yavrum miğdesinin bulantısından şimdi biraz uyuyorken işlerimi hallettim birde buraya bakayım dedim çok zor ya bizim kızda bir nazlı ağlıyarak anne diyor acındırıyor kendini yüreğimi dağlıyo ses tonu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…