Kızlar selam,
bayadır giremiyorum herhalde, geçmişi oku oku bitiremedim, neler olmuş:))
herkese tek tek bir şeyler yazmak isterdim ama çok yorgun hissediyorum, gece uyanmaları başlamadan ben de hemen uyusam iyi olacak.
ŞU günlerde bazen kafayı yemek üzereyim. Çocuklu evkadını olmak ne zormuş onu anladım. Daha doğrusu olamamak. Çünkü evin hali de benim halim de içler acısı. Tek başımayım evde bütün gün ve inanın ne yemek yapabiliyorum, ne de temizlik vs. Bizimkisi artık öğlen uykularını ya atlatıyor, ya da yarım saat uyuyor, direniyor resmen uykuya. benim de bir şeyler yapabildiğim tek zaman dilimi oydu. Bazen eve çat kapı birileri geliyor resmen utanıyorum evin halinden. Akşam koca geliyor yemek de yokyapamadım uyumadı bu öğlen de diyorum, dün makarna, bugün pizza yedik:26: geceleri de canım hiç istemiyor temizlik yapmak, halim de kalmıyor.
eskiden oyalanırdı, sandalyesinde, arabasında 15-20dk şimdi hiç durmuyor, bir de sürekli peşimde. Tuvalete giriyorum, pıtır pıtır kapıya geliyor, kapıyı açamıyorum. Bir de arada evden iş yapmaya başladım, geceleri çalışıyorum mecbur. Bu sefer de çok yorucu oluyor. Uykusuzluk en tahammül edemediğim şey. Neyse işte böyle bizim durumlar. bir formül bulmalı, enerji depolamalı.
Sinirlenince Rüzgar da yüzünü gözünü yoluyor. Ağlatmamaya, sinirlendirmemeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor, çok ağlarsa da kusuyor hemen zaten.
Biz hesap açtık Turuncu hesaptan kafama çok yattı vadeli ama istediğin zaman yatırıyorsun. Her ay en az 100 lira yatırıyorum ona, bilen akrabalar da arada veriyorlar. öyle öyle birikecek işte bir şeyler. Her ay 100 lira diye yola çıktığım için yaşında 1200 lirası oldu. Aynen devam.
Yulaf yedirdim ben, zaten kabızlığa yatkın, iyi geliyor sanki.
onudan konuya atlamışım:))
ne çok yazmışım
Tüm annişlere ve bebişlere sevgiler...
yulaf ezmesi barsakları yumuşattığı için çocuklara önerilmiyor diye biliyorum.onun yerine tam tahıllı ekmek,tahıllık kaşık maması yediriyorum ben.
canım çok geçmiş olsun.o da nazar boncuğunuz oldu demek ki..
ne güzel yurtdışına hepberaber gitmişsiniz,sadece meraktan,kendi işini mi yapıyorsun? ben de 1 ay kadar önce gittim de,bizim şirket asla kabul etmez de bu durumu..1 ay sonra 5 günlük bir yurtdışı seyahatim var yine,bu sefer nasıl olacak endişeliyim,oğlum bana çok düşkün,resmen wc ye bile gittiğimde kapıda bekliyor.o durumdayım..
Kızlar selam,
bayadır giremiyorum herhalde, geçmişi oku oku bitiremedim, neler olmuş:))
herkese tek tek bir şeyler yazmak isterdim ama çok yorgun hissediyorum, gece uyanmaları başlamadan ben de hemen uyusam iyi olacak.
ŞU günlerde bazen kafayı yemek üzereyim. Çocuklu evkadını olmak ne zormuş onu anladım. Daha doğrusu olamamak. Çünkü evin hali de benim halim de içler acısı. Tek başımayım evde bütün gün ve inanın ne yemek yapabiliyorum, ne de temizlik vs. Bizimkisi artık öğlen uykularını ya atlatıyor, ya da yarım saat uyuyor, direniyor resmen uykuya. benim de bir şeyler yapabildiğim tek zaman dilimi oydu. Bazen eve çat kapı birileri geliyor resmen utanıyorum evin halinden. Akşam koca geliyor yemek de yokyapamadım uyumadı bu öğlen de diyorum, dün makarna, bugün pizza yedik:26: geceleri de canım hiç istemiyor temizlik yapmak, halim de kalmıyor.
eskiden oyalanırdı, sandalyesinde, arabasında 15-20dk şimdi hiç durmuyor, bir de sürekli peşimde. Tuvalete giriyorum, pıtır pıtır kapıya geliyor, kapıyı açamıyorum. Bir de arada evden iş yapmaya başladım, geceleri çalışıyorum mecbur. Bu sefer de çok yorucu oluyor. Uykusuzluk en tahammül edemediğim şey. Neyse işte böyle bizim durumlar. bir formül bulmalı, enerji depolamalı.
Sinirlenince Rüzgar da yüzünü gözünü yoluyor. Ağlatmamaya, sinirlendirmemeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor, çok ağlarsa da kusuyor hemen zaten.
Biz hesap açtık Turuncu hesaptan kafama çok yattı vadeli ama istediğin zaman yatırıyorsun. Her ay en az 100 lira yatırıyorum ona, bilen akrabalar da arada veriyorlar. öyle öyle birikecek işte bir şeyler. Her ay 100 lira diye yola çıktığım için yaşında 1200 lirası oldu. Aynen devam.
Yulaf yedirdim ben, zaten kabızlığa yatkın, iyi geliyor sanki.
onudan konuya atlamışım:))
ne çok yazmışım
Tüm annişlere ve bebişlere sevgiler...
oglum cok hasta salgın varmıs yıne temmuzdan berı kurtulamadı bebegım ıshal kusma ates hastaneye gıdıyoruz hastaneler pıs mıkrop yuvası alıp eve gelıyoruz bu sefer serumun etkısı gecınce yıne fenalasıyo ılaclar fayda etmıyo ıcırmekte zorlanıyoruz oturup aglamaktan baska bısey gelmıyo elımden bazen dun acınacak durumdaydık esım goreve gıttı ılceye yollamıslar zaten arazı ısı cıktıgından berı takvıye kalıyolar gece yarısı geldı para bırakmayı unutmus evde yogurt yok doktor yogurt ver bagrsakları temızlensın demıstı cocuk kusuyo doktora gıdemıyoruz tutmuslar bıngol gıbı bı yerde hastaneyı uzak dag basında bı yere yapmıslar bı de sadece kadın dogum ve cocuk hastanesı ne akıl ama oturdum agladım hadı bızım gelırımız var sadece esım para bırakmayı unuttu dıye goturemedım cocugumu hastaneye yemesı gerekenı alamadım sorun esım gelınce bıttı ama ya hıc olmayanlar ne yapıyodu cocuguna nasıl ıcım yandı anlatamam rabbım herkesın rızkını bol etsın evladıyla ımtıhan etmesın ılac ıcırmekte zorlanıyorum kızlar kolay bı yontem var mı bıldıgınız
oglum cok hasta salgın varmıs yıne temmuzdan berı kurtulamadı bebegım ıshal kusma ates hastaneye gıdıyoruz hastaneler pıs mıkrop yuvası alıp eve gelıyoruz bu sefer serumun etkısı gecınce yıne fenalasıyo ılaclar fayda etmıyo ıcırmekte zorlanıyoruz oturup aglamaktan baska bısey gelmıyo elımden bazen dun acınacak durumdaydık esım goreve gıttı ılceye yollamıslar zaten arazı ısı cıktıgından berı takvıye kalıyolar gece yarısı geldı para bırakmayı unutmus evde yogurt yok doktor yogurt ver bagrsakları temızlensın demıstı cocuk kusuyo doktora gıdemıyoruz tutmuslar bıngol gıbı bı yerde hastaneyı uzak dag basında bı yere yapmıslar bı de sadece kadın dogum ve cocuk hastanesı ne akıl ama oturdum agladım hadı bızım gelırımız var sadece esım para bırakmayı unuttu dıye goturemedım cocugumu hastaneye yemesı gerekenı alamadım sorun esım gelınce bıttı ama ya hıc olmayanlar ne yapıyodu cocuguna nasıl ıcım yandı anlatamam rabbım herkesın rızkını bol etsın evladıyla ımtıhan etmesın ılac ıcırmekte zorlanıyorum kızlar kolay bı yontem var mı bıldıgınız
inan yazmak istesen durumumu bu kadar anlatamazdım.gerçi ben çalışıyorum ama ev hali aynen anlattığın gibi.ayda bir temizlik için bayan geliyor ama sonuçta evde yapmam gereken işler var ve işten sonra o kadar zor geliyorki yapmak.bir haftasonum var onda da oğluşu eşime bırakıp evle ilglilenmek istemiyorum.haftaiçide işten gelince zaten oğluşu özlüyorum onunla oynaşıyoruz.uyudu falan derken saat 23 ü buluyor.o saatten sonrada çok zor oluyor.bugün kayınpederden rica ettim 1 saat kadar baktı da öyle apar topar temizlik yaptım sadece.oğluşun doğumgünü geçtikten sonra da halıları falan yıkatıcam büyük temizlik var.şimdiden düşünüyorum nasıl yapıcam diye.bir de haftada en az iki kere ütü yapmak zorundayım ve ben ütü yapmaktan nefret ediyorumneyse biraz daha büyüsünler inşallah seneye bu zamanlar daha rahat etmiş oluruz.
turuncu hesabu hiç duymamıştım.banka hesabı çok karlı değil demişlerdi ben de doğduğundan beri her ay bir çeyrek altın alıyorum oğluma.geleceğe yatırım..
Merhaba ekim anneleri bebişlerimiz ne çabuk bir yaşna geldi diye düşünüyorum sonra geçen zamanda aslında ne kadar da onlar için endişeli stresli günler geçirmişiz diyorum..
oğlumu 3 ay zar zor emzirebildim son 1.5 ay sağarak doymasa da anne sütü alsın diye büyük bunalımlar atlatarak oldu...
rüzgar ata kolikli bir bebekdi doğduğu andan itibaren de çok iştahlıydı gün geçtikçe önce göğsümün birini reddetti ağlayarak emiyor neredeyse pes düşünrek uyuyordu yavrum
o sırada büyüklerimin bu çocuk aççç baskıları benim emzirme inadım oğlumun gaz sancısı derken ... ağlamakdan ve ıkınmaktan göbek fıtığı sonra da kasık fıtığı oldu bu süreçte doktorumu değiştirdim mamaya başlamıştım ufaktan ve mama değişikliği ile tüm bu sorunlara çözüm bulduk çok şükür...
ben de emmeyen bir bebekmişim bu yüzden emzirmek çok istedim ama olmayınca olmuyor .... çocuğumu emsin diye ağlattığım için fıtık olduğu için hala kendimi suçlarım bazen şimdiki aklım olsa yapmazdım...
neyse oğlumu mamayla büyüttüm ve o rahatlarına geliyor diyen arkadaşlara sesleniyorum ... ilk 6 ayı hatırlar herkes diğmi... gece bebeğim uyandığında ben koşturarak mama hazırlamaya gidiyordum.. biberon hijyen mama taze ve sıcaklığı makul olmalıydı yani saniyelerle iş yapıyordum sonra dakikalarca mamanın etkisi geçsin diye gaz çıkartmaya uğraşıyordum... hiçde rahat bir durum değildi yani....
herkesten önce ek gıdaya geçtim kii gerekli vitaminlere hemen ulaşsın diye... emzirmek evet büyük bir nimet ama rahatlıksa bunu rahatı için kullanan çok anne gördüm 9 aylık çocuğa nasılsa emiyor diye ek gıdaya başlamamış iki dakka emzirip uykuya göndermiş alması gereken besinleri hazırlaması zor gelmiş anne gördüm...
bu dönem bebekle annenein arasında bağ kuran bir araç daha çok ve bu bağı yönlendirmek de mümkün iki gıdım süt için çocuğun bütün gece sersemleyip uyanması huzrsuz olması daha da zararlı....
beni emmeyen oğlumu uyuturken yanına uzanırım kulaklarını başını bacaklarını okşarım ellerimle oynar bacağını üstüme atar sarılır mayışır sonra ben onu boynundan öperim öperim gözleri kapalı gülümser sonra ayağıma alır biraz sallarım uyur... sürekli öpüşürüz kucaklaşırız yani emzirmemiş bir anne olarak bu bağı kurduk çok şükür...
ilk 3 ay yaşadıklarım bana öğretti ki bir anne olarak siz gönlünüz rahat ederek çocuğunuza baktığınıza inanıyorsanız bilmiş bilmiş konuşanları takmayın hatta tersleyin... emziremedim diye beni ssuçlarcasına konuşan bir kaç kişi şimdi oğlumu görüp aferin ne güzel bakmışsın diyor çünki özenimi görüyor.. doktorumuz demir depolarını görüp 9. ayda
demir ilacını bıraktırıyor.....
ben hala gece yarısı kalkıp süt hazırlıyorum bir yıldır yatağımdan kalkmadığım bir gün olmadı öğününü kaçırdığım meyvesini sebzesini tahılını atladığım bir günde olmadı gezmede kapaklı kaplarda o öğünü hazırlayıp yedirdim kucağıma alıp emzirmek daha kolay olurdu herhalde...
düşüncem emzirsin ya da emzirmesin bir kadın anneyse bunun sorumluluğunun farkındaysa kolaya kaçmayı değil evladının rahatını sağlığını mutluluğunu düşünür..
böyle anneler de doğurmak için değil yeniden doğmak için çocuk sahibi olmayı amaçlayan annelerdir zaten
Canım yavrum iyiki doğdun .... Benim Oldun ...
seni bu yazın için tebrik ediyorum ve sana sonuna kadar katılıyorum. uzun zamandır yoktum forumlarda. oğlum olduğundan beri daha doğrusu, internete pek fırsat bulamıyorum. çalışan bir anneyim. eve gelince çocuktu, ev işiydi, ertesi gün hazırlığıydı geceyarısına kadar oturamıyorum. oğlum 7. ayında bıraktı memeyi. o kadar çok uğraştım ki emmesi için ama ne yazıkki başaramadım. ondan sonra herşey daha da zorlaştı tabiki sabah kahvaltıları, meyvesi, sebze çorbası, muhallebisi, yoğurdu, hepsi ayrı uğraş istiyor. dışarı çıkarken hazırlanmak daha da zor. oğlum 3.750 kg. doğdu ama sonra pek kilo alamadı gelişimi de biraz geri kaldı ne yazık ki. bu da beni çok üzüyor dolayısıyla. herkes keşke bıraktırmasaydın memeyi diyor sanki ben bilerek bıraktırmışım gibi.
ne çok isterdim oğlumun hala emiyor olmasını. neyse demem o ki meme emmeyen bebekler için annelerin sorumlu tutulması çok ama çok yanlış çünkü mama vs. hazırlamak, meme vermekten kat kat daha zor..
seni bu yazın için tebrik ediyorum ve sana sonuna kadar katılıyorum. uzun zamandır yoktum forumlarda. oğlum olduğundan beri daha doğrusu, internete pek fırsat bulamıyorum. çalışan bir anneyim. eve gelince çocuktu, ev işiydi, ertesi gün hazırlığıydı geceyarısına kadar oturamıyorum. oğlum 7. ayında bıraktı memeyi. o kadar çok uğraştım ki emmesi için ama ne yazıkki başaramadım. ondan sonra herşey daha da zorlaştı tabiki sabah kahvaltıları, meyvesi, sebze çorbası, muhallebisi, yoğurdu, hepsi ayrı uğraş istiyor. dışarı çıkarken hazırlanmak daha da zor. oğlum 3.750 kg. doğdu ama sonra pek kilo alamadı gelişimi de biraz geri kaldı ne yazık ki. bu da beni çok üzüyor dolayısıyla. herkes keşke bıraktırmasaydın memeyi diyor sanki ben bilerek bıraktırmışım gibi.
ne çok isterdim oğlumun hala emiyor olmasını. neyse demem o ki meme emmeyen bebekler için annelerin sorumlu tutulması çok ama çok yanlış çünkü mama vs. hazırlamak, meme vermekten kat kat daha zor..
Teşekkürler öncelikle.. dediğin gibi ek gıda geçişi daha zor oluyor ama bu zorluk emziren anneler için de geçerli ya da öyle olmalı 6 ay sonunda nasılsa emiyor diyerek kanımca birazda tembel davranmak bebeği yavaştan yeni tatlarla tanıştırmamak bana göre yanlış. geçen gün prof dr erkan topuz şöyle dedi..'' En benzersiz besin anne sütüdür ama anne dikkat etmelidir alkol sigara vucudunda olmamalı kimyevi bir iş sahasında çalışmamalı hazır yitecekler yememeli yoksa anne sütü tüm bunları bebeğe geçiren bir besin oluyor. ben malesef sigara içtiği halde bebek emzirmeye devam eden anneler görüyorum artık 8-9 aylık olmuş bebekler. yahu yap çocuğa şöylr güzel bir sebze çorbası ya da yumurta haşla ez ver kahvaltılıklarla birlikte. ALLAH çalışan annelere ruhsal güç versin diyorum hep çünki biliyorum çalışırken bu süreci eksiksiz yerine getirmek çok zor çift düzenli yaşamak zor..
bize gelince valla benim gece kalkmalarım aynen devam işin kötü tarafı bizim oğlan kuş kanadına uyanır 10 civarı doyurup yatırıyorum ama ben yatamıyorum ikinci beslenmesini bekliyorum çoğu zaman yatmam 1-2 buluyor artık odasından çıksam mı diyorum ama bizimki beni göremeyince ağlıyor bu seferde uyku gidiyor..
birde kıskançlık var tabii ben kimseyle konuşmicam ( özellikle babasıyla ) hep ona bakıcam onunla oynicam baba asla bana dokunmicak alışsın diye eşim yanında bana sarılıyor falan pıtır pıtır gelip koynuma giriyor babaya da bir tokat :)
tüm nazı bana yaşı dolunca geçende anneme birkaç saatliğine emanet edebildim sonunda ve saatlerce uykusuz gıkı çıkmadan oyun oynamış getirin bunaltır uykusu gelmiştir diyorum yooo keyfi yerinde diyorlar evde olacak ve 6 saat uykusuz kalacak imkansız ...
Çerkeskızı Allah yardımcın olsun biran önce iyileşir inşallah yavrun.
Çocuklar şu sıralar sanırım kalabalık ortam istiyorlar. Bizim kız da önceden ağlardı ama şimdi bir iki insan görünce seviniyor, kendi kendine oynuyor.
Temizlik konusunda da ben de yardımcı alıyordum 15 günde bir ama Ayşe hasta olunca ayda bire indirdim. O da kadın müsait olursa gelebiliyor, o gelmeyince de yavaş yavaş kendim yapıyorum artık, cam, perde, halı ellemiyorum tabi.
Dün doğumgünümüzü kutladık. Ev bayağı bi kalabalık oldu, Ayşe de pek mutluydu. Bütün gün bir kere o da yarım saat uyudu. Gece de 11de bi yattı sabah 12de kalktı sıpa. Bir iki fotoğraf çekebildim, Rabbim diğer doğumgünlerini de görmemizi nasip etsin inşallah, sağlıkla;
Eki Görüntüle 274743 Eki Görüntüle 274742 Eki Görüntüle 274744 Eki Görüntüle 274745
Hiranurm çok geçmiş olsun tekrardan. İnşallah düzelir iğneler işe yarar. Allah yardımcınız olsun.
Mestcan çok tatlı olmuş prenses, doğum günü kutlu olsun, birlikte nice yaşlar geçirin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?