2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ahmet Enes'in doğum günü de kutlu olsuuun, büyüsün, şanslı, mutlu, hayırlı bir insan olsun! Size birlikte nice mutlu, sağlıklı, uzun yıllar diliyorum!

amin sağol canm.bizimki de baba demiyor hiç.
cıs hayır diyorum hiç dinlemiyor inadına yapıyor sizinkilerde öyle mi

Hayırı cısı bizimki de bilmiyor, çok üstelersem oyun sanıyor, hem yapıyor hem gülüyor bana bakıp. Sanırım daha bunları anlaması için erken, onlar için her şey oyun, öğrenecekler yavaş yavaş:))

Rüzgar da hala yürümedi, dört gözle bekliyorum. ayakta duruyor, oturuyor, kalkıyor hatta arada iki adım atıyor ama şöyle cesaret edip de yürümedi. Geçen sehpadan koltuğa iki üç adım atıp geldi, çok sevindim o da sevindi güldü kıkır kıkır sonra gülerek yine yürümeyi denedi, iki adım attı pat düştü arka üstü. Kıyamam, gülümsemesi yüzünde kaldı, başladı ağlamaya normalde çok sert düşmezse gidip kucaklamam hemen ama o anda hoop kaldırdım sarıldım nasıl içli içli ağladı. Bir yerde okumuştum, yürümeye çalışıp düştüklerinde canları yandığı için değil başaramadıkları için ağlarlarmış.

Ayşe de yürümüyor. Adım bile atmıyor. Anca ayakta duruyor. Ama hiç düşmedi bizim kız maşallah. Üç dört kere koltuktan ben düşürdüm onun dışında ne düşmesi oldu, ne de elini bi yere sıkıştırdı. Dikkat ediyorum o kadar dikkatli ki. Tv altındaki çekmecelerde bütün gün ama bi kere eli sıkışmıştı, ondan beri itinayla kapatıyor çekmeceleri. Parmaklarını havaya kaldırıyor falan. Çok bilmiş. Ayakta durduğu zaman da yavaşça eğiliyor, kıçının üstüne ya da ellerinin üstüne oturuyor. Ben mi abartıyorum acaba diyorum ama eşimin de annemin de dikkatini çekmiş. İnşallah böyle devam eder. Bu arada yürümesi için bir şeyler yapmıyorum hiç, arada taytay yapalım deyip yürütmeye çalışıyorum sıkılıyor, ben de ısrar etmiyorum. Israr etmem gerekir mi acaba...

Valla sanırım ısrar etsek de etmesek de zamanı gelince yürücekler. Ben ısrar ediyordum mesela, sürekli yürütmeye çalışıyordum bir ara ha bugün yürüdü ha yürüyecek diye bekler olmuştum nedense:)) ama yok adım atabildiği halde pek heveslenmiyor. ben de bıraktım kendi haline artık, ne zaman isterse yürüsün. Sadece 3 aylıktan beri ayakta durduğu için ve de oturmadan önce dikilmeyi öğrendiği için erken yürür sanıyorduk. Bizimkisi parmaklarını bir kaç kere sıkıştırdı. bizim çekmeceler çok çabuk kayıyor herhalde ondan sonra öğrendi parmaklarını kaldırmasını, ilk öğrendiğinde tekrar tekrar açtı kapattı çekmeceyi. Bizimkisi babaya çektiyse çok düşüp şaşacak daha çok haldır huldur babamız.

Geçen sene bugün dünyaya gözlerını yenı açan oglum kollarıma ılk defa aldıgım oglum bugün 1 yasına gırıyor...

Rüzgar'ımı kucagıma aldıgımdan bu yana tam 1 yıl geçtı.Oglumun günden güne büyümesını seyrederken her gün bır ılkıne tanık oldum.ilk gülüşü ilk hapsırıgı ılk agusu ılk emeklemesı ılk sözlerı ve şimdi de ılk adımları...Hepsinin ayrı bır heyecanını yasadım yasıyorum.

Allah ım senı bana nasıp ettı sükürler olsun rabbıme, uzun ömürler versın sana canım oglum Rüzgar'ım nice senelere hep bırlıkte insallah...

İYİKİ DOGDUN RÜZGAR!
İYİKİ VARSIN ANNECİM'
İYİKİ BİZİMLESİN!
SENI ÇOK SEVIYORUZ!

.............................................

Son düzenleme:

Enesin doğum gününü kutluyorum nice mutlu senelere...

ahmet enes doğum günün kutlu olsun..annenle babanla nice mutlu yıllara inşallah.sağlıkla sıhhatli uzun ömürler versin Allah...

doğum günün kutlu olsun rüzgar...ailenle birlikte nice mutlu sağlıklı yıllar inşallah..

Ben Enes'in doğum gününü kutlamıştım:) görmedin mi

Oğlumun adaşı Rüzgar'ın da doğum gününü kutluyorum. Allah nice mutlu, sağlıklı, başarılı, dolu dolu yıllar nasip etsin size ailece. İlk cümlesini, ilk diş değiştirmesini, ilk okula başlamsını, ilk sınav heyecanını, ilk aşkını, ilk mezuniyetini ve daha nice nice ilkleri hep birlikte yaşayın. Mutlu yıllar Rüzgar.

amin sağol canm.bizimki de baba demiyor hiç.
cıs hayır diyorum hiç dinlemiyor inadına yapıyor sizinkilerde öyle mi

doruk önceden hayır deyince anlıyordu.şimdi hayır deyince gülüp yüzüme bakıyor yine yapıyor.oyun yapıyorum zannediyor.elimle hııı yapıyorum o da bana yapıyor.bugün yine mutfaktaki çekmeceleri kurcalarken elini sıkıştırdı.bak ben sana demiştim bir daha yapma falan dedim.bir süre uzak durdu çekmecelerden.dün de doğumgünü partisi yaptık.çok güzel oldu.ama bizimki yine bir aksiyon yaşattı.tam insanların geleceği saat ben üzerimi giyiniyordum.koridor uzun bizim.tüm kapıları kapatınca orada koşturup oynuyor.bir ara sesi çıkmadı.bir de baktım bizimki mutfaktaki benim tahta kaşıkları çekmeceden almış,klozetin içine doldurmuş.banyo kapısını aralık bırakmışım heralde.bu olay da 1-2 dak.içinde oluyor.hangi ara onları aldı da oraya koydu anlamadım...
yürüme konusuna da çok takılmayın bence onlar kendilerini hazır hissettiğinde birden başlar yürümeye merak etmeyin.doruk da 9,5 aylık olana kadar hiç emeklemiyordu.bu çocuk niye emeklemiyor derken bir gün pat diye tutundu koltuğa ayağa kalktı bir iki adım derken 11 aylıkken koşturuyordu.yürümeye başlayınca rahatlarız diyorduk ama hakikaten daha zormuş.

kızlar,doruk dişlerini gıcırdatıyor..uyurken değil ama uyanıkken.sinirlenice mi yapıyor acaba diye takip ettim hiç alakası yok.gülüp oynarken de bazen yapıyor.sizlerde de var mı aynı sorunu yaşayan.zaten geç çıkardı dişleri.topu topu tane dişi var.onları da gıcırdatayım derken kıracak..
bir şey daha sorucam.kaç gündür giremiyorum ya sorular birikti:)) dr bize ferro sanolu ve multitabsı kesebilirsin dedi ama dr.bunu diyeli bir hafta olacak ben kesmek istemedim niyeyse..sizler devam ediyor musunuz?su çiçeği aşısını da dr 15 aylıkken dedi sağlık ocağı 13 aylıkken.hangisi doğru anlamadım.

Ahmet Enes'in doğum günü de kutlu olsuuun, büyüsün, şanslı, mutlu, hayırlı bir insan olsun! Size birlikte nice mutlu, sağlıklı, uzun yıllar diliyorum!

oyyy kuzum afedersin yavrunun bahtı açık sağlıklı huzurlu uzun ömürlü olsun nice yıllar beraber geçiresiniz sevgiyle

doğum gününüz kutlu olsun ben şimdi gördüm nice mutlu sağlıklı senelere .allah seni yavrundan yavrunuda senden hiç ayırmasın .mutlu sağlıklı yıllar geçirin

Enesin doğum gününü kutluyorum nice mutlu senelere...

ahmet enes doğum günün kutlu olsun..annenle babanla nice mutlu yıllara inşallah.sağlıkla sıhhatli uzun ömürler versin Allah...

teşekkür ederim canım arkadaşlarım ciddi ciddi kırılmıştım o kadar şey paylaşıyoruz hiç mi görmediler yazdığımı başka başka konulardan bahsedip gidiyolar diye pek içlenmiştim :26:

tatlım bugün doktor kontrolümüz vardı ebemiz ferro sanolu ve multitabsı bir ay daha kullan dedi bana fakat doktorumuz balık yağı vermişti ona başladım öbürlerini kestim balık yağında karşılayacak herşey var gerek yok çocuğa vermekte dedi bıngıldağına baktı gayet güzel dedi kestik vitaminleri balık yağı içiriyorum sabahları aç karnına tok karnına kof şişlik yapar dedi sonra çiçek aşısı 13 aylıkken yapılır dedi doktorumuz yapıcak bizim 14 aylıkken hepatit olucak şimdilk bu kadar

doğum gününüz kutlu olsun nice yaşlara

kızımda dişlerini gıcırdatıyor dediğin gibi sinirlenince değil oynarken gülüyor sonrada altta 2 dişimiz var üstekiler daha belli bile olmuyor yeni uç vermeye başlamış nasıl gıcırdatıyor anlamıyorum birkaç gündür yapmaya başladı.. birde bizimkisi ani seslerden korkuyor sonra bana sarılıyor hemen onunda nedeni anlamadım

arkadaşlar bizim 1 yaş kontrollerimiz bitmek bilmedi 3 haftadır sürekli kontroldeyiz
öncelikle aşımız yapılmadı doktorumuz geç kaldındı dedi su çiceçiğini 1 yaş aşısından 1 ay sonra yapılır dedi yanı 13 aylıkken
kan ilacını,d3 bıraktırdı balıkyagı şurubuna başladık. ben zaten 1 aydır ferrosanal (kan ilacını) vermiyodum onun yerine tahinli pekmez yiyodu.
sonra kan ve idrarı alınmaştı cumartesi günü bugün sonuçlarla beraber muayene etti.kilomuz 11.2 boyumuz 75 cm. yanlız kanımız çok güzel.idrarımızda
enfeksiyon çıktı kızlar yaaa sebebini sorduk hasta kızım ondan olabilir dedi antibiyodik kesinlikle vermeyen doktor antibiyodik verdi bizler şok tabi
bu kadar kötümü dedik.çok önemliymiş 5 gün kullanıcaz ilerlememesi gerekiyomuş.ilk defa kızımda (öksürük.grib hariç) böyle bi durumla karşılaştık yolunda gitmeyen yanı
şimdii kızım öksürdüğü ve balgamı atamadığı için ayrı ilaç
idarında enfeksiyon olduğu ilaç ayrı antibiyodik
burnu tıkalı oldupu için deniz suyu
birde aşılara geç kalmışız 1 hafta içinde ilaçlarla iyileştirip hemen aşı
1 haftada kızımın vucuduna giren ilaçlara bakın yaa...
doğum gününden bu güne hasta bi iyileşemedi 1 ay olucak sitem ediyorum artık
ayrıca bıldırcın yumurtası kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum ama bizim doktor önermedi 2 yaşına girsin bi dedi
yastık yavaştan alıştırabiliriz..
tüm yemeklerden yiyebilir (çok baharatlı olmasın)
kulagımızı deldirmemize müsade etmedi
yoğurt mayalamama gerek yok normal yoğurt verebilrmişim
bizim bide başka problemimiz her türlü peyniri yemiyoruz 1 senedir 1 kibrit kutusu kadar peynir yemiştir.
sevmiyor tıksınıyor atıyor agzından onun içinde yoğurtdan ve inek sütünden alır kalsiymunu dedi napalım inş. ileride yer..
bizim kontrol bu kadar uzun oldu ama bilgilenmekte fayda var :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…