2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

nasıl geç kalıyorsunuzki kübraderin sağlık ocağına bir yaş aşısı(kızamık kızamıkçık kabakulak pnömokok aşısıları) için gittiğinde seni uyarmadımı ebeniz 13 aylıkken çiçek aşınız var diye 14.ayda ise hepatit olucak diye :44:çok geçmiş olsun çabuk iyileşir umarım

bugünlerde rahatsız olduğu için ilaca başladık ilaç bittikten sonra aşılarımız vurulacak yani nerden baksan 3 hafta geçikiyor
bilmiyorum valla doktorumuz geç kaldık aşılarına dedi (1 yaş aşılarınından bahsediyorum) su çiceği aşısından değil

canım ya balık yağının faydasını duymuştum.yaşından sonra başlanıyordu.ismi nedir kullandığının? ben o kadar çok dr değiştirdim ki artık hangisinin dediği doğru kafam karıştı.ferro sanol ve multitabs yarım şişe var hala onları da bitireyim diyorum.ferro sanolda dişlerini kararttı oğluşumun.onun içinde sabah akşam karbonatlı suyla siliyorum.onu verince hemen su içirmek lazımmış yada yiyeceğine karıştırmak gerekiyormuş.tabi ben bunu öğrendiğimde bizim dişler renk değiştirmişti malesef(

bizimki abarttı artık gıcırdatma olayını.o değil kıracak diye korkuyorum..bizimki de yüksek sesten korkuyordu.çocuklarla bir araya gelsin bağıran yada ağlayan bir çocuk olsun hemen korkup bağırıyordu.saçma ama bir kaç gün deli gibi evde yüksek sesle konuştuk.birde yeğenim var 2 yaşında.onunla daha sık biraraya getirdim.ondan sonra biraz daha alıştı gürültüye.çocuklarla daha sık biraraya getirmek lazım galiba..

çok geçmiş olsun canım.geldi mi üst üste gelir zaten.bu aralar salgın galiba herkes hasta.bizimki de yeni atlattı sayılır.hasta olunca aşı yapmıyorlar ya sizin aşıları o yüzden ertelediler heralde.bıldırcın yumurtasını ben vermitim ama ne zamandır almadım.vermeyeyşm bari artık.yastık olayına da biz öksürüğü olduğu zaman iki hafta kadar önce geçtik.belinden biraz yukarsına kadar yastıkta oluyor vücudu öyle yatırıyorum.dr o zaman biraz başı yüksekte yatsın öksürüğünü azaltır demişti.çabuk alıştı sorun yaşamadık.yemek konusunda da ben uzun zamandır ne yemek yapıyorsam tuzunu atmadan ayırıp veriyordum.şimdi kendi yemeklerimizi az tuzlu yapıyorum bizimle bir yiyor.peynir olarak da labne dene istersen belki hoşuna gider..tekrardan geçmiş olsun.en kısa sürede iyileşir inşallah..

aoov pardon hızlı okumuştum özür inşlh çabuk iyileşir

ferro dişmi karartıyormuş bizimkindede ince ince gri çizikler oluşmaya başlamıştı bende sileyim bari aaa çok şaşırdım vallahi şimdi bilmiyodum balık yağımızın adı zincomega (çilekaromalı) verdi drumuz aç karnına verdim ağız kokusu yaptı önce biraz yemek verdim bi tatlı kaşığı balık yağı verdim sonra yine yemeğe devam ettim kokusu geçti ferroyu ve multitabsı bırak balık yağında zaten var aynı vitaminler dedi bıraktım bende vermeyi

Selam kızlar, oku oku bitmedi yine...
Öncelikle hasta bebişlere çok geçmiş olsun, inşallah hemen iyileşsinler.
Bizimkisinin de yanakları alerji oldu atopik dermatit dediklerinden galiba, 3-4 gündür kıpkırmızı kabarıp kuruyor, ne alerji yaptı anlayamadım da. Aranızda bu durumla karşılaşan var mı? bebe yağı, nemlendirici sürüyorum ama geçmedi daha.

Sağlık ocağında aşılarını yaptrdıktan sonra özel doktoruna götüremedik daha :S Artık 13. ayda götürürüz. Zaten bir ay erken doğmuştu ona sayarız. Testler, şuruplar varmış demek, damlaların biri bitip biri başlıyor, ne zaman kendi kendilerine yetecekler anlamadım. Vallahi çok sıkıldım şu takviye olaylarından, yapsan bi türlü yapmasan bir türlü...

Ferro sanol hem diş boyuyor hem de kabızlık yapıyordu, benim doktor da ferromixin diye bir toz önerdi onu da yemeğine karıştırdığım için takip etmek zor oluyor hepsini yemeyebiliyor her zaman, bakalım testlerde ne çıkacak, balık yağı vercek mi?

Dişlerini gıcırdatma konusunda şunu söyleyebilirim. Sanırım o da bir nevi keşif durumu. Çünkü Rüzgar da ilk zamanlar, yani dişlerin çıkıp da bir birlerine çarpıp ses çıkardığını keşfettiği zamanlar sık sık yapardı. Hatta baya endişeleniyordum, zarar verecek dişlerine, alışkanlık olacak vs. diye ama bir süre sonra kendiliğinden bıraktı. Merak etme yani, ona ilginç geliyor şimdi, dişsizken birden gıcırdayan şeyler çıktı ağzında

çok teşekkür ederim canım.bebişlerimiz hasta olmasın gerçekten çok canımı sıkıyor.
peynirin tadıını herşeyden alıyor canım bende hiç sevmem beyaz peyniri hamileyken kendimi zorlaya zorlaya yerdim bazen istifra ederdim
bana çekmiş yanı.lor peynir labne,beyaz peynirin tüm markalarını... keçi peynirini kaşarı herşeyi denedik yok yokk

Kübraderin çok geçmiş olsun, minicik bedeni çabuk iyileşir inşallah yavrunun. Sana naçizane tavsiyem ilaçların yanında, az ballı ve bol limonlu ıhlamur da vermen.
Diş gıcırdatmaya gelince Ayşe de üç dört ay öncesine kadar gıcırdatıyordu ama bir iki haftada unuttu.
Esinrüzgar, bizim kıza da ilk yumurtanın beyazından verdiğim zaman yanakları alerji yapmıştı. Yumurtayı iki gün vermedim düzeldi. Şimdi yiyebiliyor.

Bu arada ben 10 aylık olduğundan beri hiç kan ilacı ya da dvit vermedim. Pekmezi de canı isterse içiyor. Öyle bal, pekmez, ceviz, süt vb. ile arası yok sıpanın. 13 aylık olunca doktoruna götüreceğiz, kan değeri ne çıkacak bakalım. Hiç düzgün bir sonuç beklemiyorum açıkçası. Anca yemek türü şeyler yiyor çünkü hanım bir de meyve :/
Süt sorunumuz da hâlâ devam ediyor. Kahvaltılarda artık menemen, krep, patatesli yumurta falan da vermeye başladım. Peynir, zeytin de sevmiyor. Bizde durumlar böyle. Allah yardımcımız olsun.

çok teşekkür ederim canım inşallah cabucak iyileşir.
benim kızda ceviz,fındık,zeytin,peynir yoğurdun içinde muz olmazsa yemiyor keşke senin bebiş pekmez yese çünkü kan ilacı içmediği zamn pekmez vermek iyi oluyor.inş. kanı iyi çıkar bizim kan iyide idrarda enfeksiyon çıktı işte..
allah yardımcımız olsun

çok fena grip oldum inşallah ahmet enese bulaşmaz maske takıyorum emzirirken yakın temas kurmak istemiyorum ama saldırıyo üstüme maskeyle gezmekten daral geldi :84:

çok fena grip oldum inşallah ahmet enese bulaşmaz maske takıyorum emzirirken yakın temas kurmak istemiyorum ama saldırıyo üstüme maskeyle gezmekten daral geldi :84:

Geçmiş olsun canım. Vallaha ilk önce senin hasta olman daha iyi olmuş. Şimdi mikropları görür görmez senin vücut karşı atağa geçmiş, antikorları üretiyordur bol bol, emzirirken de oğluşun da alır o antikorları ve hasta olmaz. Bizde hep öyle olmuştu. İlk önce ben kaparsam mikrobu o hasta olmuyordu, ama ilk önce o kaparsa hem o hem sonrasında ben hasta oluyordum. Emzirmenin en iyi taraflarından biri de bu sanırım. Bol bol emzir.Geçmiş olsun tekrardan.

Ben yeni bir şey de denemedim ama neden alerji oldu anlamadım, yanakları pütür pütür oldu, krem sürüyorum nemlendirici, yoksa kupkuru ouyor.

damak tatları çok çabuk değişiyor sanki, bir gün bayıla bayıl yediğini ertesi gün yemiyor. Ben pekmezi meyve püresine, bazen de yoğurduna falan karıştırıyorum öyle yiyor. Balı sütle, bisküvi ve muzla mama yapıp kahvaltı olarak bazen yediriyorum, gerçi artık böyle karışık şeyleri de yememeye başladı. Sütü sade içiremiyorum ben de. Biberona koyup veriyorum, emip emip tükürüyor. En rahat yedirdiğim şeyler her türden çorba bir de puding. Bugün nar verdim onu sevdi. taneleri alıp alıp yedi tek tek. Yarın versem yer mi onu da bilemem çünkü üzümü de yiyordu şimdi önüne koyunca alıp alıp atıyor sağa sola bir de bana bakıp "attııı" diyor:))

saol canım balık yağı için.bende alayım bari.o dişlerindeki lekelerde dediğim gibi ferro sanoldan oluyormuş.ben sabah akşam karbonatlı su yapıp mendiliyle siliyorum.bayağı faydası oldu bize.

pekmezi bende günde bir tatlı kaşığı veriyorum sabahları.birşeye karıştırmadan direk veriyorum ben.tatlı olduğundan hoşuna gidiyor bizim sıpanın.sabahlarıda tam tahıllı ekmeği sütle ıslatıyorum.ceviz,fındık,badem karışımından bir kaşık koyuyorum içine.onunla birlikte yiyor sabah kahvaltılarında.bizimki de ceviz karışımı olmadan ekmeği yemiyor..

kızlar sizin bebişler konuşmaya başladı mı? bizimki baba dan başka birşey demiyor nerdeyse.bir de mama...canı isterse de nadiren anne diyor.başka kelime yok.ne zaman konuşmaya başlarlar acaba.merakla bekliyorum.

sağol cnm teşekkür ederim ama ben ne zaman hasta olsam oda hasta oluyo ki :26:
bizimki kendi alıp yemeyi bilmiyor daha ben verirsem yer yoksa oynar onlarla avucuna ne alırsa sıkıyo bide biskivü veriyorum bi sıkıyo heryer kırık meyve veriyorum hadi kendi yemeyi öğrensin diye bi sıkıyo meyve suyu her yer üst baş batıyo sıkıarak keşfediyo herşeyi sanırım =))
saol canım balık yağı için.bende alayım bari.o dişlerindeki lekelerde dediğim gibi ferro sanoldan oluyormuş.ben sabah akşam karbonatlı su yapıp mendiliyle siliyorum.bayağı faydası oldu bize.
saol bende denedim çizikler biraz biraz kayboluyo
bak sen hanıma ağzının tadını iyi biliyor =) bizimkisi kahve içmeye başladı bu ara saolsun büyüklerimiz alıştırdı içmesin diye bigün tuz koydum kahveye onu bile içti nasıl midesi var bilmem
kızlar sizin bebişler konuşmaya başladı mı? bizimki baba dan başka birşey demiyor nerdeyse.bir de mama...canı isterse de nadiren anne diyor.başka kelime yok.ne zaman konuşmaya başlarlar acaba.merakla bekliyorum.
bizimki canı isterse konuşuyo en çok baba dede kelimesi mevcut ben neysem artık gücüme gidiyo lütfen sölermisin diyorum pis pis sırıtıyo canı isterse anne diyo=)

ne çok konu birikmiş oku oku bitmedi. öncelikle hasta anne ve bebişlere çok geçmiş olsun .doğum günü olan bebişlerin doğumgünleri kutlu olsun nice güzel sağlıklı senelere.benim kızımda elinde kendi bişi yemiyo hemen sıkıyo tiftikliyo.kahvaltıyla hiç arası yok.ben süt olarak inek sütüne geçmedim daha bebelac junior devam sütü aldım 1 yaş + siz veriyomusunus inek sütü .bize doktor pedivit balık yağı verdi ama balık yağlarının içinde buzdolabında saklayın diyo bu soğukda dolapdan çıkarıp içiremem siz nerde saklıyosunus öle oldu için onu vermedim onun yerine doktor şu anda polivit multivitamin verdi. bizde kızım hasta olduğu için 1 yaş aşısını yaptıramamıştık. yarın yaptırcaz.daha kan tahlili yaptırmadık.doktor öle bişi demedi şimdilik.kızımın tatlıyla hiç arası yok ekşiyi çok seviyor.mandalinaya bayılıyo ama sonrada gaz sancısı çekiyo sevdi için engelde olamıyorum suyunu ekşi ekşi emiyo. çok komik .

Bizimkisi de çoğu zaman oynuyor tabi, ama ben her öğüne onun önüne kendi eline alıp yiyebileceği şeyler koyuyorum ki ben de daha rahat yediriyorum yemeğini. Peynir, ekmek, üzüm, bisküvi gibi eline alıp yiyebileceği şeyleri koyuyorum ben de o arada çorbasını içiriyorum. tabi bazen oynuyor, sıkıyor, masasına sıvıyor ama bazen de yiyor, öyle öyle oynayarak keşfedip öğrenecekler. şimdilerde çatal kaşık kullanmaya da başladı yavaş yavaş. Kendisi istiyor, bizimkilere saldırıyor ben de önüne kendininkileri koyuyorum çatala batıramazsa taneyi eline alıp çatala batırıp öyle yiyor. Çok komik:)) tabi kendi yemesiyle doymayacağı için ben aralarda tıkıştır vaziyetlerinde. Çünkü kendi isteğiyle yemiyor benim verdiklerimi, illa kendisi yiyecek aç da olsa öyle.

Merhaba kızlar,
ÇOK uzun süredir fırsat bulup girememiştim. Ama çok özlemişim burada yazanları okumayı.

Bir sürü bebişimizin doğum gününü kaçırmışım. Tüm bebişlerin doğum günü kutlu olsun, anne ve babalarınızla birlikte çoook mutlu güzel bir ömür sürersiniz inşallah.

Hasta olan anne ve bebişlere de geçmiş olsun.

Benim kızımın da iştahı yine kapandı, bu seferde azı dişleri çıkıyor ve sanırım hepsi birden çıkacak hepsi de kabarmış. Bu durum onda iştahsızlık ve uyku sorunu yaratıyor inşallah biran önce çıkar şu dişler. Diş gıcırdatmayı benim kız da bir süre yapmıştı ama sonra bıraktı.

Ben uzun süredir ferrosanol vermiyordum kabızlık yaptığı için şimdi de tamamen kestim ekstra hiç bir vitamin ve balık yağı da vermiyorum ama şu aralar iştahı kapalı balık yağı versem iyi olacak sanırım.

Konuşmaya gelince sürekli bıdır bıdır birşeyler konuşuyor ama henüz dediklerinin çoğunu tercüme edemiyoruz. Anlaşılır olarak, anne , baba, dede, meme, mama, dayı ve teyze diyor. Adın ne deyince de leela deyip gülüyor.

Bu arada ufaktan yürümeye başladı bizim bücürük. 10-15 adım kadar atıyor artık tek başına. Ama ayakkabı konusunda herkes bir şey söylüyor. Sizler ortopedik ayakkabı mı aldınız yoksa altı yumuşak olanlardan mı? Alanlar markasını da söylerse çook sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…