arkadaşlar bizim 1 yaş kontrollerimiz bitmek bilmedi 3 haftadır sürekli kontroldeyiz
öncelikle aşımız yapılmadı doktorumuz geç kaldındı dedi su çiceçiğini 1 yaş aşısından 1 ay sonra yapılır dedi yanı 13 aylıkken
kan ilacını,d3 bıraktırdı balıkyagı şurubuna başladık. ben zaten 1 aydır ferrosanal (kan ilacını) vermiyodum onun yerine tahinli pekmez yiyodu.
sonra kan ve idrarı alınmaştı cumartesi günü bugün sonuçlarla beraber muayene etti.kilomuz 11.2 boyumuz 75 cm. yanlız kanımız çok güzel.idrarımızda
enfeksiyon çıktı kızlar yaaa sebebini sorduk hasta kızım ondan olabilir dedi antibiyodik kesinlikle vermeyen doktor antibiyodik verdi bizler şok tabi
bu kadar kötümü dedik.çok önemliymiş 5 gün kullanıcaz ilerlememesi gerekiyomuş.ilk defa kızımda (öksürük.grib hariç) böyle bi durumla karşılaştık yolunda gitmeyen yanı
şimdii kızım öksürdüğü ve balgamı atamadığı için ayrı ilaç
idarında enfeksiyon olduğu ilaç ayrı antibiyodik
burnu tıkalı oldupu için deniz suyu
birde aşılara geç kalmışız 1 hafta içinde ilaçlarla iyileştirip hemen aşı
1 haftada kızımın vucuduna giren ilaçlara bakın yaa...
doğum gününden bu güne hasta bi iyileşemedi 1 ay olucak sitem ediyorum artık
ayrıca bıldırcın yumurtası kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum ama bizim doktor önermedi 2 yaşına girsin bi dedi
yastık yavaştan alıştırabiliriz..
tüm yemeklerden yiyebilir (çok baharatlı olmasın)
kulagımızı deldirmemize müsade etmedi
yoğurt mayalamama gerek yok normal yoğurt verebilrmişim
bizim bide başka problemimiz her türlü peyniri yemiyoruz 1 senedir 1 kibrit kutusu kadar peynir yemiştir.
sevmiyor tıksınıyor atıyor agzından onun içinde yoğurtdan ve inek sütünden alır kalsiymunu dedi napalım inş. ileride yer..
bizim kontrol bu kadar uzun oldu ama bilgilenmekte fayda var :26:
nasıl geç kalıyorsunuzki kübraderin sağlık ocağına bir yaş aşısı(kızamık kızamıkçık kabakulak pnömokok aşısıları) için gittiğinde seni uyarmadımı ebeniz 13 aylıkken çiçek aşınız var diye 14.ayda ise hepatit olucak diye :44:çok geçmiş olsun çabuk iyileşir umarım
tatlım bugün doktor kontrolümüz vardı ebemiz ferro sanolu ve multitabsı bir ay daha kullan dedi bana fakat doktorumuz balık yağı vermişti ona başladım öbürlerini kestim balık yağında karşılayacak herşey var gerek yok çocuğa vermekte dedi bıngıldağına baktı gayet güzel dedi kestik vitaminleri balık yağı içiriyorum sabahları aç karnına tok karnına kof şişlik yapar dedi sonra çiçek aşısı 13 aylıkken yapılır dedi doktorumuz yapıcak bizim 14 aylıkken hepatit olucak şimdilk bu kadar
kızımda dişlerini gıcırdatıyor dediğin gibi sinirlenince değil oynarken gülüyor sonrada altta 2 dişimiz var üstekiler daha belli bile olmuyor yeni uç vermeye başlamış nasıl gıcırdatıyor anlamıyorum birkaç gündür yapmaya başladı.. birde bizimkisi ani seslerden korkuyor sonra bana sarılıyor hemen onunda nedeni anlamadım
arkadaşlar bizim 1 yaş kontrollerimiz bitmek bilmedi 3 haftadır sürekli kontroldeyiz
öncelikle aşımız yapılmadı doktorumuz geç kaldındı dedi su çiceçiğini 1 yaş aşısından 1 ay sonra yapılır dedi yanı 13 aylıkken
kan ilacını,d3 bıraktırdı balıkyagı şurubuna başladık. ben zaten 1 aydır ferrosanal (kan ilacını) vermiyodum onun yerine tahinli pekmez yiyodu.
sonra kan ve idrarı alınmaştı cumartesi günü bugün sonuçlarla beraber muayene etti.kilomuz 11.2 boyumuz 75 cm. yanlız kanımız çok güzel.idrarımızda
enfeksiyon çıktı kızlar yaaa sebebini sorduk hasta kızım ondan olabilir dedi antibiyodik kesinlikle vermeyen doktor antibiyodik verdi bizler şok tabi
bu kadar kötümü dedik.çok önemliymiş 5 gün kullanıcaz ilerlememesi gerekiyomuş.ilk defa kızımda (öksürük.grib hariç) böyle bi durumla karşılaştık yolunda gitmeyen yanı
şimdii kızım öksürdüğü ve balgamı atamadığı için ayrı ilaç
idarında enfeksiyon olduğu ilaç ayrı antibiyodik
burnu tıkalı oldupu için deniz suyu
birde aşılara geç kalmışız 1 hafta içinde ilaçlarla iyileştirip hemen aşı
1 haftada kızımın vucuduna giren ilaçlara bakın yaa...
doğum gününden bu güne hasta bi iyileşemedi 1 ay olucak sitem ediyorum artık
ayrıca bıldırcın yumurtası kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum ama bizim doktor önermedi 2 yaşına girsin bi dedi
yastık yavaştan alıştırabiliriz..
tüm yemeklerden yiyebilir (çok baharatlı olmasın)
kulagımızı deldirmemize müsade etmedi
yoğurt mayalamama gerek yok normal yoğurt verebilrmişim
bizim bide başka problemimiz her türlü peyniri yemiyoruz 1 senedir 1 kibrit kutusu kadar peynir yemiştir.
sevmiyor tıksınıyor atıyor agzından onun içinde yoğurtdan ve inek sütünden alır kalsiymunu dedi napalım inş. ileride yer..
bizim kontrol bu kadar uzun oldu ama bilgilenmekte fayda var :26:
aoov pardon hızlı okumuştum özür inşlh çabuk iyileşirbugünlerde rahatsız olduğu için ilaca başladık ilaç bittikten sonra aşılarımız vurulacak yani nerden baksan 3 hafta geçikiyor
bilmiyorum valla doktorumuz geç kaldık aşılarına dedi (1 yaş aşılarınından bahsediyorum) su çiceği aşısından değil
canım ya balık yağının faydasını duymuştum.yaşından sonra başlanıyordu.ismi nedir kullandığının? ben o kadar çok dr değiştirdim ki artık hangisinin dediği doğru kafam karıştı.ferro sanol ve multitabs yarım şişe var hala onları da bitireyim diyorum.ferro sanolda dişlerini kararttı oğluşumun.onun içinde sabah akşam karbonatlı suyla siliyorum.onu verince hemen su içirmek lazımmış yada yiyeceğine karıştırmak gerekiyormuş.tabi ben bunu öğrendiğimde bizim dişler renk değiştirmişti malesef(
çok geçmiş olsun canım.geldi mi üst üste gelir zaten.bu aralar salgın galiba herkes hasta.bizimki de yeni atlattı sayılır.hasta olunca aşı yapmıyorlar ya sizin aşıları o yüzden ertelediler heralde.bıldırcın yumurtasını ben vermitim ama ne zamandır almadım.vermeyeyşm bari artık.yastık olayına da biz öksürüğü olduğu zaman iki hafta kadar önce geçtik.belinden biraz yukarsına kadar yastıkta oluyor vücudu öyle yatırıyorum.dr o zaman biraz başı yüksekte yatsın öksürüğünü azaltır demişti.çabuk alıştı sorun yaşamadık.yemek konusunda da ben uzun zamandır ne yemek yapıyorsam tuzunu atmadan ayırıp veriyordum.şimdi kendi yemeklerimizi az tuzlu yapıyorum bizimle bir yiyor.peynir olarak da labne dene istersen belki hoşuna gider..tekrardan geçmiş olsun.en kısa sürede iyileşir inşallah..
Kübraderin çok geçmiş olsun, minicik bedeni çabuk iyileşir inşallah yavrunun. Sana naçizane tavsiyem ilaçların yanında, az ballı ve bol limonlu ıhlamur da vermen.
Diş gıcırdatmaya gelince Ayşe de üç dört ay öncesine kadar gıcırdatıyordu ama bir iki haftada unuttu.
Esinrüzgar, bizim kıza da ilk yumurtanın beyazından verdiğim zaman yanakları alerji yapmıştı. Yumurtayı iki gün vermedim düzeldi. Şimdi yiyebiliyor.
Bu arada ben 10 aylık olduğundan beri hiç kan ilacı ya da dvit vermedim. Pekmezi de canı isterse içiyor. Öyle bal, pekmez, ceviz, süt vb. ile arası yok sıpanın. 13 aylık olunca doktoruna götüreceğiz, kan değeri ne çıkacak bakalım. Hiç düzgün bir sonuç beklemiyorum açıkçası. Anca yemek türü şeyler yiyor çünkü hanım bir de meyve :/
Süt sorunumuz da hâlâ devam ediyor. Kahvaltılarda artık menemen, krep, patatesli yumurta falan da vermeye başladım. Peynir, zeytin de sevmiyor. Bizde durumlar böyle. Allah yardımcımız olsun.
çok fena grip oldum inşallah ahmet enese bulaşmaz maske takıyorum emzirirken yakın temas kurmak istemiyorum ama saldırıyo üstüme maskeyle gezmekten daral geldi :84:
Kübraderin çok geçmiş olsun, minicik bedeni çabuk iyileşir inşallah yavrunun. Sana naçizane tavsiyem ilaçların yanında, az ballı ve bol limonlu ıhlamur da vermen.
Diş gıcırdatmaya gelince Ayşe de üç dört ay öncesine kadar gıcırdatıyordu ama bir iki haftada unuttu.
Esinrüzgar, bizim kıza da ilk yumurtanın beyazından verdiğim zaman yanakları alerji yapmıştı. Yumurtayı iki gün vermedim düzeldi. Şimdi yiyebiliyor.
Bu arada ben 10 aylık olduğundan beri hiç kan ilacı ya da dvit vermedim. Pekmezi de canı isterse içiyor. Öyle bal, pekmez, ceviz, süt vb. ile arası yok sıpanın. 13 aylık olunca doktoruna götüreceğiz, kan değeri ne çıkacak bakalım. Hiç düzgün bir sonuç beklemiyorum açıkçası. Anca yemek türü şeyler yiyor çünkü hanım bir de meyve :/
Süt sorunumuz da hâlâ devam ediyor. Kahvaltılarda artık menemen, krep, patatesli yumurta falan da vermeye başladım. Peynir, zeytin de sevmiyor. Bizde durumlar böyle. Allah yardımcımız olsun.
aoov pardon hızlı okumuştum özür inşlh çabuk iyileşir
ferro dişmi karartıyormuş bizimkindede ince ince gri çizikler oluşmaya başlamıştı bende sileyim bari aaa çok şaşırdım vallahi şimdi bilmiyodumbalık yağımızın adı zincomega (çilekaromalı) verdi drumuz aç karnına verdim ağız kokusu yaptı önce biraz yemek verdim bi tatlı kaşığı balık yağı verdim sonra yine yemeğe devam ettim kokusu geçti ferroyu ve multitabsı bırak balık yağında zaten var aynı vitaminler dedi bıraktım bende vermeyi
çok teşekkür ederim canım inşallah cabucak iyileşir.
benim kızda ceviz,fındık,zeytin,peynir yoğurdun içinde muz olmazsa yemiyor keşke senin bebiş pekmez yese çünkü kan ilacı içmediği zamn pekmez vermek iyi oluyor.inş. kanı iyi çıkar bizim kan iyide idrarda enfeksiyon çıktı işte..
allah yardımcımız olsun
sağol cnm teşekkür ederim ama ben ne zaman hasta olsam oda hasta oluyo ki :26:Geçmiş olsun canım. Vallaha ilk önce senin hasta olman daha iyi olmuş. Şimdi mikropları görür görmez senin vücut karşı atağa geçmiş, antikorları üretiyordur bol bol, emzirirken de oğluşun da alır o antikorları ve hasta olmaz. Bizde hep öyle olmuştu. İlk önce ben kaparsam mikrobu o hasta olmuyordu, ama ilk önce o kaparsa hem o hem sonrasında ben hasta oluyordum. Emzirmenin en iyi taraflarından biri de bu sanırım. Bol bol emzir.Geçmiş olsun tekrardan.
bizimki kendi alıp yemeyi bilmiyor daha ben verirsem yer yoksa oynar onlarla avucuna ne alırsa sıkıyo bide biskivü veriyorum bi sıkıyo heryer kırık meyve veriyorum hadi kendi yemeyi öğrensin diye bi sıkıyo meyve suyu her yer üst baş batıyo sıkıarak keşfediyo herşeyi sanırım =))Ben yeni bir şey de denemedim ama neden alerji oldu anlamadım, yanakları pütür pütür oldu, krem sürüyorum nemlendirici, yoksa kupkuru ouyor.
damak tatları çok çabuk değişiyor sanki, bir gün bayıla bayıl yediğini ertesi gün yemiyor. Ben pekmezi meyve püresine, bazen de yoğurduna falan karıştırıyorum öyle yiyor. Balı sütle, bisküvi ve muzla mama yapıp kahvaltı olarak bazen yediriyorum, gerçi artık böyle karışık şeyleri de yememeye başladı. Sütü sade içiremiyorum ben de. Biberona koyup veriyorum, emip emip tükürüyor. En rahat yedirdiğim şeyler her türden çorba bir de puding. Bugün nar verdim onu sevdi. taneleri alıp alıp yedi tek tek. Yarın versem yer mi onu da bilemem çünkü üzümü de yiyordu şimdi önüne koyunca alıp alıp atıyor sağa sola bir de bana bakıp "attııı" diyor:))
saol bende denedim çizikler biraz biraz kayboluyosaol canım balık yağı için.bende alayım bari.o dişlerindeki lekelerde dediğim gibi ferro sanoldan oluyormuş.ben sabah akşam karbonatlı su yapıp mendiliyle siliyorum.bayağı faydası oldu bize.
bak sen hanıma ağzının tadını iyi biliyor =) bizimkisi kahve içmeye başladı bu ara saolsun büyüklerimiz alıştırdı içmesin diye bigün tuz koydum kahveye onu bile içti nasıl midesi var bilmempekmezi bende günde bir tatlı kaşığı veriyorum sabahları.birşeye karıştırmadan direk veriyorum ben.tatlı olduğundan hoşuna gidiyor bizim sıpanın.sabahlarıda tam tahıllı ekmeği sütle ıslatıyorum.ceviz,fındık,badem karışımından bir kaşık koyuyorum içine.onunla birlikte yiyor sabah kahvaltılarında.bizimki de ceviz karışımı olmadan ekmeği yemiyor..
bizimki canı isterse konuşuyo en çok baba dede kelimesi mevcut ben neysem artık gücüme gidiyo lütfen sölermisin diyorum pis pis sırıtıyo canı isterse anne diyo=)kızlar sizin bebişler konuşmaya başladı mı? bizimki baba dan başka birşey demiyor nerdeyse.bir de mama...canı isterse de nadiren anne diyor.başka kelime yok.ne zaman konuşmaya başlarlar acaba.merakla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?