doruk önceden hayır deyince anlıyordu.şimdi hayır deyince gülüp yüzüme bakıyor yine yapıyor.oyun yapıyorum zannediyor.elimle hııı yapıyorum o da bana yapıyor.bugün yine mutfaktaki çekmeceleri kurcalarken elini sıkıştırdı.bak ben sana demiştim bir daha yapma falan dedim.bir süre uzak durdu çekmecelerden.dün de doğumgünü partisi yaptık.çok güzel oldu.ama bizimki yine bir aksiyon yaşattı.tam insanların geleceği saat ben üzerimi giyiniyordum.koridor uzun bizim.tüm kapıları kapatınca orada koşturup oynuyor.bir ara sesi çıkmadı.bir de baktım bizimki mutfaktaki benim tahta kaşıkları çekmeceden almış,klozetin içine doldurmuş.banyo kapısını aralık bırakmışım heralde.bu olay da 1-2 dak.içinde oluyor.hangi ara onları aldı da oraya koydu anlamadım...
yürüme konusuna da çok takılmayın bence onlar kendilerini hazır hissettiğinde birden başlar yürümeye merak etmeyin.doruk da 9,5 aylık olana kadar hiç emeklemiyordu.bu çocuk niye emeklemiyor derken bir gün pat diye tutundu koltuğa ayağa kalktı bir iki adım derken 11 aylıkken koşturuyordu.yürümeye başlayınca rahatlarız diyorduk ama hakikaten daha zormuş.
kızlar sizin bebişler konuşmaya başladı mı? bizimki baba dan başka birşey demiyor nerdeyse.bir de mama...canı isterse de nadiren anne diyor.başka kelime yok.ne zaman konuşmaya başlarlar acaba.merakla bekliyorum.
Hayırı cısı bizimki de bilmiyor, çok üstelersem oyun sanıyor, hem yapıyor hem gülüyor bana bakıp. Sanırım daha bunları anlaması için erken, onlar için her şey oyun, öğrenecekler yavaş yavaş:))
Rüzgar da hala yürümedi, dört gözle bekliyorum. ayakta duruyor, oturuyor, kalkıyor hatta arada iki adım atıyor ama şöyle cesaret edip de yürümedi. Geçen sehpadan koltuğa iki üç adım atıp geldi, çok sevindim o da sevindi güldü kıkır kıkır sonra gülerek yine yürümeyi denedi, iki adım attı pat düştü arka üstü. Kıyamam, gülümsemesi yüzünde kaldı, başladı ağlamaya normalde çok sert düşmezse gidip kucaklamam hemen ama o anda hoop kaldırdım sarıldım nasıl içli içli ağladı. Bir yerde okumuştum, yürümeye çalışıp düştüklerinde canları yandığı için değil başaramadıkları için ağlarlarmış.
demek hepsi aynı yaramazların hiranurda oyun zannediyor inadına gidip oynuyor hayır dediğim şeyleri bende yürürse rahatlarım diye düşünmüştüm ama daha zormuş hiç durmuyor kızım artık yorulmadın mı az otur diyorum ben nereye gitsem arkamdan kaçıp geliyor.benim kızda erken yürüdü elbet yürüyeceklar oluşuna bırakın kızlar.
demek senin yaramaz kaşıkları klozete koymuş inanmıyorum ya güldüm valla ne biliyorsun sen öyle kurnazlıkları elleri de pek çabuk oluyor bu yaramazların :))ayrıca doğum gününüz de kutlu olsun.
kutlayamadığım doğum günleri geçmiş tüm ekim bebeklerinin doğum günleri kutlu mutlu olsun inş:)
merhaba bayanlar.çok yazamıyorum ama hep takipteyim sizi ve bebişleri.bikaç hafta önce herkes uyku sorunundan bahsediyordu.bir süredir konuşulmadı çözüm bulan var mı.ben imdaaaaaaattt diyorum.çıldırmak üzereyim.büyüdükçe uyku sorunu artıyor.deli gibi uykusu olsada direniyor ayağıma sallamak için koyuyorum.kıyametleri koparıyor.gece saat başı uyanıyobirlikte yatıyoruz.emer uyurdu hemen şimdi bazen emmiyor da ağlıyo.uyumuyo.işin kötüsü 1 ay sonra işe başlıyorum.nolur çare bulan düzene sokan varsa yazsın.yoksa delirceemmm
sağol cnm teşekkür ederim ama ben ne zaman hasta olsam oda hasta oluyo ki :26:
bizimki kendi alıp yemeyi bilmiyor daha ben verirsem yer yoksa oynar onlarla avucuna ne alırsa sıkıyo bide biskivü veriyorum bi sıkıyo heryer kırık meyve veriyorum hadi kendi yemeyi öğrensin diye bi sıkıyo meyve suyu her yer üst baş batıyo sıkıarak keşfediyo herşeyi sanırım =))
saol bende denedim çizikler biraz biraz kayboluyo
bak sen hanıma ağzının tadını iyi biliyor =) bizimkisi kahve içmeye başladı bu ara saolsun büyüklerimiz alıştırdı içmesin diye bigün tuz koydum kahveye onu bile içti nasıl midesi var bilmem
bizimki canı isterse konuşuyo en çok baba dede kelimesi mevcut ben neysem artık gücüme gidiyo lütfen sölermisin diyorum pis pis sırıtıyo canı isterse anne diyo=)
saol canım benim..sorma yürüyünce çok daha zor.bizim sıpanın hızına yetişemiyorum artık.o kadar hareketli kionu izlerken ben yoruluyorum.ben bir de sabahları ,akşamları ve haftasonu görebiliyorum çalışıyor olunca.babaannesi bakıyor.kadın resmen kilo verdi.o da maşaallah diyim 66 yaşında ama helal olsun başediyor bizim veletle.
konuşma konusunda da doruk size konuşmuyor diye şikayet etmemi bekliyormuş heralde.bu sabah hazırlandım.oğlum hadi gel geç kaldı anne dedim hadi hadi diye söylendim.dönüp bana hadi diye gülmesin mi.çok şaşırdım..
maşallah tüm bebişlere..
benim kızımda yürüyor hatta bazen yürümek yetmiyor koşuyor..
anne-baba-anenee-mama-meme-hadi-gel-merba (merhaba)- diyor.henüz iki kelimeyi birleştirimiyoruz
ilk adım ayakkabısı olarak muyadan aldık ortopedi aldık çok rahat.
ben ayakkabı konusunda fazla takıntı yapmadım nedense hep muyadan aldım.ama çok fazla var hepsinide giydiriyorum.
bugün aşı olucaz inş. iyi geçer..
bizde bu gün aşı olduk d 3 damlayı bırakmıştık ama bıngıldağı tam kapanmadığı için hemşire bu gün 1 kutu daha monovitd3 verdi bugün bu bi kutuyu bitir kapanır dedi günde 3 damla.bi da mayısda aşı var.
teyzesi benim bebişim hanım değilki ama yine de ağzının tadınız biliyor sanırım
zaten bir kaç kere aynı kelimeyi tekrar edince kendiside kaset gibi söylüyor hareketini yapıyor ben geçen komşuyu çağırıyorum ayşe diye bir kaç kere seslendim bir baktım benim yaramazım aytee diyor bazen karşıma alıyorum ben söylüyorum kendi de benim söylediğimi tekrar ediyor çabuk öğreniyorlar yani
bende aşırı zayıfladım arkasında dolanmaktan bir hal oldum kaynananız yine iyi bakıyormuş valla maşalllah.
ne diyosuuuunnyanlış yazmışım rezil milyon
maşallah kızına.okurken hayal ettim de çok şeker ya..babaannmiz hakikaten güzel kilo verdi.bugün iyiki doruk olmuş yoksa ben veremezdim bu kiloloarı dedi.kolestrol çıkmıştı dün dr.a gitmiş çok iyi kilo vermişsi devam et falan demiş.bizim ufaklık hareketli falan ama babannesinin işine yaradı.ahh bir de ben verebilsem şu doğum kilolarını..nerde..artık yaşına da girdi.biraz fazlan var diyenlere ama ben doğum yaptım bahanem de kalmadı:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?