2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

3kilo1milyon; geçmiş olsun. Bence de sütün koruyabilir ama yine de dikkat etmek lazım.

esinruzgar; ıslak mendil sürüyor musun yüzüne? Ya da yemekten sonra ben elini yüzünü yıkıyorum bazen tam kurulattırmıyor o zaman da yüzü pütür pütür olabiliyor.
Narı ben de veriyorum sürekli küçük dişleriyle geveleyip duruyor. Meyve konusunda sorunumuz yok çok şükür reddetmiyor hiç. Üzüme özellikle bayılıyor. Ben hep eline veriyorum, altına bir şey seriyorum sorun olmuyor. Pekmezle süt ürünlerini karıştırmayın dedikleri için yoğurda falan koymuyorum ama üç gündür kahvaltıdan önce bir kaşık tepiyorum ağzına alışmak üzere. Keçiboynuzu pekmezi veriyordum onun tadını ben de pek beğenmedim. Zaten pekmez ben de sevmem hayatta. Üzüm pekmezi aldım şimdi buna fazla itiraz etmiyor. Bazen de sulandırıp (ya da mandalina suyuyla) biberonuna koyuyorum oynaya oynaya içiyor.

aedk; Sürekli Ayşe ve anne diyor. Bir de anneciğim, babası ya da annesi dediğimiz zaman hacibu diyor Dili dönmüyor sıpanın. Arada dede ve attı da diyor başka da bişe yok.

hedi; bizim kız süt içmiyor ama ben yine de inek sütü veriyorum, ilk başlarda sulandırıp veriyordum şimdi sade veriyorum. Zaten içmiyor =) Gaz zamanları geçmedi mi ya, nasıl gazı oluyor anlamadım. Ben de veriyorum mandalina gazı olduğunu fark etmedim hiç. Dikkat edeyim o zaman.

demek hepsi aynı yaramazların hiranurda oyun zannediyor inadına gidip oynuyor hayır dediğim şeyleri bende yürürse rahatlarım diye düşünmüştüm ama daha zormuş hiç durmuyor kızım artık yorulmadın mı az otur diyorum ben nereye gitsem arkamdan kaçıp geliyor.benim kızda erken yürüdü elbet yürüyeceklar oluşuna bırakın kızlar.
demek senin yaramaz kaşıkları klozete koymuş inanmıyorum ya güldüm valla ne biliyorsun sen öyle kurnazlıkları elleri de pek çabuk oluyor bu yaramazların :))ayrıca doğum gününüz de kutlu olsun.
kutlayamadığım doğum günleri geçmiş tüm ekim bebeklerinin doğum günleri kutlu mutlu olsun inş:)

kızlar sizin bebişler konuşmaya başladı mı? bizimki baba dan başka birşey demiyor nerdeyse.bir de mama...canı isterse de nadiren anne diyor.başka kelime yok.ne zaman konuşmaya başlarlar acaba.merakla bekliyorum.

bizimkininde favori kelimesi anne herşeye anneee diyor dede,meme,mama,attı hamm,cici,nenni,gel,du du diyor bide dur anlamında daha var ufak tefek söylüyor yaramaz işte.baba demiyor inadına sanki kızım baba de diyorum sırıtıyor söylemiyor.

doğru düşünce güvenleride sarsılıyor onun için dikkat etmek gerekiyor biz yaşımıza girmeden yürüdük düşmemesi için çok gayret gösterdim düşünce korkuyordu yürümek istemiyordu birde babamın çok faydası oldu annemgile her gittiğimde babam yürütüyordu bizimkinin de hoşuna gidiyor tabi hevesleniyordu öylelikle öğrendi

merhaba bayanlar.çok yazamıyorum ama hep takipteyim sizi ve bebişleri.bikaç hafta önce herkes uyku sorunundan bahsediyordu.bir süredir konuşulmadı çözüm bulan var mı.ben imdaaaaaaattt diyorum.çıldırmak üzereyim.büyüdükçe uyku sorunu artıyor.deli gibi uykusu olsada direniyor ayağıma sallamak için koyuyorum.kıyametleri koparıyor.gece saat başı uyanıyobirlikte yatıyoruz.emer uyurdu hemen şimdi bazen emmiyor da ağlıyo.uyumuyo.işin kötüsü 1 ay sonra işe başlıyorum.nolur çare bulan düzene sokan varsa yazsın.yoksa delirceemmm

saol canım benim..sorma yürüyünce çok daha zor.bizim sıpanın hızına yetişemiyorum artık.o kadar hareketli ki onu izlerken ben yoruluyorum.ben bir de sabahları ,akşamları ve haftasonu görebiliyorum çalışıyor olunca.babaannesi bakıyor.kadın resmen kilo verdi.o da maşaallah diyim 66 yaşında ama helal olsun başediyor bizim veletle.
konuşma konusunda da doruk size konuşmuyor diye şikayet etmemi bekliyormuş heralde.bu sabah hazırlandım.oğlum hadi gel geç kaldı anne dedim hadi hadi diye söylendim.dönüp bana hadi diye gülmesin mi.çok şaşırdım..

Ben açıkçası çare bulamadım ve kabullendim. Gece emzirmeyi de bırakamadım, babası denedi biraz uyutmayı, ama yok ortalığı yıkıyor o gidince, daha da uyanıyor, her şey sarpa sarıyordu. Ben gidip emzirmemeye çalışsam da olmuyordu çünkü artık büyüdü ve memenin kimde olduğunu da yerini de çok iyi biliyor ve oraya doğru saldırıyor. Mecbur emziriyorum tabi. Şimdi şanslıysak gecede en az 2-3 kere kalkıp emiyoruz, güne göre değişiyor.
Ama seninkinin emmeyip ağlaması ilginç, diş falan çıkıyordur belki, ya da bir dönemdir belki bir sıkıntısı vardır, geçer inşallah en kısa zamanda. İşe giderken uykusuzluk çok zor olur tabi, umarım o zamana kadar geçer. Ne zamandır kalkmaya başladı saat başı?

teyzesi benim bebişim hanım değilki ama yine de ağzının tadınız biliyor sanırım

Rüzgar da konuşmaya çalışıyor.
en sık kullandığı kelime "anne" mızıldanırken der genelde. sonra "attı", dede, baba, mama, meme (emem de diyor), bir takım anlamlandıramadığım sözler de söylüyor "ittii" "ada" "lala" gibi.

maşallah tüm bebişlere..
benim kızımda yürüyor hatta bazen yürümek yetmiyor koşuyor..
anne-baba-anenee-mama-meme-hadi-gel-merba (merhaba)- diyor.henüz iki kelimeyi birleştirimiyoruz
ilk adım ayakkabısı olarak muyadan aldık ortopedi aldık çok rahat.
ben ayakkabı konusunda fazla takıntı yapmadım nedense hep muyadan aldım.ama çok fazla var hepsinide giydiriyorum.
bugün aşı olucaz inş. iyi geçer..

zaten bir kaç kere aynı kelimeyi tekrar edince kendiside kaset gibi söylüyor hareketini yapıyor ben geçen komşuyu çağırıyorum ayşe diye bir kaç kere seslendim bir baktım benim yaramazım aytee diyor bazen karşıma alıyorum ben söylüyorum kendi de benim söylediğimi tekrar ediyor çabuk öğreniyorlar yani
bende aşırı zayıfladım arkasında dolanmaktan bir hal oldum kaynananız yine iyi bakıyormuş valla maşalllah.

biz de aşımızı yeni olduk hem kolundan vurdular hem bacağından şükür sorun olmadı ne ateş ne ağrı atlattık şükür sizinde iyi geçer inş.

bizde bu gün aşı olduk d 3 damlayı bırakmıştık ama bıngıldağı tam kapanmadığı için hemşire bu gün 1 kutu daha monovitd3 verdi bugün bu bi kutuyu bitir kapanır dedi günde 3 damla.bi da mayısda aşı var.

Ben de d3 bıraktım 2 aydır, çok güneşe çıkıyoruz nasılsa diye. Rüzgarın da bıngıldağı kapanmamıştı. 1 yaşındakapanmak zorunda mıymış ki. benim duyduğum 1-3 yaş arası kapanıyormuş. Neyse haftaya kontrole gidince göreceğiz bakalım neler olacak.

maşallah kızına.okurken hayal ettim de çok şeker ya..babaannmiz hakikaten güzel kilo verdi.bugün iyiki doruk olmuş yoksa ben veremezdim bu kiloloarı dedi.kolestrol çıkmıştı dün dr.a gitmiş çok iyi kilo vermişsi devam et falan demiş.bizim ufaklık hareketli falan ama babannesinin işine yaradı.ahh bir de ben verebilsem şu doğum kilolarını..nerde..artık yaşına da girdi.biraz fazlan var diyenlere ama ben doğum yaptım bahanem de kalmadı:)))

bende doğumu bahane ediyordum=) nasıl kilo veriyolar çocuk peşinde koşanlar ben aksine dahada aldım yakıştı hani böle etli butlu olmak (kendimi avutuyorum ) sıkı bi rejim yapmak lazım artık ayıp oluyor vr mı kendine doğum kilolarını yok etmek için çözüm bulan ?

Ben 56 kiloya düştüm. 3 kilom kaldı. Ramazanda vermiştim. Dün hamile kalmadan önce aldığım pantolonumu giydim ve oldu =)) Göbek gitmedi ama. Şu emzirmek kilo verdiriyor diyenlere gülüyordum ama çok haklılarmış. Ben fazla koşuşturmuyorum da kız pek bi uslu sağolsun. Yaramaz olsa daha da veririm herhalde. Boğazımı da tutuyorum tabi. 6'dan sonra meyve bazen de sütlü tatlı yiyorum başka da bişe yok.

Ben hamile kaldığımda 50 kilo civarıydım, şuanda 52 oldum Rüzgar sağolsun:) İlk 6 ay annem yanımdaydı ve ben hiç kilo verememiştim 60 kilo civarında dolanıyordum hala hamilelik kıyafetlerimi giyiyordum. herhalde bu benim normal halim oldu diye düşünmeye başlamıştım, hatta yeni bedenime göre kıyafetler bile almaya başlamıştım. Sonra annem gitti Rüzgar hareketlendi, evde yalnız kaldım, ek gıdalara geçince yediklerime de çok dikkat etmemeye başladım vee zayıflamaya başladım. Artık eski kıyafetlerimi giyebiliyorum. En son göbek gidiyor, hala biraz kaldı. Yani işin sırrı bütün gün aktif bir bebeğin peşinden koşuşturmak, maması, sütü, uykusu derken kendin yemeyi bile unutmak:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…