2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

hanımlar süpersiniz valla tebrik ediyorum sizleri
49 - 50 kilo arasındaydım hamile kaldığımda doğuma girmeden önce tarttılar 80 küsür çıktım
doğumda 8 kilom gitti. 72 kilodayım 1 senedir. ne ben ne eşim nede çevremdeki insanlar alışamadı
gerçi alışılacak gibi değil acil zayıflamam lazım.bahanede kalmadı :)
zamanda yok diyetisyen falan

sonunda doğum günümüzü kutladık. güzel bir gündü, arkadaşlar filan gayet güzeldi, gerçi ben koşturmadan bir şey anlamadım ama olsun herkes çok mutluydu oğlumda dahil.
bu arada ben hamile kalamdan önce giydiğim kıyafetleri zor giyiyorum diyebilirim, yanlış anlaşılmasın dar gelmiyor bol geliyor... zaten hamilelikte pek bir kilo almamıştım. doğum sonrası da pek umursamadım yeni halime gerçi o yeni halde çok kalmadı 6. aya girdiğimizde bayağı inmişti kilom. zaten benim canavar hem beni süt yönünden sömürüyor hem de çok hareketli. ama bence en önemli etken bünye meselesi. kilolarını şu ana kadar veremeyen arkadaşlar bence çok da dert edilecek bir durum yok artık yavrularımız büyüdü, diyet yapabilirsiniz, biliyorum biraz zor ama spora da başlayabilirsiniz, kendimize vakit ayırmamız gerekiyor artık.(bu son söylediğimi yapmak gerçekten zor ama belki eşleriniz ya da aileniz sizlere yardımcı olabilir)

Sanırım bu kilolar tamamen bünye ile ilgili. Ben de o şanslı insanlardanım doğumdan sonra 4. ayımda eski kiloma geri döndüm üstelik de sezeryan doğum yaptım. İnşallah kilolarını vermeyen arkadaşlar da biran önce verirler kilolarını.

hy_patia bebeğinizin doğum günü kutlu olsun...

valla bende işler tam tersi oldu nedense boyum baya uzun 1.75 52 kiloydum arada kilo aldığımda oluyordu boy kaldırıyodu kiloyu tüp bebek tedavisine başladık kullanan ilaçlar beni mahvetti bi kilo alsam varil gibi durmaya başladım nedense boyda kar etmedi artık 62 kiloyla hamile kaldım 73 kilo ile doğum yaptım fakat doğumdan sonra 78 oldum ilk bi kaç ay dedim şişliktir bu geçer hee evet çok geçti dal gibi kaldım yemek yemyede vakit bulamıyorum evde yardım eden biri olmadığı zaman sürekli peşindeyim oğlana düzenli kilo aldırayım derken meğer ben almışım kiloları şu 1 ayıda geçireyim diyete başlayayım bari nerde 52 nerde 78

kızlar facebookta kadınlar kulubü üyelerine ay ay bebek doğumlarına göre sayfa açmışlar hadi bizde o sayfada yer alalım ekim anneleri sayfasına istek gönderelim haziran anneleri önde gidiyor istek başvurusunda...

Hypatia oğluşunun doğum günü kutlu olsun, nice uzun sağlıklı mutlu yıllar geçirin hepbirlikte. Amin.
Herhalde son ekim bebeğinin de doğum gününü kutladık. Bizim ayımız sona erdi. Tekrardan tüm ekim bebişlerimizin doğumgünleri tek tek kutlu olsun diyorum. Allah hepimize yavrularımızla nice doğum günleri yaşatsın. Onları hayırlı, sağlıklı, mutlu, güzel insanlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin.

kilolar gelir gider önemli olan sağlık kızlar.bir süre sonra herkes bünyesine göre normal haline dönüyor er geç.

ilk doğumlarda kilo vermek daha kolay ben 3 doğumuda sezeryanla yaptım diğer ikisinde hemen zayıfladım ama bu üçüncüde diğerleri zayıf doğdu bu bari biraz kilolu doğsun diye fazla tıkındım gerçi buda zayıf doğdu boşuna yiyip kilo aldığımla kaldım. boy 1.73 hiç 55 den yukarı çıkmamıştım bildiğim kadarıyla ama şimdi 61 kiloda kaldım zayıflayamıyorum zaten aklıma bişi yemek geldikçe abur cubur yiğip duruyorum istesemde zayıflayamıyorum böle yiyerek of of.neyse canım sağlık olsun şimdi zayıflıyayım diye canımın çektiği şeyi yemeden duramam hiç öle kendimi kısamam valla diet die mekik çekmeye devam.

doğum gününün kutlu olsun.Allah sağlıklı sıhhatli nice uzun ömürler versin..

kızlar rekor bende galiba..aldığınız verdiğiniz kiloları okuyunca moralim bozuldu.ben veremiyorum.çok kilo aldım hamileyken.56 ile hamile kaldım 89 ile doğuma gittim.hayatımda 60 lı kiloları bile hiç görmezken resmen 100 e yaklaştım anlıcanız.hamileliğim biraz zor geçmişti.sürekli iğne falain.sonra tansiyonda çıkınca ben şiştim gitti.şimdii 74 üm.hala 20 kilo fazlam var.diyet gruplarına bakmıştım ama konunun ortasında girince çok havaya giremedim..Allah sonumu hayır etsin vall..

zayıflamak için inanmak çok önemli eminim inanırsak başarırız bende aklıma estikçe mekik çekiyorum

zayıflamak için inanmak çok önemli eminim inanırsak başarırız bende aklıma estikçe mekik çekiyorum

mekik çekmeyi bende denedim ama ahmet enes beni yerde görünce oyun sanıp üstüme çıkıyo mekik çekme aleti var ama yine ahmet enes yüzünden kullanamıyorum tepesine çıkıp atıyo kendini :26:

Hy-patia doğumgününüz kutlu olsun, mutlu mesut yaşlansın inşallah sıpan =)
Esinrüzgar ne güzel söylemişsin, aynen katılıyorum sana, rabbim sağlıkla huzurla büyümelerini nasip etsin.

Boyu uzun anneler çok sıkmayın canınızı, kilolarınız çok da göze batmıyordur bence. Benim boyum 1.60, bir kilo bile alsam hemen dikkat çekiyor. Eğer kilo veremeseydim diyetisyene gidecektim ben de, bir senede anca vücut toparlanır ondan sonra kalan kilolar sana demişti doktorum. Neyse ki gerek kalmadı ama azimliyseniz diyetisyen çok işinizi görür bence. Ama olmuyorsa da olmuyordur çoook güzel bir varlık için kilo aldınız sonuçta, canınız sağ olsun, sağlıklı olun da gerisi önemli değil. Ya hasta olup da kilo veriyor olsaydık, Allah korusun. Zamanla hepsi olur.

Bu arada sıpam hâlâ yürümüyor teyzeleri, ne yapacağım bunla ben. Adım bile atmıyor, dün biraz uğraştım da bir adım zar zor attı. Önceden ellerini bırakıp duruyordu şimdi onu da yapmıyo yavaşça totoyu yere koyuyor hanım. Tek elini tuttuğumda bile yürümüyor (( 7. dişimiz de geliyor. Yemekte uykuda sorunumuz yok çok şükür bi de yürüsü rahat nefes alacağımmmmm

bende eridim gitti iyi oldu ama gerçi ben fazla kilo almamıştım ama yinede böyle iyi afacanlar bizi yoruyorlar kaynanan iyi üsttesinden geliyormuş maşallah benim kaynanam fazla yardımcı olamıyor bana tek başınada zor oluyor herşey.

Erisek de şişsek de her şey onlar için oldu artık. Hiç böyle olacağımı sanmıyordum. Hayal ettiğimden bambaşka bir anne oldum. Rahat olurum sanıyordum, pimpirikli oldum çıktım mesela. Zorla yedirmem istediğini istediği zaman yesin diyordum hiç de öyle olmadı. Mesela bir günlük tutacaktım, bütün ilklerini yazacaktım fotoğraflarla, arasında ilk kesilen tırnağa, saça, ilk uçak biletine kadar her şeyi saklayacaktım:))) <ismine mail adresini aldım, ara ara mail atacaktım büyüyünce okusun diye, bir kaç kere yazdım ancak:)) Neler neler. Hiçbirini yapamadım.

bol bol yürüme çalışması yaptır. sana doğru dönükken ayağa kaldırıp tutarken bi anda elini bırakıp bi kaç adım geri git sana doğru bi adım 2 adım derken bi bakmışsın yürüyo.ben bide çekyatın ucuna dikkatini çekeceği kitaplar koyuyodum kızımıda onlara yakın ayakta tutup bırakıyodum bende önüne oturup düşerse tutarım die bana geldikçe geri geri gidiyodum oda kitabları almak için adım atıyodu maşallah kızıma öle öle öğrendi ama sürekli yürütmeye çalıştıydım ben bırakıp bırakıp elini adım attırıyodum.seninkide öğrenir hiç merak etme bi yürüsün peşinde koşarsın benimkide hala düşüp kalkıp duruyo isterse yürüyo isterse emekliyo.

dediklerin çok doğru canım.bende hiç böyle olacağımı düşünmezdim.hamileyken söylemesi kolaydı.ayakta sallamayacaktım hiç sözde.tek ayakta sallamak olsa iyi.çarşaf battaniye,ana kucağı,salıncak her yolu denemiştik bebekken.emziğe çok karşıydım hayatta kullanmam diyordum.ağlama nöbetlerinden bir gece eşimi nöbetçi eczaneye gönderip aldırtmıiştım.büyük konuştum galiba..ama mesela hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren önemli anları yazdığım bir günlüğüm var.kısmet olursa yazabildiğim kadar yazıp 18 ini görmek nasip olursa o zaman verrmek istiyorum..içine ilk tırnağı saçını ,ultrasan resimlerini falan da yapıştırdım.
ama dediğin gibi insan anne olunca istemeden pimpirikli birşey olup çıkıyor işte..

iyi dilekleriniz için teşekkürler. benim sıpa da tıpış tıpış yürüyor maşallah. ama yürümeyen bebeklerin anneleri de dert edecek bir şey yok daha., zamanları gelince yürüyecekler elbette. biz yürümesi için hiç zorlamadık, alıştırmada yapmadık, herhalde zamanı geldi, kendini hazır hissetti başladı adım atmaya. ilk adımından sonra karşısına geçip kucak açtım, hadi gel anneye dedim sadece, düşe kalka ilerletti yürümesini.
bizimde dişler çok yavaş geliyor mesela. daha 2 dişimiz var, gerçi damaklarında bir sürü kabartı var ama daha patlayamadı.

normal mekik çekemiyorum.bizim sıpa çok hareketli rahat bırakmıyor.ama her akşam mekik niyetine fış fış kayıkçı oynuyoruz. doruk uyduktan sonra da yapabilirim aslında ama artık o saatten sonra pilim bitmiş oluyor.zaten yemekleri ütüyü falan hep o uyuduktan sonra yapıyorum.bugün arkadaşım dukan diyeti diye bir şey önerdi.nasıl olduğunu tam bilmiyorum ama iki ayda 10 kilo vermiş.kızı görünce bugün şok oldum.biraz araştırıcam aklıma yatarsa onu yapıcam..

o diyetten bende istiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…