2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

o diyetten bende istiyorumm

biraz bakındım şu diyete güzel kilo verenler var.bayramdan sonra başlıcam kısmetse:) kitabı varmış önce alıp onu okucam..

ekim anneleri nerelerde bu arada.kimseler yokkk...doruk artık oğlum topunu getir ,bisikletin müziğine bas falan deyince anlayıp yapıyor.çok sevimli zamanları bu kuzucukların yaa...bir de kıskanmayı öğrendi.babası bana sarılınca falan hemen itiyor babayı..ne çabuk büyüdüler bunlar.daha dün gibi sanki o en zor zamanları.ama ben unuttum bile sanki.akşam oğluşla oynarken eşime doruk 3 aylıkken falan nasıl zaman geçiriyorduk nasıl oynuyorduk falan dedim..o zamanlar eşim bir çocuk yeter ikinci çok sonra diyordu şimdi 2 yaşına gelince kardeş ister bu diyor..

bende bayramınızı kutlayayım şimdiden yarın evde yokum herkese iyi bayramlar bebişlerinizle güzel bayramlar olur inşallah.geçen bayramda minnacıklardı şimdi abla oldular abi oldular kurban kesmaye giderler :)))
benim kızımda anlıyor topu getir diyorum getiriyor attım yapıyor bide sonrada gitti diyor çok tatlı oluyorlar böyle
bugünlerde mızmızlığımız üstünde nedense yine boğazı iltihaplanmış galiba gece gündüz uykumuz sıfır yatmıyor hiç ne yapacağımı şaşırdım inşallah bayram üzeri rahatsızlığı ilerlemez.

Ben hamile kaldigim kiloya döndüm ama göbek ve yanlar var biraz. Vucut bozuluyor demek ki dogumdan sonra. Spora basladim. Haftanin 3-4 gunu fitness yapiyorum. Arada yüzüyorum. Yakinda pilatese basliycam sıkılasmak icin. Tum bunlar nasil oluyor bebekle derseniz eger ucretsiz izindeyim ben. Kuzeyi de anneannesine yada babaannesine birakiyorum. Esimi de sürüklüyorum fitnesse. Onun da göbek var cunku. Hem kendimi mutlu hissediyorum spor yapinca. İyi gidiyor simdilik. 2 kilo verdim bile.

Kızlar selam,
dün doktora kontrole gittik, suçiçeği aşısını yaptı, ne kadar erken o kadar iyi salgın başlayacak dedi. balık yağını sordum haftada en az 2 kere balık yemiyorsa yazalım dedi yazdı. zincomega diye bir balık şurubu tadı limonlu ve bizimkisi sevdi içiyor. Ayrıca kansızlık için ferrozinc yazdı asıl sorun da o zaten. iğrenç bir tadı ve kokusu var bugün denedik içiremedik. İçimden vermek hiç gelmiyor, İğrenç bir şey, ama doktora da güvenmek gerekiyor ne yapsam şaşırdım. Zorla içiremedim, öksürüyor, kusacak gibi oluyor. pfff şu takviyelerden kurulamadık bi türlü, vitamin, yağ, demir, vs vs... yediklerinden yettiğinden ya da besinlerin doğallığından emin olsam yine vermem ama emin olamıyorum ki, ne yapsam şaşırdım, nasıl içireceğim şu demir şurubunu acaba.

sütüne falan karıştırsan.belki öyle içer canım.suçiçeği aşısını biz bu ayın sonunda yaptırıcaz kısmetse.karma aşının üzerinden en az bir ay geçmeli dedi dr.. oğluşum dün gece yine öksürük krizine girdi.öksürükle birlikte biraz kustu gece.bu akşam hemen dr.a gittik.antibiyotik ve bricanly verdi.bronşit dedi oğluma amaanlamadım gerçekten.hiç aklıma yatmadı.sadece kuru öksürük var .hırıltı,ateş,burun akıntısı,iştahsızlık,mızmızlık falan yok.yani başkası olsa o kadarcık öksürükten götürmezdi bile belki.biz eşimle biraz pimpirikliyiz.bronşit diyerek antibiyotik verince şaşırdım.bu bronşitin tek belirtisi tek başına öksürük olur mu sizce?? bayram öncesi biraz moralimiz bozuldu anlıcanız..balık yağını sordum zinco mega verdi bizede.günde bir kere yarım kaşık dedi.ama eczanede öyle limonlusu falan yoktu.sade aldık.eczacı zicomeganın aromalısı yok dedi.ben sizlerden hep okuduğumda çilekli limonlu falan diye duydum ama.eczacı beni mi kandırdı ki..
bu arada herkese iyi bayramlar

Eisnrüzgar ben hamileyken kan ilacı içmem gerekiyordu ama içemiyordum, şurup verdi doktorum meyve suyuyla birlikte içebilirsin dedi. Belki yavrun öyle içer.
Aedk; bronşitte çocuğun boğulacak gibi öksürmesi ve kızarması falan gerekiyor. Hırıltı olmamasının nedeni de ciğerlerine inmemiş olması olabilir. İlaç kullanmaktan yana değilim şahsen, kuru öksürükle bronşiti bağdaştıramadım yani. Biraz bekle diyeceğim ama ilerlerse diye birşey söyleyemiyorum. Her zamanki tavsiyem ıhlamur olacak yine. Ayşe iki kere bronşit geçirdi. Ihlamurla hallettim vallayi. Yine de annesi sensin, hislerine güven, hasta değil diyorsan değildir.

Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun. Ailelerimizle nice bayramlar görelim inşallah.

İyi bayrmlar.
Demir ilacı sade ve aç karınına veriliyormuş en iyi o şekilde emilim oluyormuş. Ben de 1,5 ml olarak günde iki kez vermeye başladım tabi ki zorla. Hiç yapmadığım şey ama başka çarem yok. Yanaklarını sıkıp ağzını açarak şırıngayla iki kerede falan sıkıyorum ağzına öyle içiriyorum. Ama içim hiiiç rahat değil bu konuda. nedense şu demir takviyesine alışamadım, içim almıyor o iğrenç tadı ve kokusuyla oğluşuma o şeyi içirmeyi. Bir yanım "gereksiz, sürekli böyle takviyelerle doldurma çocuğu çok sağlıklı görünüyor, yurtdışında hiçbir şey vermiyorlarmış bile, tahlilde eksik çıksa bile vermiyormuş avrupalılar, bünyesi öyledir diye" derken, diğer yanım "doktor verdiyse gereklidir, ona güvenmelisin, hem vitemin mineral çok fazla olmadıkça ne zararı olacak ki, ya gerçekten eksikse ve ihtiyacı varsa" diyor ve kendimle çekişip duruyorum bu konuda. Bir de gözünde yine alerji başladı aynı zamana denk geliyor bu demirle, acaba ondan mı diyorum:)))) eşim de "sen taktın bu demire, her şey ondandır" diyor

Bu arada benim aldığım zincomega limonlu. Sizin eczacı bilmiyor demek ki, kutunun üzerinde "yeni tat yeni formül yazıyor" belki de eskiden sadeydi, bu yeni çıkanlar aromalı.

bir yanım verme ilaçları diyor bir yanımda ya daha kötü olur ilerlerse diyor.ilaç muhakkak gerektiğinde verilmeli ama antibiyotik beni korkutuyor.ıhlamuru her gün içiyor zaten.sabah kahvaltıda veriyorum.bugün arkadaşlar geldi.ilacını veriyordum.neyi var ki ilaç veriyorsun dediler.görseniz her zamanki gibi koşturup oynuyor.öksürükde arada bir var.öyle ateş,huysuzluk falan yokken antibiyotik kullanmak pek içime sinmiyor anlıcanız.ballı limon ver iyi gelir dediler.yarın denicem bakalım.

Ah bu doktorlar, ne güvenebiliyoruz, ne de kendi kafamıza göre davranabiliyoruz sağlık sonuçta. Canım başladıysan antibiyotiğe sanırım en az 5 gün kullanmak gerekiyor. Yoksa gerçekten ihtiyacı olduğunda bağışıklık kazanmış oluyor bakteriler. Ben de 9. ve 10 aylarımızda antibiyotik kullanmıştım, bir tanesi çok gerekliydi, nasıl milim milim içirdim hemen iyileşsin diye. Sonra ki sadece şüphe üzerine verilmişti ve içim giderek içirdim versem mi vermesem mi diye, hem de 1 ay bile geçmeden aradan aynı şuruptan Antibiyotik zararlılarla birlikte yararlıları da kaynatıyor arada ama bünyeler de baş edebiliyorlar, muhteşem bir mekanizmayla, toparlıyorlar çok şükür hemen. Ben bol bol yoğurt, kefir takviyesi yapmıştım yararlı bakterileri korumak için o dönem tavsiye ederim işe yarıyor, dışkıdan anlaşılıyordu. Geçmiş olsun canım.

öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım(İstanbulda değildim ancak nete girebildim) hasta olan kuzucuklara acil şifalar dilerim.
bir de sizlere bir şey soracağım geçen bebekleriniz için bir bebek hesabından bahsetmiştiniz, acaba hangi banka ve nasıl bir hesap yazar mısınız?

Canım, ben ING banktan öyle bir hesap açtırdım, vadeli ama istediğin zaman çekip yatırabiliyorsun, faizi de çok güzeldi. Turuncu hesapdı adı galiba. Yani bankaya gidince yardımcı oluyorlar zaten. ama kartı yok yani işlemleri şubeden yapmak gerekiyor.

teşekkür ederim. akbankın var dediler ama sitesinde bir bilgiye ulaşamadım. yarın artık gidip 1-2 bankayla görüşeyim...

Selam kızlar, iyisiniz umarım.
Biz bugün suçiçeği aşısı olduk. Kızımın vajinasında sorun varmış. Merhem verdi doktor bir ay kullan, ergenlikte de kadın doğum uzmanı görsün dedi. Vajinasının içi yapışıkmış, adet kanamasını dışarı vermezmiş yoksa. Korkulacak birşey yok, tahrişten olmuş, merhem onu düzeltir dedi ama aklıma takıldı.
Bu arada kan tahlili ve ek takviyeleri sordum. "Ben tahlil yaptırmıyorum. Eğer çocukta bir şikayet ya da görünürde bir sorun varsa yaptırırım. Ayşe gayet sağlıklı, canını yaktığımıza değmez. Ama istersen yaptıralım. Vitamin falan da önermiyorum. İştah açan bir ilaç da yok zaten. İlaç şirketleri ve doktorların para kazanma yolu bunlar. Sen ne yiyorsan ona da ver, doğal ne yerse kârdır" dedi, yolladı bizi. Yine ilaçsız kaldık. Kime inansam bilemedim, düşününce mantıklı geliyor ama ya gerekliyse diyorum bir yandan da.Tahlili de önümüzdeki aylarda belki yaptırırım.
İşte yaş kontrolümüz böyle geçti.

merhaba kızlar nasılsınız bakalım.
hiranur bugünlerde çok yaramaz oldu dediğini illa yaptırmak istiyor ne benden ne babasından korkmuyor herşeyi yerlere atıyor çekmeceler hep dışarda kudurdu anlayacağnız:) birde emzik emmeye başladık etrafımızdaki çocuklardan gördü kıskandı evdeki emziğimizi buldu bebekken tutmadığı emziği direk ağzına aldı bir güldüm o haline şimdi küçük bebek gibi ağzına alıyor emziğini

kızlarda oluyormuş böyle okumuştumm

geçmiş olsun hiç duymamıştım ben kızlarda böyle bişiyi :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…