o diyetten bende istiyorumm
Kızlar selam,
dün doktora kontrole gittik, suçiçeği aşısını yaptı, ne kadar erken o kadar iyi salgın başlayacak dedi. balık yağını sordum haftada en az 2 kere balık yemiyorsa yazalım dedi yazdı. zincomega diye bir balık şurubu tadı limonlu ve bizimkisi sevdi içiyor. Ayrıca kansızlık için ferrozinc yazdı asıl sorun da o zaten. iğrenç bir tadı ve kokusu var bugün denedik içiremedik. İçimden vermek hiç gelmiyor, İğrenç bir şey, ama doktora da güvenmek gerekiyor ne yapsam şaşırdım. Zorla içiremedim, öksürüyor, kusacak gibi oluyor. pfff şu takviyelerden kurulamadık bi türlü, vitamin, yağ, demir, vs vs... yediklerinden yettiğinden ya da besinlerin doğallığından emin olsam yine vermem ama emin olamıyorum ki, ne yapsam şaşırdım, nasıl içireceğim şu demir şurubunu acaba.
sütüne falan karıştırsan.belki öyle içer canım.suçiçeği aşısını biz bu ayın sonunda yaptırıcaz kısmetse.karma aşının üzerinden en az bir ay geçmeli dedi dr.. oğluşum dün gece yine öksürük krizine girdi.öksürükle birlikte biraz kustu gece.bu akşam hemen dr.a gittik.antibiyotik ve bricanly verdi.bronşit dedi oğlumaamaanlamadım gerçekten.hiç aklıma yatmadı.sadece kuru öksürük var .hırıltı,ateş,burun akıntısı,iştahsızlık,mızmızlık falan yok.yani başkası olsa o kadarcık öksürükten götürmezdi bile belki.biz eşimle biraz pimpirikliyiz.bronşit diyerek antibiyotik verince şaşırdım.bu bronşitin tek belirtisi tek başına öksürük olur mu sizce?? bayram öncesi biraz moralimiz bozuldu anlıcanız..balık yağını sordum zinco mega verdi bizede.günde bir kere yarım kaşık dedi.ama eczanede öyle limonlusu falan yoktu.sade aldık.eczacı zicomeganın aromalısı yok dedi.ben sizlerden hep okuduğumda çilekli limonlu falan diye duydum ama.eczacı beni mi kandırdı ki..
bu arada herkese iyi bayramlar
Eisnrüzgar ben hamileyken kan ilacı içmem gerekiyordu ama içemiyordum, şurup verdi doktorum meyve suyuyla birlikte içebilirsin dedi. Belki yavrun öyle içer.
Aedk; bronşitte çocuğun boğulacak gibi öksürmesi ve kızarması falan gerekiyor. Hırıltı olmamasının nedeni de ciğerlerine inmemiş olması olabilir. İlaç kullanmaktan yana değilim şahsen, kuru öksürükle bronşiti bağdaştıramadım yani. Biraz bekle diyeceğim ama ilerlerse diye birşey söyleyemiyorum. Her zamanki tavsiyem ıhlamur olacak yine. Ayşe iki kere bronşit geçirdi. Ihlamurla hallettim vallayi. Yine de annesi sensin, hislerine güven, hasta değil diyorsan değildir.
Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun. Ailelerimizle nice bayramlar görelim inşallah.
bir yanım verme ilaçları diyor bir yanımda ya daha kötü olur ilerlerse diyor.ilaç muhakkak gerektiğinde verilmeli ama antibiyotik beni korkutuyor.ıhlamuru her gün içiyor zaten.sabah kahvaltıda veriyorum.bugün arkadaşlar geldi.ilacını veriyordum.neyi var ki ilaç veriyorsun dediler.görseniz her zamanki gibi koşturup oynuyor.öksürükde arada bir var.öyle ateş,huysuzluk falan yokken antibiyotik kullanmak pek içime sinmiyor anlıcanız.ballı limon ver iyi gelir dediler.yarın denicem bakalım.
öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım(İstanbulda değildim ancak nete girebildim) hasta olan kuzucuklara acil şifalar dilerim.
bir de sizlere bir şey soracağım geçen bebekleriniz için bir bebek hesabından bahsetmiştiniz, acaba hangi banka ve nasıl bir hesap yazar mısınız?
Canım, ben ING banktan öyle bir hesap açtırdım, vadeli ama istediğin zaman çekip yatırabiliyorsun, faizi de çok güzeldi. Turuncu hesapdı adı galiba. Yani bankaya gidince yardımcı oluyorlar zaten. ama kartı yok yani işlemleri şubeden yapmak gerekiyor.
Selam kızlar, iyisiniz umarım.
Biz bugün suçiçeği aşısı olduk. Kızımın vajinasında sorun varmış. Merhem verdi doktor bir ay kullan, ergenlikte de kadın doğum uzmanı görsün dedi. Vajinasının içi yapışıkmış, adet kanamasını dışarı vermezmiş yoksa. Korkulacak birşey yok, tahrişten olmuş, merhem onu düzeltir dedi ama aklıma takıldı.
Bu arada kan tahlili ve ek takviyeleri sordum. "Ben tahlil yaptırmıyorum. Eğer çocukta bir şikayet ya da görünürde bir sorun varsa yaptırırım. Ayşe gayet sağlıklı, canını yaktığımıza değmez. Ama istersen yaptıralım. Vitamin falan da önermiyorum. İştah açan bir ilaç da yok zaten. İlaç şirketleri ve doktorların para kazanma yolu bunlar. Sen ne yiyorsan ona da ver, doğal ne yerse kârdır" dedi, yolladı bizi. Yine ilaçsız kaldık. Kime inansam bilemedim, düşününce mantıklı geliyor ama ya gerekliyse diyorum bir yandan da.Tahlili de önümüzdeki aylarda belki yaptırırım.
İşte yaş kontrolümüz böyle geçti.
Selam kızlar, iyisiniz umarım.
Biz bugün suçiçeği aşısı olduk. Kızımın vajinasında sorun varmış. Merhem verdi doktor bir ay kullan, ergenlikte de kadın doğum uzmanı görsün dedi. Vajinasının içi yapışıkmış, adet kanamasını dışarı vermezmiş yoksa. Korkulacak birşey yok, tahrişten olmuş, merhem onu düzeltir dedi ama aklıma takıldı.
Bu arada kan tahlili ve ek takviyeleri sordum. "Ben tahlil yaptırmıyorum. Eğer çocukta bir şikayet ya da görünürde bir sorun varsa yaptırırım. Ayşe gayet sağlıklı, canını yaktığımıza değmez. Ama istersen yaptıralım. Vitamin falan da önermiyorum. İştah açan bir ilaç da yok zaten. İlaç şirketleri ve doktorların para kazanma yolu bunlar. Sen ne yiyorsan ona da ver, doğal ne yerse kârdır" dedi, yolladı bizi. Yine ilaçsız kaldık. Kime inansam bilemedim, düşününce mantıklı geliyor ama ya gerekliyse diyorum bir yandan da.Tahlili de önümüzdeki aylarda belki yaptırırım.
İşte yaş kontrolümüz böyle geçti.
hepsi aynı bunların oğlum da öyle çekmecedekiler yerde
Çekmece deyince aklıma geldi. Bizim sıpa çekmeceyi boşaltıp içine oturuyor =) Kıracak bir yerini diye bekliyorum =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?