Selam kızlar, iyisiniz umarım.
Biz bugün suçiçeği aşısı olduk. Kızımın vajinasında sorun varmış. Merhem verdi doktor bir ay kullan, ergenlikte de kadın doğum uzmanı görsün dedi. Vajinasının içi yapışıkmış, adet kanamasını dışarı vermezmiş yoksa. Korkulacak birşey yok, tahrişten olmuş, merhem onu düzeltir dedi ama aklıma takıldı.
Bu arada kan tahlili ve ek takviyeleri sordum. "Ben tahlil yaptırmıyorum. Eğer çocukta bir şikayet ya da görünürde bir sorun varsa yaptırırım. Ayşe gayet sağlıklı, canını yaktığımıza değmez. Ama istersen yaptıralım. Vitamin falan da önermiyorum. İştah açan bir ilaç da yok zaten. İlaç şirketleri ve doktorların para kazanma yolu bunlar. Sen ne yiyorsan ona da ver, doğal ne yerse kârdır" dedi, yolladı bizi. Yine ilaçsız kaldık. Kime inansam bilemedim, düşününce mantıklı geliyor ama ya gerekliyse diyorum bir yandan da.Tahlili de önümüzdeki aylarda belki yaptırırım.
İşte yaş kontrolümüz böyle geçti.
oğlum da öyle sürekli baba baba diye dolanıyor düzelirrrr canımkızlar benim oğlumda son 1 haftadır babacı oldu öyleki görseniz bayramda memlekete gittik babasız adım atamadık heryerde babanın kucağında ben alsam kıyamet kopardı onun kucağında uyudu onun kucağında yedi görseniz sanki yabancıymışım gibi bi yandan hoşuma gitti bu iş ama biyandanda çok üzüldüm çocuğumu öpüp koklayamadım ne kadar zor geldi bazen sakinleştirdik ama babanın sesini biyerden duyduğu anında kafasını çevirip ağlamaya başladı ama mızmızlanmada değil resmen sesi kesilircesine sebebini anlayamadım bi türlü düzelirmi düzelmezmi bilmiyorum gündüzleride ara ara babasınımı hatırlıoyr bilmem bi huysuzlanıyor ağlıyor akşamlarıda yinr aynı şekilde baba kapıda gözüktümü resmen kucağımdan atıyor kendini zor yakalıyorz bakalım sonumuz hayırlı olsun gülsemmi ağlasammı bilemedim..
Çok geçmiş olsun mestcan, ben de duymuştum öyle bir şey ama artık her şeyin çaresi var, düzelir canım takma kafana.
Bu iki gündür ben de çok üzgünüm. Rüzgarın parmağını kapıya sıkıştırdım(( serçe parmağına dikiş attılar. Ben tam kapıyı kapatıyordum, yanımdaydı, elleri yerdeydi, her şey bir anda oldu, tam kapıyı kapatacakken bağırdı, bir baktım eli kanıyor, öyle panik oldum ki, minicik parmağı kesilmiş... Onun acısı geçti gülüyor oynuyor hiçbir şey yokmuş gibi kullanıyor elini ama ben bandajları gördükçe için eziliyor, nasıl dikkat edemedim de yaptım bu hatayı, çok üzgünüm. Hemen iyileşsin, iz falan kalırsa baktıkça içim acıycak biliyorum. Çok dikkat etmemiz gerekiyor çook (((
Çok geçmiş olsun mestcan, ben de duymuştum öyle bir şey ama artık her şeyin çaresi var, düzelir canım takma kafana.
Bu iki gündür ben de çok üzgünüm. Rüzgarın parmağını kapıya sıkıştırdım(( serçe parmağına dikiş attılar. Ben tam kapıyı kapatıyordum, yanımdaydı, elleri yerdeydi, her şey bir anda oldu, tam kapıyı kapatacakken bağırdı, bir baktım eli kanıyor, öyle panik oldum ki, minicik parmağı kesilmiş... Onun acısı geçti gülüyor oynuyor hiçbir şey yokmuş gibi kullanıyor elini ama ben bandajları gördükçe için eziliyor, nasıl dikkat edemedim de yaptım bu hatayı, çok üzgünüm. Hemen iyileşsin, iz falan kalırsa baktıkça içim acıycak biliyorum. Çok dikkat etmemiz gerekiyor çook (((
Biz bugün suçiçeği aşısı olduk. Kızımın vajinasında sorun varmış. Merhem verdi doktor bir ay kullan, ergenlikte de kadın doğum uzmanı görsün dedi. Vajinasının içi yapışıkmış, adet kanamasını dışarı vermezmiş yoksa. Korkulacak birşey yok, tahrişten olmuş, merhem onu düzeltir dedi ama aklıma takıldı.
Bu arada kan tahlili ve ek takviyeleri sordum. "Ben tahlil yaptırmıyorum. Eğer çocukta bir şikayet ya da görünürde bir sorun varsa yaptırırım. Ayşe gayet sağlıklı, canını yaktığımıza değmez. Ama istersen yaptıralım. Vitamin falan da önermiyorum. İştah açan bir ilaç da yok zaten. İlaç şirketleri ve doktorların para kazanma yolu bunlar. Sen ne yiyorsan ona da ver, doğal ne yerse kârdır" dedi, yolladı bizi. Yine ilaçsız kaldık. Kime inansam bilemedim, düşününce mantıklı geliyor ama ya gerekliyse diyorum bir yandan da.Tahlili de önümüzdeki aylarda belki yaptırırım.
Çok geçmiş olsun.. biran boş bırakmaya gelmiyor gerçekten.bildiğim biraz iz kalır.iz önemli değilde dikişleri olduğu sürece fazla kullanmasa parmağını
çok geçmiş olsun canım. Böyle bir şeyi hiç duymamıştım. Nasıl anladınız, bir şikayeti var mıydı kızının?
Herkese çok teşekkür.
Çok dikkat etmek lazım gerçekten kaşla göz arasında her şey olup bitiyor. Gerçi ne kadar dikkat etsek de olacak oluyor işte. Allah onları korusun. Beterinden saklasın.
Evet iz kalır kesin biliyorum, çok canım yanıyor hala. dikiş atılırken çok ağladı(( Evet parmağı fazla kullanmasa iyi olacak da hiçbir şey olmamış gibi kullanıyor elini, sabah kalkmış dikilmiş beşiğinde pat pat vuruyor elini yatağının korkuluğuna bi de gülüyor, inşallah hemen iyileşir. düşündükçe kendime çok kızıyorum, o an gözünden gitmiyor.
Canım çok geçmiş olsun. Sıpalar heryerden çıkıyor, suçlama kendini. Kimbilir daha neler göreceğiz.
Bir şikayeti yoktu. Her kontrolde doktorumuz bezini açıp bakar. İncelemezdi ama bu kez dikkatini çekti de söyledi. Bakarken beni çağırdığında ödüm koptu kesin bir şey var dedi. Neyseki çaresi olan birşeymiş.
bizimkinde de bu aralar çekmece merakı hat safhada.mutfakta kafasına geçirmediği süzgeç kalmadı heraldeaman emzik olayından uzak dur.doruk ,sadece uyuyacağı zaman dalana kadar emiyordu ama geçen ay onu da tamamen kestim.aklı erince daha zor olur diye.benim arkadaşın 4 yaşınd çocuğu var hala bıraktıramadı.merhaba kızlar nasılsınız bakalım.
hiranur bugünlerde çok yaramaz oldu dediğini illa yaptırmak istiyor ne benden ne babasından korkmuyor herşeyi yerlere atıyor çekmeceler hep dışarda kudurdu anlayacağnız:) birde emzik emmeye başladık etrafımızdaki çocuklardan gördü kıskandı evdeki emziğimizi buldu bebekken tutmadığı emziği direk ağzına aldı bir güldüm o haline şimdi küçük bebek gibi ağzına alıyor emziğini
çok geçmiş olsun mestcan ben buranın doktorlarıyla kafayı yemek üzereyim çünki doğru düzgün bakmıyorlar ilgilenmiyorlar senin doktorun başta önlemiş oldu ama burda ilgilenmiyorlar özele götürmek zorundayım her zaman oda çok uzak zaten
canım çok geçmiş olsun.eşimin yeğeninde vardı benim buna benzer bir sorun.ince perde gibi vajinayı kapatan bir deri vardı.onlar krem kullanmıştı.krem sayesinde o deri kaybolmuştu.tedavisi olan bir şey sıkma canını..bu arada su çiçeği aşısını eczaneden mi alıp yaptırdın.ben de haftaya yaptırıcam kısmetse..
bizimkinde de bu aralar çekmece merakı hat safhada.mutfakta kafasına geçirmediği süzgeç kalmadı heraldeaman emzik olayından uzak dur.doruk ,sadece uyuyacağı zaman dalana kadar emiyordu ama geçen ay onu da tamamen kestim.aklı erince daha zor olur diye.benim arkadaşın 4 yaşınd çocuğu var hala bıraktıramadı.
doğru canım haklısın bende hiç istemiyorum şuan zaten ortalıktan kaldırdım emziği çocuklara özenip istiyordu yaramaz sonra zor olur bıraktırmak memeye daha da düştü ileriye doğru nasıl bıraktıracam diye düşünüyorum valla.
çok geçmiş olsun canım ya.bu minik canavarları zaptetmek gerçekten zor.hızlarına yetişemiyorki insan.Düşe kalka büyüyecekler sanırım.Allah beterinden korusun.o kadarcık iz de nazarlık olsun annesi..
doruk sonunda iyileşmeye başladı.ama gerçekten çok kötü bi bayram geçirdik.bronsiolit oldu oğluşum.bayramda resmen nazar değdi.o gece yarım saate bir ağlayarak uyandı ve titrer vaziyette.gece acile götürdük birşey yok dediler.bayramın son günü acayip bir tıkanıklığı vardı.bayram sonu da dr.a gittik.oksijen ve buhar verdiler.evdede yapıyoruz hala.aldık eve de o buhar makinelerinden.dr.sigara içen var mı diye sordu.eşim biz balkonda içiyoruz evde içmeyiz dedi.dr.da evde içen var mı demedim ,sigara içen var mı dedim diye bizi fırçaladı ve isterseniz amerika da için gelin yine de verdiğiniz nefesten çocuğa geçer dedi.sigara kullanan ailelerin çocuklarında hastalık riski %30-40 daha fazla olurmuş.biz o gün bıraktık sigarayı eşimle.tam 5 gün oldu.bizde durumlar böyle.herkese iyi geceler..
ne güzel sigarayı hemen bırakmışsınız benimde eşim içiyor demek nefesten bile zarar geliyormuş eşime söyleyim keşke bıraksa çok istiyoruz ama inş.ayrıca geçmiş olsun buhar makinaları çok işe yarıyor bizde kullanıyoruz evde olması gereken eşyalardan biri aslında.
QUOTE=aedk;21699554]
bizimkinde de bu aralar çekmece merakı hat safhada.mutfakta kafasına geçirmediği süzgeç kalmadı heraldeaman emzik olayından uzak dur.doruk ,sadece uyuyacağı zaman dalana kadar emiyordu ama geçen ay onu da tamamen kestim.aklı erince daha zor olur diye.benim arkadaşın 4 yaşınd çocuğu var hala bıraktıramadı.
doğru canım haklısın bende hiç istemiyorum şuan zaten ortalıktan kaldırdım emziği çocuklara özenip istiyordu yaramaz sonra zor olur bıraktırmak memeye daha da düştü ileriye doğru nasıl bıraktıracam diye düşünüyorum valla
Sözlerine güvenip ona göre hareket edebileceğin bir doktorun olmaması gerçekten kötü. O yüzden ya deneyimlilere ya da annelik hislerine güvenmek zorunda kalıyorsun. Allah yardımcın olsun.
çok sağol canım malesef ya sizlerden birşeyler öğrenip uyguluyorum yada annelik hissi işte gerçekten çok kötü bir durum bende özele götürmeye çalışıyorum uzakta olsa yavrum için herşey işte.
inş bende yavrum ve bizim için hayırlı olacak bir yere giderim eğitim sağlık her açıdan yani.
çok geçmiş olsun içim sızladı inançok hareketliler yaa çok dikkatli olmak lazım
teşekkür ederim canım. Benim de çok sızlıyor içim gördükçe her an.(( bir de o elini sağa sola pat pat vurdukça benim canım yanıyor, ne zormuş yaa! Allah onları bize bağışlasın, sağlıklı büyüsünler.
şu sigara olayını düşündükçe çok şaşırıyorum, biz nasıl büyüdük maşallah bize de . o zamanlar her yerde her an, herkes sigara içerdi, kapalı alanda, açık alanda, otobüste, dolmuşta, bebeğin yanında, ne kabus zamanlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?