2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

çok geçmiş olsun canım acil şifalar...

var ben anlıyor gideceğimi bırakmıyor bakıcımız oyalıyor öyle kaçıyorum uzmanlar anlatın diyor aama ağlamasına dayanamam denedim ağladı 10 dk alğlasın istemiyorum

maşallah kızına hiranur çok geç yatıyor artık bir türlü uyutamıyorum gece kalkmasıda cabası ve önde bir dişimiz daha çıkmış heralde sıkıntı veren dişti günde bir kere yatıyor artık çünkü sabah çok geç kalkıyor siz hangi saatlerde yatırıyorsunuz?
beni çok sinirlendiriyor hiç durmuyor ister istemez kızıyorum bende canım çok sıkılıyor sonra sabırsızlık var çabuk sinirleniyorum bende dediğiniz gibi 2 yaşına geldiklerinde ne yapacağız biz.

çok geçmiş olsun iyiki erken farkedilmiş üzülme inş çabuk atlatır bebeklerin bünyesi daha kuvvetli oluyor ufak bir operasyon olur inş.sıkma canını.

Ayşe'nin akşam yatışı sabah kalktığı saate bağlı oluyor. 9.30 - 10.00 gibi kalkınca 12.30'da bir daha yatıyor sonra da 4-5 arası yatırıyorum ki akşam uykusu olmasın. O zaman da işte 10.30'tan sonra başlıyor mesai. Artık canı ne zaman isterse o zaman uyuyor. Emzirirken tam dalıyor sonra pat diye kalkıyor oynamak istiyor. Göğüslerim ortada geziyorum resmen =)
Hiranur'un da diş sıkıntısı var demek. Biran önce atlatır inşallah.

esincim teşekkürler geç oldu biraz ama anllıyorsun işte.. neyse ki biraz düzeldi şükür artık çığlıklar atmayı bıraktı o dönemden sonra oturup düşündüm ve kendiminde çok gergin olduğunu ve oğlumun bunu farkedip daha da ısrarcı olduğunu anladım iki haftadır onun sızlanmasına fırsat vermeden saldım herşeyi ve sürekli dibindeydim bu konuda bir şekilde güvenini kazanmam gerekti ve şimdi daha iyi yine bana düşkün ama aksi değil vurma işini de bayağı azalttı bir dönem sanırım bunlar hep. tabii kış ve hastalıklarda etkili çocuklar bunalıyor iyice hele ki kalabalık aile yoksa

rüzgara geçmiş olsun taş yutmuş ayyy okuyunca güldüm vallahi o halini hayal edince yaramazın

üzülme ben işe gitmediğim halde gece odadan çıkamıyorum mama hazırlamaya ağlamak kıyamet. bu konuda sizin bir eşyanızı hergün giderken bebeğinize emanet edin siz yokken onu hatırlatsın o obje diye bir yazı vardı ama ne kadar etkili bilmiyorum açıkcası.

Canım şu sıralar aslında büyüdükleri için yeni uyku düzeni geliştirmeye çalışıyorlar. Mesela Rüzgar gündüz iki uyku uyurdu şimdi birini bıraktı. Sabah 7 gibi kalkıyordu sonra 10 gibi bir saatlik gündüz uykusu sonra 2 gibi bir saat öğlen uykusu, böyleydik uzun zaman. şimdi sabah uyursa öğlen saatinde uyumamak için direniyor, ya da sabah uyumuyor. Ben de kendisine bıraktım baktım artık bir gündüz uykusu yetiyor ve onu da uzun uyumaya başladı dedim tamam. artık o tek uykuyu ayarladım yemeğini yedirip 1'den sonra uyutuyorum, bazen iki saate yakın uyuyor böylece akşam da 8 gibi uykusu geliyor yatırıyorum.
Bence sen de öyle dene sabah ve akşamüstü uykusunu birleştir ve de okadar geç yatmasını istemiyorsan 4'ten sonra uyumasına izin verme, ne uyuyacaksa 4e kadar uyusun, sonra 8'e kadar yorulur iyice erken yatar. Sabah da o kadar geç kalmaz. Tabi bunlar öneri her bünye farklı sonuçta ama düzen oturunca onların da vücut saati buna alışıyor kolay oluyor ne zaman ne yapacağını bilmek.

Evet bizim psikolojimizden çok etkileniyorlar çok doğru tespit etmişsin. Ben gerildikçe o da daha da huzursuzluk yapıyor hep, ben rahat davranınca o da düzeliyor. kendi huzurumuza ve mutluluğumuza önem vermek gerekiyor onlar için:)

vallaha gözümün içine baka baka yuttu taşı araştırdım netten neler neler yutmuş bu bebek milleti, çivi, vida, para, iğne, boncuk, pil. Okudukça korktum valla, Allah korusun ya, çooook dikkat etmek lazım bu dönemde, şimdi ha bire kontrol ediyorum elini ağzını ona da oyun geliyor, bir şeyi ağzına atıp bana bakıp gülüyor artıkistemeden kötü bir oyun öğrettim çocuğa. Neyse ki taş çıktı 2 gün sonra, sürekli bezini kontrol ettim, bir gün bi baktım taş:))) rahat bir nefes aldım. Aman dikkat diyim:)

Günaydın Hedi geç oldu ama=)

Kızlar sizin çocukları da araba tutuyor mu? Artık bir yerlere gitmek haram oluyor. Arabaya biner binmez başlıyor yutkunmaya. 20 dakikalık yola bile gidemiyoruz. Doktor metpamit şurup verdi ama hiç kâr etmedi. Sürekli üst değişiyorum. Şimdi bir de soğuk diye kalın giydiriyorum değişene kadar canım çıkıyor. Bir de zırlaması var ki piffff. Arabayı hiç sevmiyor ne yapacağım bilmiyorum. Bugün hava güzel diye sahile götürelim dedik mahvetti kendini de beni de.

Sahile de bayıldı. Çocuk parkına götürdüm hemen salıncaklara saldırdı. Tabi yürüyemediği için babamız yoruldu. Bi ara baktım emeklemeye başlamış =) Biran önce yürüse de rahat etsek.

Bir deeeee kitap okuyor musunuz çocuklara? Ben bir iki kere okuyayım dedim sıkıldı hemen kitabın sayfalarıyla oynamaya başladı. Oturup dinlemiyor hiç. Kendisi almak istiyor kitabı.
Son bir soru daha =) Şu sıralar ne tür oyuncaklar alıyorsunuz. Ben hiç yaşına göre almadım. Eğitici kuleler aldım o kadar. Atı var bir de ilk arabam diye bir şey. Birkaç da ıvır zıvır. Çok çabuk sıkılıyor diye almıyorum oyuncak pek.

benim kızımıda araba tutuyo midesi bulanıyo elimde poşet ihmal etmeyip öksürüp yutkunmaya başladımı hemen poşeti tutuyorum çenesinin altına.çokda ağlıyo sıkılıyo fenalık ediyo arabada.kitap okumuyorum çünkü hemen saldırıp elimden alıyo kendi çeviriyo almaya çalışsam cırlıyo çok.oyuncak almadım abilerinin oyuncaklarıyla arabalarıyla oynuyo ama zaten hemen sıkılıp bırakıyo elinden varsa yoksa masa altında yada çekmece kapaklarında en büyük oyuncağı televizyon kumandası desem yeridir düşürüp pillerini dağıtıp toplayıp duruyo.bide kızımın şu an sade 2 dişi var üste beyazlık var ama ne zaman çıkar bilmem.

benimde geceleri göğüslerim ortalıkta geziyor:)) çok uyanıyor geceleri bizim yaramaz.oyun diye deli oluyor kıçının üstüne hiç oturmuyor evin içinde fır dönüyo bugünde hava güzeldi piknik yaptık sonrada eve geldim banyosunu yaptırdım uyudu ve kalkmadı akşam yine uyumayacak kesin...dişimiz çıkmış önde nede tatlı duruyor 5 dişimiz oldu daha bizim.

ne güzel gezmiş cimcime bizimkide bayılıyor parka eve zor soktum bağırıyorki dışarda duralım diye kedileri kovalıyor bir sevinmesi var nasıl çok tatlı oluyorlar birde el öpmesini öğrendi bizimki hadi öp kızım diyorum sıraya koyuyor herkesi dedesini amcasını hepsini öpüyor :))
oyuncak olarakda müzikli genelde bebekleri var müzikli piyanosu var bende fazla almıyorum dediğin gibi çabuk sıkılıyor ve kırdı hepsini şimdiden amcası caillou nun bebeği vardı yürüyordu şimdi ölmüş ne tez kırdın sen bunu diyorum gülüyor yaramaz :))
kitap konusuna gelince bizimkide elimden çekiyor dinlemek istemiyor ama daima sayı ve renkleri söylüyorum ben.
arabaya binince bulantımız olmuyor şükür metpamidin faydası olmuyor canım hiç verme bence ben kullandım bir ara doktor onun yan etkisi çok kullanma dedi fitil vermişti arabada dikkatini dağıtsanız yinemi bulanır miğdesi acaba bazı çocuklar daha hassas oluyor miğdeleri dayanamıyor ama zamanla geçecektir inş.

Son düzenleme:
Hedi sen şanslısın kızına evde iki arkadaş var. Bizimki tek olduğu için son zamanlarda bunalıma girdi. Sürekli oyun istiyor, koltuğa oturduğumuz an çığlık basıyor. Akşama kadar ben akşamdan sonra da eşim oturuyor yerde, totomuz çürüdü =)
Maşallah Hiranur'a, Ayşe de öp anneyi deyince hemen öpüyor sıpa.

Esinrüzgar dün gece senin söylediğini yaptım ve macerama bak; Kızı bir kere uyuttum saat 4 gibi uyandı. Sonra 10'a kadar tuttum, bayağı bi zırladı falan, sonra unuttu. Neyse uyuttum 10.15'te yatağına koydum, 10.35'te bi uyandı, pir uyandı. Önce hemen göğsüme alıp uyuttum tekrar ama yatağına koyunca bi açtı gözlerini, başladı şarkı söylemeye. Sonra koydum yere onu, ışıklar falan kapalı tabi, bi tv açık. 1.30'a kadar öldürdü bizi. Ben olsam neyse, eşim 6'da uyanıp işe gidiyor. E sıpa da beni istemiyor, baba baba diye bi ağlaması var görseniz. Ben yaklaşıyorum yanına basıyor çığlığı, hayır yapıyor bana=) Bütün gece ağladı yani. Ben de sinirlendim bağırdım bi iki kere, sabah bi kalktık ikimizin de sesi gitmiş Neyse ben çok sinirlenince eşim aldı kucağında koridoru geze geze uyuttu. İşte böyle, 23.00'ten önce uyutmak yok artık =)

Bizimki bir çocuk daha yapalım, hem arkadaş olur hem de ara açılmasın diyordu, şimdi vazgeçti gibi Aranızda ikinci çocuk planı yapan var mı?

aslında çocuklar yaşları birbirine yakın olunca beraber büyüyüp aradan çıkıyolar.tam birini büyütmüşken dinlenecekken diğeri doğunca daha zor oluyo herşeye yeni baştan bida başlamak.bide yaşları yakın olmanın bi avantajıda yaş farkı olmayınca iyi anlaşıyolar arkadaş gibi.ama en az iki buçuk 3 yılda olmalı bence insanında bünyesinin bu koşuşturmacaya dayanabilmesi için.daha erken çok zor .çocuk demek fedakarlık demek her an herşey onlar için artık ben die bişey olmuyo hayatta öncemiz sonramız hep onlar ömürboyu.en zor meslek annelik. belkide hata kabul etmeyen tek meslek .ben meslek sahibi olmayı çok istemiştim kızıma hamile olduğumu bilmeden üniversiteye başvurdum hamile olduğumu öğrendim sınava girdim kazandım kayıtların son günü doğuma gitmeden 3 gün önceydi.o minik bebekle ilgilenirken ders çalışamıycam için kayıt yaptırmadım .minik kelebeğim için çok istediğim halde okuma hayatımı noktaladım ama onlara canımız feda.ne çok yazdım böleeeeeeeeeee.

Sevgili mestcan, gerçekten maceralı bir gece olmuş. bizim düzen sizinkine hiç uymamış, perişan olmuşsunuz ailece. En azından ikinci çocuk için biraz daha zaman kazandınız öyle düşün
Senin kız zaten uzun zamandır sabah geç kalkıyordu değil mi, demek ki bünyesi ona alışmış. bizimki de çok erken yatıp, erkenden kalkmaya alıştı bünye, hem de ben erken kalkmaktan nefret ederim, sabah kalkmaları benim için işkence oluyor, kendime gelene kadar o ikinci uykuya yatıyor sonra ben geri yatsam mı, işlere mi koyulsam arada kalıyorum hep.

Rüzgar hasta, evde nezle grip kolgeziyor. hepimizi dolaştı, şimdi Rüzgar nefes alamıyor, burnu sürekli akıyor, öksürük de başladı, burnu akıp öksürünce de kusuyor, iki gündür doğru düzgün hiçbir şey yemedi, sadece emiyor, gece saat başı uyanıyoruz, burnu tıkanık olduğu için rahat uyuyamıyor oğluşum. O burun spreyleri, aspiratörleri hiçbir işe yaramadı. o kadar minik bünyeden o kadar salya sümük nasıl çıkıyor anlamadım. Bal yediremedim, ıhlamur içmedi(( tavsiyeniz nedir, öksürüğe, geniz akıntısına ne iyi gelir, nasıl rahat uyumasını sağlarım.

çok geçmiş olsun canım
tarifini netten bulduğum ve bizde süper işe yarayan doğal öksürük şurubu tarifi:
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon
hepsini karıştır aç karnına günde 3 defa ver ben yarım tatlı kaşığı kadar veriyorum öksürük geçene kadar.
balgam attırdığı için kusturduğu yazıyordu tarif defterinde ama bizimkiler hiç kusmadı.
almak istemezse şırıngayla pırtlatıver şifa olsun...

Bizimki bir çocuk daha yapalım, hem arkadaş olur hem de ara açılmasın diyordu, şimdi vazgeçti gibi Aranızda ikinci çocuk planı yapan var mı?[/QUOTE]

ben iki kardeşin arasında çok fazla yaş olmaması taraftarıyım arkadaş gibi büyüyolar.diger türlü olduğu zaman büyük küçüğü anlamıyor
ama ben doguramam malesef.bu kızıma annem bakıyor. anneme güvenip 2. doğuramam
evde olsaydım kesinlikle kızımı 1.5 yaşında sütten keserdim ve hamile kalırdım.
hayırlısı bakalım...

Esinrüzgar; çok geçmiş olsun. Ihlamur içse ne iyiydi :/ asudehayat'ın dediği bence de çok etkili bir yöntem, yeğenime sürekl yaoarız iki güne iyileşir. Soğan rendeleyip suyuna bal ve limon karıştırabilirsin. Bu karışımı yese daha iyi olur. Zor kullan biraz onun iyiliği için. Güğsüne biraz sıcak havlu koy, buhar makinen varsa onu kullan yatarken. Ben çok faydasını görmüştüm. Yoksa da sıcak suya havlu yatır, başucuna koy. Burun akması da iyi bence tıkalı olması daha kötü. Allah yardımcın olsun düzelir inşallah.

Kübraderin, ben de arayı açmak istemiyorum aslında ama çalışmayı da düşünüyorum o yüzden güvenemiyorum pek. Bezi ve memeyi bıraksın öyle düşüneceğim artık =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…