2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Maşallah ona, çok tatlı prenses. o arabadan almayı düşünmüştüm ama ha bugün yürür, ha yarın yürür diye diye kaldı, yürüsün kendisi artık, zaten her şeye tutunup geziyor.

işin hayırlı olsun canım..umarım kolay atlatırsın geçiş dönemini..ben 2,5 aylıkken başlamıştım işe o zaman çok zor gelmişti.gerçi hala zor ama zamanla alışıyor insan..neyseki annen bakacakmış en azından gözün arkada kalmaz.şimdiden kolay gelsin:)

maaşallah kızına çok tatlı yaa.yanaklar tam ısırmalık:))

bende 2 aylıkken bırakmıştım malesef (çalışmak istemiyodum en azından 6 ay )
canım bebişine ki bakıyor o zamandan beri

Teşekkür ederiz teyzeleri. Ayşe aklına eserse balık yiyor ben de çok sık yapmıyorum açıkçası, yapsam iyi tabi de :/ Eşim ilaçlara karşı olduğu için doktor da vermediği için vitamin falan kullanmadım ben hiç. Haftada üç gün balık da çok değil mi :S Aklıma takıldı vallayi, bugün balık yapayım en iyisi.
Esinrüzgar işin hayırlı olsun. Yavrun kolayca alışır inşallah, annen de yanındaymış ne güzel, gözün arkada kalmayacak. Ben de iki gündür iş başvuruları yapmaya başladım, zamanı geldi artık sıkılmaya başladım. Kıza kim bakacak bilmiyorum gerçi, annem bakacaktı ama kardeşimin eşi de hamile. Artık işe girebilirsem annemin yakınında bir yere taşınırım, ortada kalacak değil ya bulurum bir çare diyorum =) Ayrıca benim kızım da memede uyuyor ama annemdeyken beni aramıyor bile. Belki senin oğlun da öyle olur. Takma kafana. Yürüme konusunda da biliyorsunuz Ayşe 11 aylıkken emekledi, hareketsiz bir çocuk. Ama iki gündür kendi kendine ayağa kalkıyor beş on adım atıp oturuyor. Yarın bir gün seninki de bir atak yapar. Kendini garantiye alıyordur, düşmekten korkuyordur belki de.

Bu arada dün televizyonda bir profesör çocuklarınıza süt içirmeyin diyordu. Peynir, yoğurt, kefiri öneriyorum dediydi. Siz hiç kefir denediniz mi? Ben istiyorum ama emin de değilim açıkçası.

bende izledim prof.u süt içirmeyin diyor resmen napıcaz bilmiyorum kefir tarifleri çok var aslında yapabiliriz.
haftada 3 kere balık banada çok geldi.ben haftada bir kez yediriyorum bazen somon bazen çupra bazen levrek

bende 2 aylıkken bırakmıştım malesef (çalışmak istemiyodum en azından 6 ay )
canım bebişine ki bakıyor o zamandan beri

bende çok kararsız kalmıştım işe başlarken.ama işim çok iyiydi.ara verseydim kolay kolay başlayamazdım tekrardan.bir de doruk çok emmedi 3 aylıkken bıraktı.işe başladığımdan beri babaannesi bakıyor.zaten aynı apartmandayız.birde şansıma dünyalar tatlısı kayınvalidem.gerçi ben hala günde 5-6 kere arayıp şunu yaptınmı bunu yaptın mı diye kadını delirtiyorum ama valla sabrediyor bana.o yüzden için rahat. seninkine kim bakıyor.

bende izledim prof.u süt içirmeyin diyor resmen napıcaz bilmiyorum kefir tarifleri çok var aslında yapabiliriz.
haftada 3 kere balık banada çok geldi.ben haftada bir kez yediriyorum bazen somon bazen çupra bazen levrek

bu prof.ne kızlar ya.süt içirmeyin diyen.ben izlemedim.doruk öksürüyor diye 1 haftadır vermiyorum sütü balgam arttırdığından ama normalde her gece yatmadan ballı süt veririm..süt faydalı değil mi yaşını geçti bizimkiler..
ya bir de ben kayınvelidenin doruğun hastalığı derken yoğurt mayalayamıyorum ne zamandır.bu danonelerden veriyorum.illaki katkı maddesi vardır heralde ama zararlı mı ki??

esinrüzgar işin hayırlı olsun canım

aedk çok geçmişler olsun allah şifa versin cnm...

Herkese slm anlaşılan ikinci salgın dalgası geldi bebişler yine hasta tabii rüzgar da hepsine geçmiş olur inşallah. Kızlar şu soğan suyu işe yarıyormu gerçekten yaa geçmişe bakamadım ölçüleri varmı? rüzgar ata ya arı sütü polen veriyorum hırıltısı için faydasını görüyorum. kefir konusuna gelince evet bende kefire tekrar başlicam daha önce de vermiştim bağışıklık için önemli verin bence de yanlız şu süt meselesi canımı çok sıktı oğlum gün içinde bile süt içmeden uyukuya geçmez tok olsa da illa süt içicek formül süt kullanıyorum hala. sanırım pastörize sütü kastetti prof. ama araştırıcam.Yeme sıkıntımız var artık nazar değdirdim çocuğa 9 10 ayına kadar herşeyi yemek isteyen çocuğa artık yemek yediremiyorum kahvaltıyı hala bulamaç şeklinde yiyor yumurta peynir domates hakgetire hepsini bulamaçla vermek zorunda kalıyorum ondan da bıktı artık. salçalı yemek yemiyor daha doğrusu çorba yoğurt balık tavuk dışında benim verdiğim hiçbirşeyi yemiyor herşeyi de eline veremiyorum salçalı yemek yemez, tanımadığı şeyi yemez meyve yemez offf bi akıl verin nolur napim ben bugün deli oldum artık mama sandalyesinde eline versem hopp aşağı atıyor anca börek ekmek onları alıyor eline.

tabii güzel şeyler de oluyor yürümeye başladı artık kendi kendine cesaret edip 5-6 adım atıyor ama konuşma cık hala adım anne değil addee bir tek mama diyor ama çene hiç durmuyor bağırma çağırma ses çıkarma son hız devam.

selam kızlar sizin ne güzel kaynanalarınız bebişlerinize bakıyormuş ben kaynanamla altlı üstlü oturuyorum bir saat bile çocuğa bakmak zoruna gelir akşama kadar benim üstümde baya yoruluyorum
süt konusuna gelince bana çok saçma geldi zaten doktorlar herşeye yasak diyor ne yiyelim biz o zaman en önemli besin öğesi sütede yasak geldi pek inanasım gelmedi benim şahsen zaten kızım fazla içmiyor keşke içse diyorum.
bebişleri hasta olanlarada geçmiş olsun hiranurda daha atlatamadı bronşit burnumuzda akıyo yine salgın heralde

uzun zamandır giremiyorum daha doğrusu okuyup çıkıyorum.benim kızımda uzun zamandır hasta düzelmedi hala burnu akıyo geniz akıntısı da var.hasta bebişlere geçmiş olsun.işe başlayacaklara hayırlı olsun.

Süt de mi yasak artık, ohooo işimiz var, neye elimizi atsak yasak, katkılı, kanserojen, gdo'lu ne kaldı geriye ben yemiyor diye üzülüyorum ama sevinsem iyi olacak herhalde zira yenecek içilecek pek bir şey kalmamış elimizde

Benimkisi emdiğinden herhalde süt içmiyor zaten, anneme de söyledim, ben işteyken sık sık ver süt alışsın artık dedim:44: ama zaten açıkçası o sütleri benim de hiç içim almıyor, o kutulanmalarından mıdır, uzun ömürlü olmasından mıdır hiç hazzetmem kendim de sevmem içmem ama işte ne içecekler. bu arada yaşını geçince ben bizim yediğimiz hazır yoğurtlardan vermeye başlamıştım bir kaç aydır ve yoğurdu çok yiyor ben artık tekrar mayalamaya başlayacağım, çünkü o yoğurtların da hiçbir yararı yokmuş diye duydum. pfff

merhaba güzel anneler... 1 ekim doğumlu bir kızım var benimde ilk doğduğu zamanlar topiği takip ediyordum ama buaralar hiç bakamıyorum bende 1 aydır devam sütü vermemeye başladım kutu sütlerden veriyorum 10 aylıkken kendisi bıraktı emmeyi, sütüde sadece gece ve yatmadan önce tahıllı gece maması veriyorum sabahta kahvaltı maması birde yumurta yiyor bayılıyor hatta, ben kefiri içiremedim benim kızım yeni tatlara pek açık değil herzaman yediği şeyleri yer başkada yemez meyve suyu falan içiremiyorum ben ıhlamur, istiyorumki kahvaltısında taze meyve suyu içsin, ıhlamur içsin ama içmiyor alışır umarım zamanla peyniri 2-3 aydır hiç yemiyordu bikaç gündür eline kaşar veriyorum bitince gelip tekrar istiyor markayımı sevdi artık bilmiyorum takip edeceğim inşallah görüşek üzere

Çooook geçmiş olsun kızlar. Kimle konuşsam çocuğum hasta diyor =( Ciddi bir salgın varmış bugün bir prof. televizyonda konuşurken yakaladım, beşinci kademe diyor. Beş kere salgın olmuş yani :S Ben de kaçınıyorum sürekli inşallah bu kışı hastalıksız atlatırız diye dua ediyorum.

Bu arada sıpam da yürümeye başladı. İki gün önce birden ayağa kalktı alkış deyip yürümeye başladı =) Şimdi sürekli kalkıyor alkış alkış diyor beş altı adım atıyor. Tabi genelde sürünüyor benim ya da babasının olmadığı yerde yürümüyor. Artık seninle işim bitti diyorum kıza, yürümeyi de öğrendin tamamdır. Bu yaz da bezden ve memeden kesersem süper olur.

4 gün önce sokak kapısını açmayı öğrendi bigün ben mutfaktaydım eşim odada tv bakıyor kapının açıldığını duyduk bir baktık ki ne görelim kapıyı açmış o kadar mutlu bir ifadeyle dışarıya bakıyorki birden attı kendini merdivenlere koşmaya başladı eşim kolundan zor yakaladı ya ben evde yalnız olsaydım duymasaydım aklıma neler geliyor deli olucamartık sokak kapısını kilitliyoruz...

İyi geceler kızlar bende 2010 ekim annesiyim hamileliğim başından beri sizi takip ediyorum .oğlumdan fırsat buldukça sizinle paylaşımlarda bulunmak istiyorum benide aranıza alırmısınız ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…