2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sevgili asudehayat ve mestcan, tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, yarın hemen uygulayacağım, bugün nete daha şimdi girebildim yeni gördüm.
rahat rahat uyuyamıyor, yiyemiyor, ememiyor hastalıklar çok zor. Mercimek çorbası içirdim gündüz sevindim bi de midesine kaç gündür sıcak bir şey girdi diye, sonra uyutmaya çalışırken emmek isteyince burnu da tıkalı tabi kustu hepsini( ıhlamur deniyorum arada bir kaç yudum içiyor, ama o ballı zeytinyağlı tarifi yarın kesin deneyeceğim inşallah hemen iyileşir o hasta olunca ben daha beter oluyorum(

Ben birinciyi yapmadan önce hep ikinci hatta üçüncü hemen bir-iki yıl arayla olmalı derdim Şimdi hiç cesaretim kalmadı ikinciye. Evde de olsam çalışıyor da olsam çok zormuş, birine yetemeden ikinciye nasıl bakarım bilmem. aslında yalnız büyüsün de istemiyorum, kardeş şart gibi geliyor çünkü benim kardeşim var aramız 13 ay ve de onu çooook seviyorum, hem arkadaş gibi birlikte büyüdük hem de en büyük destekçim oluyor, iyi ki o var diyorum hep. Şimdi bana zor geliyor diye bu duyguyu benim oğluşum tatmasın mı, o da olmaz, bilemiyorum doğru zamanda allah kısmet ederse olur diyorum.

Oh oh hepten boş kalmış bu topik.
Kızlar bir şey öğrendim sizle de paylaşayım dedim. Ağustos annelerinden bir arkadaşın kızının lösemi olduğu ortaya çıkmış ve tedavi için ABD'ye gitmişler. Oradaki doktorlar yoğurt olarak probiyotik olanların tüketilmesi gerektiğini söylemişler. Şu hazır bebek yoğurtları ve activa falan var ya onlardan işte. Bağırsakta emilimi daha iyiymiş sanırım. Bazı yararlı bakteriler varmış onda.
Biliyorsunuz Ayşe hazır hiçbir şey yemiyor. Ama üç günde bir sütaşın büyümix yoğurtlarından yediriyorum zorla da olsa. Yavaş yavaş itiraz etmeyi bıraktı. Neyse işte aklınızda bulunsun diye söyledim.

Bugün evi temizledim baştan aşağı kaç gündür salmıştım, yardımcıyı da almıyordum kız hasta olmasın diye. Hava güzelken soyundum işe. Önce kızı indirdim parka, bir iki salladım, sonra döndüm. Tabi kızım da yardım etti. Elinde bir toz bezi, ben siliyorum arkamdan o siliyor =) Bezi de vermiyor sıpa bir görseniz. Neyse çok yazdım yine, sağlıcakla.

Kızlar su çiçeği aşısı yaptıran var mı? Özel bir aşı mı bu ve ne zamana kadar yapılması gerekiyor bilen var mı?

13 ayda kontrolde doktor yaptı aşıyı, dedim erken değil mi, bir şey olmaz salgın başlamadan yapalım dedi. Sanırım 15. ayda yaptırılması gerekiyor. Özel bir aşı ama sağlık ocağındakiler bana eczaneden alıp gelin biz yaparız demişlerdi.

Bu arada Rüzgar hala yürümüyor( beş aydır ayakta, tutunmadan duruyor, sıralıyor, elini tutunca yürüyor ama kendisi hiç denemiyor bile, bu durum benim kafamı kurcalamaya başladı, geç mi kaldı, korktu mu, bir sorun mu var diye.

selammmmmmmm...ne zamandır giremiyordum..oğluşuma bakan babaannemiz hastalandı.ciddi bir beyin ameliyat geçirdi.oğluma da bu arada eşimin teyzesi baktı.zaten daireleri karşılıklı olduğundan çok gözüm arkada kalmadı ama zor bir dönem geçiriyoruz.bu arada oğlum bronşit oldu.iki gündür ne yedirsek kusuyor.buhar makinelerinden aldık.ilaçla hava veriyoruz.biraz açıldı nefesi ama iki tane de yeni diş çıkarıyor.üst üste geldi.helak oldu yavrum.dişleride değişik çıkıyor sanki biraz.altta iki tane var.üstte 4 tane.şimdi de üsttekilerin iki yanında yeni çıkıyor.ama o da biraz yukarıdan çıkıyor.
bu arada geçmişe biraz baktım da ikinci çocuk konuları var.ben iki yaşına gelsin arayı uzatmam diyordum ama gözüm korktu.bir taneyle zor başediyorum.ikinciyi şu an hayal bile edemiyorum..

aedk çok geçmiş olsun hepsi üstüste gelmiş, Allah yardım etsin canım. hastalıklar başladı işte kış gelince, umarım en kısa zamanda iyileşir oğluşun.

çok geçmiş olsun canım allah şifa versin oğluşunada babaannesinede. inş. bebiş hemen iyişelir
kuşburnu falan ver geçen bi arkadaşın tarifi vardı soğanın suyuyla balı karıştır falan
denesene bi..

doktorun ne diyor bu duruma??
bence sıraladığına göre bi sorun yok.cesaret edemiyodur korkuyodur düşerim diye herhalde.

Son düzenleme:

teşekkür ederiz bilgin için.benim kızım bayılıyor muzlu yogurt olanına. benimde içim hiç rahat değil yedirirken bile keşke yemese diyorum.
sanırım kız bebeklerinin doğasında var benim kızımında eline bez geçmesin hiç bi yer bırakmıyor walla her yere el atıyor babasına çekmiş :)

aedk çok geçmiş olsun hepsi üstüste gelmiş, Allah yardım etsin canım. hastalıklar başladı işte kış gelince, umarım en kısa zamanda iyileşir oğluşun.

çok saol canım.sorma işte kış gelince işimiz zorlaşıyor.çok dikkat ediyoruz aslında ama bizimki sakınan göze çöp batar hesabı..rüzgarın yürüme konusuna da çok takılma bence.1,5 yaşında yürüyen çok bebek var.tembellik ediyorsa adım atmada çocukların tutup iterek sürüklediği oyuncaklar var , adım arttırıcı.onlardan kullabilirsin.

çok saol canım benim.kuşburnu denemedim ama keçiboynuzu pekmezini duymuştum dün ondan vermeye başladım.birde basketçi mehmet okur un annesinin damla sakızı tarifi var diye duydum şimdi ona biraz bakıcam..senin soğan suyu dediğin ne ki..bak onu hiç duymamıştım..

doruk da hiç konuşmuyor ya..önceden anne baba mama falan derdi şimdi onu da demiyor..ne zaman konuşacak şaştım valla.ne denilse anlıyor.getir götür demelerimizi yapıyor ama konuşmada tık yok..her işini mızmızlanarak hallettiği için mi acep:)

canım bende bu formda okumuştum not ettim o yazıyı ve şimdi bende yapıcam malesef kızım dün gece öksürmekten helak oldu
soganı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, suyunun içine bal ve limon karıştırıyoruz
inş. iyi gelir

kızlar balık yağı şurubunu devam ediyomusunuz.bizim doktor 14. ayında bırak dedi ve şişe bitti bende almadım napım sizce?

Son düzenleme:
Aedk; çok geçmiş olsun, biran önce iyileşir inşallah yavrun. Soğan suyuyla limon ve bal karışımını ben tavsiye etmiştim. Balı fazla koyma ama ciğerini yakabilir. Konuşma konusuna gelince Ayşe de anne baba falan diyordu, şimdi sadece meme ve Ayşe diyor =)

Esinrüzgar; bizim kız da yürümüyor hâlâ. Ellerini bırakıp gel deyince beş on adım atıyor ama kendi isteğiyle yürümüyor. Ben de ilk arabam diye bir oyuncak var ondan aldım inan çok işimi gördü. Sürekli elinde ayakta duruyor, onu sürüyor. Tavsiye ederim. Bak fotosunu bile koyayım =)

Kübraderin; ben hiç vitamin falan kullanmadım. Balıkyağı işini gördü mü hiç?

mestcancım hiç bi faydası yok gerçekten iştah falanda açıktığı yok
1 yaş kontrolünde portakallı balık yağı vermişti 14 aylık olduğunda su çiceği aşısını yaptırmaya gittik bırak artık şurubu dedi
kilosu 12 boy 78 gayet iyi yanı.ondan mı bırak dedi acaba
kızın çok tatlı maşallah bahtıda güzel olur inş.

hiç kafaya takmayın..benim ilk kızım 15 aylık yürümüştü,ekim 2010 doğumlu 2.kızımsa yaklaşık 1 aydır yürüyor.üstelik de yürümesinden hiç umudumuz yoktu 2 ay öncesine kadar.adım atmayı bilmiyordu neredeyse..

sana da geçmiş olsun canım..soğan suyunu denicem bu akşam.balı zaten severek yiyor.umarım faydası olur.dr.kimi çocuk gribi daha ağır atlatır bronşite çevirir ama yüksek ihtimalle 6 yaşından sonra tekrarlamaz dedi..

mestcan çok saol canım.soğanı denicem bu akşam.balı bir tatlı kaşığı koysam çok olmaz heralde..balık yağını biz yaşına girdiğinden beri kullanıyoruz.dr çok sık balık yemiyorsa mutlaka kullan dedi.ama sık yiyorsa gerek yok dedi.ama yemiyorsa yaşına kadar yarım tatlı kaşıpı mutlaka ver demişti..doruk pek sevmiyor balığı.balık yediği günler vermiyorum onun dışında günde yarım tatlı kaşığı hala veriyorum..ama dr zaten iştah için vermemişti.balık yemediği zaman gerekli vitamini alamaz diye vermişti.omega 3 için yani.

15. ay kontrolünde doktora da sorarım zaten yürüme olayını, sanırım biraz korktu, biraz da tembellikten, çünkü çok hızlı hareket etmek istiyor ve yürüyerek emeklediği kadar hızlı olamıyor, hızlı olursa da düşüyor. Neyse umarım yürüyecek zamanı gelince herkes gibi. Balık yağı bizim doktor haftada 3 kez balık yemiyorsa ver dedi. Nerde o kadar balık yiyecek, ben de veriyorum bir aydır.

Bu arada işe başlıyorum pazartesi günü. Annem bakacak Rüzgara, hem artık evde oturmaktan sıkıldım, hem de hazır annem burdayken biraz bütçeye katkımız olsun dedim. Hayırlısı bakalım nasıl olacak düzenimiz. Hala memede uykuya daldığı için annanesi o konuda zorlanacak en çok da. Nasıl uyutacak bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…